28.5.08

Play Off 1/4 de Final

Eliminatòries decidides
Bruesa i Breogan sentencien per la vía ràpida i Lleida diu adéu al somni de l'ACB al tercer partit

PARTITS DE TORNADA 24/5/08
CB Villa de Los Barrios - Alicante Costa Blanca 66-52 (1-1)
Beirasar Rosalía - Bruesa GBC 73-74 (2-0)
La Laguna Canarias - Leche Río Breogan 79-94 (2-0)
Plus Pujol Lleida - Tenerife Rural 81-92 (1-1)

L'Alicante Costa Blanca no ha pogut sentenciar l'eliminatòria i s'ha vist clarament superat per un Los Barrios molt més motivat. (66-52) Els gaditans van iniciar el matx amb un 12-0 que els facilitava la feina. Rivero dirigia amb mestria l'equip de Moncho Fernández i aconseguia que finalitzessin el primer període amb catorze punts de renda. La diferència s'ajustaria fins a vuit al descans. El desencert dels alacantins en el tir exterior no va permetre que retallessin el desavantatge a la represa. La condició de local va ser important pel Los Barrios que va jugar molt tranquil deixant el rival amb una anotació baixíssima.

En canvi, el Bruesa ja està a la Final a Quatre de Cáceres. Amb moltíssima polèmica va imposar-se per un punt a un Rosalía que va meréixer més. (73-74) La cistella de la victòria, anotada per Hopkins, va ser teòricament sobre la botzina. Però només teòricament ja que les repeticions demostren clarament que la cistella està fora de temps. Cal dir que, a simple vista, tothom va apreciar la il.legalitat dels dos punts ja que es van produïr després d'un servei de banda amb només mig segon per jugar-se. (temps insuficient per rebre la pilota d'esquenes, girar-se i efectuar el tir) Una llàstima pels gallecs que han realitzat una gran temporada i van estar a punt de forçar el partit de desempat gràcies a una cistella de Legasa a tres segons de la conclusió. La primera meitat l'havia dominat clarament el conjunt local. No obstant, els de Pablo Laso van anar llimant les diferències fins a situar-se per davant a l'electrònic als dos últims minuts. Llavors, els compostel.lans van tornar a fer mérits per seguir vius a la competició però l'encontre va durar un segon més del previst i l'eufòria es desbordà entre els visitants.

El Leche Río Breogan també viatjarà a Cáceres. Ha vençut amb relativa facilitat a la complicada pista del Ciudad de La Laguna i es reafirma com un dels principals candidats a l'ascens. L'eficàcia de Jeffers als primers deu minuts va ser clau per començar a superar un rival que fou superat per la pressió del moment. Tot i el bon partit de Levi Rost i Jason Detrick, l'elevat encert en els triples gallecs va permetre als de Paco García arribar al descans amb deu punts de marge. A la represa, aquest marge s'incrementà fins a quinze. I a l'últim parcial, arribà a la vintena. Un parcial local de 12-0 va demostrar l'orgull dels canaris però no va servir per fer perillar el triomf dels de Lugo. Finalment, 79-94.

El Plus Pujol Lleida no ha pogut oferir als 6400 afeccionats que han omplert el Barris Nord un triomf que els hagués donat l'accés a Cáceres. El Tenerife Rural ha jugat un gran partit aprofitant-se de la pressió que han acusat els blaus pel fet de jugar a casa. No han estat tranquils en cap moment i els de Rafa Sanz han pogut igualar una eliminatòria que tenien molt complicada. El resultat final, 81-92, demostra la superioritat del rival que s'ha beneficiat de decisions arbitrals injustes. Barbour, amb 25 punts, ha demostrat que és el millor encistellador de la competició.

El Barris Nord estava ple i més de 6000 ànimes respiraven ambient de bàsquet, ambient de festa. La cita era històrica pel club i no es volia desaprofitar. Abans del salt inicial, el públic ja omplia les grades i, després d'aquest, ja cridava i animava els seus. Mainoldi obria el marcador amb una cistella interior i Lewis donava la resposta. El pivot americà dels visitants anotaria els sis primers punts del seu equip mantenint ell sol l'empat a l'electrònic. Quan aparegué Barbour, els blancs van començar a liderar el ritme del joc encara que un triple d'Alberto Miguel posaria les coses al seu lloc. Thompson feia molt mal als interiors tinerfenys però la diferència local només era de dos punts (24-22) al final del primer quart. Una cistella de Jaume Comas al límit del temps havia donat aquest mínim avantatge al Lleida. Al segon assalt, els deixebles de Rafa Sanz aconseguirien percentatges d'encert molt elevats que ensorraven la moral lleidatana. El base Pere Llompart assumia la responsabilitat i es mostrava encertadíssim, infranquejable per la defensa blava. El mallorquí anotaria dotze punts en aquest període clau pel seu equip. Jaume Comas, el seu defensor, volia posar remei a la situació jugant-se les pilotes calentes que li arribaven a les mans. Així, el de Premià de Mar es posava l'equip a l'esquena i, tot i que es precipità massa en algunes accions, donava oxigen al Lleida Bàsquet amb els seus punts. Cal destacar els dos difícils triples que encertà. Però Llompart no era l'únic jugador del Tenerife que calia aturar. Barbour obria la defensa amb els seus triples i penetracions. Alguns companys com Guaita ho aprofitaven per engreixar el seu caseller de punts i mantenir sempre els insulars al davant a l'electrònic. El marcador, no obstant, reflectia bastanta emoció a l'equador del matx. (42-46)

Ambdos conjunts tornaven dels vestidors sabent que el triomf era imprescindible i començaven el tercer quart concentrats. Julio González anotava un 2+1 que complicava la situació local desde la primera jugada de la represa. Llavors, es va produïr l'aparició de Dave Fergerson. El menut jugador americà amb passaport françés utilitzava les seves entrades a cistella per retallar els marges que existien entre els dos oponents. El seu bon canell en el tir exterior resultava força determinant malgrat que els tinerfenys no afluixaven i seguien imposant el seu ritme. Cal dir que l'arbitratge va indignar en més d'una ocasió els jugadors i aficionats blaus. Els col.legiats no oferien credibilitat en les seves decisions que gairebé sempre afavorien l'equip de Rafa Sanz. Principalment, l'odi del Barris Nord es va desfermar amb les faltes en contra que va patir Leo Mainoldi. L'argentí va haver de romandre molts minuts a la banqueta per culpa d'això i no va rendir al nivell habitual. Una cistella seva capgirava el marcador després de molts minuts però ben aviat va rebre la quarta personal i aquí hi hagué el principi del final del Plus Pujol Lleida en aquest encontre. Barbour va anotar els dos tirs lliures que li pertocaven per la falta i avançà de nou el Tenerife. Aleshores, Brian Jones va dirigir amb bastant èxit un Lleida nerviós que va disposar de moltes oportunitats per guanyar però no les va aprofitar. L'empat es mantenia i Barbour el trencà amb una contundent esmaixada. Els mals locals s'incrementaren amb un triple d'Edu Sánchez, un tir lliure errat per Jones i una postrera cistella de Llompart. El conjunt del Barris Nord perdia de sis (59-65) però sabia que encara tenia opcions d'estar a Cáceres al cap de deu minuts. Alberto Miguel despertava a cop de triples donant emoció a un matx que semblava impossible de remuntar. Les nombroses imprecisions eren aprofitades pels foranis per mantenir l'avantatge tot i els intents desesperats de Fergerson per impedir-ho. El pavelló lleidatà, ple de goig i color, es mossegava les ungles al mateix temps que lamentava cada error dels seus (o cada error dels col.legiats, que també n'hi hagué bastants) Barbour, imparable, aconseguia una màxima renda de deu punts pel Tenerife Rural que començava a deixar el partit mig sentenciat. Llavors, la darrera empenta dels d'Edu Torres els va permetre tornar-se a situar en disposició de lluitar per la victòria. A uns tres minuts del final, Alberto Miguel va rebre una falta quan executava un tir de tres punts i, per tant, es guanyà el dret a llençar tres tirs lliures. Però no era el dia dels lleidatans i un jugador molt segur en el tir com el càntabre fou incapaç de transformar un sol llençament. Un fet inhabitual que demostrava que s'hauria d'arribar al partit de desempat. S'ha de mencionar que el Plus Pujol no va deixar de lluitar fins al darrer segon per un triomf que ja s'havia escapat. Els tirs lliures finals dels visitants només van servir perquè la diferència s'ampliés fins a uns excessius onze punts. (81-92) Ara, els de Ponent hauran de repetir la proesa de guanyar al Santiago Martín si no volen quedar eliminats per un Tenerife molt convençut de les seves possibilitats.