25.10.07

6na Jornada

El Lleida Bàsquet s'exhibeix davant el Rosalía
Els blaus derroten a l'únic equip que continuava invicte (73-77)

El Plus Pujol Lleida ha acabat amb la imbatibilitat del Beirasar Rosalía (73-77) en el partit corresponent a la sisena jornada de la lliga LEB Or que s'ha avançat al dimecres a causa d'una fira que se celebrarà al pavelló de l'equip gallec aquest cap de setmana.
El partit ha ofert moments brillants del Plus Pujol Lleida que ha desenvolupat un joc col.lectiu notable i un eficaç tir exterior. Tot i això, els homes d'Edu Torres han acabat patint en un últim quart en que els de Santiago de Compostel.la han venut molt cara la seva pell.

El tècnic Edu Torres havia de prescindir del pívot Christian Maraker ja que aquest tenia una infecció al colze que no li permetia jugar. Aquest inconvenient sumat al gran moment de forma que atravessava el rival convertien el partit en gairebé una missió impossible. Per si fos poc, els blaus sortien a la pista adormits i un Rosalía molt entonat els hi endossava un 18-3 de sortida. Els lleidatans no tenien fluïdesa en atac i defensivament es mostraven molt tous. No obstant, un parcial de 2-13 al seu favor aconseguit amb rapidesa gràcies a llençaments de tres apretava el marcador i col.lapsava les idees locals. Al final del primer quart, el marcador reflectia un esperançador 22-18. I va ser al segon quart on el Plus Pujol va demostrar les seves millors qualitats. Tot i el debut de l'americà Corsley Edwards, el Rosalía anava baixant poc a poc els seus percentatges de tir. Marcus Vinicius ( va jugar de "quatre" a causa de les baixes ) amb una esmaixada ficava al seu equip per primer cop al davant en el marcador. Llavors, arribà l'exhibició d'uns genials Mainoldi i Fergerson. Una exhibició que incrementava a passos de gegant l'avantatge del Plus Pujol. Una falta antiesportiva dels locals propiciava que els visitants marxessin als vestidors amb un avantatge molt còmode. (31-46)

A la represa, els gallecs intentaven reduïr la distància a l'electrònic a base de triples però l'equip d'Edu Torres no permetia que el rival agafés confiança. A més, la majoria de triples del tercer període eren de l'equip de Lleida. El marcador rondava els vints punts i el públic gallec començava a mentalitzar-se de que la ratxa del seu equip estava a punt de finalitzar. Unes sensacions que compartia tot el Pavelló Fontes Sar després que Berni Àlvarez anotès un triple sobre la botzina del quart. (48-68) El partit semblava sentenciat, però el bàsquet és un esport en que es pot girar la truita en qüestió de segons. I així va ser. Els locals van arriscar tant en atac com en defensa i, progressivament, van anar escurçant les distàncies. A falta de sis minuts per a la finalització de l'encontre la diferència era de tan sols sis punts. L'expusió de Hettsheimeier per faltes personals complicava encara més la vida a un Plus Pujol que es mostrava molt nerviós. Berni Àlvarez, que acabava d'errar dos tirs lliures, convertia un llençament de tres proporcionant una mica de tranquilitat als seus companys. Brad Oleson, el millor jugador del Rosalía, mantenia les esperances de seguir una setmana més invictes. Però no va poder ser. Un triple de Leo, que va acabar el partit amb 36 de valoració, aconseguia de nou una renda de 9 punts que certificava el triomf. El base local Binetti maquillaria l'electrònic fins al 73-77 definitiu. El Plus Pujol Lleida havia aconseguit encadenar la segona victòria consecutiva contra un equip invicte i, per tant, de gran nivell. Com és lògic, Edu Torres es mostrava molt satisfet pel partit que havien disputat els seus jugadors i remarcava que amb Erek Hansen ( podria debutar en el proper partit) l'equip encara pot ser més competitiu.

Alicante Costa Blanca - U.B.La Palma 97-76

Els partits que s'han disputat durant el cap de setmana han ofert emoció i algunes sorpreses. Cal destacar el sorprenent triomf del Los Barrios amb el Palma de Lou Roe. Els andalusos, mitjançant Pedro Rivero, han transformat dos tirs lliures a deu segons de la botzina que els hi han valgut per sumar la segona victòria de la temporada. (68-66) Un altre partit ajustat ha estat el que s'ha viscut a Huelva. Els locals han guanyat al Leche Río Breogan per la mínima. (74-73)
En canvi, el Cai Zaragoza i el Tenerife Rural no han hagut de patir tant per superar a domicili a Burgos i Cantabria, respectivament.
El La Laguna canari i l' Inca balear han estat els altres vencedors dels partits disputats divendres.
En els dos partits que s'han jugat durant el cap de setmana no hi ha hagut sorpreses. El Bruesa s'ha imposat a Gandía (77-83) i l'Alacant al seu feu al cuer U.B. La Palma (97-76). No obstant, els donostiarres no han tingut un partit gens fàcil, ja que han hagut de remuntar nou punts al darrer quart.

Cal destacar que les bones actuacions de jugadors com Andy Panko, Antwain Barbour o Jakim Donaldson no han estat suficients per superar els 36 punts de valoració de Leo Mainoldi. Així, l' MVP de la sisena jornada recaurà sobre el pivot argentí del Plus Pujol Lleida.