12.10.07

4ta Jornada

Tres dies d'emoció

Tres dies de festa, tres dies de bàsquet i, per tant, tres dies de màxima emoció. La quarta jornada de la lliga Adecco LEB Or ens oferirà partits que es preveuen taquicàrdics. D'entre ells, destaquen el Cai Zaragoza - Breogan, el duel d'invictes entre l'Alicante i l'Hospitalet i el partit que disputarà el Lleida Bàsquet a Santander.

Ford Burgos - Tenerife Rural 57-82
Impressionant l'inici de lliga que està protagonitzant el Beirasar Rosalía. Va derrotar a tot un Palma Aqua Mágica (84-80) i ja porta quatre trioms de quatre partits. Senzillament increïble. També ha començat molt fort l'altre ascendit, La Laguna, que es va desfer de l'Inca i es manté a les posicions de privilegi de la taula. El Bruesa tampoc vol perdre pistonada i es va imposar a Huelva. En canvi, el Los Barrios i el Burgos tenen motius per preocupar-se ja que van tornar a perdre contra Melilla i Tenerife, respectivament.

El Plus Pujol Lleida ha deixat escapar la victòria al Palacio de los deportes de Santander i ha acabat perdent (75-66) en un nefast darrer quart. El partit ha començat de manera immillorable per a l'equip d'Edu Torres que llençava amb encert i de la mà de Berni Àlvarez aconseguia rendes de fins a vuit punts. Amb domini visitant acavava el primer parcial (16-24). Al segon quart, el Plus Pujol continuava dominant tant el marcador com el ritme del partit i frenava els intents d'un eficaç Richi Guillén de retallar la distància. El marcador reflectia cinc punts d'avantatge per als blaus al descans (36-41) però el bon joc dels lleidatans s'aniria diluint amb el pas dels minuts. A l'inici de la represa, Berni Àlvarez fallava dos tirs lliures i no serien els únics errors del Plus Pujol Lleida en la segona part. Els càntabres, amb uns inspirats Covile i Guillén, capgiraven el resultat i aconseguien fins a sis punts de renda. Tot i això, un esforç de Maraker i Àlvarez permetia al Lleida Bàsquet arribar a l'última jugada del tercer quart amb tan sols un punt de desavantatge. Llavors, sobre la botzina, Fergerson anotava un triple que col.locava el 55-57 a l'electrònic. No obstant, aquesta jugada no esperonava als blaus que tornarien a mostrar-se espessos en atac. No hi havia manera de traspassar l'anella local i la desesperació dels exteriors visitants creixia en veure que erraven triple rere triple. A més a més, els bases lleidatans no tenien el seu millor dia i, per tant, l'equip jugava amb desordre i molts dubtes. La major sang freda dels de Santander i el seu poder interior crucificaven al Plus Pujol que acabaria perdent de nou (75-66) després del carrusel de tirs lliures que s'ha viscut a l'últim minut. El tècnic Edu Torres es mostrava trist per haver deixat escapar el partit però destacava que el seu equip ha plantat molta cara en una de les pistes més complicades de la LEB Or.

De la resta de partits de la jornada, cal destacar l'exhibició de l'Alicante Costa Blanca en el duel d'invictes amb l'Hospitalet. El conjunt valencià ha guanyat per 96-70 col.locant-se líder de la categoria empatat amb el Rosalía. Els alacantins buscaràn la cinquena victòria al Pavelló Barris Nord. L'eficàcia ofensiva, una intensa defensa i les individualitats de jugadors com Digbeu, Angulo o Weigand són les seves principals armes. En l'últim partit de la jornada, el Cai Zaragoza ha perdut amb el Breogan i ja suma dues derrotes que, de ben segur, faràn que arribin els nervis a la capital aragonesa.