9.11.07

8na Jornada

DUEL DE LÍDERS

Aquest cap de setmana ens té reservades grans dosis d'emoció, espectacularitat i bàsquet; un bàsquet que no deixarà indiferent als seus seguidors. A l'Adecco LEB Or s'enfronten els dos líders de la classificació que, a més, són els dos equips que l'any passat van descendir de la lliga ACB. Per tant, tenen grans jugadors a les seves files i són considerats clars aspirants a l'ascens. Aquests dos equips són l'Alicante Costa Blanca de Quim Costa i el Bruesa GBC de Pablo Laso. Ambdos equips practiquen un joc agradable per a l'espectador i lluitaràn per un triomf que els col.locaria amb un balanç de 7-1 i, en conseqüencia, líders en solitari.

A hores d'ara, ja s'han disputat set jornades. Una quantitat suficient per començar a dil.lucidar quin és l'objectiu de cadascún dels clubs de la categoria. A banda dels ja esmentats Alicante i Bruesa, equips com el Cai Zaragoza, el Plus Pujol, el Tenerife o el Rosalía lluitaràn en aquesta vuitena jornada per continuar una setmana més entre els millors. Els dos últims s'enfrontaràn a Santiago de Compostel.la en un partit sense massa pressió però amb moltíssima il.lusió. El Cai també disposarà aquesta setmana d'una prova d'alt nivell, ja que visita la díficil pista de Santander. Una pista en que es trobaràn un equip amb un perillós balanç de 3-4.

El Plus Pujol Lleida visitarà el sempre complicat pavelló de Los Barrios. Edu Torres ja ha avisat de la dificultat del partit, doncs el terreny de joc és petit i amb el públic molt proper al parquet. A més, el conjunt gadità disposa de jugadors com Rivero, Chagoyen o Moss que han demostrat una gran qualitat. No obstant, el seu balanç de 2-5 converteix als lleidatans en favorits. Els blaus, si tornen a exhibir el seu joc com en els darrers partits, són clars aspirants a ocupar els llocs de privilegi a la taula.

Per últim, cal destacar el duel balear entre el Palma Aqua Mágica i el Basquetinca.com. Els mallorquins tenen la necessitat imperiosa de guanyar per tal d'escapar-se de la zona baixa.

Aguas de Valencia Gandía - C.B. Ciudad de Huelva 70-79

La jornada prometia emocions fortes i, de ben segur, no ha defraudat a ningú. El partit entre els dos líders de la classificació s'ha saldat amb una victòria del conjunt visitant, el Bruesa de Sant Sebastià. Ambdos equips han demostrat la qualitat dels seus jugadors i els motius pels quals són clars aspirants a tornar a la lliga ACB l'any vinent. Els de Quim Costa han obtingut els primers avantatges del partit gràcies a l'aportació de Waleskowski. Al descans vencien per set punts. (47-40) No obstant, la situació ha canviat a la represa. Uns fantàstics Hopkins i Faverani units al sempre magnífic Andy Panko han capgirat l'electrònic i han superat als locals. Una de les claus del triomf basc ha estat el poder físic que han exhibit els homes de Laso. Precisament, una de les principals armes dels alacantins era el físic dels seus exteriors però, avui, s'han vist superats. (78-87)

A Santander, el Cai Zaragoza ha escombrat de la pista a un Alerta Cantabria que segueix en crisi. Paolo Quinteros i Darren Phillip han anul.lat completament als locals que han arribat a perdre de gairebé trenta punts. Finalment, 75-91. També ha estat força plàcida la victòria del Breogan a Burgos. (75-86) Han destacat Jeffers i Lo Grippo.

En canvi, el derbi balear no s'ha decidit fins a l'últim segon. (79-81) Lou Roe ha exhibit la seva tècnica en un duel que s'hagués decidit a la prórroga si Marciulionis hagués anotat dos tirs lliures a dos segons per a l'acabament. També ha estat taquicàrdic el final a Melilla ja que els locals s'han imposat a l'Hospitalet per la mínima diferència. (68-67)

El Ciudad de la Laguna ha derrotat al també canari U.B. La Palma per 87-80. La tónica del partit ha estat la igualtat i els tirs lliures han otorgat el triomf a l'equip de casa. En el partit de Santiago de Compostel.la també s'ha pogut celebrar una victòria dels amfitrions. La revelació Rosalía ha guanyat 86-78 al Tenerife Rural que suma la segona derrota consecutiva.

El Plus Pujol Lleida no s'ha pogut endur la victòria del pavelló Samuel Aguilar ja que ha perdut amb el CB Villa de Los Barrios (72-64). Els locals sempre han liderat el partit i, els blaus, no han aconseguit capgirar el marcador.

El partit no ha començat massa bé pels interessos de l'equip d'Edu Torres ja que, amb només quinze segons disputats, Hettsheimeier ja acumulava dues personals. No obstant, el jugador brasiler no es descentrava i aportava al seu equip els primers punts del partit. Tot i això, els lleidatans es mostraven erràtics en el llençament i la inspiració ofensiva de Chagoyen donava als gaditans els primers avantatges. El primer quart acabaria amb un marcador molt baix a favor dels locals (19-11). A l'inici del segon període continuava la mateixa dinàmica. El conjunt de Torres no aconseguia traspassar l'anella rival mentre els homes de Moncho Fernández incrementaven la diferència fins als 15 punts. La sequera anotadora es trencaria amb un triple de Leo. Llavors, el coratge del Plus Pujol aconseguia retallar les distàncies a l'electrònic fins als sis punts. Una de les claus d'aquesta remuntada era la intimidació de Hansen als pivots locals. La remuntada s'aturaria als tres punts de desavantatge quan tan sols quedava un minut pel descans. Un parcial de 5-0 concluït amb un triple de Webster sobre la botzina del quart retornava als locals els vuit punts que havien aconseguit a l'inici del matx (35-27).

A la tornada dels vestidors, es produiría un intercanvi de cistelles que no beneficiava als visitants. En aquest intercanvi de cistelles destacaven els americans Moss i Hansen. Per tant, la diferència continuava al voltant dels deu punts i els errors en els tirs lliures no ajudaven a escurçar-la. A més, en defensa no es controlava el rebot defensiu i això permetia al Los Barrios disposar de segones oportunitats en atac. Brian Jones es posava l'equip a l'esquena i destapava una faceta desconeguda d'ell: la de base anotador. Els seus triples intentaven capgirar el partit, però Pedro Rivero continuava marcant el ritme que més li convenia al seu equip. Així, s'arribaria al quart definitiu amb vuit punts d'avantatge per als gaditans (54-46). Al darrer quart, el club de Lleida s'esforçaria al màxim per intentar continuar a la zona més alta de la classificació. Jones (amb 18 punts anotats) situava els blaus a quatre punts de l'adversari quan encara s'havien de jugar sis minuts. Llavors, començarien a aparéixer les desicions pol.lèmiques d'uns àrbitres que es deixaven intimidar per la sonora afició local. Jugades de 2+1, taps il.legals... apropaven al Villa de Los Barrios als deu punts d'avantatge i, al mateix temps, a la victòria. Un triple del capità Jaume i una esmaixada de Rafael aportaven les últimes esperances a la banqueta d'Edu Torres. Unes esperances que s'esfumarien per complet quan Adrian Moss, el millor jugador del partit, anotava una cistella que deixava el partit vist per sentència. El desordre e individualisme de l'atac del Plus Pujol continuaria fins a la botzina final. El marcador reflectia un 72-64 que trencava la ratxa dels lleidatans. La bona defensa dels de Moncho Fernández no havia permés al Plus Pujol exhibir el joc de partits anteriors. Ara caldrà retrobar-se amb la victòria en el proper partit al Barris Nord. Els blaus rebràn al Melilla Baloncesto.

Per últim, victòria del Ciudad de Huelva a Gandía. (70-79) Els valencians no han pogut aconseguir una de les sorpreses de la jornada i continuaràn al fons de la classificació. Cal comentar que l'MVP d'aquesta apassionant jornada ha estat l'americà del Rosalía Brad Oleson. Va sumar una valoració de 34 punts.