23.11.07

10na Jornada

Jornada amb... pressió?

Tot i que és cert que la temporada a l'Adecco LEB Or no ha fet més que començar, els equips que la disputen ja comencen a sentir la pressió que comporta l'obligació de guanyar partits per tal d'aconseguir els objectius marcats a l'inici de la campanya. Aquesta jornada, la desena, sembla propensa al patiment per més d'un entrenador, directiu o aficionat. En gairebé tots els pavellons es viuràn partits on la por a perdre pot resultar determinant.

El Plus Pujol Lleida disputa a Inca un partit complicat. Contra un equip que viu a la zona baixa de la taula amb només dues victòries i jugarà amb la necessitat imperiosa d'agradar a una afició que esperava que el seu equip pogués lluitar per objectius més ambiciosos. Els homes d'Edu Torres no podràn comptar amb els serveis del capità Jaume Comas. El base de Premià de Mar pateix un trencament en un dit que l'allunyarà de les pistes un mínim d'un mes. Durant aquest temps, Dave Fergerson haurà d'ajudar al seu compatriota Brian Jones a dirigir a l'equip. Després d'haver patit un parell d'ensopegades consecutives, la pressió sembla començar a sorgir a les terres de Ponent.

Un partit que promet molt bon bàsquet és el Beirasar Rosalía - Cai Zaragoza. L'equip revelació s'enfronta als aragonesos que encadenen una ratxa de triomfs que no volen tallar. Els de Curro Segura són segons i esperen una punxada del Bruesa que els faci escalar fins al cim de la classificació. Per la seva part, els gallecs intentaràn donar una nova sorpresa. Brad Oleson ha renovat fins al 2010 assegurant no voler marxar de Santiago de Compostel.la tot i tenir ofertes d'equips ACB. Un altre partit d'alt voltatge serà el que es podrà seguir a Alacant diumenge al matí. Quim Costa ha preparat el partit amb el Ciudad de Huelva sabent que no es poden permetre encadenar una altra derrota. D'altra banda, el Bruesa de Sant Sebastià defensa el liderat a la pista d'un La Laguna crescut.

El Melilla Baloncesto acumula tres victòries consecutives que el situen amb un balanç de 5-4. Els de Paco Olmos estàn decidits a continuar pel camí de la victòria i l' U.B. La Palma podria ser un rival propici per aconseguir-ho. No obstant, els canaris disposen de Reggie Moore, MVP de la pasada jornada. Un equip de la zona baixa, el Gandía, rebrà al Breogan. Els de Lugo estàn obligats a guanyar per ser considerats clars candidats a l'ascens.

Ara bé, si volem presenciar un partit amb pressió hem d'anar a Santander. Els locals, que estàn protagonitzant una temporada molt decepcionant, han de guanyar o guanyar. Però el seu rival, el Burgos, és cuer en solitari i una nova derrota els soterraria al pou de la lliga. Per tant, dos equips que no poden perdre... Com el Palma Aqua Màgica que juga amb l' Hospitalet. Completa la jornada el CB Villa de Los Barrios - Tenerife Rural.

70-84

El Plus Pujol Lleida ha aconseguit una importantíssima victòria a Inca (86-95). Els balears han dominat gairebé tot el partit, però un espectacular últim quart dels lleidatans ha capgirat el marcador.

Edu Torres feia sortir d'inici a Erek Hansen amb la intenció d'intimidar el rival i controlar el rebot. No obstant, el pivot americà no es mostrava determinant a la zona i perdia les pilotes que arribaven als seus dominis. Això propiciava que el conjunt local agafés embranzida a l'electrònic. Uns avantatges que, gràcies a Mainoldi, no eren superiors als sis punts. Un intercanvi de cistelles en que destacaven els triples de Marciulionis i la velocitat de Fergerson, tancava el primer quart (23-20). El segon quart del Lleida Bàsquet seria nefast. Les idees ofensives s'esgotaven mentres Hamilton i l'ex-blau Sergio Ramos anotaven cistelles que incrementaven l'avantatge del Basquetinca. El joc dels visitants era apàtic i desconcertant. Una mostra clara d'aquest fet és que tan sols anotarien 11 punts en el segon període. Amb aquestes circumstàncies era bastant lògic que els homes de José Abós flirtejessin amb els deu punts d'avantatge. Una jugada final de 2+1 permetia a Fergerson minimitzar l'avantatge fins al 39-31 amb que s'arribaria al descans.

El Plus Pujol tornava dels vestidors decidit a capgirar la dinàmica del partit. Rafael començava el tercer quart amb una exhibició sota els taulers que, a més d'aportar punts importants, esborrava del partit a Lamont Hamilton que cometia la seva quarta personal. Leo i Alberto sumaven punts de tres en tres i, així, els blaus aconseguien empatar l'encontre. Rafael continuava sumant punts, però un parcial de 7-0 retornava el poder al Basquetinca que encarava el darrer quart amb un esperançador 66-59. Llavors, apareixia la millor versió dels lleidatans que sumarien l'increïble xifra de 36 punts anotats en l'últim quart. Un cop massa dur pels locals que es mostraven fràgils psicològicament. Una de les claus que ha propiciat el resorgir lleidatà ha estat la desició d'Edu Torres de sortir a la pista amb els dos homes més interiors de la plantilla: Erek Hansen i Rafa Hettsheimeier. Els pivots guanyaven la partida a Terrell i els seus companys d'equip es mostraven resignats amb els triples de Berni i Dave que escurçaven els marges fins a la mínima renda. El parcial no havia concluït aquí. Els únics punts de Hansen i una penetració de Fergerson l'incrementaven fins al 2-15 que significava quatre punts d'avantatge pels de Lleida. Llavors, el duet renaixentista Leonardo-Rafael encarrilava el partit aconseguint rendes considerables a tres minuts de la botzina final. Una esmaixada de Rafa després d'una bonica combinació amb Vinicius provocava el deliri a la banqueta visitant que ja assaboria el triomf. Un esforç final de l'Inca capitanejat per Sergio Ramos no serviria de res ja que Alberto Miguel, amb un triple, posaria la sentència. Després del carrussel de tirs lliures, acabaria el matx amb una important victòria pels nois d'Edu Torres (86-95).

El tècnic reconeixia sentir-se molt content per la segona part que havia disputat el seu equip, ja que els havia permés guanyar en una de les pistes més complicades de la categoria. Jaume Comas, absent per lesió, també es mostrava satisfet pel bon partit dels seus companys.

El Bruesa GBC ha deixat escapar la possibilitat de continuar líder una setmana més. Els vascos han estat dominats durant tot el partit per un La Laguna que, sorprenentment, s'ha mostrat molt superior. (89-76) Ara comparteixen el lloc de privilegi amb el Cai Zaragoza que ha humillat al Beirasar Rosalía. (63-88) Els locals han començat bé el partit però, poc a poc, els aragonesos han mostrat les seves excel.lents virtuts.

El Melilla Baloncesto està en ratxa i, aquesta setmana, ha sumat el quart triomf consecutiu a costa del U.B. La Palma. (81-59) Els nord-africans han trepitjat a l'equip de Bohígas amb genials actuacions de Gloger i Vallmajó. D'altra banda, el CB Villa de los Barrios ha demostrat que s'esforça molt cada setmana i està recollint els fruits que sembra. Ha vençut al Tenerife Rural. (85-74)

Dissabte s'han produït dues victòries visitants. El cuer Burgos ha donat la sorpresa a Santander (74-81) i ha allargat la crisi d'un Alerta Cantàbria que no aixeca el cap. Els de Mateo Rubio, que tenien l'ascens com a objectiu, s'apropen perillosament a la zona del descens. D'altra banda, el Gandía no ha pogut fer res per aturar al Breogan. (70-77) El poc encert ofensiu dels locals a la primera part i l'encert de Davis i Jeffers han estat determinats.

L'Alicante Costa Blanca ha tornat al camí del triomf ja que s'ha imposat al Ciudad de Huelva per 75-69. Els visitants dominaven el marcador del Centro de Tecnificacion, però un parcial de 12-0 capgirava el marcador en els últims minuts. En canvi, el Palma Aqua Mágica ha fracassat una setmana més. Aquest cop a casa contra l'Hospitalet. (70-84) Els de Tobalina s'enfonsen a la part baixa i, aquesta setmana, han trascendit rumors sobre una possible retirada de la competició de l'equip mallorquí. Caldrà estar atents a les notícies que es produeixin a les Balears.