4.1.08

15na Jornada

Inici d'any ple de somnis

Comença l'any 2008 a l'Adecco LEB Or. Un any ple de somnis dels diferents equips de la competició que aspiren a aconseguir els objectius més ambiciosos. La quinzena jornada, primera de l'any, oferirà als afeccionats dosis d'emoció, igualtat i bon bàsquet. Una jornada que el Cai Zaragoza voldrà tancar amb èxit per tal de continuar liderant la classificació. Els principals perseguidors esperaran una ensopegada dels aragonesos.

Com deiem, el Cai intentarà superar amb èxit la visita del Palma Alcudia. Els mallorquíns, en plena crisi econòmica e institucional, faran el possible per sumar un triomf que els allunyi dels llocs de perill. Uns quants equips desitgen la victòria visitant, ja que els permetria retallar distàncies amb el líder. Aquests equips són Breogan, Alicante, Bruesa, La Laguna i Lleida. Els gallecs inicien l'any al seu pavelló rebent la visita del cuer, U.B. La Palma. Els canaris es troben en una situació límit i encara no coneixen la victòria com a visitants. A més, han rescindit el contracte a un dels seus millors jugadors: Reggie Moore. El Breogan, per la seva part, ha fitxat a l'anglès Clark i vol consolidar-se com un clar aspirant a l'ascens. Un altre equip en situació idèntica és l'Alicante. En el seu cas, el partit es preveu un xic més complicat ja que s'enfronten al Beirasar Rosalía que va ser la revelació de la temporada. Un altre seriós aspirant a l'ascens, el Bruesa de l'MVP Andy Panko, també juga a casa. Rep a l'irregular Hospitalet, un equip de mitja taula capaç del millor i del pitjor. El Ciudad de La Laguna també es troba lluitant amb els equips capdavanters de manera insospitada. Iniciaven la temporada com un equip rescièn ascendit que tenia la permanència com a únic objectiu i acaben l'any pensant que el play-off és una fita accessible. El seu primer repte de l'any serà a Santander. Els càntabres que són, de moment, la gran decepció de la temporada han patit alguns canvis durant aquest Nadal. El més significatiu ha estat la destitució de l'entrenador. Mateo Rubio ha pagat les conseqüències d'un inici lliguer nefast. Altres canvis són les baixes de Stacey i Rey juntament amb la incorporació de Jacobo Odriozola.

El Plus Pujol Lleida viatja a les Illes Canàries per enfrontar-se al Tenerife Rural. El partit promet emocions fortes. Els locals volen aconseguir una victòria contra un equip directe i els lleidatans volen sumar un triomf de prestigi que alimenti les seves possibilitats de participar a la Copa del Príncipe. Els d'Edu Torres tenen un inici d'any complicat pel que fa al calendari. No obstant, confien en el bon joc que han ofert al llarg dels partits disputats. Segons el tècnic blau, els jugadors han tornat de les vacances en un gran estat de forma. Caldrà veure si el Lleida Bàsquet és capaç de superar un escull com és la pista del conjunt canari que es troba una posició per sota d'ells.

El Ciudad de Huelva està preparat per rebre al Basquetinca.com. Els andalusos no volen que s'escapin les victòries del seu feu i, per tant, s'han exigit guanyar a un equip de la part baixa. Els visitants aspiren a sumar victòries que els portin a continuar una temporada més a la LEB Or. Per aconseguir-ho s'han reforçat amb el veterà americà Stacey. El Ford Burgos, un equip que ha ressucitat amb l'arribada de Casadevall, rep al Melilla. El partit és preveu molt igualat i de prònostic incert. Per últim, es disputarà dissabte el matx entre l'Aguas de Valencia i el Villa de Los Barrios. Els locals necessiten guanyar mentres els visitants es troben a la zona mitja de la classificació.

Aguas de Valencia Gandía - CB Villa de Los Barrios 80-75

El Plus Pujol Lleida ha deixat escapar la victòria de Tenerife en els últims minuts. Els nervis, la manca d'encert i les impresicions han portat a l'equip d'Edu Torres a la sisena derrota de la temporada, primera de l'any. El partit ha estat dolent d'ambdos conjunts. Aquest fet es reflecteix observant el baix resultat que ha registrat el marcador del pavelló canari. (61-56) Un marcador que hagués pogut reflectir un empat si Fergerson no hagués fallat l'última jugada del seu equip.

L'inici dels lleidatans ha estat fulminant. L'equip local cometia nombroses impresicions mentres que els visitants anotaven punts aconseguint rendes importants com el 0-9 de sortida o el 2-13 posterior. Una de les claus del domini del Plus Pujol era que estaven tancant el rebot defensiu a la perfecció i, així, no permetien segones opcions al rival. Una jugada de 3+1 unida a una disminució de l'encert ofensiu reduía la diferència al final del primer quart a cinc punts. (14-19) El segon període seria de pati de col.legi amb moltes errades. Aquest fet perjudicava les aspiracions del Plus Pujol que, no obstant, continuava manant a l'electrònic. Els locals erraven en aquest quart moltes cistelles fàcils i triples. L'estrella del Tenerife Rural, Antwain Barbour estava realitzant un partit desastrós i els seus companys ho estaven acusant. Marcus Vinicius, molt lluitador, portava el seu equip a una merescuda renda de nou punts al descans. (21-30) El parcial d'aquest segon quart, 7-11, ho deia tot.

Els d'Edu Torres tornaven del descans endollats i Alberto Miguel anotava un triple en la primera jugada del tercer quart. Els dos equips continuaven perdent moltes pilotes i els bases del Lleida firmaven una actuació molt discreta. El constant domini del rebot permetia als visitants mantenir i, fins i tot, incrementar l'avantatge. Dos triples consecutius d'Alberto i Dave permetien al Plus Pujol aconseguir la màxima renda del matx, tretze punts. Els locals intentaven sobreviure mitjançant la inspiració de Sánchez, el seu millor jugador en el partit. Un triple de l'aler en l'última jugada del quart donava esperances als de Rafa Sanz. (39-47) El darrer quart resultaria nefast per als homes d'Edu Torres que llençarien tota la feina feta. Una de les principals causes d'aquest fet va ser que els lleidatans van arribar molt aviat al "bonus" i això va permetre als tinerfenys llençar molts tirs lliures. Tot i que el partit seguia registrant molts errors, els locals retallaven les diferències amb el pas dels minuts. Leo Mainoldi era l'únic jugador blau encertat i, quan encara quedaven quatre minuts, la diferència ja s'havia escurçat a quatre puntets. Posteriorment, un triple de Barbour minimitzava encara més l'avantatge visitant. El Lleida Bàsquet es mostrava molt nerviós i erràtic. A falta de tres minuts, els locals ja manaven per la mínima. Llavors, un minut de total desconcert blau era aprofitat a la perfecció per un Tenerife que, fins aquell moment, no s'havia mostrat gens inspirat. Un triple de Sánchez i una pèrdua de pilota d'un perdut Brian Jones (acabaria amb una valoració molt negativa) portava als locals al seu màxim avantatge. Els d'Edu Torres es resistien a caure i lluitaven fins al final. Però el mal ja estava fet. Leo Mainoldi, ja en el darrer minut, col.locava al seu equip a només dos punts de l'oponent. El Plus Pujol aconseguia no fer falta al seu rival. L'aposta sortia bé perque Barbour no anotava el seu llençament. Quedava una possesió sencera i la pilota era dels lleidatans. Dave Fergerson assumia la responsabilitat d'empatar el partit i amb una bona jugada desbordava al seu marcador. Només calia encistellar la safata. Però el llençament senzill de l'americà no volia entrar. La posterior falta d'Alberto Miguel era assenyalada com antiesportiva de manera molt rigurosa. Només quedaven tres segons i ja no hi havia temps per a més. Finalment, 61-56 i la sensació d'haver deixat escapar una victòria que es tenia a les mans. Cal remarcar que els lleidatans amb aquesta derrota baixen fins a la setena posició i perden les opcions de disputar la copa del Príncipe.

El Cai Zaragoza continuarà líder. Els aragonesos han escombrat de la pista al Palma Alcudia (86-52) i es confirmen com un equip intractable. Un equip que desprèn olor a ACB i supera amb contundència tots els rivals que es creuen pel seu camí. Els balears comencen l'any amb mal peu i demostrant que no passen, ni molt menys, per un bon moment. Els seus millors jugadors tenen les hores contades com a integrants de l'equip mallorquí. No obstant, aquests millors jugadors ahir no van aparéixer. Phillip i Starosta van ser els millors homes del Cai que es va assegurar el triomf al tercer quart en que va deixar al rival amb uns miserables quatre punts.

Tampoc van afluixar els perseguidors del Cai. El Leche Río Breogan es va desfer amb relativa facilitat del cuer, U.B. La Palma. (91-75) Tot i la baixa de Devin Davis, els gallecs van imprimir un ritme de joc impossible de superar per un equip molt tocat com és el canari. Els tirs lliures van ser un factor determinant del partit. Tampoc va fallar l'Alicante. Els de Quim Costa van haver de patir per imposar-se a un lluitador Rosalía. (81-75) Els gallecs van dominar el marcador durant la primera part, però no van poder sobreviure a l'embestida local del tercer període. Va brillar el pivot local Norel amb 27 punts de valoració. També cal destacar la lluita d'Angulo i la direcció de Dumas i Fisher. Els millors dels visitants van ser Oleson i Cebular. El Bruesa també segueix als llocs de privilegi ja que no va tenir compassió de l'equip d'Hospitalet. (84-67) Andy Panko va tornar a demostrar que la LEB li queda petita amb una valoració brillant. (42 punts) Issac López i Salva Arco van ser els millors aliats de Panko per aconseguir la missió de superar un Hospitalet que es va enfonsar al darrer quart.

L'Alerta Cantabria va començar l'any amb bon peu. Es va imposar al díficil La Laguna en un partit igualat (81-76) i somnia en que la renovació de la plantilla durant el Nadal (entrenador inclòs) serveixi per apropar-se als llocs de play-off. Richi Guillén va fer un partidàs superant a Donaldson que també va jugar bé. Els marges sempre van ser estrets, però els locals no van acusar els nervis al tram final. D'altra banda, a Huelva es va viure un partit fluixet. Amb pocs punts i percentatges baixos. Això si, molt igualat. Finalment, els locals es van imposar al Basquetinca. (63-59) Morón i Junyent han estat els millors de l'equip vencedor mentres que Orfila ha estat el més destacat dels balears en els pocs minuts que ha jugat.

Victòria del Melilla Baloncesto durant la seva visita a Burgos. Els de Casadevall comencen l'any amb el peu esquerra i es tornen a apropar al pou. Mentres, els de Paco Olmos trenquen una mala ratxa i es col.loquen al centre de la taula. Els nord-africans, que van capgirar el marcador al darrer quart, van tenir a Gloger com a millor jugador. Finalment, el marcador es va aturar al 70-78. Per últim, l'Aguas de Valencia va sumar una vital victòria al seu feu. (80-75) La víctima va ser el Los Barrios que va sucumbir en un final molt apretat.