11.11.08

8na Jornada

Festival d'anotació al Plantío

Jornada trepidant que ha suposat la consolidació del Lucentum Alicante al cim de la classificació. El seu immediat perseguidor, el Melilla, també s'ha imposat (en el seu cas al Rosalía, un dels cuers de la categoria) i ja espera amb candeletes el duel que, diumenge vinent, enfrontarà els dos capdavanters de la lliga. El Plus Pujol Lleida, per la seva part, va véncer el Ford Burgos en un partit brillant d'ambdos equips que no es va decidir fins a l'últim segon. El triomf lleidatà és el tercer consecutiu i s'ha aconseguit a la pista d'un dels conjunts més en forma. Un altre matx destacat ha estat el que ha guanyat el Leche Río Breogan al pavelló d'un León que no atravessa un bon moment. Pel que fa a les grans sorpreses, només trobem el triomf del C.B. Vic a Valladolid gràcies a una remuntada dels osonencs en els darrers instants.

El Plus Pujol Lleida ha pogut celebrar la tercera victòria consecutiva després de patir fins al darrer segon d'un partit que va ser molt vistós i emocionant. El Ford Burgos, animat pels afeccionats del Plantío, va realitzar un bon matx tenint clares opcions de guanyar però va haver de resignar-se a causa de l'espectacul.lar encert dels visitants en els tirs de tres punts. Els nois d'Edu Torres van anotar-ne 17, una quantitat gens habitual. No obstant, la defensa lleidatana no va fer acte de presència i els interiors burgalesos ho van aprofitar per lluïr-se. El resultat definitiu (95-97) demostra a simple vista que el partit va ser molt atractiu pel públic encara que, segurament, els entrenadors (principalment Andreu Casadevall) no van gaudir tant.

Els de Lleida van iniciar el partit de manera immillorable ja que van sortir a la pista amb molta concentració i sense deixar respirar a un rival que arribava a la cita amb la moral pels núvols. Només començar, un parcial de 0-9 que evidenciava que els visitants no venien a la capital castellana a passejar-se, va obligar a Casadevall a consumir el seu primer temps mort. Rafael s'apoderava de l'anella rival i esmaixava totes les pilotes que li arribaven a les mans. D'altra banda, sorgia l'habitual encert exterior que resulta inabastable pels rivals. Cal destacar a Dmitry Flis que es va destapar com un especialista en aquesta faceta del joc. Ben aviat, el rus ja n'havia anotat un parell i l'avantatge dels seus començava a ser clar. (4-16) Llavors, el Burgos va reaccionar i minimitzà les diferències gràcies al gegantí Neznad Sinanovic. El Plus Pujol tampoc baixava el pistó i Flis es confirmava com a màxim anotador del primer quart amb 14 punts que presagiaven una actuació insòlita de l'aler-pivot malgrat que va acabar diluint-se amb el pas dels minuts i només va poder celebrar tres punts més. Amb un altre triple seu, els foranis aconseguien una màxima renda de tretze punts que els locals van intentar salvar mitjançant Lorant i Bennerman. El sisè triple lleidatà, obra de Quino Colom, va tancar un primer quart perfecte (22-33) que feia pensar que no seria complicat endur-se el premi. Però els que creien això s'equivocaven. Els del Plantío van treure's la son de les orelles i van començar a esborrar el treball dels de Ponent. Era clar que mancava una major intensitat defensiva ja que els pivots del Ford Burgos van fer el que van voler a la zona. Especialment, el búlgar Lorant i el bosnià Sinanovic que té l'honor de ser l'home més alt de la lliga. Poc a poc van anar llimant el desavantatge malgrat que els constants triples del Plus Pujol evitaven una remuntada més ostensible. En aquest segon període és remarcable l'actuació de Troy DeVries que va deixar el públic bocabadat amb tres triples gairebé consecutius. Malauradament pels interessos d'Edu Torres, l'oponent sempre oferia una resposta a les brillants accions visitants i així era impossible aconseguir una renda que els donés tranquil.litat. El quart i últim triple de Flis tallava uns minuts de clar domini local però una antiesportiva tornava a oxigenar els burgalesos que es situaven a un sol punt de l'adversari al límit del descans. Un desaparegut Gimel Lewis encara tindria temps d'esmaixar una de les poques pilotes que li van arribar per tancar una primera meitat òptima en atac però deficient en defensa. (48-51)

Els deixebles d'Andreu Casadevall volien el control del partit i el van aconseguir durant un tercer quart en que van arribar a dominar per sis punts. Un altre cop va ser el triple el millor aliat dels del Segrià i els ajudà a sobreviure en uns minuts en que van patir a causa de les ràpides transcisions dels casolans. Quino Colom va assumir la responsabilitat i, com tot l'equip, va mostrar una solvència impressionant en els tirs exteriors. Va encistellar-ne tres desde més enllà de l'àrea de 6,25 que van servir per contrarestar els punts que el Burgos anotava dins de la pintura. Però els de Castella i Lleó no només feien mal sota els cèrcols sinò que també es mostraven força endollats al perímetre, especialment Diego García. Després d'una contundent esmaixada de Sinanovic (amb falta personal inclosa) van assaborir un màxim avantatge (66-60) que semblava debilitar l'ànim lleidatà. No va ser així ja que Alberto Miguel va fer valer els galons de capità i, gràcies a la seva explosivitat i encert, el matx va tornar a registrar la igualtat absoluta. El Plus Pujol va tornar a encaixar cinc punts consecutius abans que Salva Arco rectifiqués una mica la situació amb una penetració que va tancar el tercer assalt amb tot per decidir (74-71) però amb el regust amarg de no haver pogut mantenir la còmoda renda de l'inici. El Lleida va sortir molt més concentrat al darrer període i va mantenir a ratlla el seu adversari que, aquest cop, es va trobar una defensa més consistent. Amb el marcador empatat, una recuperació de pilota de l'incansable Marcus Vinícius va propiciar que els d'Edu Torres tornessin a liderar l'electrònic. A continuació, un triple d'Alberto Miguel situava un 76-81 que invitava a l'optimisme encara que LoGrippo va retornar el triple immediatament. Quedaven cinc minuts per disputar-se i l'encontre estava tan equilibrat que no era gens segur apostar per un dels dos conjunts. Els locals van anar llimant les estretes diferències mitjançant el seu poder interior i amb la col.laboració dels seus afeccionats van aconseguir avançar-se de nou. (87-85) Llavors, va ser providencial l'aparició de Hettsheimeir que va transformar un rebot ofensiu en un 2+1. El moment era molt crític i qualsevol errada es podia pagar cara però Alberto Miguel no va desaprofitar l'oportunitat d'anotar un triple molt celebrat per la banqueta visitant. No obstant, en un partidàs com aquest no hi ha jugadors porucs i a Corrales no li tremolà el canell a l'hora d'efectuar el tir de tres que va reestablir l'igualtat. (91-91) S'entrava al minut definitiu amb una safata de Troy DeVries (91-93) que Corrales no va poder retornar ja que li van assenyalar falta d'atac en l'intent. El Plus Pujol Lleida havia d'anar a la línia de tirs lliures amb la missió de sentenciar el triomf però ja se sap que enguany l'equip està tenint problemes en aquesta faceta del joc. El càntabre Alberto Miguel, molt segur en aquesta distància, va errar un dels llençaments i el Burgos va tenir una possesió per buscar l'empat a trenta segons de la botzina però van perdre el control de l'esfèrica. Llavors, dos tirs lliures anotats per cada equip (DeVries pels catalans i LoGrippo pels castellans) i una absurda pèrdua de pilota en un servei de banda que hagués pogut suposar la derrota a un Plus Pujol que va pecar de joventut e inexperiència en aquesta acció. (95-96) Restaven uns cinc segons i DeVries no es podia permetre errar si volia assegurar la victòria. No va ser així i l'anella va escopir el segon intent. Diego García va recórrer la pista deixant anar una “bombeta” que, en cas d'entrar, hagués conduït el partit a la pròrroga. Finalment, un 95-97 molt treballat que permet als lleidatans escalar posicions a la classificació i empatar amb els de Casadevall que també van demostrar ser un equip a tenir en compte.

FORD BURGOS: Lorant (15), García (15), Gruber (6), Sanmartín (11), LoGrippo (13), Gómez (2), Bennerman (7), Sinanovic (17), Mena (0) i Corrales (9).

PLUS PUJOL LLEIDA: DeVries (14), Mendiburu (3), Hettsheimeir (15), Miguel (19), Fornas (0), Flis (17), Toledo (8), Arco (4), Lewis (3) i Colom (14).

Parcials: 22-33, 26-18, 26-20, 21-26.

Nova victòria del Melilla, cinquena consecutiva ja, que fica pressió al Lucentum Alicante d'Óscar Quintana que la setmana visitant haurà de jugar-se el liderat contra els nord-africans. Els locals van imposar-se gràcies a un gran joc d'equip. L'encontre no va ser fàcil per a un conjunt que està realitzant el seu millor inici lliguer de la història i que va sortir molt enèrgic a la pista buscant els primers avantatges a l'inici del partit amb un 12-7 als primers 8 minuts de joc malgrat que l'equip gallec va reaccionar mitjançant un inspirat Rogelio Legasa que aconseguí l'empat a 12 gràcies a un gran llençament triple. Els locals es mantenien ferms en atac ja que Juanma Ruiz es mostrava molt inspirat però no aconseguien desenganxar-se i la diferència al final del primer període era de tan sols 4 punts. El Rosalía agafava confiança amb un inspirat joc interior i arribava a véncer de vuit punts d'avantatge en un parell d'ocasions però el Melilla va reduir la renda gràcies a l'aportació de Ciorciari. Després d'una primera meitat sense dominis clars, el tercer assalt va ser d'allò més igualat i va finalitzar amb un empat a 49 amb el qual s'arribaria a l'últim període. En aquest, els de Paco Olmos van assolir el seu millor nivell i no van tenir gens de compassió d'un rival enfonsat a la part baixa de la classificació. Cuthbert Victor va estar sensacional i els seus companys ho van poder celebrar amb el 73-62 definitiu.

MELILLA BALONCESTO: Fergerson (9), Huertas (12), López (0), Ruiz (12), Ciorciari (13), Santamaría (0), Torres (14), Victor (17), García (3) i Romero (3).

BEIRASAR ROSALÍA: Ona (1), Ramsdell (12), Montañana (0), Vallmajó (10), Nana (8), Dedas (9), López (0), Carroll (11), Cebular (4) i Legasa (7).

Parcials: 19-15, 11-21, 19-13, 24-13

Gran partit el que es va poder viure al pavelló insular de Tenerife. Davant una afició entregada, els locals van sumar el seu sisè triomf (90-82) que els col·loca tercers i els permet perseguir als dos dominadors de la competició, Melilla i Alacant. Els tinerfenys van ser més efectius en els percentatges de tir i aquesta dada va ser clau per derrotar a un equip en que només va destacar un Thomas Terrell insuficient per a dónar el triomf a l'UB La Palma que va trobar a faltar l'espurna habitual de Sebas Arrocha. L'inici de partit va deixar clar l'equip que s'enduria la victòria després dels quaranta minuts. El Tenerife va sortir endollat i va aconseguir un parcial de 31-19 gràcies als punts de Julio González i Iván Rodríguez, aquest últim especialment inspirat ja que va anotar quatre triples consecutius. Els visitants intentaven ficar-se en el partit, però al descans es va arribar amb el mateix avantatge després d'un segon quart molt més equilibrat. Després del descans, els visitants van intentar complicar-li la vida als de Rafa Sanz gràcies a jugades puntuals de Terrell i Perico Sala que retallaven vuit punts. L'últim període va constar de dosis d'emoció al començament però lentament els de Domingo Rodríguez es van anar evaporant i deixaren via lliure als locals que van sumar la seva segona victòria consecutiva, aquesta en un bonic derbi canari.

TENERIFE RURAL: González (8), Sánchez (18), Wachsmann (1), Barbour (15), Sánchez (14), Boccia (9), Maraker (2), Rodríguez (15) i Hamilton (8).

UB LA PALMA: Shaw (6), Canals (0), Koffi (13), Sala (14), Suka (2), Kohlmaier (4), Jönzén (2), Terrell (23), Arrocha (9) i Ermolinski (9).

Parcials: 31-19, 21-21, 14-22, 24-20.

El Clínicas Rincón suma el seu segon triomf consecutiu i es situa quart liderant el grup de les 5 victòries que constitueix juntament amb el Lleida i el Burgos. D'altra banda, el Bàsquet Mallorca torna a conrear una derrota després d'haver superat el partit enfront l'Illescas del cap de setmana anterior. La primera part s'inicià amb una gran arrencada local que va desembocar en el màxim avantatge dels de Málaga (18-7). L'encert de Paulao Prestes i Michal Chylinski va deixar al Clínicas Rincón vuit punts per sobre de l'adversari al final del primer quart (23-15). El segon quart va destacar per la reacció dels visitants que van acabar posant-se per davant (23-24). El matx entrà llavors en una fase d'igualtat total que va registrar diversos empats al marcador i que tan sols va ser trencada per un triple sobre la botzina de Mike Williams. El tercer parcial va significar l'enlairament a l'electrònic del conjunt de Paco Aurioles. Van anar allunyant-se dels balears aconseguint entrar als deu minuts definitius amb un favorable 64-53. L'últim quart es va desenvolupar amb avantatges de l'Axarquía propers als deu punts que es van mantenir quan la botzina dictà sentència. Finalment, 84-73 i desenllaç feliç per una plantilla molt jove que està superant totes les expectatives.

CLÍNICAS RINCÓN AXARQUÍA: Williams (14), Fuentes (7), López (0), Chylinski (16), Díaz (2), Cobos (7), Navajas (4), Faverani (4), Prestes (18), Movilla (4) i Skoldebrand (8).

BÀSQUET MALLORCA: Alzamora (0), Servera (9), Blanch (12), Bivià (4), Keep (17), Tiedeman (4), Sastre (2), Pampín (11), Orfila (8) i Blair (6).

Parcials: 23-15, 18-25, 23-13, 20-20.

El Ciudad de la Laguna va aconseguir trencar la defensa del Gandía Bàsquet i va poder celebrar una victòria a domicili que per a ells és com una bombona d'oxigen. Els triples de Calvo i Rufián van ser clau per superar els valencians ja que van arribar en moments decisius de l'encontre, quan es va començar a formar l'avantatge definitiu. Jakim Donaldson va tornar a ser determinant en el seu equip. Per la seva part, el Gandía va centrar els seus atacs en Shay Miller i Elvis Evora però l'actuació d'aquests pivots no va ser suficient per rescatar el conjunt. La primera meitat va ser força equilibrada però en el tram final no hi hagué color i els de casa van evidenciar les seves carències que van quedar reflectides en el marcador final, 73-88.

GANDÍA BÀSQUET: Avramov (4), Zagorac (4), Miller (21), Vrecko (11), Evora (13), Rodríguez (2), Ibarra (6), Robinson (6), Hidalgo (0) i Brown (6).

LA LAGUNA CANARIAS: Rufián (8), Calvo (17), Urreizti (3), Donaldson (15), Morón (0), Marrero (0), Heras (5), Detrick (20) i Coego (20).

Parcials: 18-21, 16-17, 21-25, 18-25.