13.12.07

13na Jornada

Lluita aferrissada al cim de la classificació

La tretzena jornada de lliga pot ser clau pel desenvolupament de la competició. Deixant de banda les supersticions que envolten al número 13, aquesta jornada oferirà duels que els equips capdavanters intentaran saldar amb èxit per tal de distanciar-se dels seus perseguidors. Un altre alicient es troba en aconseguir una plaça per a la Copa Príncipe de Asturias que es disputarà al gener.

El matx del Plus Pujol Lleida a Lugo promet ser el més apassionant de la jornada ja que ambdos equips tenen ambicions màximes i arriben al partit inmersos en una ratxa positiva. Malgrat tot, els locals parteixen com a favorits ja que juguen al Pazo de los Deportes, una pista gairebé inexpugnable on els lleidatans tansols han guanyat una vegada.

Aquesta setmana el Cai Zaragoza i el Bruesa GBC defensaran la seva privilegiada posició al seu feu. Rebran al Melilla i al Basquetinca, respectivament. Tot i que són clars favorits, faran bé de no refiar-se si volen mantindre's al cim de la Adecco LEB Or. L'Alicante Costa Blanca, un altre dels equips capdavanters, viatja a Santander per enfrontar-se a un equip enfonsat com és l'Alerta Cantabria. Els de Mateo Rubio es troben en una profunda crisi que ja dura set setmanes i els ha abocat al fons de la classificació. Això converteix als "llops" en un equip necessitat de victòria i, per tant, capaç de qualsevol cosa.

El Ford Burgos vol continuar demostrant que la seva recuperació no és flor d'un dia. Els d'Andreu Casadevall intentaran oferir a la seva afició un triomf contra un dels equips de la zona noble, La Laguna Canarias. No obstant, els canaris mostren la seva millor versió al seu pavelló; ja que fora de casa s'han mostrat bastant vulnerables. D'altra banda, l'U.B. La Palma intentarà superar a L'Hospitalet d'Izquierdo per tal d'abandonar la zona de descens. Un altre equip que vol acomiadar-se de la zona perillosa és el Palma Aqua Mágica. Després de la victòria de la setmana passada, en buscaran una altra a Tenerife.

Els altres partits de la tretzena jornada són Ciudad de Huelva - Villa de Los Barrios i Gandía - Rosalía. El primer d'ells és un derbi andalús entre dos grans equips que han demostrat ser aspirants a disputar el play-off a final de temporada i el segon és el matx que tancarà la jornada. El pronòstic és incert ja que la pista valenciana no és fàcil per als equips que la visiten tot i que els gallecs tenen que guanyar per allunyar la ratxa negativa que atravessen.

PARTITS JORNADA 13 14/12/07
Bruesa GBC - Basquetinca.com 83-69
Ford Burgos - La Laguna Canarias 79-82
Basket Cai Zaragoza - Melilla Baloncesto 94-70
Ciudad de Huelva - CB Villa de los Barrios 53-59
Alerta Cantabria - Alicante Costa Blanca 72-65
U.B.La Palma - C.B. L'Hospitalet 77-83
Tenerife Rural - Palma Aqua Mágica 87-67
Leche Río Breogan - Plus Pujol Lleida 79-73
Aguas de Valencia Gandía - Beirasar Rosalía
85-102

El Cai Zaragoza i el Bruesa GBC han fet certs els pronòstics al imposar-se amb contundència al Melilla i a l'Inca, respectivament. Els de Curro Segura continuaran líders una setmana més després de véncer per 94-70. El partidàs de Cuthbert Victor acompanyat per la habitual bona actuació de Quinteros i Phillip ha estat determinant per al triomf dels aragonesos. Per la seva part, els de Pablo Laso s'han imposat al seu feu, Illumbe, per 83-69. L'impressionant partit d'Andy Panko, MVP de la lliga, ha estat un obstacle insuperable pels balears que han trobat en Lamont Hamilton al jugador més inspirat.

El partit més equilibrat d'aquesta jornada de divendres ha estat el que s'ha viscut a Burgos. Els locals han caigut per un ajustat 79-82. El primer quart ha estat de domini local, però els canaris han remuntat al segon assalt. El tercer quart ha finalitzat amb empat a 51. Llavors, l'intercanvi de cistelles ha estat constant i els tirs lliures han decidit. Un triple sobre la botzina hagúes pogut canviar el signe del partit. No ha estat així i els d'Alejandro Martínez es refermen com una de les revelacions de la temporada. També s'han produït minuts finals de patiment a Las Palmas. L'Hospitalet ha fet un bon partit i ha anat incrementant els avantatges fins als 17 punts que conservaven a l'acabar el tercer quart. No obstant, una reacció final dels locals ha propiciat que ningú marxés del Pabellón Miraflores fins al so de la botzina. Finalment, la remuntada no es completà. (77-83)

El resultat sorpresa de la jornada l'hem trobat a Santander. L'eterna crisi dels càntabres ha acabat el dia menys esperat: aquell en que rebien la visita del poderós Alicante Costa Blanca. El nefast segon quart dels visitants ha donat molta vida als locals que han jugat amb molt coratge. Joao Gomes i el criticat Xavi Rey han estat els millors. Mateo Rubio podrà respirar. Qui no respira és el Palma Aqua Mágica. Va encaixar una derrota abultada a Tenerife (87-67) i torna a barallar-se amb els aspirants al descens. Haurà de millorar molt si vol escalar posicions.

El Plus Pujol Lleida no ha pogut donar la sorpresa al Pazo de los deportes de Lugo i es complica la participació a la Copa Príncipe. (79-73) El Breogan ha estat un just vencedor tot i que els blaus (perjudicats per l'arbitratge en més d'una ocasió) no s'han rendit fins al so de la botzina.

El partit s'ha iniciat amb un triple de Brian Jones que ha donat pas a uns minuts de joc plens d'impresicions i nervis. Això propiciava moltes recuperacions de pilota. Els lleidatans no es mostraven encertats en els llençaments exteriors. El Breogan ho aprofitava per acabar el primer assalt amb avantatge. (19-13) El segon quart s'iniciava amb el retorn a les pistes del capità Jaume Comas. El joc del base de Premià era força destacable però el seu equip s'esborraria del matx en aquest quart. Un quart que començava amb intercanvi de cistelles. Maraker monopolitzava les cistelles lleidatanes mentres Ordín i Kickert feien el mateix amb les cistelles dels de Lugo. Llavors, una tècnica assenyalada a Edu Torres ha descentrat al Plus Pujol. La tècnica era aprofitada a la perfecció pels de Paco García que encertaven els dos tirs lliures i un posterior triple per mitjà de Mo Jeffers i Roger Fornàs, dos ex-jugadors blaus. La diferència era de vuit punts. A l'equador del quart, ja superava els deu. Els d'Edu Torres desapareixien de la pista encaixant cistelles fàcils que deixaven el desavantatge en una màxima de 16 punts. Al descans, 48-34.

L'actuació dels col.legiats estava resultant excessivament casolana i havia tret de l'encontre al Lleida Bàsquet que, no obstant, havia de millorar molt si volia aconseguir una miraculosa remuntada. El parcial de 0-5 amb que s'iniciava la segona part feia concebre esperances als jugadors visitants. Les diferències s'anaven reduïnt de manera poc ostensible gràcies a la millora defensiva. Una antiesportiva a l'americà local Devin Davis crispava els ànims de l'afició local. Els col.legiats Sánchez Mohedas i Santana Morales s'acovardien i aplicaven la injusta tàctica de la compensació. Com gairebé sempre, el perjudicat era el Plus Pujol Lleida. Quan quedava un minut per a la conclusió del tercer període, una cistella de Fergerson situava al seu equip a quatre punts de l'oponent. El tercer quart acabaria amb una cistella de Kickert i esperances de capgirar el marcador als últims minuts. (62-56) Els lleidatans s'esforçarien al màxim per acabar de retallar la diferència. Es ficarien a tan sols dos punts dels de Paco García. Erek Hansen no podia amb els pivots locals però Maraker i Mainoldi mantenien vius als blaus. Als darrers minuts abundarien els nervis i les impresicions. També els tirs lliures, ja que ambdos equips entrarien aviat al bonus. Alberto Miguel aconseguia l'empat a falta de dos minuts per al final del partit. Llavors, una sèrie de males desicions ofensives propiciarien la derrota de l'equip de Lleida. L'anella escopia un triple de Berni Àlvarez que hagués empatat el matx a falta d'un minut. Després de cistelles d'Héctor García i Brian Jones l'electrònic reflectia el 76-73. Quedaven quaranta segons. Els visitants optaven per no cometre cap falta. L'aposta sortia bé ja que Marcus aconseguia capturar el rebot defensiu. Llavors, es produiría la jugada clau del matx. Amb quinze segons per jugar-se, Fergerson prenia la desencertada desició de llençar un llunyà triple en carrera. El llençament (amb possible falta del defensor), que hagués forçat la pròrroga, no entrava i condemnava als d'Edu Torres a la cinquena derrota de la temporada. Finalment, el marcador s'aturava amb un 79-73 que col.loca als gallecs en el segon lloc de la classificació. Els lleidatans ocupen la sisena posició. Edu Torres ha afirmat que l'experiència els ajudarà a ser més competitius i ha remarcat la mala actuació arbitral.

El derbi andalús s'ha decantat a favor del conjunt visitant ja que el CB Villa de Los Barrios ha guanyat al Ciudad de Huelva. (53-59) Els locals no han fet un bon partit a nivell ofensiu i ho han acabat pagant molt car. Chris Hernández ha estat l'únic jugador local destacat. Per últim, el Rosalía s'ha retrobat amb la victòria a Gandía. (85-102) Ho ha fet de manera contundent proporcionant un cop dur als valencians. Montañana i Binetti han estat els millors dels gallecs. Cebular, internacional eslové, ha debutat anotant 18 punts. Per tant, ha demostrat que pot substituir al lesionat Oleson.

No hay comentarios: