4.4.08

28na Jornada

Ja queda menys...

Amb el pas de les setmanes ens anem aproximant al desenllaç de la lliga regular. Després d'un intens mes de març, els equips afronten les set finals que resten amb optimisme. Molts d'ells aspiren a aconseguir l'ascens a la segona fase encara que n'hi ha dos que somnien obtenir el mateix premi estalviant-se patiment. Aquests dos són el Cai Zaragoza i el Bruesa GBC, els únics clubs que han sobreviscut a 27 jornades duríssimes. Però si hi ha una lluita dura aquesta és la que té com a premi la permanència. Fins i tot la Unión Baloncesto La Palma (que tenia un peu i mig a la LEB Plata) arriba a la recta final amb opcions serioses de salvar-se.

El Cai Zaragoza afronta un desplaçament molt complicat ja que juga al pavelló del Ciudad de La Laguna. Només dos equips han sortit del feu canari amb les mans plenes i els aragonesos hauran de ser els tercers si no volen abandonar la posició més privilegiada de la classificació. Els deixebles de Curro Segura, que sumen set victòries consecutives, són conscients de la dificultat del matx. En cas de derrota, l'única opció de mantenir el liderat seria una entrepussada del Bruesa. L'equip de Sant Sebastià juga a la sempre díficil pista de Los Barrios contra un equip que busca la novena posició. Els gaditans ja van donar la sorpresa a Illumbe durant la primera volta i volen repetir la gesta. Una de les claus podria ser la defensa dels de Moncho Fernández als jugadors exteriors de l'oponent. Encara que ja no té quasi opcions d'acabar com a campió de lliga, l'Alicante Costa Blanca vol donar una bona imatge als seus afeccionats que esborri el ridícul viscut a Huelva. Els homes de Quim Costa reben un Ford Burgos que viatja a terres llevantines amb tranquil.litat després dels darrers bons resultats. El partit es preveu atractiu ja que les dos plantilles disposen de jugadors de qualitat. D'altra banda, el Leche Río Breogan jugarà contra un Hospitalet en plena decadència esperant una desfeta dels d'Alacant. Els de Paco García s'han retrobat amb el bon joc que els va portar a conquerir la Copa del Príncipe i somnien amb arribar a les eliminatòries d'ascens en plena forma. Saben que el tercer lloc equivaldria a una dosi de moral important i no volen renunciar a aquest objectiu. L'equip català haurà d'unir-se per tal de superar el mal moment que estan atravessant i començar a encarrilar una salvació que es va encarint amb el pas de les jornades.

El Plus Pujol Lleida, sense cap baixa per lesió, es desplaça fins a les Illes Balears per enfrontar-se al Palma Alcudia. Els deixebles d'Edu Torres han perdut els últims dos partits disputats i saben que si volen continuar cinquens, caldrà recuperar el camí de la victòria. El matx no sembla d'excessiva dificultat pels blaus ja que l'equip local es troba amb cinc victòries menys que els lleidatans i és el primer equip fora de la zona de descens. No obstant, disposen de jugadors de la talla de Terrell, Rejón o Puyada i qualsevol relaxació podria ser un enemic en les aspiracions del club de Lleida. L'encontre, que tancarà la jornada 28, promet emocions fortes. Una victòria dels visitants els encarrilaria la classificació pel play-off ja que els dos propers partits del Plus Pujol seran al Barris Nord.

Dos equips que ocupaven les places de descens atravessen ara una magnífica ratxa que els ha allunyat del trist panorama que vivien. Són el Bàsquet Inca i La U.B. La Palma. Els primers són l'entitat amb la segona millor ratxa de la lliga i van véncer a Lleida la darrera jornada. Acumulen cinc triomfs consecutius i tenen la permanència molt propera. El rival, en canvi, segueix a la zona de descens. No obstant, també atravessa una ratxa de tres victòries seguides i té moltes opcions de salvar-se després d'estar gairebé sentenciat. Finalment, partit dramàtic amb moltíssima tensió a Santander. L'Alerta Cantabria rep a l'Aguas de Valencia en un matx en que el perdedor pot enfonsar-se de manera gairebé definitiva. El conjunt local, si aconsegueix guanyar, agafarà oxigen per afrontar els últims sis examens. Els visitants estrenen entrenador després de la dimissió d'Isma Cantó. El veterà ex-entrenador dels valencians portava 12 temporades al club.

PARTITS JORNADA 28 4/4/08
Palma Alcudia - Plus Pujol Lleida 62-66
C.B. L'Hospitalet - Leche Río Breogan 73-77
Basquetinca.com - U.B.La Palma 77-84
Melilla Baloncesto - Tenerife Rural 48-77
CB Villa de Los Barrios - Bruesa GBC 69-66
La Laguna Canarias - Basket Cai Zaragoza 69-83
Beirasar Rosalía - C.B. Ciudad de Huelva 90-85
Alicante Costa Blanca - Ford Burgos 100-90
Alerta Cantabria - Aguas de Valencia Gandía
78-85

El Cai Zaragoza ja té un peu i mig a la lliga ACB. Els deixebles de Curro Segura van tornar a demostrar que són els millors de la competició guanyant amb autoritat en una pista complicadíssima com és el Pabellón Ríos Tejera de La Laguna. (69-83) Els locals van iniciar el matx disposats a no deixar-se intimidar i mitjançant Donaldson i Alex González mantenien el marcador equilibrat. Però el segon quart va ser de clar domini aragonés. Els canaris van disminuïr molt el seu encert i el Cai ho va aprofitar amb un joc interior molt potent. Al descans, la diferència era superior als deu punts. (23-35) Quinteros i Starosta van dominar el joc a la represa i la renda dels líders va incrementar considerablement. La lluita local va desconcertar als de Zaragoza durant uns minuts i el marcador es va anar ajustant. Un triple de Detrick a l'inici de l'últim quart col.locava els seus a només tres punts. Però llavors es va veure el nivell dels vermells que amb tres triples consecutius van esborrar les il.lusions del Ciudad de La Laguna tenint un final de partit plàcid. Una victòria que obté un valor doble ja que l'únic perseguidor del Cai, el Bruesa, va entrepussar a la localitat gaditana de Los Barrios. (69-66) El partit va començar amb un petit avantatge local que aviat va donar pas a l'intercanvi de cistelles. Rivero i Howard pels locals i Hopkins i López pels visitants, eren els millors. Al segon assalt, els de Moncho Fernández van oferir la seva millor versió basada en l'excel.lència defensiva. Fruit d'això van aconseguir arribar al descans amb vuit punts de renda. Però els de Laso, conscients de la importància del matx, van reaccionar al tercer quart amb cistelles de Brown i Panko que capgiraven el resultat. L'últim quart començava amb avantatge dels bascos que liderarien el marcador durant gairebé tot el període. Uns minuts d'estancament ofensiu propiciava que Los Barrios es mantingués amb opcions fins al final. Una cistella de Moss portava la il.lusió a les grades del Samuel Aguilar. Dos tirs lliures posteriors de Rivero elevaven l'avantatge local a tres punts quan ja no quedava ni mig minut per jugar-se. El matx es va decidir a la línia de personal i Uriz i Rivero van voler assumir la responsabilitat. A tres segons del final, el base del Bruesa va llençar a fallar el segon llençament per tal d'aconseguir un rebot que pogués forçar la pròrroga. L'àrbitre va assenyalar una més que discutible falta sobre Hopkins, el qual va tenir l'oportunitat d'empatar però només va ser capaç d'encistellar un dels tirs. Després de dos tirs lliures més de Rivero, les opcions d'ascens directe del Bruesa es van esfumar ja que Schraeder no va poder traspassar l'anella en un desesperat tir des del centre de la pista.

El Melilla va perdre contra el Tenerife amb un nivell d'encert paupèrrim ja que no va poder superar ni els 50 punts amb tot el partit. (48-77) Amb tantes facilitats, l'equip tinerfeny va aconseguir una victòria còmoda que li donarà moral per afrontar els següents encontres en que buscarà aconseguir la cinquena posició. El parcial inicial de 0-9 ja avisava del que acabaria succeint. L'encert exterior de jugadors com Llompart o Francis Sánchez obriria escletxes insuperables pels nord-africans que continuaven sense trobar el camí de l'anella. Només Zagorac responia en un equip que va anar-se'n als vestidors perdent per un ridícul 18-39. La situació no va variar a la segona part i les diferències eren d'escàndol per culpa de la inspiració d'un magnífic Llompart. El darrer quart va ser de tràmit. El Tenerife va demostrar que sense un Barbour brillant és capaç d'aconseguir triomfs importants mentres el Melilla veu com perd la plaça de play-off. Un altre equip amb idèntica situació que els de Rafa Sanz és el Beirasar Rosalía. Els de Santiago de Compostel.la es van desfer d'un lluitador Ciudad de Huelva per un ajustat 90-85. Els andalusos estan protagonitzant un final de temporada digne d'aplaudir ja que amb només set jugadors professionals i amb nombrosos problemes econòmics estan plantant cara cada setmana. Brad Oleson va tornar a exhibir-se ajudat pels seus companys Binetti i Dedas. El bon partit de Van Lacke no va ser suficient per remuntar completament un partit que el Rosalía va arribar a dominar de setze punts. El Ford Burgos de Casadevall també ha estat a punt de capgirar el partit que ha jugat a Alicante. El conjunt de Quim Costa ha començat el partit amb força i progressivament incrementava els avantatges fins a marges propers als vint punts gràcies a la capacitat de lideratge de jugadors com Fisher o Norel. Un parcial de 0-9 provocat per una tècnica a les acaballes del segon període retornava les esperances als visitants. Els alacantins es descentraven i els de Casadevall, molt encertats, s'apropaven perillosament. Diego García i Sanmartín mostraven el seu bon canell i portaven als burgalesos a lluitar per véncer el tercer classificat. Però el talent de Nick George i Lucio Angulo eren esculls insuperables pels visitants que veien com acabaven encaixant cent punts. 100-90 és el resultat final d'aquest bon partit.

El Plus Pujol Lleida ha aconseguit la victòria en el matx que ha disputat a Mallorca contra el Palma Alcudia. (62-66) Els deixebles d'Edu Torres no han realitzat un bon partit en atac però els errors d'uns locals molt nerviosos els han facilitat la feina. El triomf és vital pels blaus ja que els manté a la cinquena posició de la taula. Alberto Miguel, amb cinc triples, i Hettsheimeir han estat els millors dels guanyadors mentres Rejón ha estat el més encertat dels balears.

El partit començava amb quatre punts de Kevin Thompson. El pivot nord-americà sortia al cinc titular i demostrava que el seu fitxatge ha estat un encert. No obstant, Rejón responia al 0-4 inicial amb quatre punts més que portaven l'empat al marcador. Llavors, Kornegay es convertia en el protagonista de l'encontre amb cistelles interiors que donaven els primers avantatges al conjunt d'Eloy Doce. Els blaus es mostraven espessos i amb falta de ritme però els de casa tampoc trobaven gaires escletxes a la defensa lleidatana. Un triple de Schutte començava a complicar la situació però dues cistelles de Maraker i Brian Jones minimitzaven l'avantatge del Palma al desenllaç del primer assalt. (15-12) El resultat d'aquest primer parcial ja reflectía que el matx seria de poca qualitat i amb predomini de les defenses sobre els atacs. Alberto Miguel empatava amb un triple a l'inici del segon període. L'escorta càntabre, amb un altre llençament exterior, portaria els d'Edu Torres a obtenir una renda de cinc punts a favor. El joc horrorós amb constants pèrdues de pilota d'ambdos equips avorria els pocs afeccionats que havien accedit al Palma Arena. L'avantatge dels visitants s'incrementaria després d'una falta tècnica comesa per un nerviós Rejón i executada a la perfecció pels blaus. Dave Fergerson anotava els dos tirs lliures de la sanció i, en el servei de banda posterior, un Alberto Miguel molt inspirat encistellava el seu tercer triple de la tarda. El Plus Pujol, sense fer res de l'altre món, havia capgirat el resultat i ja liderava el partit per deu punts de diferència. Schutte intentava rivalitzar amb Miguel amb un triple però el brasiler Hettsheimeir aportava confiança a l'equip amb una jugada de 2+1. Un tir lliure de Marcus Vinicius tancava la primera part amb un 27-35 molt inquietant pels mallorquins.

Els errors absurds i les imprecisions constants no van desaparéixer a la represa. A més, un discret Leo Mainoldi va cometre la seva quarta falta i Edu es va veure obligat a substituir-lo. Els punts no arribaven i el matx no disposava de ritme ni fluidesa. Després d'una cistella de Vinicius, els locals van escurçar l'avantatge fins a quatre punts. Kornegay feia mal a la defensa blava amb punts interiors que minimitzaven l'avantatge lleidatà a la mínima expressió. Un Plus Pujol molt descentrat no podia fer res per aturar l'esmaixada de Rejón que col.locava l'equilibri al marcador enmig del desconcert visitant. Alberto Miguel tornava a erigir-se com a l'heroi dels del Segrià amb un altre triple que salvava els mobles. L'elèctric escorta càntabre clavava el seu cinquè i últim triple amb un llençament en suspensió sobre la botzina del tercer quart. El resultat tornava a ser cómode i les garantíes d'acabar el partit amb èxit eren bastantes. (43-50) Anderson Schutte assumia responsabilitats aconseguint apropar a dos punts el conjunt mallorquí. Llavors, un Berni Àlvarez molt erràtic anotava els seus únics punts amb un triple tranquil.litzador. Rafael demostrava que atravessa un bon moment de forma amb cistelles interiors que tornaven a aproximar les rendes visitants a marges propers als deu punts. El Lleida es beneficiava dels nervis i la precipitació dels deixebles de Doce. El Bàsquet Alcudia era incapaç d'inquietar els d'Edu Torres que dirigits per Brian Jones temporitzaven el joc amb jugades llargues que tot i no ser efectives ajudaven a consumir els minuts. Un 2+1 del màxim anotador del matx, Rejón, donava ales als seus companys. El propi Rejón s'encarregaria de posar por al cos dels lleidatans amb un llençament que traspassava l'anella a poc menys d'un minut pel desenllaç. No obstant, l'avantatge del Plus Pujol encara era de cinc punts. Puyada va disposar de l'última opció de victòria balear. El base del Palma va decidir jugar-se un triple però el seu decisiu llençament va ser escopit pel cèrcol. Quedaven vint minuts pel so de la botzina i el triomf volava cap a la capital del Segrià. Feliu, amb una cistella a l'últim segon, maquillava el resultat establint el definitiu 62-66. La victòria dels visitants, tot i no ser brillant, els manté en la cinquena posició abans d'encadenar dos partits consecutius al Barris Nord. Els de Mallorca continuaran una setmana més molt aprop del precipici i ja només queden sis finals.

L'Alerta Cantabria continua tocat i enfonsat. Aquesta jornada va perdre a casa contra un rival directe com és el Gandía i es troba a una sola derrota dels llocs que condueixen a la LEB Plata. L'inici del partit va ser decisiu ja que el conjunt valencià va saber aprofitar la manca d'encert dels càntabres amb bons percentatges en el tir de tres punts. L'equip visitant obtenia avantatges clars que feien perillar el triomf dels locals que no trobaven un referent ofensiu. Miller, un dels jugadors més destacats, continuava incrementant les rendes a la represa. Tot i els intents desesperats de remuntada de Saunders i Larragan, la victòria llevantina mai va perillar. No obstant, el signe del matx es va acabar decidint en els tirs lliures finals. (78-85) Un altre equip amb problemes és l'Hospitalet. Va encaixar la cinquena derrota consecutiva i s'ha vist abocat a una situació com la de l'Alerta Cantabria. (73-77) L'equip de Izquierdo va començar el partit amb el peu esquerra i contra un rival com el Breogan no es pot perdonar. Ordín començava a donar avantatge als gallecs amb una direcció magistral i tirs inversemblants. El base espanyol repartia joc propiciant bones opcions de llençament pels companys. Devis s'encarregava de mantenir a ratlla els joves jugadors del conjunt català però a la segona part va resorgir la figura de Serge Ibaka que rivalitzant amb Morentín va escurçar la renda dels de Lugo. La remuntada no va ser possible tot i el defalliment final del Breogan que gairebé ha garantit el factor pista en el play-off.

No hay comentarios: