29.2.08

22na Jornada

Després dels traspassos, els partits...
Després de la darrera setmana del període de fitxatges, les plantilles es troben preparades per tornar a competir en aquesta difícil lliga. Els equips amb gran potencial econòmic com el Cai o el Breogan han estat els més beneficiats mentres que altres com el Ciudad de Huelva han sortit perdent ja que s'han quedat sense dos jugadors de referència com Junyent i Chris Hernández. El Plus Pujol Lleida també ha pogut donar un cop d'efecte aconseguint els serveis de l'experimentat Kevin Thompson. Però de tot això, ja en parlarem en una altra notícia. Ara centrem-nos en la jornada 22 que està plena de partits trampa.

El Leche Río Breogan haurà de demostrar a Melilla que la contundent derrota contra el Cai ja està oblidada. Els de Paco García, que en cas de derrota podrien allunyar-se considerablement del liderat, són favorits per véncer en una pista duríssima. El rendiment de l'internacional Betinho Gomes, que ha arribat per substituir al lesionat Morley, és una incògnita. El Cai Zaragoza també té l'obligació de superar a domicili a un Ciudad de Huelva que encara no sap que és guanyar un partit a la segona volta. Els andalusos es troben en una profunda crisi que es pot veure agreujada amb la pèrdua de jugadors claus. No obstant, ja se sap que un animal ferit pot ser més perillós que en condicions normals i els aragonesos faran bé de no refiar-se. Tampoc es pot refiar el Bruesa GBC al Plantío de Burgos. Els deixebles de Casadevall que milloren a mesura que avança la temporada, buscaran un triomf fora de guió que seria vital per aconseguir la permanència. La qualitat dels visitants, però, és un obstacle molt difícil de superar ja que tots els jugadors tenen un nivell inqüestionable.

El partit estrella de la jornada el trobem a Alacant. Els de Quim Costa, empatats amb el líder, reben al Plus Pujol Lleida d'Edu Torres. Els lleidatans estan pendents del debut de Kevin Thompson. El veterà pivot americà gairebé no ha pogut entrenar amb els seus nous companys però ja ha manifestat la seva intenció d'adaptar-se aviat als sistemes de l'equip català. No serà una tasca complicada ja que ja va coïncidir amb Edu Torres a Girona. Tot i l'entital del rival, els visitants no descarten donar la sorpresa en un Centro de Tecnificación que recordarà els duels que aquests dos equips disputaven a l'ACB.

A Los Barrios, partit important per l'equip local i també pel visitant, Inca. El conjunt andalús vol mantenir vives les esperances d'aconseguir la novena plaça que els donaria accés al play-off i el balear vol sortir de les posicions de descens que fa tantes jornades que ocupa. L'emoció no hi faltarà. El Ciudad de La Laguna, per la seva part, rep al Palma mallorquí amb la intenció de continuar demostrant que el seu pavelló és un fortí. Els visitants passen pel millor moment de la temporada, però els locals no volen contemplar la possibilitat que el seu rival li prengui la plaça de play-off. El Rosalía de Santiago de Compostel.la es consolida en llocs de play-off a mesura que van passant les jornades. Aquesta setmana rep a l'Hospitalet i espera véncer per tal d'allunyar-se d'un dels equips que encara té opcions d'entrar en aquestes envejades posicions. El duel de bases entre Oleson i Taylor pot ser un dels atractius de l'encontre.

L'Alerta Cantabria es veu obligat a lluitar per salvar la categoria ja que només ha guanyat una tercera part dels partits que han disputat. (7/21) A més, els de Santander van perdent efectius amb el pas de les jornades tot i que encara conserven un equip competent, liderat per Guillén. Aquesta setmana no té marge d'error ja que juga contra el cuer, U.B. La Palma. Els canaris també estan obligats a guanyar si no volen enterrar abans d'hora les opcions de permanència. Per últim, el Tenerife que ha reforçat el joc interior amb Alfons Albert viatja fins a Gandía buscant un triomf que l'apropi als tres potentíssims líders.

PARTITS JORNADA 22 29/2/08
Melilla Baloncesto - Leche Río Breogan 87-61
CB Villa de Los Barrios - Basquetinca.com 87-83
La Laguna Canarias - Palma Alcudia 88-79
Beirasar Rosalía - C.B. L'Hospitalet 92-86
Alerta Cantabria - U.B.La Palma 81-76
Aguas de Valencia Gandía - Tenerife Rural 68-66
Ford Burgos - Bruesa GBC 64-89
C.B. Ciudad de Huelva - Basket Cai Zaragoza 64-83
Alicante Costa Blanca - Plus Pujol Lleida 78-101

El Bruesa GBC i el Cai Zaragoza han demostrat en els partits d'aquesta jornada que no pensen renunciar al títol de l'Adecco LEB Or. Ambdos equips s'han imposat a domicili. Concretament a Burgos i Huelva, respectivament. Els de Sant Sebastià han trobat en Hopkins el revulsiu necessari per incrementar els avantatges i acabar vencent per 64-89. Els de Curro Segura han anat a remolc en els primers compassos. Però la fragilitat d'un Ciudad de Huelva en crisi i l'habitual inspiració de Darren Phillip han estat determinants per al triomf aragonés. (64-83) També s'ha produït un marcador abultat en el partit del Breogan. La diferència és que, en aquest cas, el triomf no ha estat del favorit sinò de l'equip local, el Melilla Baloncesto. Els homes de Paco Olmos han jugat un partit molt complet endossant un brutal correctiu als de Paco García. Betinho no ha brillat en el seu debut mentres que Southall i els seus companys aconseguien una victòria que els situa amb els mateixos triomfs que el nové classificat. (87-61)

Fantàstica exhibició del Plus Pujol Lleida a Alacant. Els homes d'Edu Torres van firmar un partit esplèndid a la pista del tercer classificat i van acabar guanyant amb contundència davant la desesperació d'un rival que no podia aturar el festival anotador dels blaus. (78-101) Kevin Thompson va debutar amb el seu nou equip demostrant que és un jugador de sobrada qualitat. A més de la seva experiència va aportar 19 punts i 6 rebots. Tot això amb només un entrenament a Lleida.

Kevin Thompson demostrava estar concentrat en el matx ja que anotava les dues primeres cistelles del partit. El base local Fisher s'encarregava de capgirar la tónica del matx amb cistelles ràpides. Els de Quim Costa imprimien un fort ritme al joc i desbordaven als visitants que encaixaven massa punts. Thompson era l'únic jugador capaç d'aturar el poder ofensiu alacantí, liderat per Norel. Un 2+1 del pivot holandés i una posterior cistella al contratac situaven el 24-16 a l'electrònic. Aquest seria el màxim avantatge de l'equip local ja que veuria com el rival es transformaria en un bloc infranquejable en defensa i amb una efectivitat exterior envejable. Després d'una cistella de Comas, s'acabava el primer quart amb un 24-18 previsible abans de començar l'encontre. L'inici del segon quart va ser clau per revertir la dinàmica. Dos triples consecutius de Mainoldi i Alberto Miguel empataven el resultat. Posteriorment, un altre triple (aquest de Berni Àlvarez) donava el primer avantatge del partit als blaus encara que Digbeu contrarestava amb l'enèsim llençament exterior. A partir d'aquest moment, els visitants van començar a mostrar-se intimidatoris en defensa i letals davant la cistella contrària. Els errors de l'equip de Quim Costa, que pretenia remuntar a base de triples, els condemnaven a un desavantatge de deu punts. Alberto Miguel, amb cistelles inversemblants, deixava bocabadats als afeccionats locals que no assimilaven la derrota momentània del seu equip, destinat a tornar a l'ACB. L'Alicante minimitzava el desavantatge però un gran Kevin Thompson anotava una cistella sobre la botzina que tancava els dos primers quarts amb un marcador de 41-49, que transmetia optimisme als lleidatans.

A la represa, els de Lleida no es deixaven sorprendre i continuaven mantenint a ratlla el conjunt de Quim Costa. No obstant, no aconseguien sentenciar el matx elevant l'avantatge per sobre dels deu punts. Fins que va apareixer Fergerson. El menut jugador americà amb passaport françès va anotar set punts seguits que van tornar a impulsar al Lleida Bàsquet cap a un triomf molt merescut. Hettsheimeir, amb dues cistelles, va tancar el tercer assalt amb un 56-72 que deixava el matx gairebé vist per sentència. Els deixebles d'Edu Torres, conscients del nivell del rival, no es relaxaven i s'esforçaven al màxim per incrementar encara més la diferència. Protagonitzaven una autèntica exhibició mentres el tècnic i afició locals es desesperaven veient com l'Alicante Costa Blanca era una joguina trencada a les mans d'un Plus Pujol encertadíssim des del perímetre. Kevin Thompson i Mainoldi, els dos millors jugadors del partit, aconseguien una renda impensable de vint punts. Digbeu intentava capitanejar una remuntada èpica però un triple de Jaume Comas frenava en sec les aspiracions del fins a aquest partit, trilíder de l'Adecco LEB Or. Després, un triple estratòsferic de Berni arrencava alguns aplaudiments del Centro de Tecnificación de Alicante i humillava als jugadors de Quim Costa que es mostraven incrèduls. La diferència va arribar a ser de 29 punts! Fisher, amb l'orgull ferit, va liderar una ràpida revolta local que va maquillar mínimament el marcador. El mal d'esperit de Fisher era tan gran que va cometre una estúpida tècnica que va propiciar que el Plus Pujol aconseguís arribar al centenar de punts. Concretament, 101 punts i una diferència de 23. (78-101) Cal destacar que el darrer punt dels blaus va ser obra del juvenil Oriol Jorge que va disputar l'últim minut juntament amb Estorach. Edu Torres, molt satisfet amb el joc dels seus jugadors, va manifestar que disposar de Thompson és un luxe. No s'equivocà ja que l'americà havia anotat nou dels deu tirs intentats a més d'intimidar a Norel i Waleskowski. Els lleidatans, amb tretze triomfs, s'enfrontaran ara al Beirasar Rosalía amb la cinquena plaça en joc mentres que els alacantins hauran de pedalar molt per recuperar el liderat.

El Ciudad de La Laguna ha obtingut la victòria en el matx més emocionant de la jornada ja que s'ha hagut de decidir a la pròrroga. (88-79) El Palma Alcudia, capaç de desenganxar-se de l'impetuós joc local, guanyava d'onze punts a falta de tres minuts per a la conclusió. Però els nervis mallorquíns units a l'encert d'uns locals que atacaven a la desesperada empatava el matx a falta de deu segons. L'afició local, entusiasmada amb els seus, lamentava l'error d'Àlex González sobre la botzina. Però no era un dia per a lamentacions ja que els locals, en estat de gràcia, superaven al Palma Alcudia en tots els aspectes durant el temps suplementari. Un altre partit molt igualat ha estat el que el Villa de Los Barrios ha guanyat al Basquetinca. (87-83) El partidàs del visitant Abrams mantenia als balears dins d'un partit que, a l'inici, semblava de color local. Els triples de Rivero i Howard van salvar els mobles al darrer quart.

L'Aguas de Valencia ha aconseguit una meritòria victòria en el partit que els ha enfrontat al Tenerife Rural. (68-66) Els d'Isma Cantó, que sempre han estat dins del matx, s'han sobreposat a les baixes i han acabat vencent en un desenllaç d'infart. Barbour, estrella dels tinerfenys per ènesima vegada, i Sánchez han tingut dues opcions per forçar la pròrroga però cap ha traspassat l'anella. El Rosalía, que ha derrotat a l'Hospitalet, és un dels grans beneficiats de l'entrepussada del Tenerife ja que l'iguala a 13 triomfs (juntament amb el Plus Pujol Lleida). Els gallecs han estat superiors i han obtingut la recompensa justa tot i que han patit en els últims minuts. (92-86) Per últim, cal comentar que en el partit de vital importància per la permanència la Unión Baloncesto La Palma s'ha enfonsat de manera gairebé definitiva. El partit dels canaris ha estat molt correcte. Han aconseguit traspassar la pressió al rival, un Alerta Cantabria decepcionant, però no han sabut sentenciar als últims instants. Així, els de Santander s'han emportat una victòria amb un valor immens. Richi Guillén ha estat el protagonista del matx amb una actuació que li ha servit per aconseguir l'MVP de la jornada.

No hay comentarios: