22.2.08

21na Jornada

PARTIDÀS A LUGO
Aquesta jornada, gairebé totes les mirades dels afeccionats a l'Adecco LEB Or es dirigeixen a Lugo, al Pazo de los deportes. El Breogan s'enfronta al Cai Zaragoza més dubitatiu de la temporada. Aquell equip que fins fa poquíssimes setmanes era un líder sòlid ara es troba en el segon lloc. Aquesta mateixa jornada, en cas de guanyar, pot tornar a ocupar la plaça d'ascens directe. Però si perd, veurà com el seu rival l'iguala a la classificació. I Bruesa i Alicante, si tanquen amb èxit els seus respectius encontres, li prendrien el coliderat. Massa complicacions per l'equipàs de Curro Segura. A més, l'equip de Lugo té la mida agafada als aragonesos ja que aquest curs ja els ha derrotat dos cops. (Primera volta i Copa del Príncipe)

Com deiem, Bruesa i Alicante tenen una bona oportunitat de dónar un cop d'efecte a la lliga. Els bascos reben un Ciudad de Huelva ferit. Els andalusos es troben immersos en una crisi de resultats que s'ha sumat als problemes econòmics que atravessa l'entitat. Alguns jugadors estan abandonant la disciplina de l'equip de Huelva i el play-off perilla a la ciutat andalusa. No obstant, a les pistes més difícils és on els bons jugadors acostumen a oferir la seva millor versió. I l'equip visitant en té molts, entre ells un Junyent espectacular. L'Alicante, per la seva part, viatja a Hospitalet. Els de Quim Costa saben perfectament que el partit té trampa ja que l'equip local és un dels "matagegants" de la categoria. Serà important que els alacantins matin el partit abans del tram final. Sinò, els joves jugadors d'Izquierdo es creixeran i poden dónar la sorpresa. El Tenerife Rural estarà pendent del que succeeixi en aquests dos partits. Fa jornades que està instal.lat en la còmoda cinquena posició i espera una ensopegada dels seus antecesors per escalar encara més a la taula d'aquesta emocionantíssima Adecco LEB Or. Ara bé, ells també hauran de fer els deures. A priori, aquests deures no han de ser excessivament complicats ja que són un Ford Burgos que lluita per la permanència. Malgrat això, els de Casadevall han demostrat en nombroses ocasions que són un equip competitiu, capaç de guanyar a qualsevol.

A la zona mitja de la taula trobem un interessantíssim matx entre el Melilla Baloncesto i el Villa de Los Barrios. Ambdos equips no tenen un objectiu clar a aquestes alçades del campionat i els propers resultats poden definir el seu objectiu final: play-off o permanència. El duel que disputaran aquesta jornada pot resultar clau. També pot marcar objectius el Palma Alcudia - Beirasar Rosalía. Els balears, després d'una profunda crisi econòmica i esportiva, comencen a veure la llum en forma de bons resultats que els han allunyat de la zona de descens. L'arribada de Terrell ha estat un revulsiu important encara que hagin perdut un jugador de la qualitat de Lou Roe. A Mallorca es plantegen jugar el play-off encara que són conscients que per aconseguir-ho hauran de pedalar molt. El seu rival, el Rosalía, es troba en aquestes envejades posicions i, tot i ser un rescièn ascendit, no les vol abandonar. Jugadors del nivell d'Oleson o Cebular avalen la trajectòria de l'equip de Felix Muñoz.

El Plus Pujol Lleida disputarà un bonic partit al Barris Nord contra l'Alerta Cantabria. Els deixebles d'Edu Torres volen tornar a oferir a l'afició un triomf per tal d'oblidar la desfeta a Gandía. Durant la setmana, s'ha produït la baixa d'Erek Hansen, pivot americà de l'equip lleidatà. Aquest ha estat, sense dubte, un contratemps seriós per a un equip que ja té prou problemes amb les lesions. Ara caldrà reforçar el joc interior de l'equip. El principal handicap és que els blaus no podran disposar del fitxatge per al partit amb l'equip santanderí. Els visitants tenen un bon equip encara que la seva classificació no ho demostri.

Els dos equips que ocupen posició de descens, Inca i U.B. La Palma, afronten partits com a local. Els primers reben al sempre difícil La Laguna i els de Gran Canària a un altre dels equips que es baralla cada setmana per fugir dels últims llocs, el Gandía. El Ciudad de La Laguna espera que Donaldson torni a brillar amb llum pròpia portant-los a un triomf com a forasters mentres que els llevantins volen allunyar-se considerablement del descens. La darrera victòria contra el Lleida ha donat moral a la plantilla de Cantó.

PARTITS JORNADA 21 22/2/08
Bruesa GBC - C.B. Ciudad de Huelva 85-75
Tenerife Rural - Ford Burgos 69-77
U.B.La Palma - Aguas de Valencia Gandía 81-68
Basquetinca.com - La Laguna Canarias 67-61
Melilla Baloncesto - CB Villa de Los Barrios 72-63
C.B. L'Hospitalet - Alicante Costa Blanca 79-83
Leche Río Breogan - Basket Cai Zaragoza 59-84
Plus Pujol Lleida - Alerta Cantabria 90-77
Palma Alcudia - Beirasar Rosalía 63-57

El Cai Zaragoza ha aconseguit tornar al camí del triomf a costa del Breogan, que ha realitzat un dels seus pitjors partits. (59-84) Els jugadors de Curro Seguro han sortit a la pista del Pazo de los deportes decidits a sentenciar l'encontre en els primers minuts. I així ha estat ja que Victoriano i Quinteros han iniciat el matx molt endollats en el tir. Els avantatges dels aragonesos s'anaven incrementant amb el pas dels minuts i Paco García no trobava la inspiració en cap dels seus deixebles. La diferència al descans ja era insalvable. Phillip es mostrava ambiciós amb cistelles de lluita i entrega que han col.locat al seu equip a la segona posició, empatats amb Bruesa i Alicante. Aquests dos equips no han deixat escapar l'oportunitat de continuar aspirant a l'ascens directe i s'han imposat en els seus respectius compromísos. Els de Sant Sebastià han augmentat la ferida del Ciudad de Huelva amb una victòria convincent. (85-75) Issac López i David Doblas han estat els més destacats de l'equip local mentres que Junyent ha tornat a exhibir-se per part visitant. Cal destacar que Schraeder, jugador del Ciudad de Huelva, s'ha quedat a la ciutat vasca per incorporar-se a l'equip de Pablo Laso. Un fet curiós. L'Alicante Costa Blanca tampoc s'ha deixat sorprendre per un Hospitalet molt lluitador. (79-83) Com reflecteix el marcador, la tònica del matx ha estat la igualtat. Els catalans han dominat els primers instants amb un espectacular Ibaka. No obstant, els de Quim Costa no es desenganxaven a l'electrònic esperant que arribés el seu moment. I aquest ha estat un tercer quart molt destacat en que Norel i Carroll aconseguien rendes importants per als seus companys. Digbeu sentenciava el matx a falta d'un minut i els intents de remuntada de Taylor eren estèrils.

El Ford Burgos ha protagonitzat la sorpresa de la jornada al véncer el Tenerife Rural a domicili. (69-77) La bona defensa de Sanmartín a Barbour ha estat determinant. El propi Sanmartín aconseguia els primers avantatges per al conjunt de Casadevall en el primer període. Els argentins García i Lo Grippo s'encarregaven de sentenciar un matx en que l'equip local no es trobava gens còmode. Les precipitacions tinerfenyes acabaven sent el principal aliat dels burgalesos. El Melilla ha sortit victoriós del duel amb el Villa de Los Barrios. Els homes de Paco Olmos han aprofitat al màxim el duet Gloger-Southall per aconseguir un triomf vital contra un rival directíssim. (72-63) Els gaditants, que van dominar durant la primera part, van acusar el baix nivell de joc de jugadors com Moss o Chagoyen.

El Plus Pujol Lleida ha derrotat a l'Alerta Cantabria en un partit molt destacat dels homes d'Edu Torres. (90-77) El triomf té un valor doble tenint en compte les baixes dels blaus, que han perdut a Erek Hansen. Maraker, que haurà de passar pel quiròfan, ha disputat alguns minuts de manera gairebé incomprenssible. Ha ajudat a l'equip en les rotacions aportant quatre punts. També cal destacar que el juvenil Juanpi Sutina ha anotat una cistella en la darrera jugada del matx.

Els jugadors d'Edu Torres van sortir a la pista amb un nivell de concentració molt alt. Fruit d'això, es van escapar aviat a l'electrònic. Els brasilers de l'equip, Hettsheimeir i Vinicius, feien estralls en la defensa de l'equip santanderí i el públic del Barris Nord somniava amb un partit plàcid ja que el marcador reflectia un contundent 22-9. No obstant, els locals van mostrar abans d'hora el seu típic defalliment i els visitants ho van aprofitar per eixugar el desavantatge al final del primer quart. (23-19) Betinho Gomes estava protagonitzant una exhibició en el joc exterior i va impulsar els càntabres a aconseguir l'empat. A més, Richi Guillén va començar a mostrar-se imparable pels pivots locals. Edu Torres, fins i tot, va haver de recórrer a la seva arma secreta que no era una altra que Christian Maraker. El suec, a punt de ser operat, va mostrar la seva professionalitat sacrificant-se pels seus companys. Quan pitjor anaven les coses per als blaus, Alberto Miguel va anotar un triple que tornava a avançar als seus en el marcador. Llavors, el Plus Pujol va demostrar ser molt superior a un Alerta Cantabria que només basava el seu joc en individualitats. Mainoldi i el millor Hettsheimeir de la temporada van estirar el resultat fins al 39-31 a poc més d'un minut pel final del segon assalt. Dos triples consecutius de Miguel i Mainoldi van aixecar dels seients als afeccionats blaus que celebraven el 45-31. Era el temps de descans.

La tónica a l'inici del tercer període va ser la mateixa. Un Plus Pujol lluitador que va incrementant el seu avantatge fins a rendes gairebé definitives i un Alerta Cantabria impotent, on només Richi Guillén aporta criteri al joc. El conjunt de casa va arribar a obtenir un màxim avantatge de 19 punts en diverses ocasions gràcies al bon joc de jugadors com Brian Jones. Però els llops de Cantabria no van abaixar els braços maquillant el resultat al final del tercer quart. (66-50) El Plus Pujol Lleida sembla destinat al patiment. Quan ja gairebé s'havia segellat el triomf, els homes d'Israel González van començar a llimar el desavantatge progressivament. Guillén, amb números d'estrella, posava als seus companys a només vuit punts de diferència quan encara restaven cinc minuts per jugar-se. Llavors, va aparéixer Leo Mainoldi. El fantàstic jugador argentí va posar les coses al seu lloc certificant el triomf pel Plus Pujol. O això semblava, ja que els de Santander van tornar a baixar de la barrera dels deu punts. Però no hi havia temps material per a la remuntada i la victòria es quedava al feu lleidatà. Edu Torres tenia el detall de fer jugar els tres juniors convocats durant l'últim mig minut. El més jovenet d'ells, Juanpi Sutina, no desaprofitava una excel.lent assistència d'Alberto Miguel per anotar la seva primera cistella com a professional embogint als assistents a aquest brillant matx. El resultat final era un 90-77 que satisfeia a un Edu Torres que espera un fitxatge que substitueixi a Erek Hansen.

En el partit que tancava la jornada, el Palma Alcudia s'ha imposat a un Beirasar Rosalía que ha plantat cara tot i l'absència d'Edwards. (63-57) El partit ha estat fluixet però emocionant. Els balears han demostrat que els seus problemes esportius ja formen part del passat.

1 comentario:

Anónimo dijo...

naucil veliko