5.6.08

Final Four LEB

EL BRUESA JA ÉS EQUIP D'ACB

El Bruesa ha superat el Tenerife Rural a la final de l'Adecco LEB Or aconseguint el retorn a l'ACB. Els tinerfenys, la revelació de la Final a Quatre, han lluitat fins al final estant molt aprop de fer realitat el seu somni però el 81-76 final ho ha impedit. "La LEB a Lleida" vol aprofitar l'ocasió per felicitar als bascos per l'èxit aconseguit i desitjar-los molta sort en el nou repte de sobreviure a la millor lliga d'Europa.

La final ha començat amb intensitat dels dos conjunts. Després d'un bon inici de Hopkins, Julio González donava avantatge al Tenerife amb les seves penetracions. Llavors, apareixien les imprecisions provocades pels nervis i el matx entrava en una dinàmica de desencert. Un 2+1 de Panko tornava a avançar els donostiarres que poca estona més tard encertarien tres tirs lliures mitjançant Issac López. Els canaris patien amb la segona falta de Barbour encara que Francis Sánchez s'encarregava d'empatar el partit amb una autèntica exhibició de tir. Després d'uns minuts d'igualtat, Panko assumia el comandament i amb els seus punts tornava a enlairar el Bruesa. El segon període començava amb el resultat de 24-17 i tres triples, un de Guaita i dos de Schraeder. Aquest quart es podia denominar com el quart dels triples ja que els bons percentatges començaven a fer acte de presència. Issac López i Antwain Barbour eren dos clars exponents d'aquesta tendència anotadora. L'aparició en atac de Rod Brown va ser un factor decisiu en l'escapada dels de Pablo Laso al tram final de la primera meitat. L'avantatge dels que exercien de local era de deu punts però els visitants no es rendien i de la mà de Llompart anaven llimant les diferències fins a l'empat a 44 que es registrava al descans.

A la represa, minuts de sequía anotadora. Quan es trencava era per avançar el Tenerife Rural encara que l'alegria els hi duraria poc per culpa d'un triple d'Issac López. L'escorta i Uriz eren els líders del Bruesa i permetien que no desaparegués el domini del seu equip. Però Gimel Lewis i Francis Sánchez continuaven protagonitzant un "estira i arronsa" que minimitzava la renda del guanyador. Un triple de l'aler andalús en un contratac tornava a donar el triomf momentani als insulars malgrat l'empat posterior de Hopkins. Tirs lliures de Barbour provocaven que saltés la sorpresa al final del tercer assalt. L'electrònic del pavelló de Cáceres registrava un inquietant 58-62, el Tenerife Rural era equip d'ACB en aquell instant. Un 2+1 inicial dels de Sant Sebastià semblava que els aportava tranquil.litat però poca estona més tard Waschman aportava la màxima renda, sis punts, als tinerfenys. Amb el transcurs dels minuts, els nervis creixien i amb imprecisions d'ambdos la desfeta semblava estar aprop del País Basc. Però el coratge dels de Laso va obtenir recompensa amb el triple d'Andrade que empatà a 69 quan restaven només quatre minuts per tancar la temporada. No obstant, no s'havien esfumat els nervis i les pèrdues i errors (principalment en els tirs lliures) es continuaven produïnt sense que ningú ho pogués evitar. Dins d'aquesta dinàmica aconseguiria l'ascens el Bruesa. Quan tan sols restaven 100 segons per jugar-se, guanyaven de tres punts i tenien el control de l'esfèrica. Doblas anotava una cistella interior fent un pas de gegant cap a la victòria. L'importància de la cistella quedava clarament demostrada amb la ràbia que expressava el pivot al celebrar aquests dos punts. Els de Rafa Sanz no van abaixar els braços i gràcies a l'insistència de jugadors com Guaita van situar-se a tres punts quan quedaven 13 segons. A més, tenien el privilegi de llençar tirs lliures. L'encarregat d'executar-los, Edu Sánchez, va errar el primer. Panko sentenciava o gairebé ja que el propi Edu Sánchez tornava a anotar amb velocitat i cometia una nova falta. Aquest cop, Issac López va fallar el segon llençament però Gimel Lewis va perdre el rebot decisiu. Qui el capturà fou Uriz i no només va ser un rebot sinò que va significar un ascens a la lliga ACB. Un objectiu que, després de moltes complicacions i sacrificis, s'havia fet realitat. Enhorabona Bruesa!!!

No hay comentarios: