28.9.07

2na Jornada

Jornada de debuts i comiats
De nou arriba el divendres i, per tant, l'Adecco LEB. Aquesta segona jornada ve marcada per les remodelacions que ha patit la plantilla del Plus Pujol Lleida durant la setmana. Brock Gillespie ha estat expulsat de l'equip a causa de les seves constants faltes disciplinàries i Bill Phillips ha renunciat al contracte que el lligava al club blau per culpa de problemes familiars. Aquest últim, però, encara jugarà avui contra el Burgos (20:45) el seu darrer partit amb l'equip d'Edu Torres. Al seu lloc han arribat Brian Jones ( un base amb gran capacitat defensiva ) i Christian Maraker ( un aler-pivot suec procedent del Cai Zaragoza ), respectivament.
Pel que fa a la resta de partits de la jornada, cal destacar el partit "a priori" més interesant que serà el que enfrontarà al Bruesa amb el Breogan. També es preveuen emocions fortes en la visita del Tenerife a Saragossa. Caldrà seguir també el paper dels recien ascendits, ja que ambdos van vencer en el partit inaugural.

Manaker debutarà amb el Lleida Bàsquet en aquesta segona jornada


El Plus Pujol Lleida ha aconseguit la primera victòria de la temporada en derrotar a l'Autocid Ford Burgos (79-90). El partit, que ha estat l'últim de Bill Phillips amb la samarreta del Lleida, no ha començat gens bé pels interessos d'Edu Torres. L'equip local dominava el marcador amb un Lo Grippo molt inspirat i acabava el primer quart per sobre al marcador (26-14). No hi havia reacció blava als inicis del segon quart i l'equip local arribava a la màxima diferència en el partit (17 punts). Però llavors, han aparegut les dues estrelles del Plus Pujol en el dia d'avui: Leo Mainoldi i Alberto Miguel. Dos triples de cadascun d'ells juntament amb una intensitat defensiva molt més gran ajustaven el marcador al màxim, mentre l'afició del Plantio es desesperava en veure com l'avantatge que havien aconseguit s'esfumava. Una cistella del debutant Maraker (ha anotat 8 punts en una brillant targeta de presentació) ha posat al Plus Pujol endavant al marcador per primer cop. Així s'ha arribat al descans (45-46). Sería al tercer quart on el Plus Pujol Lleida mostraria la seva millor cara. Mainoldi, amb els seus punts, enfonsava el seu ex-equip. Però Leo no ha estat l'únic que ha demostrat la seva valua. Tot l'equip (exceptuant a Phillips, que ja tenia al cap el seu futur lluny de Lleida) ha demostrat de que és capaç. Al final del tercer quart, el marcador del Plantio reflectia un cómode 59-71. No obstant, no hi havia marge per a les relaxacions, ja que aquest club ja ha patit a la seva propia pell més d'un desencís en els trams finals dels partits. Així, doncs, l'equip de Lleida sortia a la pista amb un alt nivell de concentració i no deixava que el Burgos reduís la diferència. Brian Jones, Jaume Comas i companyia dirigien l'equip amb intel.ligència i gestionaven el resultat fins al definitiu 79-90. La botzina burgalesa confirmava el que ja era evident desde feia uns quants minuts: El Plus Pujol havia sumat la primera victòria de la temporada.


Però, sense cap mena de discusió, el partidàs de la jornada ha estat el Bruesa-Breogan. S'han necessitat dues pròrrogues per decidir el vencedor. I no tres perquè Andy Panko, l'estrella del matx, ha anotat un triple sobre la botzina que donava la victòria als seus (100-97). El partit sempre ha mostrat igualtat entre els dos rivals, però el Breogan arrivava a l'última jugada amb avantatge. Això si, un avantatge tan mínim que Panko en tenia prou amb una cistella per neutralitzar-lo. A la pròrroga, la tònica era la mateixa i els de Lugo aguantaven tot i patir múltiples expulsions. De nou Panko forçava una altre temps suplementari. I en aquest, es va decidir el nom del guanyador. El Breogan empatava a 97 amb un tir lliure a sis segons de la botzina, però un espectacular Panko ( 35 punts al final ) es treia de la màniga el triple que feia enbogir el públic de Sant Sebastià.

En canvi, a Saragossa i a Huelva els equips locals van vencer amb comoditat als seus rivals: Tenerife i UB La Palma, respectivament. Sorprenentment, els recièn ascendits van tornar a guanyar com ja havien fet a la primera jornada. Un altre equip que també suma dues victòries és l' Hospitalet que es va desfer del Gandía. En l'últim partit de la jornada, l'Alacant s'ha imposat al Basquetinca.com.


PARTITS JORNADA 2 28/9/07
Ford Burgos - Plus Pujol Lleida 79-90
Bruesa GBC - Leche Río Breogan 100-97
Basket Cai Zaragoza - Tenerife Rural 96-70
C.B. Ciudad de Huelva - U.B. La Palma 84-60
Beirasar Rosalía - Melilla Baloncesto 76-72
La Laguna Canarias - CB Villa de Los Barrios 89-66
Aguas de Valencia Gandía - C.B. L'Hospitalet 74-85
Alerta Cantabria - Palma Aqua Mágica 86-71
Alicante Costa Blanca - Basquetinca.com 92-80

No hay comentarios: