8.2.08

19na Jornada

DUELS VITALS A L'ADECCO LEB
Jornada molt interessant a l'Adecco LEB Or. Aquesta frase, que sembla un tòpic, és completament certa ja que es disputaran partits molt interessants a la zona alta i a la zona baixa. Per començar tenim un matx estratòsferic a Lugo. Els locals, campions de la copa, reben al poderós Bruesa d'Andy Panko. El matx de la primera volta es va decidir després de dues pròrrogues. Aquest fet fa presagiar un bon partit. També serà un bon partit el que es jugarà al pavelló de Tenerife. El líder en solitari, el Cai Zaragoza, visita una de les pistes més complicades de la categoria amb l'obligació de guanyar per mantenir la posició de privilegi.

El Plus Pujol Lleida rep diumenge al matí al Ford Burgos d'Andreu Casadevall. Tot i que els lleidatans parteixen com a favorits, no val a refiar-se. Els castellans van endossar una brutal pallissa a l'Hospitalet la setmana passada i volen repetir durant aquesta jornada. Edu Torres, conscient de les baixes que pateix el seu equip, ha demanat suport a l'afició. Una afició que es preveu nombrosa ja que abans del matx es realitzarà un esmorzar popular.

El cuer U.B. La Palma ha de guanyar per tal de no enfonsar-se a la zona de descens de manera gairebé definitiva. El rival, un Ciudad de Huelva dolgut, no és el més propici però els canaris estan disposats a tallar la ratxa de derrotes. Un altre equip que vol sortir d'una ratxa negativa és l'Alerta Cantabria. S'enfronta al Palma Alcudia en un d'aquells duels en que el perdedor surt tocat i enfonsat. El resultat del partit dependrà de l'actuació de Terrell i Guillén. L'Hospitalet, per la seva part, vol retrobar-se amb el triomf i oblidar l'última desfeta a costa d'un Gandía que millora amb el pas de les jornades. L'emoció està servida. Dos equips aspirants a jugar el play-off, Los Barrios i La Laguna, es desafien en territoris gaditans. Ambdos equips són conscients de que el triomf en aquesta batalla pot decantar l'objectiu final. Un matx de característiques similars és el que enfrontarà al Melilla i al Rosalía. Ambdos equips es troben en un estat òptim. No tant òptim és l'estat de l'Alicante. Els de Quim Costa estan acusant les baixes i l'agònica derrota a la final copera. No obstant, són tercers i favorits en el desplaçament d'aquesta setmana a Inca.

Palma Alcudia - Alerta Cantabria 84-67

Jornada atípica a l'Adecco LEB Or. Els dos primers classificats han encaixat derrotes que els hi compliquen les opcions d'aconseguir l'ascens directe. El líder, el Cai Zaragoza, no va poder superar un Tenerife molt animat que va comptar amb un Barbour espectacular. El partit va començar amb igualtat però els locals van anar cimentant el triomf amb el pas dels minuts. (99-88) Més contundent va ser la derrota del Bruesa a Lugo. El partit estel.lar de la jornada no va oferir als espectadors l'emoció prevista ja que els de Paco García van sortir molt concentrats al terreny de joc. Fruit d'això van aconseguir tancar el primer assalt amb un 32-8 que va condicionar la resta del matx. Andy Panko no va poder exhibir el seu joc amb comoditat i els gallecs es van emportar una victòria que els apropa al liderat. (83-61) En canvi, l'Alicante Costa Blanca va haver de patir molt per imposar-se al Basquetinca.com. (76-82) El base americà Pat Carroll es va erigir en el salvador del seu equip anotant 25 punts. Els balears van liderar el marcador durant molta estona però els alacantins van jugar els minuts decisius amb més sang freda. Un triple de Waleskovski en l'últim minut va sentenciar.

El Beirasar Rosalía va patir molt per derrotar al Melilla Baloncesto en un final agònic. (83-84) Josemi García, amb un triple sobre la botzina, hagués pogut donar el triomf als seus companys però va errar. Pel que fa a la resta de l'encontre cal destacar les bones estadístiques d'Oleson i Montañana. El Melilla va reaccionar al tercer període. No obstant, l'esforç no va ser suficient per guanyar. Tampoc va ser suficient l'esforç de Donaldson i els seus companys del La Laguna. Els canaris no van poder tallar la ratxa de derrotes i segueixen immersos en una petita crisi. Adrian Moss i Pedro Rivero van ser esculls insuperables pels d'Alejandro Martínez que només van perdre de quatre punts. (71-67) Molt més abultada va ser la derrota del Gandía a Hospitalet. Tot i que els primers minuts van mostrar als espectadors força igualtat, la segona part va ser un festival dels barcelonins. Ibaka i Taylor van ser els jugadors més destacats d'aquest partit que va finalitzar amb un contundent 99-70.

El Plus Pujol Lleida s'ha imposat al Ford Burgos amb comoditat en un Barris Nord molt festiu. (83-70) La victòria per 13 punts de diferència no reflecteix la superioritat dels locals que han arribat a obtenir un màxim avantatge de 25 punts. La gran defensa dels homes d'Edu Torres, que han jugat amb molt coratge i entrega, ha estat determinant.

El partit ha començat amb errades d'ambdos conjunts. La primera cistella del matx, un triple de Fergerson, ha trigat tres minuts en arribar. A partir d'aquest moment, els blaus han encadenat bones jugades que els han permés aconseguir els primers avantatges del matx. Una reacció dels visitants ha capgirat l'electrònic però dos triples de Fergerson i Alberto Miguel han tancat el primer quart amb un 19-16 favorable als locals. Al segon període, la tònica era similar. Els blaus dominaven el marcador però els deixebles de Casadevall plantaven cara mantenint-se dins del partit. El bon percentatge d'encert en els llençaments de tres permetia al Plus Pujol acabar la primera part amb una petita renda de quatre punts. (40-36)

A la represa es veuria el millor joc dels lleidatans que liderats per l'argentí Mainoldi s'escapaven a l'electrònic del Barris Nord. Els homes d'Edu Torres, decidits a sentenciar el triomf, ofegaven al Ford Burgos defensivament i creaven contratacs molt perillosos. La inspiració de Mainoldi, que anotava tres triples de forma consecutiva, elevava l'avantatge local fins a marges superiors als deu punts. La bona direcció de Brian Jones propiciava grans assistències que acabaven amb cistelles dels blaus. Els visitants només trobaven el camí de la cistella rival mitjançant Sanmartín i veien com la diferència cada cop era més insalvable. A pocs minuts pel desenllaç del tercer quart, els homes d'Edu Torres aconseguien el màxim avantatge: 25 punts. S'escurçarien fins a 17 abans de l'últim període. Un últim període que servia per demostrar a l'afició lleidatana (que va poder gaudir d'un esmorzar per tal de celebrar el Xè aniversari de l'entitat) el bon bàsquet del seu equip mentres el conjunt de Casadevall aprofitava per reduïr el desavantatge fins a aconseguir una derrota digna. Tot i això, els deu primers punts d'aquest quart eren del Plus Pujol. Concretament, d'Alberto Miguel i Jaume Comas que anotaven un triple i una penetració cadascun. Edu Torres, amb el partit ja decidit, donava una oportunitat al juvenil Oriol Jorge. El menut base del Lleida Bàsquet disposava de tres minuts en que demostrava ser un jugador vàlid per a l'equip tot i no anotar cap punt. Alguna desició arbitral polèmica otorgava tirs lliures a Diego Lo Grippo que minimitzava el desavantatge fins al 83-70 definitiu. El partit acabaria amb tres taps consecutius d'Erek Hansen i la sensació d'estar fent la feina ben feta tot i les absències per lesió.

El cuer, l'U.B. La Palma, va tornar a assaborir una victòria després de set setmanes de patiment. La víctima va ser el Ciudad de Huelva que va tornar a disposar d'un magnífic Junyent però poca cosa més. Tal com mostra el resultat, 91-67, només hi va haver un equip damunt del parquet. Els canaris, amb aquest triomf, miren el futur amb més optimisme. Ara bé, qui té motius pel pessimisme és l'Alerta Cantabria. Van encaixar una nova derrota, aquest cop a Mallorca, i es troben fregant el descens. (84-67) El matx va començar amb força igualtat i una intensa lluita sota els taulers. El visitant Guillén refermava la seva qualitat rivalitzant amb Terrell, estrella local. Aquesta tònica d'igualtat es va trencar al darrer període. Els visitants van embarbussar-se ofensivament i els balears, molt més inspirats, ho van aprofitar per aconseguir la victòria i l'average.