31.7.08

Planificació Temporada 2008-09


Després d'unes merescudes vacances, "La LEB a Lleida" torna a la càrrega amb moltes coses que explicar i una nova temporada per començar. En primer lloc, repassarem els canvis que s'han produït respecte a la temporada passada. Els problemes econòmics han aparegut en gaire tots els clubs del bàsquet espanyol i alguns, fins i tot, no han pogut inscriure's a les categories que els pertocarien per mèrit esportiu. Pel que fa a la lliga LEB Or, la que nosaltres analitzem en aquesta web, s'han produït tres baixes. Han estat les d'històrics com el Ciudad de Huelva, el Palma Alcudia i l'Alerta Cantabria. L'entitat mallorquina ha venut la plaça al Cáceres 2016. Els altres clubs no han pogut intercanviar la plaça amb cap altre i, per tant, s'han vist abocats a la desaparició. La FEB ha atorgat les altres dos plaçes per a la segona millor lliga del país a la U.B. La Palma que havia descendit recentment i a l'Axarquía (filial de l'Unicaja de Málaga). Però no s'han acabat aquí els problemes ja que en altres categories d'àmbit estatal han succeït els mateixos handicaps. Fins i tot a l'ACB, on el Girona no ha pogut pagar els avals necessaris per sobreviure i s'ha vist obligat a posar fi a una vintena d'anys entre els millors. Encara més greus han estat els problemes de pagaments a la LEB Plata i la LEB Bronze, categories que han hagut de disminuïr el nombre d'equips participants per la impossibilitat d'aconseguir divuit clubs amb els avals necessaris per formalitzar la inscripció. La LEB Plata s'ha quedat amb setze conjunts (alguns històrics com el Gijón o el Huesca s'han salvat del descens a última hora) i la LEB Bronze encara no té definit el nombre final d'integrants. S'especulava amb el fet que un equip hagués de descansar cada jornada ja que només serien 13 però, en les darreres hores, hem sabut que s'està planificant incloure els tres clubs que havien desaparegut (Girona, Huelva i Cantabria) per tal d'augmentar el nivell de la competició i, almenys, poder comptar amb setze participants. En canvi, a l'ACB sí que el nombre de clubs serà imparell (17) i un haurà de descansar cada jornada. Aquest és un fet que pot desvirtuar la segona millor lliga del món que no pretèn posar-hi remei ja que vol reservar la plaça per a que l'ocupi l'Obradoiro l'any següent.

Finalment, els equips inscrits per participar a la lliga LEB Or durant la temporada vinent són: CB Valladolid, Grupo Begar León, Tenerife Rural, Lucentum Alicante, Leche Río Breogan, Plus Pujol Lleida, Ciudad de La Laguna Canarias, Beirasar Rosalía, CB Villa de Los Barrios, Melilla Baloncesto, Ford Burgos, Cáceres 2016, Aguas de Valencia Gandía, Bàsquet Mallorca, CB Vic, CB Illescas Urban CLM, UB La Palma i Clínicas Rincón Axarquía.

El calendari de competició ja ha quedat assignat. Cal destacar que la lliga regular s'iniciarà el 19 de setembre i finalitzarà el 15 de maig. El sistema de competició segueix igual que en la campanya anterior així que quan acabi el torneig regular es jugaran uns play-offs al millor de tres partits i una Final a Quatre. L'equip lleidatà, que vol millorar el bon rendiment de la passada temporada, s'estrenarà a casa contra la UB La Palma i tancarà la fase també a casa contra el CB Vic. En aquest enllaç podeu consultar tot el calendari.