3.11.08

7na Jornada

Castanyes, panellets i bon bàsquet

Jornada de la LEB Or i festivitat de la Castanyada. Qué més es podia demanar? Probablement, qué els partits responguéssin a les expectatives. Tot això va aconseguir-se encara que, com passa sempre, va ser impossible que tots els equips acabéssin la jornada satisfets. Així; mentres alguns podran gaudir menjant els panellets o visitant els difunts per Tots Sants, altres es llençaran les castanyes al cap maleïnt no estar al lloc de la classificació que desitjarien. A nivell individual, cal destacar el partit estratosfèric de Richi Guillén que va impulsar el seu equip a la victòria aconseguint una valoració de 51 punts.

El Plus Pujol Lleida ha aconseguit la segona victòria consecutiva contra un equip rescién descendit de la lliga ACB, el Grupo Begar León. (82-71) La primera meitat del partit ha estat molt ensopida ja que el Lleida, molt desencertat desde la llarga distància, ha jugat al ritme lent i contemporitzador que ha marcat el conjunt visitant que no ha acabat de demostrar ser un aspirant a retornar a la màxima categoria. Els nois d'Edu Torres n'han tingut prou amb un tercer quart espectacul.lar per desfer-se dels lleonesos però cal dir que qualsevol equip s'hagués descomposat davant l'exhibició de joc dels locals en aquest període de somni que va concluïr amb un rotund 37-17. Els últims minuts no passaran a la història ja que només van servir per confirmar a Quino Colom com a millor assistent de la jornada.

El Plus Pujol va iniciar el matx amb excessives precipitacions en atac. Semblava que es volia decidir l'encontre per la vía ràpida quan l'enfrontament no havia fet altra cosa que començar ja que només es buscava anotar desde més enllà de l'àrea de triple. DeVries, molt endollat en l'anterior jornada, no veia l'anella amb claredat però ho va continuar intentant amb insistència i això el va portar a començar amb un 0/4 que no és gens habitual en un tirador tan eficaç com ell. Però l'escorta americà no era l'únic jugador desencertat perquè altres companys seus com Fornas o Colom també van capficar-se en el llençament de tres punts i van patir la mateixa sort. Entremig d'aquests errors i d'alguna cistella interior de Mendiburu (va obrir el caseller de punts local) o Lewis, el León anava agafant avantatges sense fer massa soroll. Dirigits per l'incombustible Juanjo Bernabé, els deixebles de Javi De Grado van arribar a gaudir d'una renda de nou punts a les acaballes del primer parcial. L'intimidació interior de Leiva i els punts exteriors de l'explosiu Gilbert van ser claus pels foranis que van veure com la darrera cistella del quart l'anotava el bàndol contrari per mitjà de Quino Colom. (14-21) Les indicacions posteriors d'Edu Torres no van tenir l'efecte desitjat i el partit va continuar per la mateixa direcció, és a dir, atacs on el triple era la prioritat i gairebé l'única arma. El resultat no va ser diferent que al primer assalt i el nefast percentatge (0/9) va passar a ser horripilant (0/12) després d'errades de Flis i Vinícius. Per sort, els visitants es van mostrar apàtics en atac i no van saber aprofitar el baix nivell dels del Segrià. A la tretzena va anar la vençuda i, per fí, va entrar el primer triple gràcies a Roger Fornas. En aquest moment es va produir un punt d'inflexió i el Lleida va tornar a ser aquell equip alegre que li agrada córrer i fer transicions ràpides després de bones defenses. Fruït d'això van arribar dos triples més d'Alberto Miguel i del propi Roger Fornas, obstinat en encarar l'anella desde la llarga distància. Així, els del Barris Nord van obtenir el control del marcador (27-23) malgrat que el Grupo Begar León va aplicar-se en allò que millor sap fer, defensar, i tornà a liderar el lluminós. Les idees blaves van apagar-se i no van poder arribar amb victòria al descans (28-29) tot i que el desavantatge era molt curt i es podia donar per satisfactori tenint en compte els paupèrrims percentatges que havien exhibit fins aleshores. Només calia mirar el resultat per saber que el nivell dels dos primers quarts era més propici per adormir-se que per engrescar els pocs afeccionats que omplien les grades. No obstant, tot va canviar a la represa. El Plus Pujol Lleida de la segona part no es va assemblar en res al de la primera i, curiosament, el gran llast que havien tingut (els triples) va transformar-se amb el factor que va trencar el matx.

El tercer quart dels locals va ser genial, espectacul.lar, estratosfèric, magnífic... és evident que resulta difícil definir amb adjectius els deu minuts en que els lleidatans van enfonsar el rival. El talent dels jugadors d'Edu Torres va aparéixer i el públic va deleitar-se amb les jugades espectacul.lars dels seus ídols, dirigits magistralment per l'andorrà Quino Colom que va fer el que va voler amb els bases de l'equip contrari. El parcial, digne de ser enregistrat, va ser de 37-17 i en ell es va poder veure tot tipus d'accions de qualitat. Els triples ja van entrar (6/8 en aquest període) i, ben aviat, l'avantatge ja era de deu punts gràcies a l'aportació d'Alberto Miguel que va encistellar un triple i va concluïr amb dos punts a anella passada un magnífic servei de Mendiburu desde el seu propi camp. El Grupo Begar León va continuar jugant amb el mateix ritme e intensitat que al primer temps i, aquest cop, l'estratègia no fou encertada ja que el rival no es contagià d'aquest joc i el que va succeïr va ser que els visitants no van poder fer res per aturar al millor atac de la lliga. L'aparició del rus Dmitry Flis va ajudar el conjunt de Ponent a mantenir el potencial en el joc interior i després d'un meravellós alley-oop de DeVries i Arco, la diferència ja era de quinze punts. La desesperació lleonesa va arribar a ser tan gran que el seu tècnic va ser castigat amb una tècnica a causa d'una irada protesta als àrbitres. La situació va ser aprofitada per Troy DeVries que va assolir cinc punts consecutius tot i no tenir el seu millor dia en els tirs de camp. Un desequilibrant Colom va tancar el millor quart del Plus Pujol d'aquesta temporada amb una “bomba” digna del millor Joan Carles Navarro. (65-46) Amb el signe del partit vist per sentència, l'últim període va ser un tràmit que els foranis van utilitzar per maquillar la seva imatge. Els joves jugadors del Lleida Bàsquet van pecar de voler adormir el joc fins a la botzina final i, com ja va succeïr en la jornada anterior, van patir algun ensurt encara que la situació no va arribar a complicar-se mai a causa de l'inoperància ofensiva del León que va trobar a faltar jugadors com Báez o Stacey que van passar desapercebuts. Quino Colom, autor de set assistències, va crear tanta impotència en l'adversari que va forçar un parell d'antiesportives que van acabar de finiquitar un partit que ja estava decidit després de dos triples laterals de Marcus Vinícius. Finalment, tres punts de Rocchia van establir el resultat de 82-71 que provoca que ambdos equips presentin un balanç de 4-3 que els manté a la zona mitja-alta de la classificació.

PLUS PUJOL LLEIDA: DeVries (7), Mendiburu (3), Hettsheimeir (4), Miguel (10), Fornas (11), Flis (9), Toledo (7), Arco (8), Lewis (11) i Colom (12).

GRUPO BEGAR LEÓN: Gilbert (14), Bernabé (9), Bradshaw (12), González (9), Calvo (0), Stacey (5), Leiva (12), Rocchia (8) i Báez (2).

Parcials: 14-21, 14-8, 37-17, 17-25.


El Villa de Los Barrios s'ha adjudicat la segona victòria de la temporada gràcies a una actuació històrica de Richi Guillén. El pivot del conjunt andalús ha conseguit anotar l'immensa xifra de 31 punts a la qual ha unit 11 rebots i 13 faltes rebudes. Tot això li ha valgut per sumar una estratosfèrica valoració de 51 punts que ha estat històrica ja que és la més alta que ha aconseguit mai un jugador espanyol en aquesta categoria. No obstant, el Gandía no ha estat un rival fàcil de superar i ha lluitat fins al final per aconseguir un triomf que hagués estat decisiu per abandonar el fanalet vermell. S'arribava al darrer minut amb empat però els tirs lliures de Guillén (també impecable en aquesta faceta del joc) i una falta antiesportiva van sentenciar. (86-80) Fins aquell moment, el resultat havia estat molt equilibrat ja que els visitants aturaven tots els intents locals de sentenciar gràcies a un inspirat Sasa Zagorac. Howard Brown va debutar amb els valencians amb una actuació discreta i testimonial.

CB VILLA DE LOS BARRIOS:
Sánchez (1), Alba (4), Guillén (31), Picó (6), Campbell (5), Rost (14), Castro (5), Sánchez (11), Iturbe (0), Vallmajó (3) i Schraeder (6).

GANDÍA BÀSQUET:
Avramov (4), Zagorac (26), Miller (4), Vrecko (11), Evora (0), Rodríguez (1), Ibarra (9), Robinson (9), Nelson (9), Hidalgo (2), González (3) i Brown (2).

Parcials:
18-15, 20-24, 20-17, 28-24.

Si el Gandía segueix cuer, l'altre equip valencià de la categoria segueix líder. El Lucentum va desfer-se a domicili del Rosalía sense gaires problemes (62-79) i ja acumula set victòries consecutives que el mantenen com a líder en solitari i li comencen a encarrilar la participació a la Copa del Príncep que enguany només acull als dos primers classificats al final de la primera volta. Pat Carroll, ex-jugador de l'Alacant, va esforçar-se per evitar que els seus ex-companys els superéssin; però no va poder rendir al seu nivell habitual. Altres jugadors compostel.lans tampoc van estar a l'alçada i els d'Óscar Quintana no van veure perillar en cap moment la seva condició de líders. Kile Hill, Andriuskevicius i Jorge García van ser els millors del conjunt visitant que es va imposar en els quatre períodes.

BEIRASAR ROSALÍA:
Ona (0), Ramsdell (14), Montañana (4), Vallmajó (3), Nana (10), Dedas (5), López (8), Carroll (13), Cebular (2), Fontet (1), Legasa (0) i Posse (2).

LUCENTUM ALICANTE:
Hernández (3), Cazorla (8), Rejón (7), Llompart (4), Urtasun (3), Andriuskevicius (8), García (18), Hill (15), Weigand (4) i Coppenrath (9).

Parcials:
15-23, 19-20, 14-18, 14-18.

El Melilla Baloncesto va trencar la imbatibilitat de l'UB La Palma a Miraflores amb una actuació molt seriosa, típica dels equips punters de la competició. El tercer quart, molt favorable als nord-africans, va ser clau ja que la resta del partit va estar molt igualada. El talent de Koffi, l'explosivitat d'Arrocha, la qualitat de Perico Sala... van ser arguments suficients per plantar cara al segon classificat però no per guanyar-lo ja que els de Paco Olmos són un equip molt conjuntat on l'anotació es reparteix entre tots els seus integrants. Quan no brillen Ciorciari i Héctor García, apareixen els pivots Waleskowski o Victor... o bé homes més secundaris com Rafa Huertas. La qüestió és assegurar les victòries i, amb un joc més o menys agradable a la vista, ho van aconseguint. En aquesta ocasió, el resultat va ser de 74-85 i allunya els canaris de la zona alta.

UB LA PALMA:
Shaw (11), Canals (4), Koffi (13), Sala (13), Suka (2), Kohlmaier (2), Jönzén (3), Terrell (11), Arrocha (15) i Ermolinski (0).

MELILLA BALONCESTO:
Fergerson (10), Huertas (12), Ruiz (7), Ciorciari (7), Torres (8), Waleskowski (13), Victor (12), García (13) i Romero (3).

Parcials:
22-23, 15-19, 16-24, 21-19.

Un altre equip que juga els seus partits en un fortí, el Ciudad de La Laguna, va veure com un equip visitant li feia perdre l'honor de mantenir-se invicte a casa. Els sorollosos afeccionats locals van animar als canaris amb la seva passió habitual però no van poder fer res per desconcentrar un Ford Burgos impecable en totes les facetes del joc i que ja acumula cinc victòries. Els d'Andreu Casadevall van estar molt encertats i sempre van dominar a un rival que va trobar a faltar una major aportació dels americans Detrick i Harris. Tots els jugadors castellans van rendir a un nivell òptim però és just remarcar el partidàs de Peter Lorant o la magistral direcció de Corrales. La diferència final va ser de setze punts (71-87) encara que en alguns instants va superar la vintena.

LA LAGUNA CANARIAS: Rufián (2), Calvo (2), Urreizti (8), Donaldson (17), Morón (9), Heras (8), Detrick (8), Harris (0), Coego (12) i Ruiz de Galarreta (5).

FORD BURGOS: Lorant (20), García (14), Gruber (8), Sanmartín (11), LoGrippo (8), Gómez (0), Bennerman (7), Sinanovic (10), Mena (3) i Corrales (6).

Parcials: 24-21, 8-17, 16-25, 23-24.


El Bàsquet Mallorca rebia a l'Illescas sabent que en aquest partit tenia una gran oportunitat de fugir dels llocs de perill. Els jugadors de referència del conjunt mallorquí eren conscients d'aquest fet i no van voler desaprofitar l'ocasió de lluïr-se en benefici dels seus. El bàndol visitant, malgrat lluitar fins al final com fan sempre, poca cosa va poder fer per retornar a Toledo amb la victòria al sarró ja que la defensa local va ser asfixiant durant els quaranta minuts. A més, els nombrosos punts que van anotar Marc Blanch i Jason Blair van ser un escull insuperable pels de Javi Juárez que van trobar a faltar la magnífica aportació habitual de jugadors importants com Joe Alonso o Dexter Lyons. Un jugador de l'Illescas que no va rendir i encara no ho ha pogut fer en el transcurs de la present temporada és Nacho Yáñez. L'entitat de la província de Toledo ha comunicat en les últimes hores que ha prescindit dels serveis de l'aler ja que ha mostrat una falta d'actitut alarmant.

BÀSQUET MALLORCA: Alzamora (2), Blanch (20), Bivià (10), Keep (4), Riera (7), Tiedeman (14), Sastre (0), Pampín (8), Orfila (0) i Blair (25).

ILLESCAS URBAN CLM: Yáñez (0), Virgil (18), Jiménez II (2), Moore (5), Sancho (8), López (6), Lyons (18), Jiménez I (7), López (0), Driesen (2) i Alonso (12).

Parcials: 28-18, 15-17, 23-17, 24-26.

El Cáceres 2016 va encaixar una nova derrota al seu pavelló (86-94) ja que va ser incapaç de superar a un Clínicas Rincón que arribava debilitat a la cita però que va ser el just vencedor de l'encontre. No obstant, els extremenys sempre van tenir opcions de superar als malaguenys gràcies a l'actuació immillorable del base Rod Brown. En contraposició, cal dir que Simien i Moss no van acabar d'adaptar-se a compartir la pintura de manera simultània i això els va restar potencial per ajudar l'equip. Paulao Prestes realitzà un partit perfecte a l'anotar 20 punts i capturar 14 rebots, Skoldebrand va continuar demostrant la qualitat del seu canell a còpia de triples, Williams va tornar a ser l'home decisiu quan la pilota cremava més... massa obstacles pels nois de Piti Hurtado que no van deixar de lluitar fins al so de la botzina malgrat que sabien que la derrota ja estava quasi assegurada.

CÁCERES 2016 BASKET:
Moss (10), Poves (10), Brown (20), Bellas (3), Sanguino (9), Simien (14), Bravo (0), English (13), Guaita (7) i Angulo (0).

CLÍNICAS RINCÓN AXARQUÍA:
Williams (27), Fuentes (1), López (13), Chylinski (10), Díaz (0), Cobos (2), Faverani (8), Prestes (20), Movilla (1) i Skoldebrand (12).

Parcials: "Parcials no disponibles a causa d'un error tècnic federatiu"

El Leche Río Breogan, clar aspirant a l'ascens, va encaixar una nova derrota i segueix immers en una petita crisi que l'ha portat a disposar d'un balanç negatiu inpropi d'un equip confeccionat per aspirar a la primera posició. Aquest cop, els de Paco García van ser víctimes d'un Valladolid que arribava a la cita ferit i no va permetre's una nova decepció. El partit es va començar a complicar pels de Lugo desde el primer moment ja que van encaixar un parcial inicial de 0-7. Battle era l'amo absolut sota els cèrcols i Chris Hernández feia gala del seu excel.lent canell (5/5 en triples), bastant desaparegut en el transcurs de la present temporada. A la conclusió del primer assalt, 14-25. El Breogan va remuntar una mica amb la participació de Betinho, molt actiu en defensa i en atac. No obstant, la diferència entre els dos rivals era idèntica al descans i la situació no convidaba a l'optimisme. El tercer període no va significar cap canvi important en l'argument del partit i s'arribà al definitiu amb un coixí de deu punts favorable als val.lisoletans. Llavors, els de Porfirio Fisac van demostrar tenir molta més sang freda i, poc a poc, van anar tancant el matx. Una antiesportiva de Javi Román encara va enfonsar més els gallecs que van arribar a perdre de més de vint punts, una renda negativa que es va minimitzar substàncialment en el marcador final. (61-78)

LECHE RÍO BREOGAN: Gloger (5), Uriz (3), Merino (2), López (12), Corbacho (0), Fernández (2), Morentín (9), Southall (10), Román (5) i Gomes (13).

C.B. VALLADOLID: Van Lacke (11), De la Fuente (3), Hernández (17), Puyada (6), Martínez (0), Jorssen (1), Pavlidis (6), Ruikis (0), Battle (25), Baldo (1) i Dumas (8).

Parcials: 14-25, 16-16, 18-17, 13-20.

Finalment, el C.B. Vic va tornar a perdre un partit en que va tenir contra les cordes un dels "grans" de la lliga com el Tenerife Rural. Amb aquesta nova derrota, els vigatans ja n'acumulen quatre consecutives malgrat que en totes elles han tingut moltes opcions d'endur-se el premi. El primer quart va estar molt renyit i cap dels dos conjunts va poder imposar la seva superioritat però en el segon les estrelles visitants (Barbour, Sánchez...) van distanciar el Tenerife del Vic encara que la diferència al descans continuava sent escassa gràcies al treball de Matt Kiefer. A la represa, un magnífic Feliu es posava l'equip a l'esquena i anava escurçant el marge aconseguit prèviament pels deixebles de Rafa Sanz. Una cistella de Kiefer avançava als catalans (60-59) després de molts minuts encara que ja se sap que "poc duren les alegries a la casa del pobre". El Tenerife tornava a manar a l'electrònic i, aquest cop, ja no es deixà remuntar. Un magistral Edu Sánchez liderava els visitants portant-los a una renda màxima de tretze punts. Els casolans, amb l'inestimable ajuda de la seva afició, van donar emoció al matx en els últims tres minuts però tots els intents de revertir la situació van resultar infructuosos.

C.B. VIC:
Manzano (12), Jiménez (5), Sàbat (13), Palacios (4), Llorca (2), Kiefer (21), Feliu (14), Marcos (4), Teruel (0), Amador (0) i García (10).

TENERIFE RURAL:
González (9), Sánchez (11), Wachsmann (4), Barbour (18), Sánchez (18), Boccia (9), Maraker (9), Rodríguez (3) i Hamilton (11).

Parcials:
21-21, 22-28, 24-23, 18-20.

RESULTATS JORNADA 7
Plus Pujol Lleida - Grupo Begar León 82-71
CB Villa de Los Barrios - Gandía Bàsquet 86-80
Beirasar Rosalía - Lucentum Alicante 62-79
UB La Palma - Melilla Baloncesto 74-85
La Laguna Canarias - Ford Burgos 71-87
Bàsquet Mallorca - Illescas Urban CLM 90-78
Cáceres 2016 Basket - Clínicas Rincón Axarquía 86-94
Leche Río Breogan - C.B. Valladolid 61-78
C.B. Vic - Tenerife Rural 85-92

No hay comentarios: