6.2.09

Copa del Príncipe 2009

LA COPA ES QUEDA A CASA
Alguns equips, com el Lleida, aprofiten l'aturada per fitxar


El Lucentum Alicante es va adjudicar la segona Copa Príncep del seu palmarès després de derrotar al Melilla Baloncesto per un contundent 95-60 en un partit que va quedar decidit en un inici fulgurant del conjunt alacantí, que no va trobar rival en el bàndol nord-africà. El triomf, a més, permet al Lucentum assegurar-se l'avantatge de camp i enfrontar-se al novè classificat en una hipotètica eliminatòria d'ascens a l'ACB. No obstant, és possible que no els hi faci falta aprofitar aquest premi ja que són un equip amb una trajectòria impecable que té moltes opcions d'aconseguir l'ascens directe.

L'encontre es va decantar a favor dels locals des dels compassos inicials. La teòrica pressió amb què els d'Óscar Quintana afrontaven el matx per la seva condició de favorits no va existir i els dinou punts d'avantatge al final dels primers deu minuts així ho van testificar (27-8). La bona defensa de l'equip alacantí va ser clau perquè els locals obrissin escletxes al marcador des del primer moment i l'arrencada del segon assalt no va fer més que augmentar la diferència entre un i un altre equip. El Melilla estava desaparegut i el Lucentum va celebrar el seu màxim avantatge (36-9) enmig de la festa local. Va ser llavors quan el conjunt de Paco Olmos va aconseguir frenar la sagnía al marcador. Un parcial de 0-7 va establir el desavantatge dels visitants entorn de la vintena de punts, diferència igualment massa àmplia per una final. Després del descans, els nord-africans van intentar mantenir a ratlla als de casa però tot l'esforç que van fer per remuntar només els va servir per posar-se en diverses ocasions a quinze punts. El retorn a la pista de Txemi Urtasun al tram final del quart va tornar la renda de vint punts a l'electrònic. L'últim període va servir per al divertiment de l'afició local ja que l'avantatge del Lucentum va anar creixent encara més ja que el Melilla es mostrà com una joguina trencada a mans d'un equip amb olor a ACB. El resultat final, 95-60, ho diu tot.

LUCENTUM ALICANTE: Hernández (13), Cazorla (5), Rejón (11), Llompart (6), Urtasun (16), Andriuskevicius (10), García (14), Hill (13), Weigand (4) i Coppenrath (3).

MELILLA BALONCESTO: Fergerson (4), Huertas (8), Southall (13), Ruiz (6), Ciorciari (0), Santamaría (3), Torres (8), Waleskowski (4), Victor (0), García (5) i Romero (9).

Parcials: 27-8, 16-14, 23-19, 29-19.














Molts equips de l'Adecco LEB Or han aprofitat l'aturada de la lliga provocada per la celebració de la Copa per realitzar fitxatges que retoquin les plantilles per tal d'intentar garantir als clubs els èxits proposats per aquesta segona volta rescièn iniciada. Un dels equips que ha modificat la seva plantilla ha estat el Plus Pujol Lleida, malgrat que en el seu cas ho ha hagut de fer per obligació ja que el Cai Zaragoza ha decidit recuperar a Quino Colom, cedit a l'entitat blava, a canvi d'Ondrej Starosta. Starosta és un pivot txec de 2.16 que destaca per la seva capacitat rebotejadora i pel poder d'intimidació que exerceix. Internacional absolut amb la seva selecció, arriba a Lleida amb l'ojectiu de poder reviure experiències com les que li van succeïr a la capital aragonesa on va aconseguir l'ascens a la màxima categoria del bàsquet estatal. No obstant, aquest canvi de peces no és igualitari ja que s'ha canviat un pivot per un base. Per tant, el club haurà de continuar submergint-se en el mercat d'hivern per tal de trobar un recanvi de garanties. De moment, el tècnic Edu Torres ha declarat que confia en el jove Oriol Jorge per dur a terme la funció de segon base.

Altres moviments realitzats en el que portem de mercat hivernal són les següents incorporacions: Dan Grunfeld (C.B. Valladolid), Mike Higgins (Gandía Bàsquet), Mantas Ruikis (Cáceres 2016 Basket), Daniel Clark (Leche Río Breogan), Ricky Woods (Ford Burgos), Matías Nocedal (C.B. Vic) i Yannick Driesen (UB La Palma)

A continuació us deixem l'emisió que va realitzar Popular TV de la Final de la Copa Príncipe 2009, disputada al Centro de Tecnificación d'Alacant:



No hay comentarios: