19.3.08

25na Jornada

Queden 10 jornades!
S'acosta el desenllaç. Queden deu jornades, deu enfrontaments, deu finals, deu partits... per cadascun dels participants a l'Adecco LEB Or. Els entrenadors i jugadors són conscients que, ara, qualsevol resultat és decisiu i cada cistella, important. Amb aquesta perspèctiva encaren els respectius clubs la jornada 25, que destaca per l'abundància de partits destacadíssims. L'exemple més clar és el Bruesa - Alicante.

Com deiem, a Sant Sebastià es disputa un matx que pot marcar la posició final dels dos participants. Els locals volen mantenir el liderat i enfonsar de manera gairebé definitiva als alacantins. Els de Quim Costa, per la seva part, tenen la necessitat de guanyar per continuar aspirant a l'ascens directe. Una entrepussada, molt factible, pot fer molt mal al projecte del conjunt valencià. A la primera volta ja van véncer els bascos. Per tant, un segon objectiu dels visitants serà recuperar un average que pot acabar sent determinant. Més alicients no poden faltar a un partit que l'any passat era de lliga ACB. El Cai Zaragoza, l'altre implicat en aconseguir el títol de campió, rep a l'Alerta Cantabria. Els aragonesos són conscients de que abans de mirar el que facin els rivals directes cal guanyar el seu partit. I no serà facil perque els càntabres es troben en una situació delicada que han d'esquivar quan abans millor. Sinò, poden suar sang per no descendir a la LEB Plata.

El Plus Pujol Lleida celebra el dia del pare rebent a un Villa de Los Barrios en clara progressió. Els homes d'Edu Torres, que no podran comptar amb Kevin Thompson, no es poden permetre el luxe de fallar si volen evitar patiments per entrar al play-off. Ambdos conjunts són dels més destacats d'aquesta segona volta i no volen deixar de ser-ho. El nivell d'encert en les rotacions blaves i la lluita a la pintura poden ser dos factors determinants d'un partit que promet emocions fortes. Tot i que sembla un objectiu complicat, els locals no descarten capgirar l'average de vuit punts. Un altre partit vital entre equips que es troben a la zona de play-off és el que jugarà el Beirasar Rosalía a Tenerife. La mala dinàmica del Tenerife Rural ha produït un descens de posicions que ha comportat un fre a les expectatives canaries. Aquest partit es preveu importantíssim ja que la victòria local retornaria les esperances d'ascens als vencedors mentres que una derrota agreujaria la crisi. Els compostel.lans, per la seva part, disputaran sense gaire pressió un matx que, en cas de guanyar-lo, els posaria amb un peu i mig a les eliminatòries d'ascens.

El Breogan ha de tornar a ser aquell equip que va meravellar obtenint la Copa Príncipe. En les darreres jornades han acumulat massa entrepussades i això els ha portat a dir adéu al primer lloc de la classificació. Ara reben al Ford Burgos amb la missió de retornar al bon camí i recuperar sensacions perdudes de cara al tram final de la lliga. Els burgalesos, patint pel descens, no van a Lugo a passar el dia. El Ciudad de Huelva, immers en una crisi històrica, rep a l'Aguas de Valencia Gandía que es troba empatat amb el Basquetinca, penúltim classificat. El triomf d'ambdos equips és obligat ja que els andalusos no poden perdre si no volen embolicar-se en una lluita pel descens que mai haguéssin imaginat. Com ja hem dit, la situació dels valencians també és molt delicada encara que ells tenen més experiència en aquest tipus de situacions. Ara bé, una situació més delicada que la de la Unión Baloncesto La Palma no la té ningú. Els de Gran Canària són cuers amb només cinc victòries i la permanència està, de moment, a tres triomfs. Tenint en compte que només queden deu jornades, la salvació dels d'Héctor Manzano és presenta com un autèntic miracle ja que hauran de véncer quasi tots els partits que els resten per jugar. I la prova més immediata és un Ciudad de La Laguna que està realitzant una temporada excel.lent.

Fa dies que es parla d'una possible fusió dels equips mallorquins per tal d'unir esforços per portar el bàsquet balear a l'ACB. Però segur que aquesta jornada ni directius, ni jugadors, ni aficions... se'n recordaran. El cas és que s'enfronten els dos equips de Mallorca en un derbi balear amb mitja temporada en joc ja que ambdos equips (sobretot l'Inca) estan lluitant per continuar un any més a la segona categoria del bàsquet espanyol. El partit, a més de rivalitat, promet emoció. L'Inca pot atrapar al Palma. Aquests últims encara maleeixen les derrotes a la prórroga que els han privat d'apropar-se al play-off d'ascens. Per últim, l'Hospitalet pot trobar-se davant l'última oportunitat de continuar aspirant a la desitjada segona fase. El balanç actual dels barcelonins és força preocupant perque els equips de la zona baixa apreten cada vegada més. Per això, la victòria en el matx que els enfrenta al Melilla és quasi obligada. Els de Paco Olmos, amb una victòria més, són especialistes en treure profit de les situacions crítiques del rival.

PARTITS JORNADA 25 19/3/08
Leche Río Breogan - Ford Burgos 74-71
C.B. Ciudad de Huelva - Aguas de Valencia Gandía 74-63
Basket Cai Zaragoza - Alerta Cantabria 95-80
Bruesa GBC - Alicante Costa Blanca 79-90
Tenerife Rural - Beirasar Rosalía 85-71
U.B. La Palma - La Laguna Canarias 89-71
Plus Pujol Lleida - CB Villa de Los Barrios 103-72
C.B. L'Hospitalet - Melilla Baloncesto 81-88
Palma Alcudia - Basquetinca.com 75-83

El Bruesa de Sant Sebastià ha perdut el liderat de la lliga LEB Or. L'Alicante Costa Blanca, amb una exhibició triplista al darrer quart, s'ha emportat el partit i també un average que pot ser decisiu a final de temporada. (79-90) El partit ha transcorregut molt igualat des de l'inici. Els avantatges d'ambdos equips sempre havien estat mínims i l'afició d'Illumbe (que ha registrat la millor entrada de la temporada) s'emocionava pensant que el seu equip podia aconseguir una victòria vital. Però no ha estat així ja que el darrer quart ha tingut un clar color visitant. Els triples dels alacantins (4 de Carroll) no han pogut ser contrarestats pels de Pablo Laso que han vist com el rival s'escapava. Les faltes finals del Bruesa no han servit per retallar distàncies sinò que han comportat la pèrdua d'un average que pot marcar la posició final d'ambdos equips. A part de l'Alicante, el gran beneficiat de la jornada és el Cai Zaragoza que s'ha desfet amb alguns problemes de l'Alerta Cantabria. (95-80) Els aragonesos recuperen el liderat en solitari a falta de nou jornades i ja pensen en el proper partit contra l'Alicante que pot decidir el nom del campió de la LEB. En els primers minuts, el conjunt de Santander s'ha mantingut dins del partit gràcies a l'aportació de jugadors com Richi Guillén o Salva Camps. Després, les estrelles locals com Quinteros o Phillip s'han encarregat de decidir el partit amb un gran quart període. Cal destacar l'encert del veterà André Turner que amb 15 punts va col.laborar al triomf que retorna als de Curro Segura a la posició que no haguéssin volgut abandonar mai.

El Breogan ha recuperat el camí de la victòria amb molt patiment. (74-71) Els deixebles de Paco García no van fer un bon partit i van anar a remolc del Ford Burgos durant molts minuts. Ja en l'últim quart, l'aparició de Kickert i un espectacular triple de Nacho Ordín van tallar les ales als de Casadevall que no van rendir-se mai. Més clar va ser el triomf del Tenerife Rural davant un rival directe com el Beirasar Rosalía. (85-71) Els canaris liderats per Antwain Barbour van començar el partit amb ganes de trencar la ratxa de derrotes i van aconseguir anar al descans amb setze punts d'avantatge. Una diferència que van conservar a la represa gràcies a Iván Rodríguez i Llompart. El Melilla Baloncesto ha tornat a la zona de play-off i ha allunyat d'aquests llocs a un Hospitalet que depén massa de Serge Ibaka. (81-88) Tot i que Rocchia ha ajudat molt al pivot congolés, no ha estat suficient per superar a Southall i els seus companys. El conjunt català haurà de patir per salvar la categoria.

El Plus Pujol Lleida ha escombrat de la pista al Villa de Los Barrios protagonitzant una brillant exhibició de joc. (103-72) Els locals s'han sobreposat a les absències de Thompson i Maraker i han acabat guanyant per 31 punts de diferència un matx dominat de principi a fi pels deixebles d'Edu Torres. L'estratosfèric encontre de Rafael Hettsheimeir (31 punts i 11 rebots) ha otorgat al jugador brasiler l'MVP de la jornada. Jaume Comas i Marcus Vinicius també han ofert als afeccionats una mostra d'implicació i ganes. Tot això, davant uns 5000 espectadors que han celebrat la festivitat del Dia del Pare presenciant un partit immillorable dels lleidatans.

El partit s'ha iniciat amb un parcial de 6-0. Però els gaditans, que es trobaven en una bona dinàmica de resultats, no es deixaven intimidar. Els de Moncho Fernández van aconseguir aturar als blaus gràcies als llençaments exteriors de Ferrer. No obstant, els locals lideraven el marcador sense excessives dificultats tot i que Chagoyen era un perill sota cistella. Els visitants defensaven fort els exteriors rivals però no podien fer res per aturar un Rafael que ja començava a destacar. La falta d'encert exterior va fer que l'avantatge local al final del primer període sigués de només cinc punts. (24-19) A l'inici del segon quart, un triple del Los Barrios els va apropar a tres punts dels de Lleida. Va ser llavors quan va començar el recital del Plus Pujol Lleida. Fergerson responia al triple visitant immediatament i Jaume Comas s'apuntava a ser el director d'una festa de clar color blau. El capità del Lleida Bàsquet recordava el de les millors ocasions amb recuperacions de pilota que permetien cistelles fàcils al contratac. L'afició del Barris Nord va presenciar com els seus es convertien en una piconadora que passava per sobre del rival amb facilitat. Un triple de Berni Àlvarez, jugades de Marcus demostrant la seva entrega, punts interiors de Rafael... i un avantatge que va arribar a ser de 24 punts després d'un humillant parcial de 20-2. I tot això, sense la participació d'un Leo Mainoldi que va estar apagat durant tot el matx i va patir problemes amb les faltes personals. Una cistella de Howard i una altra de Webster van posar el 56-36 a l'electrònic durant el temps de descans.

La renda del conjunt d'Edu Torres era contundent i res presagiava una possible derrota. No obstant, el Plus Pujol va tornar a demostrar que és un equip capaç d'oferir bàsquet de gran qualitat i va anar a buscar avantatges encara més amplis. Els gaditans no trobaven armes per minimitzar l'ofensiva local liderada per un Rafael que anotava punts i més punts amb una tranquil.litat total. Només Adrian Moss era capaç d'encistellar a l'equip de Fernández i la diferència aviat va rondar els trenta punts. Una diferència que es va traspassar gràcies a una falta tècnica que va cometre un desquiciat Pedro Rivero quan el marcador era capicua (74-47). Els d'Edu Torres no es conformaven amb el resultat i van continuar lluitant en defensa i en atac. Al final del tercer quart, el partit i l'average estaven decidits amb els 32 punts d'avantatge locals. (82-50) L'últim període va ser tranquil per als lleidatans que es van relaxar una mica. Tot i això, l'ambició d'aquest equip no té límits i volien col.locar el tercer dígit al marcador. Els gaditans van llençar la tovallola ja que eren conscients que el rival els superava en tots els aspectes. Així, els de Lleida van obtenir un nou màxim avantatge de 36 punts a falta de sis minuts. Howard s'esforçava a aconseguir que la derrota del seu equip no resultés tan sonada. Tot i que ho aconseguia minimament, ni ell ni els seus companys eren capaços d'aturar el festival de Rafa Hettsheimeir que amb llençaments propers a l'anella arribava a la trentena de punts anotats. Una xifra que unida a la seva capacitat rebotejadora li donava el premi de ser el millor jugador de la jornada 25. Mainoldi havia estat expulsat anteriorment en un matx per oblidar de l'argentí. Berni Àlvarez, amb un triple, tallava una petita ratxa de domini visitant. Quan faltaven menys de dos minuts per a la conclusió, Edu Torres donava una oportunitat als júniors Oriol i Estorach. El primer d'ells va estar a punt d'anotar un triple que hagués portat al seu equip a superar els cent punts. Una meta que s'aconseguiria igualment per mitjà de Marcus Vinicius. El jugador brasiler, sobre la botzina, va anotar dos punts més que van aixecar dels seients els afeccionats que celebraven el triomf del seu equip per uns contundents 31 punts de diferència. (103-72) Amb aquesta brillant exhibició, els blaus continuen a la cinquena posició, la qual ocupen en solitari. El Villa de Los Barrios surt de la zona de play-off en benefici del Melilla, proper rival dels d'Edu Torres.

La Fundació Basquet Inca s'ha endut el derbi mallorquí i ha sortit de la zona de descens després de moltes jornades al mateix temps que enfonsen al seu màxim rival. (75-83) El Palma Alcudia, amfitrió de l'encontre, ha disposat d'uns bons Puyada, Terrell i Rejón. Però el base Joan Riera, ben secundat per Galarreta i Sergio Ramos, va protagonitzar una exhibició de tir que va permetre als seus companys arribar amb vida al darrer quart. Llavors, van ser clarament superiors a uns locals que iniciaven la temporada pensant en l'ascens i l'acabaran pensant en el descens. Qui ja pensa totalment en el descens és el Gandía. Els valencians van perdre a Huelva i ocupen la penúltima posició de la taula, és a dir, plaça de descens. Els andalusos, el pitjor equip de la segona volta amb diferència, van fer un gran esforç per retornar al camí del triomf que semblaven haver oblidat. El bon partit de jugadors com Van Lacke o Ermolinski va ser determinant per al 74-63 final que manté les opcions del Huelva d'entrar a la novena posició, última que dóna accés a la segona fase. Per últim, cal comentar que la U.B. La Palma es resisteix a llençar la tovallola i va véncer al Ciudad de La Laguna per un clar 89-71. La bona defensa local i la magnífica direcció de Perico Sala van servir per obtenir una victòria que ha de tenir continuïtat si volen abandonar el fanalet vermell.

No hay comentarios: