30.3.08

27na Jornada

Diumenge intens a l'Adecco LEB Or
S'acaba un mes de març ple de partits a l'Adecco LEB Or. I s'acaba amb un diumenge intens en que tots els equips de la competició es juguen part del seu futur. Una marató de partits, tots ells interessants, deleitaran els afeccionats que es desplacin a un dels pavellons d'aquesta emocionant lliga. Destaca la lluita pel liderat entre el Cai i el Bruesa, però la situació a la zona baixa promet ser tant o més imprevisible.

El Cai Zaragoza defensa el liderat rebent al sorprenent Beirasar Rosalía. Els de Curro Segura no poden fallar perque una ensopegada podria donar el primer lloc de la lliga regular al Bruesa que juga contra l'altre rescién ascendit, el Ciudad de La Laguna. Així, ambdos equips es juguen a casa contra els dos equips revel.lació (ocupen zona de play-off) les seves opcions d'arribar al final depenent d'ells mateixos. L'Alicante Costa Blanca no vol renunciar a res en els partits que queden. Per això, és imperiós que surtin de Huelva amb la victòria a la butxaca. L'equip local, que està protagonitzant una segona volta nefasta, no pot deixar escapar més partits al seu feu si vol acabar la temporada amb tranquil.litat. Els de Quim Costa són conscients de la dificultat del matx i no es refiaran. Tampoc s'ha de refiar el Leche Río Breogan si vol aspirar a conservar la quarta posició que els donaria moral per afrontar la segona fase. Els deixebles de Paco García reben a un Aguas de Valencia que ocupa zona de descens i, per tant, es troba molt necessitat. El conjunt d'Isma Cantó ha de trencar aviat la ratxa negativa que atravessa ja que després del matx només quedaran set jornades.

El Plus Pujol Lleida rep un dels equips amb més bona dinàmica de la lliga, la Fundació Bàsquet Inca. Després de moltes jornades, els d'Edu Torres aliniaran a l'equip complet ja que no pateixen cap baixa per lesió. Tot i això, la participació de Thompson és dubtosa ja que el seu edema de fibres no ha desaparegut completament. El conjunt balear, en canvi, arriba a la capital del Segrià sense Abrams i amb els dubtes de Stacey i Ramos. Cap dels dos equips arriba amb excessiva pressió a la cita però els blaus són conscients de que els partits al Barris Nord no es poden deixar escapar.

A l'Hospitalet de Llobregat, partit dramàtic. El conjunt local i el Palma Alcudia es desafien en un duel d'urgències entre dos equips que ja fa temps que ensumen el descens. Els visitants tenen un triomf menys que el seu rival però si guanyen es revertirà la situació. Una anècdota serà el retorn a l'Hospitalet de tres ex-jugadors: Terrell, Puyada i Feliu. Partit emocionantíssim al Plantío de Burgos. Els locals reben a l'Alerta Cantabria en un matx entre dos clubs que poseeixen deu victòries. El resultat de l'encontre es preveu decisiu ja que el vencedor respirarà tranquil i el perdedor pot quedar enfonsat. Ambdos plantilles disposen de jugadors de qualitat i podrien viure en una situació més relaxada. La temporada no ho ha permés i, ara, es desafien amb la supervivència en joc. Qui té la supervivència més complicada és el cuer, la UB La Palma. No obstant, l'equip canari ha guanyat els últims dos partits i està ressucitant de manera inesperada. La situació a la classificació, extremament complicada, no permet als de Miraflores cap partit de treva. Llavors, caldrà que intentin la tercera victòria consecutiva. L'escull a superar serà un Melilla molt crescut en els darrers partits i que disposa d'un balanç equilibrat. (13-13) Per últim, el Tenerife es juga la possibilitat de lluitar per la cinquena posició en un partit matinal. El Villa de Los Barrios arriba a les Illes Canàries tocat pels últims resultats però motivat per les oportunitats que encara té de disputar els play-off.

PARTITS JORNADA 27 30/3/08
Basket Cai Zaragoza - Beirasar Rosalía 90-67
Bruesa GBC - La Laguna Canarias 92-78
C.B. Ciudad de Huelva - Alicante Costa Blanca 63-54
Leche Río Breogan - Aguas de Valencia Gandía 85-64
Plus Pujol Lleida - Basquetinca.com 73-82
C.B. L'Hospitalet - Palma Alcudia 60-71
Ford Burgos - Alerta Cantabria 81-76
U.B.La Palma - Melilla Baloncesto 80-60
Tenerife Rural - CB Villa de Los Barrios 69-71


Aquesta jornada de diumenge ha servit per descartar a l'Alicante Costa Blanca de la lluita pel liderat i, alhora, refermar les aspiracions del Cai Zaragoza i el Bruesa GBC. L'equip lleidatà, el Plus Pujol, ha patit una derrota inesperada però manté la cinquena posició mentres que equips com l'Hospitalet s'enfonsen a la zona baixa. Com deiem, els dos equips capdavanters no han fallat a casa i s'han imposat als dos equips rescién ascendits. El Cai Zaragoza s'ha desfet del Beirasar Rosalía per un abultat 90-67. La lluita visitant no ha estat suficient per aturar l'allau ofensiva del conjunt local. Darren Phillip ha tornat a protagonitzar un partidàs i s'apropa a Andy Panko en la lluita per ser l'MVP de la lliga. Precisament, l'aler nord-americà no ha brillat aquesta jornada però ha contribuït al triomf del seu equip. Els de Pablo Laso han derrotat al Ciudad de La Laguna (92-78) i continuen perseguint als aragonesos. La inspiració inicial de Hopkins va resultar determinant tot i la reacció canària al tercer període. Donaldson va ser el màxim rebotejador de la jornada però el seus companys no van poder evitar la desfeta a Illumbe. Per la seva part, l'Alicante Costa Blanca ha caigut ridículament a Huelva. (63-54) El marcador mostra que va ser un matx defensiu, amb emoció però amb poquíssim encert. Van Lacke va guiar els andalusos a la victòria amb un bon partit. Tot i que els alacantins dominaven al descans, els seus percentatges de tir eren nefastos. L'equip local, en plena crisi institucional, va millorar a la represa obtenint un triomf de prestigi que l'allunya de la zona baixa. L'apatía i l'anarquísme visitant hauran de ser corregits per Quim Costa si realment pretenen aconseguir l'ascens a l'ACB.

El Leche Río Breogan va tenir un diumenge tranquil i va demostrar a l'afició que serà un rival molt dur en els futurs play-off. Va endossar una contundent derrota a l'Aguas de Valencia que cada jornada s'apropa més a l'infern. (85-64) La recuperació de Davis és una gran notícia pel conjunt de Paco García que ha recuperat l'espurna perduda en les darreres jornades. Qui s'està complicant molt els play-off és el Tenerife Rural. L'equip de Rafa Sanz va tornar a perdre de manera ajustada al seu propi pavelló. (69-71) Los Barrios va dominar l'encontre des del primer minut amb uns Rivero i Howard molt entonats i va aconseguir un triomf de mèrit. No obstant, els tinerfenys van aconseguir igualar el marcador al quart definitiu. Un triple anul.lat als locals va privar els locals d'un triomf important. La jornada va ser propícia pels gaditans ja que, a més, va perdre el Melilla Baloncesto. (80-60) Els nord-africans van ser el botxí de la Union Baloncesto La Palma que està reaccionant de manera sorprenent. El fanalet vermell acumula tres victòries consecutives i ja ha igualat al Gandía. A més, aquest cop han guanyat amb contundència gràcies a la inspiració de Koffi i Arrocha. A les Illes Canàries ja somnien amb la permanència mentres que a Melilla són conscients de la dificultat de finalitzar la lliga entre els nou primers.

El Plus Pujol Lleida ha sumat una inesperada derrota a casa. Els homes d'Edu Torres no han aconseguit mantenir-se invictes al Barris Nord durant la segona volta i han vist com la Fundació Bàsquet Inca s'emportava la cinquena victòria consecutiva cap a les Illes Balears. (73-82) L'aspecte més positiu pels lleidatans ha estat la reaparició de Thompson i Maraker. Cal destacar el retorn de Sergio Ramos a la capital del Segrià encara que el jugador visitant més destacat ha estat Ruiz de Galarreta.

El matx s'iniciava amb un triple del portugués Ramos. Aquesta cistella exterior del rival esperonava els blaus que començaven a oferir la seva habitual entrega. Una bona defensa anava acompanyada d'encert en el llençament i Leo Mainoldi demostrava que estava preparat per afrontar el duel amb els pivots rivals com Hamilton. Jaume empatava el partit a 7 amb el primer triple local. Leo i Fergerson anotarien dos triples més al primer període. Tot i la resistència dels balears, el marcador anava distanciant els dos conjunts amb el pas dels minuts. Al final del primer quart, la diferència ja era d'onze punts. (26-17) Cal destacar que en els últims instants d'aquest període retornava Maraker a la pista. El jugador suec, ovacionat pel públic, anotaria un punt gràcies a un tir lliure. Però al segon quart es va girar la truita. Els deixebles d'Abós van endossar un parcial de 0-12 que va prendre tota la renda acumulada als locals. Els homes d'Edu Torres no trobaven reacció mentres Bivia i Galarreta mantenien el matx equilibrat. El mal partit de Brian Jones que perdia moltes pilotes i la precipitació constant de Fergerson eren dos obstacles pel Plus Pujol. La bona direcció de Jaume Comas i l'encert de Mainoldi donaven de nou un mínim avantatge als blaus. Un triple d'Alberto Miguel en la darrera jugada del segon assalt permetia mirar el futur amb optimisme. (39-35)

La clau de la derrota final dels blaus la trobem en un inici de tercer quart nefast. Els jugadors locals van sortir al parquet del Barris Nord adormits i sense concentració defensiva. Fruit d'això, l'Inca va aconseguir un parcial de 0-14 de sortida que bocabadava uns espectadors que no creien el que veien. Els principals artífexs de l'escapada del conjunt mallorquí eren Galarreta i Riera. L'avantatge visitant arribava a la barrera dels deu punts i Edu Torres es veia obligat a fer reaparéixer l'americà Kevin Thompson. La sortida a la pista del darrer fitxatge blau aportava consistència a la defensa del Plus Pujol. Leo Mainoldi s'encarregava de les tasques ofensives anotant dos triples que retornaven la igualtat al matx. Els de Lleida intentaven la remuntada liderats per un Jaume Comas que està recuperant el nivell de joc que havia perdut. L'avantatge dels grocs al final del tercer període hagués pogut ser de només un punt però un triple d'Alzamora al darrer sospir va col.locar el 54-58 a l'electrònic. Aquesta renda es considerava un mal menor tenint en compte el mal joc ofert després de la represa. Però la situació no canviaria gaire a l'assalt definitiu. L'emoció era la nota predominant d'aquest inici d'últim quart. Una bona cistella de Thompson situava el seu equip a dos punts de l'oponent. No obstant, el Lleida no estava al nivell d'altres dies i no va ser capaç de superar la defensa en zona del conjunt balear. Galarreta, molt inspirat, anotava un triple que retornava la tranquil.litat als seus i Bivia encistellava dos punts més que incrementaven la diferència fins als set punts. Quedaven cinc escassos minuts de joc. Hettsheimeir apropava de nou al Plus Pujol i la defensa s'intensificava. Quan quedaven dos minuts, Galarreta encistellava un afortunadíssim triple que situava el 68-74 després de tocar el tauler. Llavors, els lleidatans no eren capaços de superar la defensa zonal i jugadors com Alberto Miguel o Fergerson estavellaven tots els seus tirs al ferro de la cistella rival. Quan ja no quedava ni un minut, Mainoldi tornava a retallar els marges fins a tres punts. Els tirs lliures acabarien resultant decisius ja que les faltes ràpides locals eren transformades en punts pels jugadors del Bàsquet Inca. Una d'aquestes faltes va ser sancionada com a antiesportiva i el matx va quedar sentenciat. Edu Torres, indignat, va excedir-se protestant la jugada i va ser amonestat amb una tècnica. La victòria ja estava decidida però la diferència va augmentar fins a uns nou punts que no indiquen la igualtat de l'encontre. (73-82) Amb aquest triomf, els d'Inca encarrilen una permanència que fa unes jornades es preveia molt complicada. El Plus Pujol Lleida surt beneficiat de les derrotes dels rivals directes i segueix en una privilegiada cinquena posició.

L'Hospitalet s'està enfonsant sense remei a la zona baixa de l'Adecco LEB Or. L'equip d'Izquierdo va perdre al seu propi feu contra un rival directe en la lluita per salvar la categoria. (60-71) El Palma Alcudia va mantenir el partit equilibrat durant la primera meitat. Puyada, ex-jugador dels barcelonins, va començar a distanciar els balears. Però va ser el tercer quart el que va desequilibrar el matx. El Palma va oferir la seva millor versió amb un Terrell magistral i uns encertats Feliu i Schutte. Així, la diferència va anar incrementant-se fins a ser insalvable pels catalans que es van mostrar febles psicològicament. En els últims instants, almenys van poder salvar l'average. Per últim, cal destacar que el Ford Burgos no va deixar escapar l'oportunitat d'acaronar la permanència al derrotar a un Alerta Cantabria que haurà de patir fins al final. (81-76) El duel vibrant entre Diego García i Richi Guillén va ser el més destacat d'un partit que va tenir el rebot ofensiu com a factor determinant.

2 comentarios:

Ramón J. dijo...

Hola bon dia,

hui he trobat aquest blog i em pareix interessant, jo soc un seguidor del Lucentum Alacant i administre un blog dedicat a la actualitat del Lucentum i de la Leb.

Aquest any em pareix que ens veurem al playoff final a Madrid.

salutacions

Lucentum Blogging
http://colombinn.blogspot.com

Anónimo dijo...

Hahaha, El meu portàtil es va estavellar quan estava navegant en aquest lloc última vegada que vaig estar aquí. I durant els últims 2 mesos he estat buscant aquest weblog, per la qual agraïda que es troba una vegada més! : D