21.12.07

14na Jornada

FINAL D'ANY DECISIU
Ja es aquí la darrera jornada de l'any 2007 a l'Adecco LEB Or. La jornada, que és la catorzena, ens oferirà duels decisius en que els diversos equips intentaran guanyar per menjar-se els torrons amb tranquil.litat; sense la pressió que aporten les derrotes. Probablement, el duel que tancarà jornada i any (Alicante - Breogan) sigui el més apassionant.
El Plus Pujol Lleida acomiada l'any rebent al cuer de la categoria, l'U.B. La Palma. Tot i que pot semblar un partit assequible, Edu Torres ja ha avisat que no és així. Els jugadors blaus s'han conscienciat de la importància del triomf ja que els permetria anar-se'n de vacances en posició de play-off i esperances de classificar-se per a la Copa Príncipe. Per la seva part, els canaris faran tot el possible per tancar l'any fora dels llocs de descens a la LEB Plata. A la banqueta de la U.B. La Palma hi seurà el segon entrenador ja que Bohígas ha estat destituït recientment.

A Santiago de Compostel.la es viurà un duel trepidant entre dos equips que van abandonar llargues crisis la setmana passada. Sobretot l'equip visitant, Alerta Cantabria, que va arribar a caure durant set jornades consecutives. Els locals tenen la possibilitat de col.locar-se entre els nou primers. L'altre recién ascendit, La Laguna, es troba en una immillorable cinquena posició que hauran de refermar al seu feu davant d'un necessitat Aguas de Valencia. El triomf els posaria de ple a la batalla pel torneig coper.

El partit que inaugurarà la jornada és el que disputa el tercer classificat, Bruesa GBC, a Palma de Mallorca. Els vascos jugaran amb la intenció de continuar la seva persecució al líder de la classificació, el Cai Zaragoza. Els mallorquíns no poden permetre's més ensopegades i això pot comportar un bon espectacle. El líder Cai viatja a Inca amb l'orgull que suposa ser el millor (de moment) conjunt. Faran bé de no refiar-se si volen superar a un club ferit.

Duel a la meitat de la taula. Duel a Melilla. Els nord-africans reben al Ciudad de Huelva. Ambdos equips estan ben classificats, però no passen pel seu millor moment. El partit es preveu obert i ajustat. Qui controli millor els nervis, es previsible que s'emporti el triomf. La situació és similar a Los Barrios. El Ford Burgos de Casadevall, situat en la penúltima posició, ha de véncer per refermar la seva millora i, de retruc, ser considerat clar candidat a la salvació.

Dissabte, L'Hospitalet rebrà la visita del Tenerife Rural en un matx de pronòstic incert. Els visitants volen imposar-se a l'Hospitalet Nord per tal d'acabar l'any pensant en el play-off. Els d'Izquierdo tenen una missió similar, de manera que es pot veure un partit molt interesant. Com ja hem comentat anteriorment, l'Alicante Costa Blanca tancarà la jornada enfrontant-se al Leche Río Breogan que atravessa una esplèndida ratxa de resultats que l'ha portat fins a la segona posició.
Alicante Costa Blanca - Leche Río Breogan 89-86

El Plus Pujol Lleida ha aconseguit tancar l'any amb un triomf al Barris Nord. (98-85) Els homes d'Edu Torres han estat netament superiors a la U.B. La Palma i la diferència final hagués pogut ser molt superior als tretze punts. Cal destacar l'espectacular encert dels lleidatans en el tir de dos punts i el gran nombre d'assistències que han realitzat. Tot plegat, els ha portat a sumar uns gairebé immillorables 125 punts de valoració.

El partit no ha començat massa bé pels locals, encara que aviat s'han sobreposat aconseguint els primers avantatges. Leo Mainoldi dominava sota els taulers i Brian Jones controlava el ritme del partit. Tot i no ser molt vistós, el matx estava força igualat e interesant. Llavors, una estirada dels lleidatans en que destacava la lluita de Marcus i els primers punts d'Alberto Miguel situava el 26-16 al marcador. Al segon quart s'incrementarien els avantatges dels blaus que es mostraven molt endollats en els llençaments propers a la cistella. Rafael i Erek Hansen es mostraven molt superiors a uns intimidats Koffi, Torres i Moore. L'actuació arbitral era fluixa per ambdos equips i el marcador molt favorable als locals que arribaven a dominar per marges de vint punts. Els últims minuts del període no serien gaire productius per als d'Edu Torres que s'estancaven una mica en atac i veien com els visitants reduïen el desavantatge a la meitat. Un triple de Mainoldi situava el 47-34 a l'electrònic durant el temps de descans.

A la represa, el partit seguiría una tónica similar. Tot i que les primeres jugades del tercer quart presagiaven una reacció dels canaris seria el conjunt català el que incrementaria la renda a favor seu. Brian Jones, Jaume Comas i Dave Fergerson comandaven el joc del Lleida Bàsquet que avui estrenava segon patrocinador, Avantmedic. El continu encert en el tir dels homes d'Edu Torres sumat a un joc col.lectiu molt superior al d'un rival limitat augmentava la diferència. El tercer quart donava pas al darrer amb el resultat de 73-55. Ja a l'últim assalt, es produiria un intercanvi de cistelles que beneficiava a l'equip de Lleida ja que aquest vencia per marges considerables. No obstant, l'expulsió de Mainoldi i l'empenta final dels visitants comandada per Sebas Arrocha i Carles Canals feien perillar el triomf blau. Llavors, Alberto Miguel (el millor jugador del partit) posava les coses al seu lloc amb els seus habituals llençaments exteriors. La magistral direcció de Jones (9 assistències) i la lluita de jugadors com Rafael o Marcus Vinicius asseguraven el triomf. Un triomf que hauria estat més abultat si el Plus Pujol hagués ofert la seva millor versió defensiva (encara que cal destacar els 9 taps aconseguits). Els col.legiats han evitat que els locals col.loquessin el tercer dígit a l'electrònic ja que han anul.lat un triple legal d'Alberto Miguel sobre la botzina. Finalment, 98-85. Cal destacar la participació del juvenil Oriol Jorge en els dos últims minuts de l'encontre. Edu Torres lloava els seus jugadors tot i que es queixava de no haver aconseguit un marcador més abultat. Com és lògic, felicitava els seus homes pels alts percentatges en el dia d'avui i el bon nivell de joc ofert al llarg d'un any que es tanca amb més victòries que derrotes.

El Palma Aqua Mágica ha protagonitzat la sorpresa de la jornada al superar el Bruesa de Pablo Laso. (76-68) Els balears, endinsats en una crisi institucional i esportiva, van trobar en Lou Roe el perfecte aliat per sumar un triomf de renom. (el pivot americà va aconseguir uns impresionants 41 punts de valoració) Les estrelles visitants Andy Panko i Bernard Hopkins no han pogut evitar la derrota. El gran beneficiat de la derrota dels vascos ha estat el Cai Zaragoza. Els aragonesos s'han imposat a Inca per un contundent 78-99. Un parcial inicial de 1-16 ha posat les coses molt fàcils als visitants que gràcies a Quinteros, Phillip i Victor han conservat els avantatges. El partidàs de Lamont Hamilton per part local no ha estat suficient. Ara bé, fins al darrer quart no s'ha pogut veure l'autèntica exhibició del just líder de la LEB Or.

Dos equips que tanquen l'any amb aspiracions de barallar-se amb els candidats a l'ascens són el Ciudad de La Laguna i el Ciudad de Huelva. Sobretot els primers que després d'imposar-se al dèbil Gandía per 73-66 ocupen una molt meritòria tercera plaça provisional. Levi Rost i el visitant Ricky Volcy han estat els millors. Com deiem, també ha acabat bé l'any el Ciudad de Huelva que ha deixat en una situació intranquil.la al Melilla Baloncesto. (68-73) El bon partit de Josemi García no ha tingut recompensa. Principalment, perque Oriol Junyent s'ha mostrat com una veritable estrella anotant 22 punts i capturant 14 rebots.

Aquesta catorzena jornada ha ofert als espectadors del Samuel Aguilar un partit taquicàrdic. Tots els parcials han estat molt ajustats. El Burgos d'Andreu Casadevall firmava una notable actuació mentres Adrian Moss i els seus companys del Los Barrios igualaven el partit a 68 al final del temps reglamentari. Així, el partit s'havia de resoldre a la prórroga. Un temps suplementari en que Lo Grippo mostrava les seves millors armes i el seu equip s'emportava el triomf amb una cistella postrera. (78-80) Amb aquesta victòria, el Ford Burgos surt de la zona de descens i empata a punts amb un candidat a la zona alta que es troba en una zona nefasta per a les seves aspiracions: l'Alerta Cantabria. Els santanderins van perdre clarament a Santiago de Compostel.la (88-69) i se'n van de vacances amb la soga al coll. Per la seva part, el Rosalía veu com el retorn d'Oleson i el fitxatge de Cebular els fa recuperar el bon joc i la posició de play-off que mereixen per l'espectacular inici que van protagonitzar.

El Tenerife Rural tanca l'any acomodat a la zona de play-off després de vencer a Hospitalet. (73-95) Els catalans van mantenir la igualtat durant tota la primera part, però l'explosió de Barbour (va acabar amb 28 punts) a la segona va impulsar al seu equip cap a una clara victòria. Els barcelonins entraran al nou any fora de la zona de play-off ja que el balanç de 7-7 els deixa a la desena posició. Per últim, en el partit estrella de la jornada l'Alicante Costa Blanca ha vençut "in extremis" al Leche Río Breogan. (89-86) Els dos conjunts han demostrat el seu alt nivell al llarg d'un matx molt ajustat. La primera part ha ofert un recital ofensiu als espectadors del Centro de Tecnificación ja que ha acabat amb el marcador de 57-55. Llavors, ambdos equips han demostrat que també són capaços de guanyar els partits desde la defensa. Els gallecs entraven al darrer quart amb un mínim avantatge, però els locals, que tenien la necessitat de véncer, ajustaven el marcador. Un tir lliure en els últims quinze segons els posava per davant a l'electrònic. Llavors, Ordín fallava el triple decisiu per al Breogan. Dos tirs lliures d'un genial Joshua Fisher (29 punts) arredonien el resultat.