23.1.09

Resum Final 1ra Volta

El Lucentum no cedeix


La primera volta de l'Adecco LEB Or ja ha finalitzat i ho ha fet amb duels apassionants, els quals no s'han decidit fins als darrers segons. Han estat tres jornades que han servit per garantir la participació a la Copa Príncipe del Lucentum Alicante i del Melilla. Els alacantins, com a líder invicte de la competició, tindran el privilegi d'organitzar l'esdeveniment. Pel que fa al Plus Pujol Lleida, les coses no rutllen massa bé ja que després de guanyar a Cáceres s'ha perdut contra el Breogan i en el desplaçament a Vic. A continuació, farem un breu repàs d'aquestes tres jornades en que comentarem només aquells partits que hem considerat més destacats. Això sí, no quedarà cap resultat per saber.

JORNADA 15
El C.B. Vic ha estrenat el seu nou pavelló amb victòria. Ha vençut justament al Villa de Los Barrios malgrat que s'ha complicat la vida en el tram final de l'encontre i ha acabat patint. (75-74) Els andalusos van jugar una primera part horrible però van tornar a recórrer a l'èpica per capgirar un partit. No obstant, aquest cop va sortir creu i van haver de tornar a casa sense la posició de play-off que posseïen a l'inici de la jornada. Els locals van començar amb força i van enlairar-se ràpidament al lluminós davant un rival que no oposava resistència. Les diferències s'incrementaven per moments i s'apropaven a la vintena sense que cap jugador visitant pogués fer-hi res, ni tan sols el sempre brillant Richi Guillén. Així, s'arribà al descans amb un marcador abultat (40-25). El tercer període va ser clau ja que va suposar l'inici de la remuntada del Los Barrios. Liderats per Levi Rost, els homes de Moncho Fernández es van posar les piles i van instaurar els nervis a les grades d'un pavelló ple a vessar. Malgrat el gran tercer assalt del conjunt forani, els de Xavi García encara manaven per vuit punts al començament d'uns deu minuts finals que es presagiaven trascendentals. Els presagis no s'equivocaven ja que l'emoció anava creixent de manera inversament proporcional a la diferència entre ambdós equips ja que aquesta cada cop era més minça. Així, fins a arribar al 75-74 quan encara restava més d'un minut per disputar-se. Incomprensiblement, ningú aconseguí anotar cap punt més i la victòria es quedà a casa. L'afició vigatana esclatà d'alegria però, abans, va haver d'aguantar la respiració en els últims vint segons ja que Vallmajó disposà de dos tirs (un triple i una penetració in extremis) que haguéssin canviat el signe del partit.

C.B. VIC: Manzano (6), Jiménez (0), Sàbat (16), Palacios (8), Llorca (5), Kiefer (16), Feliu (9), Marcos (10), Amador (0) i García (5).

CB VILLA DE LOS BARRIOS: Sánchez (4), Alba (9), Guillén (14), Picó (0), Rost (18), Castro (6), Iturbe (6), Vallmajó (6), Schraeder (6) i Chagoyen (5).

Parcials: 19-14, 21-11, 16-23, 19-26.

A Valladolid, es va poder viure el duel entre els dos rescièn descendits de la lliga ACB. Un partit que va saldar-se amb victòria del conjunt local en detriment d'un Grupo Begar León que perd pistonada a mesura que avança la competició. Els de Porfirio Fisac engreixen encara més la seva ratxa de victòries i ho fan en un encontre de màxima rivalitat regional. Van ser superiors al rival en tots els aspectes del joc, exceptuant el rebot, i el triomf per 79-69 és totalment just. Els morats van decantar la balança gràcies a la seva exultant defensa i al bon joc dels exteriors en els instants definitius. El primer quart va ser un monòleg dels locals, la renda dels quals arribà als dotze punts després d'un triple de Dumas. La dinàmica s'invertia al segon assalt i els lleonesos s'apropaven fins a només tres punts a l'arribada del descans. Fins i tot van remuntar a la represa malgrat que l'alegria els hi va durar poc i els locals van agafar un altre cop el comandament del matx. La diferència amb que afrontaven el darrer dels parcials (57-55) feia pensar en que els caldria patir molt per tombar al rival però, finalment, la victòria va ser més clara del que es podia esperar. El partidàs de Van Lacke, Battle, Baldo, Dumas o Pavlidis van ser factors insuperables pels nois de Javier de Grado.

CB VALLADOLID: Van Lacke (11), De la Fuente (10), Hernández (7), Puyada (3), Jorssen (2), Pavlidis (8), Battle (11), Baldo (14) i Dumas (13).

GRUPO BEGAR LEÓN: Gilbert (20), Bernabé (4), Bradshaw (6), González (5), Peterson (10), Stacey (6), Rocchia (7) i Báez (11).

Parcials: 25-13, 16-25, 16-17, 22-14.

El Plus Pujol Lleida va tornar de Cáceres amb la novena victòria de la temporada després de desenvolupar un magnífic joc col.lectiu que va ser superior a l'individualista dels extremenys, massa dependents de l'aportació de Simien (67-76). El Breogan tampoc perdonava i s'imposava al Ciudad de La Laguna en un partit avançat (86-77) mentres que l'UB La Palma no tenia pietat del Bàsquet Mallorca (85-69). La nota sorprenent de la jornada la trobem a Santiago de Compostel.la on el Rosalía va encaixar una aplastant derrota contra l'Axarquía, demostrant que no té cap tipus de confiança en assolir la permanència (61-100). Una altra pallissa va produïr-se al Centro de Tecnificación (90-60) ja que l'Illescas no va tenir en cap moment capacitat de reacció contra un equip molt superior. El Melilla Baloncesto, per la seva part, també va fer bons els pronòstics al derrotar el Gandía (72-56) i el Tenerife no va patir en cap moment per deixar enrere un Ford Burgos que baixa el nivell quan juga contra els equips capdavanters (97-75).


JORNADA 16
El Lucentum Alicante va certificar matemàticament el seu accés a la final de la Copa Príncipe guanyant a domicili al sempre complicat Clínicas Rincón. (71-80) El matx va ser més difícil del que sembla a simple vista ja que es va decidir al temps suplementari. Els malaguenys van acusar un inici nefast (0-13) que els va fer anar sempre a remolc, perdent moltes opcions de sorprendre al líder de la categoria. Els alacantins, liderats per Coppenrath, eren conscients de la importància del matx i van jugar a un nivell altíssim de concentració. L'equip de Paco Aurioles, amb el suport de la seva afició, va intentar la proesa a l'últim període i a base de coratge la va aconseguir. Un impactant parcial de 15-2 al final del partit va portar l'encontre a la pròrroga. Un bon regal pels afeccionats, cinc minuts més de bàsquet. Però el regal no va venir acompanyat d'un premi extra ja que els de casa van patir el desgast físic dels quaranta minuts anteriors i només van ser capaços d'anotar tres punts, un botí incomparable amb els dotze aconseguits pel conjunt d'Óscar Quintana.

CLÍNICAS RINCÓN AXARQUÍA: Williams (8), Fuentes (0), López (12), Chylinski (13), Díaz (0), Cortaberría (16), Cobos (3), Faverani (5), Prestes (12) i Movilla (2).

LUCENTUM ALICANTE: Hernández (5), Cazorla (4), Rejón (8), Llompart (4), Urtasun (13), Andriuskevicius (6), García (8), Hill (16), Weigand (2) i Coppenrath (14).

Parcials: 14-22, 12-14, 16-20, 26-12, 3-12.

Un altre equip potent que va patir per guanyar va ser el Tenerife Rural. Els deixebles de Rafa Sanz es van haver de sacrificar al màxim per poder tombar un combatiu Gandía que no aconsegueix evitar els llocs de descens. La victòria tinerfenya, tercera consecutiva, permet al conjunt insular mantenir la tercera posició pressionant als dos equips que el precedeixen. El conjunt valencià va intentar-ho tot i, per començar, va sortir a la pista disposat a trepitjar al rival. Els visitants, en canvi, no estaven mostrant la seva intensitat habitual i això es palpava en un marcador que cada cop era més favorable als locals. (21-13 al final del 1r quart) El segon assalt va significar el resorgiment del Tenerife que, gràcies a Hamilton, va anar llimant les diferències fins a situar-se dos punts per damunt de l'adversari. (34-36 al descans) Els foranis no van donar tantes facilitats a la represa i això va ser determinant per anar enfonsant un equip amb la moral molt baixa. Els de Pepe Rodríguez buscaven retallar la diferència per la vía ràpida, a cop de triples, però no era el seu día i malgastaven gran part de les possesions. Malgrat que el Tenerife tenia el matx encarrilat, set punts quan encara resten deu minuts són molt poca cosa en bàsquet. Amb aquesta frase al cervell el Gandía va lluitar per remuntar però no va poder aconseguir-ho ja que els visitants, amb suor i llàgrimes, van adjudicar-se el partit. (71-77)

GANDÍA BÀSQUET: Zagorac (3), Miller (8), Vrecko (3), Evora (0), Ibarra (12), Robinson (16), Morley (22), González (0), Luengo (2), Brown (5).

TENERIFE RURAL: González (8), Sánchez (7), Wachsmann (2), Sánchez (6), Boccia (5), Carroll (6), Maraker (5), Antelo (11), Rodríguez (3) i Hamilton (24).

Parcials: 21-13, 13-23, 19-24, 18-17.

El Cáceres no passa per un bon moment i ha encaixat la segona derrota consecutiva al seu pavelló a mans del Grupo Begar León (54-69). En un autèntic partidàs, el Burgos ha tallat l'excel.lent trajectòria del Valladolid en un matx que ha significat el debut de Carles Marco amb el conjunt local (98-91). Menys emoció hi ha hagut a Illescas, on el Melilla s'ha desfet dels de Toledo per un resultat molt clar (68-81) mentres a Mallorca sí hi ha hagut emoció malgrat que el conjunt local rebia la visita del cuer Rosalía (89-85). D'altra banda, el Villa de Los Barrios s'ha refet de la derrota de l'anterior jornada amb un triomf molt treballat en un matx en que l'UB La Palma ha venut molt cara la seva pell (83-79). En canvi, un altre equip canari com el Ciudad de La Laguna ha tancat la jornada amb bona nota i ha recuperat autoestima gràcies al suport dels seus afeccionats (84-71). Per últim, el Plus Pujol Lleida segueix mostrant totes les seves debilitats en els partits que exerceix de local i va sumar una nova derrota al Barris Nord. Ni el mal partit de Cusworth ni la gran actuació de Rafael van ser suficients per enderrocar un Leche Río Breogan que va basar la victòria en un segon quart excepcional ja que la resta de l'encontre va ser força lamentable d'ambdós equips (68-78)

JORNADA 17
El Plus Pujol Lleida no ha pogut cloure la primera volta de la competició amb una victòria al perdre el duel català de la LEB Or que l'ha enfrontat amb el C.B. Vic. (89-76) Els nois d'Edu Torres han vist tallada la bona ratxa com a visitant i veuen frustrades les opcions de barallar-se amb els equips capdavanters. Malgrat no desenvolupar un joc brillant, els blaus tenien encarrilada la victòria fins a un darrer assalt en que els osonencs van trepitjar els lleidatans a cop de triples.

El derbi català de la categoria ha començat amb una cistella del local Matt Kiefer que ha precedit un intercanvi d'errades d'ambdós conjunts. Una cistella de Mendiburu, responent a un triple de Miquel Feliu, ha tornat a equilibrar la situació ben aviat. L'aparició de Hettsheimeir, en un gran estat de forma, situava als visitants per davant al marcador i fins i tot es permetia el luxe d'encistellar un triple (7-13). No obstant, el colombià Palacios s'encarregava de que l'emoció no fugís de l'encontre. Les jugades es caracteritzaven per un excès de precipitació i per la dependència blava del pivot Hettsheimeir. Quan el brasiler deixà d'anotar, el Plus Pujol ho acusà i un triple de Sàbat donava el triomf momentani als osonencs. Així, s'arribà a la finalització del primer període (19-17). Algunes decisions arbitrals polèmiques a l'inici del segon assalt impedien que els lleidatans recuperéssin el lideratge del lluminós i els locals, mitjançant Amador, aconseguien el primer avantatge significatiu del matx. (25-17) La manca d'encert visitant en el tir exterior perjudicava les opcions de remuntada però un triple de Fornas tallava el mal moment de manera sobtada. Lewis col.locava els seus companys a només un punt de l'adversari i, posteriorment, Colom capgirava el resultat amb una inversemblant safata. Ni Alberto Miguel ni Troy DeVries tenien el dia desde més enllà dels 6,25 però sí que es mostrava encertat Roger Fornas, anotant el seu segon triple de la tarda. Diversos tirs lliures, tan del C.B. Vic com del Lleida Bàsquet, mantenien l'equilibri en uns minuts caracteritzats per atacs molt espessos i predomini de les errades sobre els encerts. 34-35 era el marcador en el darrer minut de la primera meitat i ja no es tornaria a bellugar abans del descans. Els deixebles d'Edu Torres van tenir l'ocasió més clara de trencar aquest resultat amb un triple postrer de Salva Arco que no va voler entrar. Així, els dos conjunts se n'anaven als vestidors amb molta igualtat entre ells i desitjos similars per una represa que es presentava apassionant.

Els presagis no semblaven equivocar-se ja que el tercer quart s'iniciava amb un intercanvi de punts entre Feliu i Hettsheimeir. El ritme de joc, més alt que el dels vint primers minuts, afavoria al Plus Pujol que continuava depenent massa dels punts de Rafael sota la cistella rival. No obstant, els locals també tenien la seva principal referència sota els taulers ja que Kiefer feia gala de la seva condició de líder. La seva aportació, unida a la direcció de Sàbat i als punts de Palacios, mantenia viu a un equip que pretenia sumar la segona victòria al seu nou pavelló. El primer triple de Flis semblava donar saba nova als lleidatans però Sàbat va respondre els tres punts a la següent possesió, tornant a enganxar-se al rival en el marcador. Un inspirat Salva Arco es mostrava molt efectiu amb penetracions que evitaven que l'adversari agafés el comandament del partit. Al C.B. Vic li costava anotar i s'anava allunyant dels deixebles d'Edu Torres malgrat que Josemi García, inspirat en atac i incisiu en defensa, es resistia a entregar el matx. Una jugada individual de Marcos sobre la botzina del tercer parcial retallava les diferències fins als tres punts (57-60) i ho deixava tot per decidir. Els vigatans començaven l'últim quart de manera immillorable i gràcies a un triple d'Amador empataven l'encontre a nou minuts i mig de la conclusió. Un parell de minuts després, un contratac de Josemi García avançava als de Xavi García i un triple del mateix jugador encara incrementava més la desfeta visitant. El Plus Pujol estava perdut en atac i, en canvi, els de la província gironina estaven en estat de gràcia i transformaven un nou triple per mitjà d'Héctor Manzano. A cinc minuts del final, els locals encistellaven l'enèsim triple de la tarda i el marge que separava els dos equips ja era de deu punts. I un altre triple, aquest cop de Josemi García amb una mica de sort, deixava el partit pràcticament sentenciat. La defensa ponentina, massa tova, era un autèntic passadís i d'aquesta manera era impossible remuntar. Una frivolitat de Mendiburu, buscant una passada impossible en un clar contratac, acabava de rematar les opcions blaves de tancar amb un triomf la primera volta. Un triple d'un DeVries molt gris minimitzava la derrota fins als deu punts però una falta antiesportiva que suposà l'expulsió de Lewis tornava a eixamplar-la. Finalment, un 2+1 d'un genial Josemi García i una safata de DeVries van finalitzar el partit amb el resultat de 89-76. El Plus Pujol Lleida haurà de lluitar a la segona tanda de la temporada per jugar els play-off mentres que el Vic encara no renuncia a lluitar pel mateix objectiu.

C.B. VIC: Manzano (11), Jiménez (0), Sàbat (16), Palacios (10), Llorca (0), Kiefer (14), Feliu (9), Marcos (3), Teruel (2), Amador (6) i García (18).

PLUS PUJOL LLEIDA: DeVries (9), Mendiburu (9), Hettsheimeir (20), Miguel (5), Fornas (7), Flis (5), Toledo (0), Arco (11), Lewis (8) i Colom (4).

Parcials: 19-17, 15-18, 23-25, 32-16.

Aquesta era una jornada de derbies i les Illes Canàries no volien ser cap excepció. Així, es disputà el primer enfrontament de l'any 2009 entre dos equips canaris al pavelló de Miraflores que registrà la millor entrada de la temporada. Pot ser que hagi estat el darrer derbi a Miraflores ja que el club de La Palma té previst estrenar un nou recinte esportiu la temporada vinent. El bàndol visitant, Ciudad de La Laguna Canarias, va iniciar el matx amb un excessiu nerviosisme i va patir molt a causa del domini de Donaldson sota els taulers. Els d'Alejandro Martínez eren amos de les primeres rendes del partit i finalitzaven el primer assalt amb un marcador cómode per a ells. No obstant, els de Domingo Rodríguez es mentalitzaven al màxim per intentar no cedir massa terreny i van poder arribar al descans amb tot per decidir (36-37). El tercer quart va començar igual que el segon però va acabar amb uns minuts de desconcert visitant que van donar molta vida a un La Palma que, per primer cop en aquest partit, va poder jugar al ritme que li agrada. Aquí va estar la clau de la victòria que finalment es van emportar els locals malgrat que el Ciudad de La Laguna no va llençar la tovallola en cap moment i va posar la por al cos dels jugadors blancs. Un triple de Thomas Terrell, el millor jugador del partit, va sentenciar el partit que acabà amb el resultat de 85-82.

UB LA PALMA: Shaw (0), Canals (2), Yáñez (18), Koffi (11), Sala (11), Suka (3), Kohlmaier (12), Terrell (21), Arrocha (7) i Ermolinski (0).

CIUDAD DE LA LAGUNA CANARIAS: Padgett (9), Urreizti (2), Donaldson (14), Morón (2), Heras (12), Detrick (29), Bustamante (11), Coego (0) i Ruiz de Galarreta (8).

Parcials: 19-25, 17-12, 26-16, 23-29.

El Leche Río Breogan va finalitzar la primera volta amb un convincent triomf al Pazo de los Deportes contra un Cáceres immers en una notable crisi esportiva (87-77). L'altre equip gallec de la categoria, el Beirasar Rosalía, també va guanyar (72-61) i això sí que és notícia ja que els compostel.lans només havien pogut celebrar una victòria en tota la temporada i encadenaven tretze derrotes consecutives. Ja era hora de guanyar! L'inesperada víctima va ser el Villa de Los Barrios. D'altra banda, si un equip segueix intractable aquest és el Lucentum. Els d'Óscar Quintana van tornar a guanyar amb contundència (87-60), en aquest cas al Bàsquet Mallorca, i acaben la primera volta líders en solitari ja que el Melilla Baloncesto va perdre (73-84) contra un especialista en donar la sorpresa com és el Clínicas Rincón de Málaga. Sense contemplacions va desfer-se el Tenerife d'un Illescas que va oferir una imatge molt pobra (94-61) i, amb moltíssim més patiment, el Valladolid va fer el mateix amb un Gandía que va estar a punt de donar la sorpresa (68-67). Per últim, el derbi castellà entre el León i el Burgos va ser tan apassionant que es va haver de decidir en cinc minuts extres. El Burgos, que havia anat sempre a remolc en el temps reglamentari, va ser el vencedor gràcies a una miraculosa cistella de Diego García en l'última jugada de la prórroga (86-88).

No hay comentarios: