11.5.08

Jornada 33

EL CAI JA ÉS ACB!!!
El Cai Zaragoza ha aconseguit el desitjadíssim ascens a l'ACB després d'un recital de joc al Príncipe Felipe. (91-64) Els deixebles de Curro Segura s'han imposat amb claredat a l'Hospitalet que descendeix a la LEB Plata encadenant deu derrotes. El pavelló del conjunt aragonés estava ple a vessar i a l'ambient es respirava un aire festiu, que presagiava la festa que es produïria a Zaragoza unes hores més tard. El primer període va ser força igualat amb alternances a l'electrònic. Al segon, els locals van prémer l'accelerador conscients de l'importància d'obtenir un triomf. Van encarrilar l'objectiu guanyant d'onze punts al descans. L'Hospitalet sabia que la seva mort era molt propera i factors com la falta d'encert d'Antelo van acabar de rematar un equip enfonsat. El darrer quart seria un tràmit ja que els dos equips sabien que ja no formaven part de la LEB Or. La diferència és que els locals aconseguien la gloria, l'ascens, i els visitants anaven a parar a l'infern de la LEB Plata. Cal destacar la lluita sota els cèrcols de Starosta, la facilitat anotadora de Quinteros o la llum pròpia amb que brilla Darren Phillip. No obstant, el premi és de tot l'equip (s'inclouen la directiva i el cos tècnic) ja que sense ells, Zaragoza no hauria recuperat la categoria que va perdre fa dotze anys. D'altra banda, " La LEB a Lleida " lamenta la pèrdua d'un equip català com l'Hospitalet i encoratja el club de les nostres terres, el Plus Pujol, a lluitar per objectius ambiciosos. Precisament, cal destacar que l'equip d'Edu Torres va desfer-se del Bruesa i hagués regalat l'ascens als de Curro Segura encara que ells no haguessin fet els deures. Les ajudes externes no van ser necessàries i Matías Lescano va poder aixecar el trofeu que acredita el Cai Zaragoza com el campió de la LEB Or 2007-08. ENHORABONA CAMPIONS!!!

Tenerife Rural - U.B.La Palma 111-89

L'Alicante Costa Blanca no ha fet els deures en el duel que l'ha enfrontat a un Ciudad de La Laguna que es jugava l'accés a la segona fase. La derrota, per 79-86, ha estat la primera de l'etapa d'Óscar Quintana. Els canaris han demostrat que mereixen jugar els play-off mostrant-se netament superiors a una de les millors plantilles de la competició. El primer quart va ser favorable als visitants que van aconseguir les primeres rendes però el segon va estar dominat pels locals que redreçaven el rumb arribant al descans amb un ajustat 41-43. El tercer quart va ser el decisiu ja que els alacantins van esborrar-se de la pista permetent als canaris sentenciar el resultat. Les anotacions de Levi Rost o Coego van repetir-se en nombroses ocasions. Els de casa van intentar solucionar la desfeta al darrer període però la diferència ja era massa gran per poder ser esborrada completament. Qui no va fallar va ser el Leche Río Breogan. Els homes de Paco García van endur-se el derbi gallec amb una facilitat intimidadora que ja han exhibit en més d'una ocasió. Els visitants van iniciar el matx amb seguretat i convicció però els compostel.lans es mantenien vius gràcies a les ganes amb que afrontaven l'encontre. Al segon parcial, el Breogan va passar per sobre del rival com una piconadora i va deixar la victòria quasi vista per sentència. La igualtat dels dos quarts restants no va permetre al Rosalía maquillar l'electrònic i el resultat final va ser un contundent 64-93.

El Plus Pujol Lleida ha aconseguit donar la sorpresa a Sant Sebastià i segueix tenint opcions d'aconseguir el factor pista al primer encreuament de play-off. Els homes d'Edu Torres han disputat un bon partit demostrant que fora de casa juguen amb més tranquil.litat. El marcador sempre ha estat equilibrat però el ritme del joc estava a les mans dels jugadors blaus. No obstant, han hagut de patir ja que el matx no s'ha sentenciat fins que Fergerson ha recuperat una pilota vital en el darrer atac del Bruesa. La victòria dels lleidatans al pavelló del segon classificat ha estat per un ajustat 76-79.

El partit ha començat amb un gran encert exterior i els primers punts d'ambdos equips eren fruït de diversos triples. Un llençament de tres de l'MVP de la lliga, Andy Panko, responia a l'anterior que havia anotat Marcus Vinicius situant el 6-3 a l'electrònic. A continuació, van ser dos especialistes en el tir exterior els que van encertar els seus triples: Alberto Miguel i Issac López. Un altre triple, obra de Schraeder, donava als locals el primer avantatge significatiu. No obstant, un parcial de 0-8 liderat per Vinicius otorgava als blaus la seva primera renda del partit. Llavors, s'entraria en uns minuts d'igualtat en que cal destacar els triples dels bases (Uriz i Comas) i la contundència dels pivots (Doblas i Hettsheimeir). El marcador al finalitzar el primer període, 24-24, era un fidel reflex del que s'estava veient a la plaça de toros d'Illumbe. Els de Lleida continuarien mostrant-se com un grup sòlid al següent quart i s'adjudicarien les primeres cistelles. Arteaga intentava que el seu equip tornés a liderar l'electrònic però el gran estat de forma de Rafa Hettsheimeir ho impedia. Les cistelles del pivot brasiler i les del seu capità, Jaume Comas, incrementaven l'avantatge visitant fins a marges molt propers als deu punts. Pablo Laso es veia obligat a demanar temps mort i la jugada li sortiria bé tot i que la primera cistella després d'aquesta aturada va ser de Fergerson. Fou Hopkins qui assumí els galons i començà a retallar el desavantatge que havien creat els d'Edu Torres. L'ajuda inestimable que va rebre de Panko propicià que el matx s'equilibrés fins al 37-38. Va ser llavors quan els brasilers del Plus Pujol van fer gala del seu coratge i el marcador tornà a decantar-se cap al bàndol forani. Un tir lliure de Comas tancava la primera meitat amb un 39-43 que deixava l'encontre molt obert.

Els deixebles de Torres sortien endollats a la represa i aconseguien un 0-5 inicial gràcies a una cistella de Rafael i un triple d'Alberto Miguel. No obstant, els locals s'esforçaven a remuntar el matx i un ex-jugador blau, Salva Arco, s'encarregava d'apropar els seus a un sol punt. Faverani i Panko també es mostraven encertats i el Plus Pujol aguantava el tipus com podia. Amb un intercanvi de cistelles, els lleidatans recuperaven una mica del terreny perdut. Brown llimava de nou el desavantatge del seu equip mitjançant dos tirs lliures i, posteriorment, Faverani capgirava el marcador. Els darrers punts del tercer quart eren de Mainoldi que situava un 56-57 que presagiava taquicàrdies a la grada. L'últim dels parcials començava amb l'inspiració de Christian Maraker. Dos bàsquets del suec (el primer una bonica cistella a anella passada) retornaven els cinc punts de renda al conjunt català. A continuació, els afeccionats del Bruesa veien punts del seu equip però també del rival i les diferències es bellugaven de manera molt poc ostensible. Cal destacar les jugades de 2+1 de Panko i Mainoldi. Després d'uns minuts en que ambdos plantilles cometrien nombroses errades, Uriz anotava un triple que donava oxigen als seus companys ajustant al màxim el resultat. L'alegria dels bascos arribaria poca estona més tard ja que Panko avançava el Bruesa amb un altre llençament perimetral. Després d'una cistella d'Alberto Miguel i una altra d'un clarivident Panko, Hopkins clavava un triple lateral al límit de la possesió. La jugada, a menys de quatre minuts per la conclusió, col.locava al lluminós el resultat de 74-70. Aquestes circumstàncies haurien enfonsat el Lleida dels darrers partits a casa, aquell equip que ha jugat tensionat i angoixat per la por a perdre. Però en aquesta ocasió, la manca de pressió i el fet de jugar lluny del Barris Nord serien factors aliats pels blaus. L'aparició d'Alberto Miguel seria una altra de les claus del triomf final. El matx tornava a registrar l'empat després d'una cistella de l'escorta càntabre i una altra de Rafael aprofitant un contratac. Perdent de dos punts, Alberto Miguel se la jugava amb un triple que traspassava l'anella i retornava el comandament al conjunt foraster quan ja no restaven ni dos minuts pel desenllaç. Panko no tenia la mateixa sort que Alberto en la següent possesió i el Plus Pujol tenia l'opció d'encarrilar l'encontre de manera gairebé definitiva però les presses de Fergerson, excessivament individualista, propiciaven la recuperació de pilota local. Els àrbitres xiularien tres segons en zona i el 76-77 es mantindria a 37 segons del final. Coses del destí, seria Fergerson qui donaria el pas definitiu cap a la victòria i no pas Alberto Miguel com semblava. El de Laredo no transformaria el que semblava el darrer atac del Lleida Bàsquet i Uriz recollia la pilota decisiva a deu segons del final. Tocava patir i totes les mirades estaven fixades en el moviment de la pilota. Llavors, el base del Bruesa va patir l'infortuni de relliscar i un fugaç Fergerson, amb tota la velocitat de la seva ànima, va endur-se la pilota i va encistellar sense oposició el definitiu 76-79. Ja no hi hagué temps per a més i els d'Edu Torres segueixen amb opcions d'acabar la lliga cinquens. Per la seva part, els de Pablo Laso s'acomiaden de les remotes possibilitats de guanyar la LEB i es centraran en mantenir el segon lloc.

L'Alerta Cantabria segueix viu en la batalla per evitar el descens després d'una patida victòria en l'últim partit a Santander. Els locals van imposar-se al conjunt de Los Barrios per un ajustat 76-73 que es decidí en els darrers deu segons. La primera part de Johnson i Guillén va ser molt bona i la parròquia local somniava amb la salvació tot i que els visitants no es desenganxaven. La lesió de Guillén al tercer assalt semblava tórcer la situació però els cántabres van sortir il.lesos del matx. No obstant, els gaditans guanyaven per tres punts quan el cronómetre ja assenyalava el darrer minut de l'encontre. Un triple de Johnson i la posterior errada de Moss deixaven el partit empatat a deu segons de la botzina. Una estúpida falta dels andalusos els va costar el triomf encara que s'asseguren el play-off matemàticament. Un equip que s'acomiada de la segona fase és el Melilla Baloncesto. Els de Paco Olmos van caure contundentment a la pista d'un Gandía que es jugava la permanència, i la va aconseguir. Dan Grunfeld va donar la primera empenta al seu equip que havia començat perdent. A partir d'aquest moment, les diferències només es van bellugar a favor dels llevantins ja que els nord-africans havien perdut tota la benzina. Cal dir que el Melilla va patir seriosos problemes per arribar a disputar el matx a causa dels vols. La Federació va negar-se a aplaçar el partit i, probablement, el cansament dels jugadors els passà factura propiciant el 84-64 definitiu. D'altra banda, el Tenerife Rural va adjudicar-se el derbi canari que l'enfrontava a l'UB La Palma i dependrà d'ell mateix per acabar cinqué. (111-89) El partit va ser fàcil pels locals que van tornar a exhibir una facilitat anotadora immensa. Ara, el conjunt de La Palma torna a endinsar-se als darrers dos llocs de la taula i haurà d'esperar les entrepussades del Palma Alcudia o l'Alerta Cantabria durant la propera jornada, la definitiva.

Partit èpic a Huelva. El conjunt local (que com tothom sap només disposa de sis jugadors) va imposar-se al Palma Alcudia després de tres pròrrogues! El resultat final, 94-89, demostra que el matx no va ser d'alt ritme anotador ja que no es van jugar 40 minuts sinò 55. Els primers minuts van ser favorables al lluitador equip local. Al segon període van aconseguir enlairar-se a l'electrònic gràcies a bones actuacions com la de Bennerman. Els balears van reaccionar a la represa conscients del que es jugaven, la salvació. El desenllaç va ser molt igualat i Morón va forçar el temps suplementari. Intercanvi de cistelles i parcial de 10-10 en aquests cinc minuts. De nou al temps extra, on els andalusos només disposaven de cinc jugadors, tampoc es va poder desfer l'empat. La tercera pròrroga per fi fou definitiva gràcies als triples de Bustamante. Cal remarcar el partidàs del visitant Kornegay i, sobretot, la lluita i el valor d'aquests sis jugadors del Huelva que estan deixant-se la pell pel seu club cada setmana. Per últim, el Ford Burgos va guanyar 90-74 a un Inca ja salvat i manté viu el somni de disputar el play-off. Els de Casadevall hauran de sumar un triomf la setmana vinent i esperar una entrepussada del Ciudad de La Laguna.