30.11.07

11na Jornada

Partits amb trampa

Un altre divendres, una altra jornada. I aquesta ja és l'onzena. Aquest cap de setmana, la lliga Adecco LEB Or, ofereix alguns d'aquells partits que a priori semblen tenir un clar favorit. Però segur que ningú dubta que es produirà més d'una sorpresa ja que el bàsquet és un esport que pot arribar a ser totalment imprevisible.

Per començar, tenim un Bruesa GBC - Villa de Los Barrios que es preveu de clar signe local. Els de Pablo Laso van perdre la condició de líders en solitari la jornada passada a les Illes Canàries i voldràn obtenir un triomf tranquil.litzador al seu estadi. No serà facil; ja que els andalusos es troben en una dinàmica positiva de joc i resultats. L'altre equip que es juga el liderat, el Cai, disputa un difícil partit contra el La Laguna. Els visitants, en una situació molt còmoda per a ells, jugaràn sense pressió.

Els pronòstics afirmen que l'Alicante Costa Blanca no hauria de patir excessius entrebancs durant el matx que disputarà al Plantío burgalés. No obstant, els jugadors d'Andreu Casadevall intentaran brindar a la seva afició un triomf de prestigi que els treuria dels llocs de descens. D'altra banda, el Breogan de Paco García s'enfrontarà dissabte al jove L'Hospitalet de Izquierdo. Els gallecs són quarts i sembla que han trobat la regularitat que els hi va faltar la temporada anterior. Els catalans, per la seva part, miraran de sorprendre en una pista molt complicada.

A Huelva i Tenerife es disputaran els duels amb més interrogants pel que fa al resultat final. Els andalusos reben a l'equip que, fins fa poc, era el líder sorprenent de la lliga. Els locals voldràn guanyar per tal de continuar la seva ascensió i, de passada, frenar la de l'adversari. A Tenerife, l'equip local està obligat a la victòria per no allunyar-se encara més dels llocs capdavanters que va ocupar en les primeres jornades. L'objectiu canari no serà gens fàcil, doncs el Melilla Baloncesto atravessa una llarga ratxa de victòries que els ha portat fins als llocs de play-off. El que és evident és que un dels dos equips acabarà aquest divendres amb la tònica de resultats que han aconseguit en els darrers quatre encontres.

Si mirem la part baixa de la taula, observarem que aquesta onzena jornada ens ofereix dos partits en que quatre equips necessitats de victòria lluiten entre ells per sobreviure o morir. Pot semblar una afirmació exagerada, però de ben segur que els entrenadors que disputaran aquests duels ja han preparat les maletes. Els partits dels que parlem són: Aguas de Valencia Gandía - Alerta Cantabria i U.B. La Palma - Basquetinca.com. El primer d'ells ens mostrarà la motivació dels valencians batallant amb la pressió que ofega als cantàbres que, amb una plantilla dissenyada per l'ascens, es troben a la zona de perill. L'altre partit oferirà als espectadors els nervis i la tensió de veure's amb només dues victòries i en plena lluita per no baixar. Hi podria haver més alicients?

Un altre equip amb crisi (podria arribar a desaparéixer en els próxims dies) és el Palma Aqua Mágica. Aquesta setmana visita el Barris Nord lleidatà amb la intenció de complir la frase "entrenador nou, victòria segura". No ho tindràn gens fàcil els d'Ángel Colino, ja que davant tindràn a un Plus Pujol Lleida capaç d'oferir moments de bàsquet espectacul.lars. No obstant, els d'Edu Torres hauràn de mostrar-se més regulars si volen estalviar-se patiments innecesaris. De ben segur que l'afició blava ho agrairia.


PARTITS JORNADA 11 30/11/07
Bruesa GBC - CB Villa de los Barrios 74-79
Ford Burgos - Alicante Costa Blanca 80-85
Basket Cai Zaragoza - La Laguna Canarias 96-69
C.B. Ciudad de Huelva - Beirasar Rosalía 81-66
Aguas de Valencia Gandía - Alerta Cantabria 84-73
U.B.La Palma - Basquetinca.com 66-65
Tenerife Rural - Melilla Baloncesto 79-73
Leche Río Breogan - C.B. L'Hospitalet 74-68
Plus Pujol Lleida - Palma Aqua Mágica 83-74

A la prèvia, avisavem que aquesta jornada estava carregada de partits trampa. No ens hem equivocat. El Bruesa GBC ha perdut a casa contra tot pronòstic amb el Los Barrios. (74-79) Els de Pablo Laso no han estat massa encartats en cap moment de l'encontre. Això, unit al discret partit d'Andy Panko i la tranquilitat dels andalusos, ha propiciat la segona derrota consecutiva dels vascos que s'acomiaden del primer lloc. A Burgos, ha faltat poquíssim perque es produís una altra sorpresa sonada. Els d'Andreu Casadevall han tingut contra les cordes a l'Alacant d'un Quim Costa que no ha pogut respirar fins que l'àrbitre ha assenyalat una antiesportiva favorable al seu equip. En aquell moment, tan sols quedaven uns vuit segons per jugar-se i el marcador reflectia un inquietant 80-83. Henk Norel i Peter Lorant han estat els millors d'un partit que ha acabat amb 80-85 al marcador. Boccia ha firmat una bona actuació en el seu debut amb la samarreta burgalesa.

A Saragossa, el Cai ha demostrat que està en un moment de forma excel.lent i ha obtingut un abultat triomf (96-69) a costa del La Laguna Canarias. Lescano i Starosta han fet un partidàs contrarestant l'actuació de Donaldson i Rost. Ara, els de Curro Segura lideren la lliga en solitari. Un altre partit amb avantatges amplis és el que s'ha viscut a Huelva. Els locals han dominat el partit amb claretat adjudicant-se la victòria de manera merescuda. (81-66) El Rosalía ha notat massa la baixa d'Oleson i només ha pogut guanyar l'últim parcial.

Final d'infart en el duel dramàtic de la jornada. El partit entre la Unión Baloncesto La Palma i el Basquetinca.com s'ha decidit amb una cistella de Koffi sobre la botzina. (66-65) Ambdos equips han demostrat el seu fluix nivell i han ofert un pobre espectacle als espectadors que han assistit al pavelló Miraflores. Almenys, els aficionats locals, hauran marxat satisfets cap a casa amb l'agónica victòria del seu equip que els treu de la zona de descens en detriment del seu rival que s'enfonsa una mica més. Un altre equip tocat i enfonsat és l'Alerta Cantabria. Ahir va certificar el seu pèssim moment a la pista de l'humil Gandía. (84-73) Els de Mateo Rubio van començar el partit amb ganes però van demostrar el seu baix estat anímic quan es van presentar les primeres adversitats. El segon quart dels càntabres va ser fatídic i els valencians van mantindre l'avantatge sense excessius problemes. Richi Guillen va ser l'únic visitant que es va salvar.

D'altra banda, cal destacar el treballat triomf del Tenerife Rural que talla la ratxa del Melilla Baloncesto. (79-73) Els visitants van lluitar per intentar remuntar el matx però el bon joc de Barbour i Sánchez va resultar determinant. També han estat determinants l'encert de Jeffers i el desencert d'Ibaka i Colom. Però en aquest cas, perque el Breogan pogués obtenir la seva vuitena victòria. (74-68) El primer quart ha condicionat massa el joc de L'Hospitalet.

El Plus Pujol Lleida ha aconseguit la setena victòria de la temporada al véncer a un Palma Aqua Mágica que no aixeca el cap (83-74). Els blaus han dominat el marcador durant tot el partit i s'han imposat merescudament. Malauradament, Maraker ha hagut d'abandonar la pista amb un esquinç al turmell i és dubte seriós per als propers partits.

El matx ha començat amb molts nervis e imprecisions dels dos conjunts que anaven intercanviant errades. Aquest fet ha provocat que el marcador del Barris Nord reflectís un resultat molt pobre durant el primer quart. Dave Fergerson era el jugador més resolutiu dels d'Edu Torres però les defenses s'imposaven clarament als atacs. Així, s'acabava el primer parcial amb empat a 14. Al segon quart apareixeria l'encert exterior i els homes d'Edu Torres ho aprofitarien per aconseguir els primers avantatges significatius. Alberto Miguel escalfava el canell amb el primer triple dels locals. Llavors, el jugador càntabre provocaria l'entusiasme dels afeccionats del Barris Nord amb una ratxa de cistelles exteriors inversemblants que demostraven la seva qualitat. Edu Torres ha estat valent fent sortir al parquet a Oriol Jorge. El base del planter ha disputat quatre minuts. Temps suficient per demostrar que es un jugador vàlid que pot ser important en el futur. El discret partit de Lou Roe, l'estrella visitant, combinat amb els primers punts de Hettsheimeier i Hansen incrementaven la renda del Lleida Bàsquet fins als vuit punts que l'electrònic reflectia al descans (39-31).

Edu Torres recordava als seus jugadors que guanyar no seria fàcil ja que el seu rival tenia la necessitat imperiosa d'endur-se el triomf cap a les Illes Balears. Així, els lleidatans iniciaven el tercer assalt amb concentració i gràcies a cistelles de jugadors com Hansen, Jones o Miguel augmentaven les diferències fins a marges que rondaven els quinze punts. Una possible relaxació dels locals era aprofitada pels homes d'Àngel Colino que tornaven a obrir el partit amb un parcial de 0-8. Xavi Puyada intentava liderar els seus companys cap a una remuntada que no es produiria mai. No obstant, el tercer quart finalitzava amb un inquietant 59-53. El Plus Pujol havia de ser contundent en atac i en defensa per tal d'arribar al tram final amb el marcador a favor. Mainoldi, Fergerson i Berni es posaven l'equip a l'esquena situant al Lleida en una situació força cómoda. Un últim esforç dels visitants comandat per Rejón (acabaria expulsat) i concluït amb un triple de Jackson posava la por al cos del públic lleidatà que veia com el seu equip només guanyava de tres punts a falta d'uns tres minuts per a la conclusió. Encara sort que a Berni Àlvarez no li tremolava la mà i podia contrarestar el triple en la jugada següent. Leo Mainoldi també anotava triples i sentenciava un matx que, tot i no ser brillant, els blaus mereixien guanyar. Al final, 83-74. Ara els nois d'Edu Torres hauràn d'afrontar dos desplaçaments consecutius que esperen saldar amb èxit i, així, consolidar-se entre els millors.

No hay comentarios: