9.4.09

RESUM Jornades 23a27 (II)

JORNADA 26

Ford Burgos - Leche Río Breogán :


Clínicas Rincón Axarquía - CB Villa de Los Barrios :


Gandía Bàsquet - Plus Pujol Lleida :


La Jornada 26 de l'Adecco LEB Or ha tornat a tenir els ingredients que caracteritzen la lliga, és a dir, que l'emoció, l'igualtat i les sorpreses han tornat a aparéixer. Però si hi ha hagut un fet destacat, aquest ha estat el canvi de líder que s'ha produït. Després de moltíssimes setmanes al capdavant de la classificació, el Lucentum Alicante ha perdut aquest lideratge al caure de manera estrepitosa a Melilla (71-52). Els de Paco Olmos han donat un bany de joc als d'Óscar Quintana i tornen a somniar en l'ascens directe. No obstant, el líder ara és el Valladolid ja que s'ha imposat a l'UB La Palma (81-65) sense excessives dificultats. D'altra banda, el Tenerife Rural ha trepitjat un fluix Rosalía en una magnífica segona meitat (98-62) i torna a creure en aconseguir una fita important en la present temporada.

El Plus Pujol Lleida, després de quatre derrotes consecutives que l'havien enfonsat en la misèria, ha tornat a celebrar una victòria (70-73). Això sí, molt patida i lluny del Barris Nord. Els d'Edu Torres han treballat de valent per véncer un Gandía al qual havien superat en un excel.lent segon quart però que havia remuntat a les acaballes del matx. Afortunadament, aquesta vegada l'equip lleidatà no s'ha descomposat i amb l'ajuda de tots els seus integrants s'ha adjudicat el matx contra un equip que ha tingut l'inspiració de Zach Morley com a únic recurs. L'encert de Troy DeVries en els tirs lliures finals ha segellat el triomf visitant. L'altre equip català de la LEB Or, el C.B. Vic, també ha guanyat (68-76) i ha fet un favor als del Segrià ja que el rival que han derrotat ha estat un clar aspirant a disputar les eliminatòries d'ascens. Concretament, un Grupo Begar León que no està complint les expectatives.

El partit més apassionant de la jornada, que s'ha hagut de decidir en un temps suplementari, ha estat el derbi andalús entre el Clínicas Rincón i el Los Barrios. En un duel entre dos rivals directes en la lluita per acabar la lliga entre els nou primers, els malaguenys sempre han dut la batuta del marcador gràcies a les seves joves individualitats. No obstant, la lluita de Guillén i la resta de jugadors gaditans ha forçat la prórroga. En aquests cinc minuts afegits, s'ha imposat el conjunt local de manera agònica (89-86). Molt més fàcil ho ha tingut el Ford Burgos que li ha endossat una soberana pallissa a un rival "teòricament" superior, el Leche Río Breogán (90-61). El triomf del Cáceres 2016, aconseguit a les Illes Balears, no ha estat tan aplastant (73-86) però serveix igual. A més, és d'una gran importància ja que certifica als de Piti Hurtado com a un clar aspirant a disputar el play-off. Els locals van trobar a faltar al seu base titular, Joan Riera, que ha fitxat recentment per l'Estudiantes de la lliga ACB. D'altra banda, el Ciudad de La Laguna va fer vàlids els pronòstics al imposar-se al defenestrat Illescas (73-78). Els toledans van fer tot el possible per regalar un triomf a la seva fidel afició però no va ser possible.


JORNADA 27

UB La Palma - Grupo Begar León :


Plus Pujol Lleida - Illescas Urban CLM (en dues parts) :




La Jornada 27 de l'Adecco LEB Or no ha provocat grans canvis en la taula classificatòria ni excessius patiments pels afeccionats ja que, llevat d'alguna excepció, les diferències finals dels encontres han estat força clares. Podríem dir que les excepcions han estat tres partits i resulta sorprenent que un d'ells sigui el que ha jugat el líder, el CB Valladolid, a la pista del cuer Rosalía (76-79). Els de Porfirio Fisac han guanyat i continuen liderant la lliga però, abans, han hagut de suar sang. Un altre encontre dels equilibrats, probablement el que més, ha estat el que ha guanyat el Clínicas Rincón al fortí del Ciudad de La Laguna (79-83). No es gens fàcil derrotar als d'Alejandro Martínez, liderats per Detrick i Donaldson, al seu propi feu però la plantilla de Paco Aurioles ja ha demostrat en nombroses ocasions que no hi ha cap fita insuperable per a ells. L'altre partit que va tenir un final renyit va ser el que es va viure al Municipal de Vic. Els locals van anar sempre a remolc del Ford Burgos però en un darrer parcial immaculat van capgirar el resultat i el triomf es va quedar a casa (73-69).

Deiem que havia estat una jornada amb predomini dels marcadors amplis. El partit que reflecteix més fidelment aquesta dada ha estat el que s'ha disputat al pavelló Samuel Aguilar de Los Barrios. El conjunt amfitrió ha apallissat sense compassió a un Bàsquet Mallorca sense ànima i ha regalat una centena de punts a la seva incondicional afició (100-65). Aquest tipus d'exhibicions no són gens habituals en el bàsquet professional i menys en una categoria tan igualada com aquesta. No obstant, encara són menys freqüents si els que s'enfronten són dos rivals del mateix nivell com el Lucentum Alicante i el Tenerife Rural. Els d'Óscar Quintana van saltar al parquet del Centro de Tecnificación molt mentalitzats ja que s'havien que una derrota els allunyava de manera massa significativa del lideratge i no van donar cap opció als insulars que van estar molt lluny de repetir el partidàs de la primera volta en que, liderats per un estel.lar Barbour, es van imposar en una prórroga. Els de Rafa Sanz també van acabar encaixant cent punts en una nit per oblidar (100-70). El triomf del Melilla a Cáceres no va ser tan lluït però sí que van mostrar una superioritat total envers un rival minvat per les baixes (69-84). El triomf és fonamental per alimentar les esperances d'ascens del conjunt nord-africà.

El Plus Pujol Lleida va sumar una victòria obligada contra l'Illescas Urban CLM i, així, es va retrobar amb les alegries al Barris Nord. Malgrat jugar un encontre discret i amb un ritme lent, els deixebles d'Edu Torres van posar-se les piles a la segona meitat i van acabar passant per sobre d'un rival voluntariós però mancat de qualitat. Hettsheimeir i DeVries van ser els jugadors locals més destacats però la participació del jove Ory Jorge va ser determinant ja que va ser el revulsiu que necessitaven els blaus. Amb aquest triomf (89-76), queda demostrat que la lluita per les eliminatòries d'ascens serà molt llarga i el conjunt lleidatà encara no ha dit l'última paraula. En canvi, l'Illescas s'enfonsa una mica més al pou encara que pot estar prou satisfet ja que el Gandía va perdre a Lugo (78-67). El Breogán de Valdeolmillos va realitzar un partit que no superà l'aprobat però que fou suficient per desfer-se d'un rival de nivell molt inferior. Per últim, el Grupo Begar León va recuperar la confiança perduda a Miraflores on va guanyar per dotze punts de diferència (73-85). El partit va ser relativament plàcid pels lleonesos que continuen immersos als llocs de play-off mentres que el grup de Domingo Rodríguez s'instal.la en una zona de ningú en la que haurà de viure durant el tram final de la competició.

No hay comentarios: