16.11.07

9na Jornada

Jornada de duels impactants

Aquesta setmana, la lliga Adecco LEB Or aspira a fer disfrutar els seus seguidors. El motiu és, com gairebé sempre, que arriba carregada de duels impactants, importantíssims pels equips que els disputen i plens d'emoció i bon bàsquet.

Destaca el duel d'equips capdavanters que es viurà a Saragossa entre el Cai i l'Alicante. Els de Curro Segura voldràn superar aquest "exàmen" ja que l'equip alacantí es troba, com ells, lluitant amb el Bruesa pel primer lloc que otorga l'ascens directe. També promet emocions fortes el primer derbi de l'illa de Tenerife en categoria LEB. El Ciudad de La Laguna visitarà als seus veïns amb la intenció d'aconseguir una victòria que la seva afició desitja amb candeletes. Ambdos conjunts presenten un balanç de 5-3. També es troba amb aquest balanç el Plus Pujol Lleida. Els d'Edu Torres intentaràn refer-se de la derrota encaixada a los Barrios i, així, seguir lluitant amb els grans de la lliga. Per aconseguir-ho, hauràn de derrotar al Melilla de Paco Olmos. L'equip nord-africà, disposa de la millor defensa de la lliga i compta amb els serveis de l'ex-jugador blau Xavi Vallmajó.

El partit entre el Bruesa i el Rosalía també és un gran alicient pels aficionats. Dos dels millors equips jugaràn un partit en que caldrà parar atenció al duel entre Panko i Oleson. Els dos americans són els dos jugadors més ben valorats fins al moment. D'altra banda, l'Alerta Cantabria no pot permetre's una altra ensopegada en l'encontre que disputarà amb el Ciudad de Huelva. Els andalusos voldràn aprofitar la seva condició de locals. I un altre club en crisi, el Palma Aqua Mágica, juga a Lugo un matx trascendental per a les seves aspiracions.

A la part baixa, Andreu Casadevall s'asseurà per primer cop a la banqueta del Plantío. Els burgalesos juguen contra un rival directe: l'Aguas de Valencia Gandía. L'equip que caigui derrotat s'enfonsarà una mica més al pou de la classificació. L'UB La Palma intentarà superar un Los Barrios crescut amb la intenció de sumar un triomf important en la batalla per la permanència. Per últim, cal esmentar la visita del Basquetinca a l'Hospitalet en el que serà un partit de joves talents.

Leche Río Breogan - Palma Aqua Mágica 72-70

La novena jornada no ha decepcionat als aficionats a l'espectacle i l'emoció, ja que gairebé tots els partits s'han decidit al tram final. De fet, l'únic marcador abultat s'ha vist en el matx que es preveia més disputat; el duel entre el Cai i l'Alicante. (84-60) Els aragonesos han alliçonat als alacantins amb uns espectacul.lars Phillip, Quinteros i Starosta. D'aquesta manera, els de Quim Costa sumen la segona derrota consecutiva i cedeixen el segon lloc al seu rival.

El líder continuarà sent el Bruesa GBC. Els de Sant Sebastià s'han imposat a un Rosalía que no ha llençat mai la tovallola. (96-87) El duel entre Panko i Oleson no ha tingut treva. Han sumat 27 i 31 punts de valoració, respectivament. A Tenerife, el derbi no ha tingut vencedor fins al so de la botzina. El Tenerife Rural dominava l'electrònic amb marges lleugers, però uns genials Donaldson i Heras contrarestaven l'eficàcia de Llompart. L'últim quart s'iniciava amb taules. A falta de 63 segons, els locals disposaven de set punts d'avantatge. Llavors, Heras i Detrick capgiraven l'electrònic mentres el Tenerife perdia pilota rere pilota. (89-90) Barbour, sobre la botzina, no podia canviar el signe del partit.

La crisi de l'Alerta Cantabria segueix viva ja que van tornar a perdre. Aquest cop, a la pista d'un Ciudad de Huelva que es situa entre els millors. (79-68) Partit pèsim el que van poder "disfrutar" els afeccionats burgalesos. Tot i que no va faltar l'emoció, Casadevall va debutar amb l'ènesima derrota del seu nou equip. (57-58) Ja en l'últim minut, els valencians remuntaven el partit. Llavors, els tirs lliures decidien. El Ford Burgos és cuer en solitari ja que l'U.B. La Palma va aconseguir una patida victòria contra el Los Barrios. (89-85) Reggie Moore, autor de 33 punts, va ser l'heroi local.

El Plus Pujol Lleida no ha pogut sumar una important victòria a casa i s'ha vist superat per un Melilla molt encertat. (88-94) El nefast primer quart dels blaus ha condicionat tot el partit. No obstant, els lleidatans no s'han rendit arribant a igualar el resultat a pocs minuts del final. Una remuntada que no s'ha pogut transformar amb la sisena victòria de la temporada.

Els blaus han iniciat el partit molt erràtics e imprecisos. Això ha propiciat que el Melilla s'escapés al marcador. Els triples de Gloger i García incrementaven poc a poc la renda visitant i Edu Torres no trobava solucions a la banqueta. Algunes desicions arbitrals dubtoses i els primers punts de Southall (acabaria amb 18) deixaven al conjunt nord-africà amb un avantatge molt cómode al final del primer quart. (14-28) Aquest primer quart significaria el retrobament de Xavi Vallmajó amb la que, fins fa uns sis mesos, era la seva afició. A l'inici del segon període, la situació no es revertia gaire ja que Southall i Albert eren els amos de la zona. A més, Erek Hansen es mostrava intimidat i perdia quasi totes les pilotes que li arribaven a les mans. Més endavant, l'aparició d'Alberto Miguel retallava les distàncies. El càntabre anotaria 12 punts gairebé consecutius que donaven vida als d'Edu Torres. Els de Melilla conservaven set punts al descans. (37-44)

A la represa, els locals sortien convençuts que podien capgirar el resultat. En aquest tercer quart, la igualtat era la nota predominant. Els blaus es situaven a sis punts del rival en diverses ocasions, però no aconseguien donar l'estocada al conjunt de Paco Olmos. Mainoldi i Southall eren els jugadors més resolutius d'aquest període que, després d'un triple del Melilla, acabava amb nou punts d'avantatge per als nord-africans. (59-68) Berni anotava un triple en la primera possesió de l'últim quart que retornava les esperances a la parròquia local. Llavors, el partit entrava en una fase d'intercanvi de cistelles que provocava taquicàrdies entre els espectadors. El Plus Pujol retallava les distàncies però els de Paco Olmos tornaven les cistelles a les jugades següents. No obstant, Fergerson, Jones i Hettsheimeier retallaven la distància a l'electrònic fins a tres punts. Uns tres punts de desavantatge que Mainoldi esborraria amb un triple que igualava el partit fent enbogir la grada del Barris Nord. Un encertadíssim Josemi García posava el 81-84 al marcador abans que Fergerson empatés amb una jugada personal que acabava amb triple. Llavors, Gloger anotaria dos punts que no podrien ser contarestats per Maraker. A falta de quaranta segons per la botzina, Josemi García (el malson dels lleidatans) anotava un triple inversemblant sobre la botzina de possesió que enfonsava als homes d'Edu Torres. Els tirs lliures visitants i les jugades a la desesperada locals firmaven el 88-94 definitiu. Una llàstima pel Plus Pujol Lleida que no va poder culminar la remuntada i suma la segona derrota consecutiva.

Edu Torres reconeixia que la clau del partit ha estat el primer quart i afirmava que els seus homes no han estat bé a nivell defensiu. El tècnic blau lamentava la lesió de Jaume Comas (fractura a un dit de la mà esquerra) que haurà d'estar un mes de baixa. D'altra banda, Vallmajó assegurava que la victòria del seu equip ha estat justa ja que han dominat el partit desde el salt inicial.

En els partits disputats dissabte, triomf de l'Hospitalet (85-75) davant de l'Inca que no aixeca cap i ja es troba a la zona de descens. Els balears es veuràn obligats a guanyar al Plus Pujol en el proper partit. I també derrota de l'altre equip balear: el Palma Aqua Mágica. En aquest cas, va ser a la díficil pista del Breogan per tan sols dos punts de diferència. (72-70) Els mallorquins van dominar gairebé tot el partit, però els locals no es van posar nerviosos al darrer quart. Una cistella de Kickert a tretze segons del final va certificar una altra desfeta dels visitants.