20.5.08

Play Off 1/4 de Final

Un ascens, vuit aspirants
Comencen els play-off d'ascens a l'ACB amb molta expectació
Després d'una intensa lliga regular, vuit equips comencen una segona fase que es preveu trepidant. L'objectiu serà descobrir l'acompanyant del Cai Zaragoza a la lliga ACB, un premi molt temptador. Plantilles com les de l'Alacant, el Bruesa o el Breogan són favorites per aconseguir el premi final però no s'han de descartar sorpreses com les que intentaran protagonitzar el Ciudad de La Laguna o el Villa de Los Barrios. El nostre equip, el Plus Pujol Lleida, participarà en una fase d'ascens després de molts anys amb l'ambició d'arribar a Cáceres. La ciutat extremenya acollirà les semifinals i la final a partit únic que disputaran els quatre vencedors d'aquesta primera ronda al millor de tres partits.

Alicante Costa Blanca - CB Villa de Los Barrios
El segon classificat de l'Adecco LEB Or obre la segona fase rebent al Villa de Los Barrios que arriba a la cita després de perdre en la darrera jornada contra el propi Alicante. Els de Moncho Fernández, conscients del seu poder a casa, esperen donar la campanada al Centro de Tecnificación. El somni gadità passa per intentar que el marcador del matx sigui baix i ajustat. L'evident condició de favorit del conjunt d'Óscar Quintana els pot afegir un excès de pressió molt perillós.

Bruesa GBC - Beirasar Rosalía
Un dels principals candidats a l'ascens, el Bruesa de Sant Sebastià, veu el Rosalía com un difícil escull en l'eliminatòria que portarà a un dels dos fins a la Final a Quatre. Els de Pablo Laso disposen d'una gran qualitat a la seva plantilla. Jugadors com l'MVP Andy Panko poden ser determinants en aquest primer partit encara que homes com Oleson intentaran donar una inesperada sorpresa.


Leche Río Breogan - Ciudad de La Laguna Canarias
El conjunt gallec arriba en un estat de forma òptim a la fase decisiva. Els últims partits s'han saldat amb triomf i les sensacions són bones tot i el fet d'haver patit lesions. No obstant, els de Paco García saben que una mínima relaxació pot tenir un efecte molt negatiu ja que els d'Alejandro Martínez són gairebé intractables al seu feu. Per això, els campions de la Copa Príncipe volen arribar al dissabte havent guanyat el primer punt d'aquesta dura eliminatòria.


Tenerife Rural - Plus Pujol Lleida
L'enfrontament de quarts de final més igualat és, sense cap mena de dubte, el que disputen el Tenerife i el Lleida. Els homes d'Edu Torres no van poder aconseguir la cinquena plaça però saben que en aquesta segona fase tots els equips comencen de zero. El Tenerife és un equip que té la mida presa al conjunt lleidatà però les estadístiques tard o aviat s'acaben trencant. Guanyar al pavelló Santiago Martín és una missió molt complicada però si es vol arribar a Cáceres és imprescindible sumar un triomf al territori insular. El factor pista pot convertir-se en un enemic dels de Rafa Sanz si el partit no transcorre com ells desitgen. L'emoció està servida.


PARTITS PLAY-OFF 1/4 FINAL 20/5/08
Alicante Costa Blanca - CB Villa de Los Barrios 73-67 (1-0)
Bruesa GBC - Beirasar Rosalía 76-67 (1-0)
Leche Río Breogan - Ciudad de La Laguna Canarias 76-64 (1-0)
Tenerife Rural - Plus Pujol Lleida 86-89
(0-1)

L'Alicante es va adjudicar el primer punt de l'eliminatòria que l'enfronta al Villa de Los Barrios amb molta polèmica. El partit va iniciar-se amb domini dels locals ja que eren els amos de totes les jugades, ofensives i defensives. Tots els jugadors aportaven el seu gra de sorra i alguns poc habituals com Coppenrath realitzaven magnífiques actuacions. Els visitants perdien de nou punts al descans però al tercer període van demostrar el seu coratge i entrega amb un parcial de 13-26 que va capgirar la situació completament. A partir de llavors, molta igualtat amb un Los Barrios mereixedor del triomf i un Alicante que sobrevivia gràcies al seu ofici. La gran polèmica va arribar a set segons del final quan el marcador reflectia un sorprenent 65-67. Una falta clara d'Alba va ser sancionada com antiesportiva i Moncho Fernández va perdre els nervis. Els col.legiats van haver d'assenyalar-li dues tècniques i, fins i tot, van haver d'intervenir els agents de seguretat. El comportament de l'entrenador visitant va ser la sentència per al seu equip ja que, en total, els locals van disposar de vuit tirs lliures i posessió. Cal dir que Digbeu no va errar cap llençament i el resultat final va ser un 73-67 que deixà els gaditans amb un pam de nas.

El Bruesa també va patir però tampoc va perdre. Els de Pablo Laso van haver de remuntar quatre punts en un darrer quart fantàstic que els va servir per acabar el matx amb un 76-67 que els otorga el primer punt de l'eliminatòria. El primer període, que va finalitzar amb un lleuger avantatge casolà, va ser un intercanvi de cistelles entre els dos equips. Hopkins i López destacaven en el bàndol local mentres que Binetti i Legasa eren els millors del Rosalía. Al següent assalt no va variar la dinàmica i s'arribà al descans amb empat a 35. Encara que Brad Oleson no destacava, el seu equip anava incrementant la moral a base de cistelles. Un triple de Dedas va contribuïr al 55-59 del final del tercer quart. Però l'assalt definitiu no va tenir color. Les 9000 persones que omplien les grades d'Illumbe van impulsar els donostiarres cap a una remuntada fulminant. Hopkins en va ser el gran artífex. Dos triples de Ramsdell al tram final no van ser suficients per capgirar un partit que els de Sant Sebastià van sentenciar a la línia de personal.

El Leche Río Breogan també va encarrilar la seva classificació per la Final a Quatre al guanyar el Ciudad de La Laguna sense excessives dificultats. (76-64) Els deixebles de Paco García van solucionar amb èxit uns primers minuts en que no trobaven el camí per desfer-se dels visitants. Nacho Ordín va guiar aviat els seus cap a l'enlairada a l'electrònic i al tercer període l'avantatge ja era clar. El bon partit d'Álex González no va ser suficient i els de Lugo van estalviar-se patiment al tram final.

El Plus Pujol Lleida ha iniciat el play-off d'ascens d'una manera immillorable aconseguint una èpica victòria a Tenerife. (86-89) Els lleidatans van arribar a perdre d'una màxima de 25 punts després d'un començament horrorós però van demostrar el seu coratge i talent aconseguint una remuntada històrica. Un espectacul.lar Mainoldi (28 punts) i uns inspirats Fergerson i Alberto Miguel van ser decisius per col.locar el 0-1 a l'eliminatòria.

Els primers minuts van ser díficils de creure ja que el conjunt local encistellava totes les pilotes que els arribaven a les mans mentres els blaus no trobaven el camí de la cistella. Els tres primers punts dels visitants, d'Alberto, situaven el 5-3 a l'electrònic. A partir d'aquest moment, punts i més punts dels canaris amb un Barbour inspiradíssim. El 12-3 obligava Edu Torres a demanar el primer temps mort però ni així reaccionaria el seu equip. Els dos Sánchez del Tenerife Rural, Edu i Francis, també s'afegien a la festa amb un recital de triples. Tot l'equip local anotava. Tot l'equip local escollia llençar de tres encara que no haguéssin transcorregut ni deu segons de possesió. Edu Torres i els seus es desesperaven en veure que no oferien resistència a l'exhibició dels de Rafa Sanz que jugaven molt confiats. Kevin Thompson havia començat el matx errant cistelles clares i Rafael, el seu recanvi, tampoc trobava el seu lloc sota la cistella. El 26-9 començava a ser un marcador humillant i més tenint en compte que els lleidatans es jugaven els primers passos cap a l'ascens. Un triple de Fergerson i l'enèsima cistella casolana finalitzaven el primer període amb un 28-12 que parlava per si sol. L'allau tinerfeny encara no havia concluït. Tenien quatre triples guardats a la màniga i els van anotar davant l'incredulitat dels visitants. L'últim d'ells, de Francis Sánchez, situava al marcador un vergonyós 40-15 que sense saber el perqué va suposar un punt d'inflexió. El rumb de l'encontre va canviar per complet i el Plus Pujol va endossar al rival un parcial de 5-25 en els escassos sis minuts que restaven per arribar al descans. Veure per creure, la LEB Or és així. Van ser tres triples els que van iniciar la magnífica recuperació dels del Segrià. Els dos primers d'un Leo que escalfava el canell preparant-se per una nit inolvidable. L'altre, de Fergerson. Aquests nou punts consecutius van anar minvant la moral del Tenerife mentres que feien l'efecte contrari a les ànimes blaves. Dos jugades més de tres punts del pivot argentí del Lleida rebaixava la diferència fins a uns deu punts magnífics tenint en compte com s'havia desenvolupat el partit. Moltíssimes imprecisions d'un Tenerife desconcertat i més punts del propi Leo i de Fergerson tancaven la primera meitat amb un 45-40 que obligava ambdos equips a pessigar-se per creure el que estava succeïnt.

El Plus Pujol va tornar dels vestidors amb molta moral. No havia perdut l'inspiració ofensiva i les ganes de donar la sorpresa després d'anar perdent d'una gran diferència. Fergerson continuava fent mal a la defensa local amb els seus triples i Brian Jones aconseguia marcar el ritme que més li convenia al seu equip. El base del Lleida hauria de ser substituït a causa d'una ferida provocada per un cop. El capità Jaume Comas, el seu recanvi, anotaria un estratosfèric triple que empatava el matx. La pólvora visitant no s'acabaria ja que, immediatament, Fergerson encistellaria un altre tir de tres punts donant avantatge als seus per primera vegada. El 54-57 que reflectia el lluminós del pavelló Santiago Martín era sorprenent per ambdos equips tenint en compte com havien anat els primers catorze minuts. Però llavors, Barbour mostraria el seu nivell demostrant que li havien ferit l'orgull. Un parcial de 8-0 de l'americà tornava a donar ales als insulars. Primer, es treia de la màniga un 2+1 per equilibrar de nou el duel. Posteriorment, un triple i una recuperació de pilota concluïda amb una esmaixada tornaven al Tenerife una mica d'oxigen. Fins al final del tercer assalt, intercanvi de cistelles i un 68-62 que retornava les esperances a Rafa Sanz. L'últim quart d'aquest emocionant encontre, no defraudaria el públic encara que la parròquia local s'acabaria enduent un bon disgust. Els primers minuts servirien per anar engreixant el caseller dels dos equips sense que les diferències locals minvessin gaire. No obstant, els pivots Maraker i Thompson es mostraven força efectius. Un llunyà triple de Guaita incrementava a vuit l'avantatge casolà complicant molt la vida als del Segrià. Dos triples d'Alberto Miguel i Leo Mainoldi tornaven a ajustar el partit a poca estona de la conclusió. El cansament i la manca de fortalesa en el rebot perjudicaven els foranis que tornaven a perdre de vuit després de dos cistelles dels blancs. Tan sols quedaven dos minuts, dos minuts per que els blaus trenquessin tots els pronòstics. Després d'una cistella de Leo, Alberto Miguel li robava l'esfèrica a Edu Sánchez que cometia una clara antiesportiva. L'escorta càntabre encertava els seus dos llençaments. Però no s'acabaven aquí els punts del Plus Pujol. El servei de banda posterior als tirs lliures originava una jugada que acabava amb la celebració d'un triple d'Alberto Miguel. Amb un tres i no res, mig minut, els blaus havien esborrat set punts situant-se a només un de l'adversari. Tot i que Sánchez anotava després del temps mort demanat per l'entrenador dels canaris, els d'Edu Torres demostrarien una gran fortalesa mental capgirant el partit en el darrer minut. Hettsheimeir, que no havia anotat fins aleshores, situava el seu equip a només un punt i la bona defensa posterior va possibilitar que Lewis perdés la pilota. Brian Jones va assistir perfectament a Hettsheimeir que va capgirar el partit a 34 segons davant el deliri de la banqueta visitant. La jugada clau dels tinerfenys no donava fruït ja que Francis Sánchez arriscava molt llençant un triple forçat que no traspassava l'anella. El Plus Pujol acariciava el triomf però calia confirmar-lo a la línia de tirs lliures. Alberto Miguel no va desaprofitar l'oportunitat d'ampliar a tres la diferència. No obstant, la falta ràpida que van cometre els del Barris Nord també va ser transformada en dos punts per Edu Sánchez. Llavors, Edu Torres va encarregar als seus homes que fos Miguel qui assumís la responsabilitat i la jugada els va sortir bé. Quedaven cinc segons. Barbour va sortir disposat a clavar el triple que forcés la prórroga però no va trobar espai per efectuar el tir. Va assistir la pilota a Edu Sánchez que intentà la proesa fora de temps. (86-89) El Plus Pujol Lleida s'havia adjudicat el primer punt de l'eliminatòria amb una remuntada històrica. Ara, caldrà sentenciar a casa el passi a la Final-Four.

No hay comentarios: