18.1.08

17na Jornada

Final de la 1ra Volta
Tenerife i Breogan es disputen l'última plaça de copa

S'acaba la primera volta de la competició. Una primera volta que ha estat apassionant. Esperem que la segona també ens depari molta emoció i lluita a tots els racons de la classificació. La pugna per l'ascens directe, la rivalitat per entrar al play-off, la dura batalla de la permanència... molts objectius per divuit bons equips que defensen el seu honor cada setmana. La darrera jornada de la primera volta decidirà qui acompanya al Cai, l'Alicante i el Bruesa a la Copa Príncep d'Asturies. Els aspirants són Tenerife i Breogan, que s'enfronten entre ells. Els gallecs es poden permetre el luxe de perdre el partit. Això si, per menys d'11 punts. Aquesta circumstància unida a la bona primera volta realitzada converteix als de Paco García en favorits per aconseguir aquest objectiu. No obstant, els tinerfenys juguen al seu feu. I a més, es troben en una excel.lent dinàmica que els ha portat a sumar quatre victòries consecutives. Pot passar qualsevol cosa...

Un altre partit estrella és el que disputa l'equip de la nostra ciutat, el Plus Pujol Lleida. Els d'Edu Torres viatjen al Pabellón Príncipe Felipe de Zaragoza, feu del líder. Els de Curro Segura dominen la lliga a causa d'una primera volta impecable en que només han deixat escapar tres triomfs. L'últim va ser el passat dissabte a Hospitalet. La direcció de Lucas Victoriano, el poder anotador de Quinteros, el domini sota els taulers de Phillip i Starosta... són algunes de les moltes virtuts d'un equip que ha demostrat ser el màxim aspirant a l'ascens. Així doncs, els lleidatans (que pateixen la lesió de Maraker) no tenen res a perdre en un matx d'aquells que ningú es vol perdre.

Els principals perseguidors del Cai, Alicante i Bruesa, no es poden permetre fallar. Sobretot els de Sant Sebastià que juguen a casa amb el cuer U.B. La Palma. Els canaris estan obligats a intentar guanyar allà on vagin per tal de sortir d'una zona de descens en la que conviuen des de fa temps. Els que tampoc poden fallar són els alacantins. Els de Quim Costa reben al perillosíssim Los Barrios. Els andalusos es troben a la zona tranquil.la i afronten el partit sense pressió.

Partit trepidant a Huelva. Els locals reben a l'Hospitalet, crescut després d'aconseguir la proesa de véncer al líder. Els estats d'ànim poden ser diferents ja que el Ciudad de Huelva afronta el duel amb la recent derrota "in extremis" a Mallorca. Pot succeïr qualsevol cosa en un partit clau per aconseguir una plaça de play-off. Un altre partit que no es pot perdre ningú és el duel entre els dos rescièn ascendits: Beirasar Rosalía i La Laguna Canarias. Ambdos plantilles han realitzat una primera volta extraordinària i encaren el tram final de la lliga com aspirants al play-off. Dos equips que no encaren la segona volta amb tant optimisme són el Ford Burgos i el Palma. Aquests equips, sobretot el Palma, aspiraven a lluitar a la part alta i es troben ara a la baixa. Els visitants han perdut a Lou Roe, la seva estrella, però arriben al pavelló burgalès amb la moral renovada.

Partit dur a la zona baixa de la taula. Gandía e Inca es desafien amb la intenció d'aconseguir un triomf vital. Un triomf d'aquells amb valor doble. El vencedor tancarà la volta enfonsant un rival directe i amb la moral força reforçada. Per acabar, el Melilla Baloncesto es desplaça a Santander on buscarà una victòria important que els apropi als play-off. Els locals, podrien tancar la volta a la zona de descens en cas de derrota.

PARTITS JORNADA 17 18/1/08
Tenerife Rural - Leche Río Breogan 91-90
Bruesa GBC - U.B.La Palma 83-76
Basket Cai Zaragoza - Plus Pujol Lleida 81-58
C.B. Ciudad de Huelva - C.B. L'Hospitalet 92-83
Ford Burgos - Palma Alcudia 85-58
Aguas de Valencia Gandía - Basquetinca.com 91-81
Alerta Cantabria - Melilla Baloncesto 69-67
Alicante Costa Blanca - CB Villa de Los Barrios 88-87
Beirasar Rosalía - La Laguna Canarias 75-70


El Leche Río Breogan ha aconseguit classificar-se per a la Copa del Príncipe. No s'ha pogut endur el triomf de Tenerife, però ha salvat l'average. Els locals han iniciat el partit amb força. Barbour els impulsava cap a l'avantatge d'onze punts necessaris per anar al torneig de Zaragoza i la parròquia local somniava amb el miracle. L'esforç dels de Lugo al segon assalt els permetia reconduïr la situació. Dani López avançava als visitants a l'electrònic tinerfeny. Però va ser la nit de Barbour. L'aler americà encistellava punts i més punts portant el seu equip cap a la victòria. Van estar aprop d'aconseguir superar els onze punts, però els de Paco García van remuntar de nou. Fins i tot haguessin pogut forçar la prórroga. Un triple final de Rojas va tancar el partit amb 91-90.

El Plus Pujol Lleida ha perdut contundentment a la pista del líder, el Cai Zaragoza. (81-58) Els aragonesos han realitzat un gran partit demostrant que gairebé no tenen rival. Els homes d'Edu Torres han fet el pitjor partit de la temporada mostrant-se com una joguina trencada a les mans del líder de la lliga. La valoració de 102-62 o el fet que els lleidatans hagin encertat un únic llençament triple són dos factors que han produït el desenllaç final.

El partit començava amb cistelles visitants que responien els locals. Ben aviat, els de Curro Segura aconseguien els primers avantatges gràcies a la intimidació de Starosta. Els errors en atac del Lleida Bàsquet causats pel poder interior local provocaven uns percentatges molt baixos. La sortida a la pista d'Erek Hansen no suposava un estímul per al seu equip que acabaria el primer assalt perdent de set punts. (19-12) El segon període s'iniciava amb una antiesportiva amb 2+1 incluït. Aquesta jugada impulsava al Cai fins als deu punts d'avantatge. A més, portava a Hansen a la banqueta amb tres faltes personals. Lescano i Phillip eren els millors de l'equip aragonés que, en nombroses ocasions, era beneficiat per un arbitratge casolà que es deixava influenciar pels gairebé 10000 afeccionats que omplien les grades del Príncipe Felipe. A les acaballes d'aquest segon quart arribava l'únic triple del Plus Pujol. El firmava Berni Àlvarez responent a un anterior triple de Lescano. La diferència s'escurçava fins als set punts amb una penetració de Brian Jones, però els locals aviat recuperaven la renda de deu punts. Una pèrdua de pilota dels visitants provocava un espectacul.lar triple de Paolo Quinteros que tancava el segon quart amb el marcador de 45-32.

Quinteros continuava la seva exhibició a la represa liderant als locals. Els deixebles d'Edu Torres no podien fer res per evitar les cistelles fàcils de l'oponent que aconseguia avantatges propers als vint punts. El Plus Pujol evitava que el partit quedés sentenciat abans d'hora amb punts de Leo i Rafael que minimitzaven la desfeta fins als deu punts. No obstant, la superioritat local era evident i el poder de Phillip sota cistella resultava determinant. El tercer període finalitzava amb 62-48. Una diferència quasi impossible d'esborrar en deu minuts. Una jugada de 2+1 i una antiesportiva d'Oscar González feien concebre esperances. Però el miracle no és produïría. Quan els lleidatans s'apropaven minimament a l'electrònic, els de Curro Segura feien gala del seu potencial recuperant marges comodíssims. Les assistències de Victoriano i la manca d'encert exterior eren esculls massa grans per als blaus que van signar un partit nefast. Els dos darrers minuts servirien perque Andre Turner debutés amb la samarreta vermella del Cai davant una afició entregada. Els d'Edu Torres llençaven la tovallola i s'emportaven cap a Lleida una humillant renda de 23 punts. (81-58) El tècnic visitant reconeixia que el seu equip havia realitzat el pitjor partit de la temporada i s'autoculpava per la derrota. També manifestava que el rendiment d'Erek Hansen no és l'esperat. El pivot americà podria tenir les hores comptades a l'equip del Barris Nord.

El Bruesa va patir de valent per véncer al cuer. L'U.B. La Palma va plantar cara a Illumbe gràcies a la inspiració d'Héctor Manzano i Isma Torres. Issac Lopez posava al seu equip en el partit deixant que fos Panko qui segellés la victòria en un final molt ajustat. Finalment, 83-76. Encara va ser més igualat el partit de l'Alicante Costa Blanca. El Villa de Los Barrios dominava el partit des dels inicis, però la qualitat del conjunt local s'oposava a la derrota. El gran heroi alacantí va ser Nick George que va anotar dos triples en el darrer minut (l'últim a set segons de la botzina). Pedro Rivero no va encertar el tir decisiu al límit del temps. (88-87)

El duel d'ascendits ha ofert espectacle i emoció al públic de Santiago de Compostel.la. L'equip de casa s'ha acabat adjudicant el triomf i escala alguna posició a la taula. (75-70) Va ser el Rosalía qui va portar la iniciativa al llarg de l'encontre. Oleson i Ramsdell eren els més destacats. L'esforç de La Laguna al tram final no va ser suficient per capgirar el resultat. A Santander, patiment per l'afició local. El Melilla Baloncesto va portar el matx a un final agònic gràcies al bon joc de Southall i Gloger. El joc exterior local comandat per Betinho va donar la victòria a l'Alerta Cantabria als últims segons. (69-67) El Ciudad de Huelva tanca la primera volta amb bon peu. Va derrotar a l'Hospitalet per 92-83 en uns minuts finals molt bons. Els catalans arribaven a Huelva amb moral després de guanyar al Cai, però l'encert de Junyent i Hernández van ser determinants per al signe del partit.

El Palma Alcudia va tornar a perdre acusant greument la baixa de Roe. La derrota contra el Burgos, un rival directe per la permanència, va ser contundent. (85-58) L'equip de Casadevall anava augmentant les diferències progressivament de la mà de Sanmartín i Bozov. Lo Grippo, el més destacat, va acabar de rematar un equip en que només es va salvar el base català Puyada. L' Aguas de Valencia Gandía va confirmar la seva millora amb una nova victòria. Aquest cop va superar el Basquetinca.com. Els balears queden immersos en una zona de descens que no aconsegueixen abandonar. Les claus del triomf llevantí van ser l'anotació de Grunfeld i Volcy. Stacey, molt feliç a Inca, no va poder evitar la derrota. (91-81)

No hay comentarios: