25.4.08

Jornada 31

Continua la lluita per la permanència

Els equips de la zona baixa lluitaran una setmana més per allunyar-se del drama, de la zona de descens. Una jornada que podria deixar el Cai Zaragoza a la lliga ACB si es combina la seva victòria amb una derrota del Bruesa. Els equips capdavanters tornaran a oferir un nou capítol de la batalla per arribar al play-off en la millor posició possible.

Els equips balears afronten difícils compromissos que poden decidir el campió de lliga de manera matemàtica. El Bruesa rep a un Palma Alcudia que després de guanyar el Tenerife vol sumar un triomf inesperat que els permeti allunyar-se de les dos últimes posicions. L'equip local vol defensar aferrissadament la segona plaça i frustrar les aspiracions del Cai de celebrar avui l'ascens. L'equip aragonés juga al seu pavelló contra l'Inca amb la il.lusió de celebrar l'ascens a casa. No serà facil ja que l'equip d'Abós ha encaixat derrotes en les darreres jornades i és conscient de que una nova desfeta podria fer perillar la seva supervivència a la categoria de plata del bàsquet espanyol. Evidentment, també es preveu complicat que el Bruesa punxi a casa però aquesta competició ja ha demostrat que és imprevisible. D'altra banda, a Lugo es disputa el partit més destacat de la jornada: Breogan - Alicante. El perdedor d'aquest matx es despenjarà de la lluita pel segon lloc i el vencedor s'aproparà al Bruesa. Aquest enfrontament, que es podria repetir a la Final-Four de Càceres, promet emocions fortes i bàsquet de qualitat ja que s'enfronten dos grans equips que, actualment, comparteixen el tercer lloc.

El Plus Pujol Lleida juga contra el perillós UB La Palma que disposa de la segona millor ratxa de victòries de la LEB Or. Els canaris, gairebé descendits fa sis setmanes, es troben fora de la zona de descens i buscaran un nou triomf a Miraflores que els permeti afrontar amb garanties els tres difícils duels que els restaran per disputar. L'equip de Lleida, en canvi, pot segellar la seva classificació pel play-off i no vol malgastar l'oportunitat després de la derrota de la jornada anterior. Ambdos plantilles disposen de tots els seus jugadors i no es preveu que tinguin problemes de rotacions. El pronòstic és incert ja que els visitants també s'hi juguen molt pel gran valor de la cinquena plaça. L'altre gran aspirant al cinqué lloc, el Tenerife Rural, rep a l'equip en pitjor estat de forma del torneig. Aquest és l'Hospitalet de Mateo Rubio que acumula set desfetes consecutives i té un peu a la LEB Plata. Els del Llobregat viuen una situació límit que els joves jugadors del club no estan sabent gestionar. Però el talent barceloní pot aparéixer en qualsevol moment. En el matx al Santiago Martín caldrà defensar aferrissadament els exteriors locals.

El Rosalía de Santiago de Compostel.la també lluita per la cinquena plaça però, abans, vol garantir la seva presència a les eliminatòries d'ascens. Amb aquest objectiu viatja a Santander on es trobarà un equip ferit, perdut en la darrera posició de la classificació. Els locals saben que el partit pot ser una de les darreres oportunitats d'arribar al final amb possibilitats de salvació e intentaran oferir als afeccionats el seu millor joc, deixant de banda les individualitats que han fet perdre més d'un encontre. Tampoc pot fallar el Gandía. Els valencians reben a un Ciudad de La Laguna que ha perdut benzina amb el pas de les jornades i veu perillar la seva presència a la segona fase. Els locals, acostumats al patiment, tenen la mentalització necessària per afrontar un duel d'aquestes característiques. El Burgos i el Ciudad de Huelva disposen de l'última oportunitat d'intentar entrar entre els nou primers. Ambdos equips reben als dos rivals directes més ben posicionats per intentar aconseguir aquestes posicions. Els castellans a un Villa de Los Barrios que millora amb el pas de les jornades i basa les seves opcions amb el joc d'equip, sense individualitats. Els andalusos, que van perdre l'últim partit al temps suplementari contra el propi Los Barrios, a un Melilla irregular que és conscient de la importància de triomfar en aquest partit.

PARTITS JORNADA 31 25/4/08
Leche Río Breogan - Alicante Costa Blanca 68-70
Alerta Cantabria - Beirasar Rosalía 82-84
Aguas de Valencia Gandía - La Laguna Canarias 79-66
Ford Burgos - CB Villa de Los Barrios 73-78
C.B. Ciudad de Huelva - Melilla Baloncesto 57-63
Basket Cai Zaragoza - Basquetinca.com 89-64
Bruesa GBC - Palma Alcudia 77-59
Tenerife Rural - CB L'Hospitalet 109-86
U.B.La Palma - Plus Pujol Lleida 78-92

El Cai Zaragoza s'ha imposat a l'Inca per un clar 89-64 i es troba a un sol triomf de l'ascens a la lliga ACB. Els primers minuts del matx van ser equilibrats amb alternances en el marcador. A mitjans del segon període, Quinteros va escalfar el canell i el seu equip va començar a escapar-se en el marcador. Al descans, la diferència ja era notable. El tercer període es caracteritzà per uns primers instants de remuntada visitant i una posterior etapa d'exhibició de tir del conjunt local. El vencedor ja estava practicament decidit a l'últim assalt i ambdos equips es van dedicar a intentar donar una bona imatge. El Cai ho va aconseguir sobradament amb grans aportacions de jugadors com Lescano o Victor. L'ascens matemàtic no va ser possible ja que el Bruesa va fer vàlids els pronòstics desfent-se del Palma sense excessives dificultats. (77-59) El primer període va imitar un concurs de triples i l'electrònic no va mostrar grans diferències. Pel bàndol local cal destacar a Schraeder, Panko i Arco mentres que pels visitants cal nombrar a Muya i Del Tío. Però els bascos van prémer l'accelerador una estona més tard i van començar a escapar-se del conjunt mallorquí. Els de Pablo Laso conservaven una renda de catorze punts al descans i van saber gestionar-la. Tot i això, els primers instants del tercer quart van ser favorables als nois d'Eloy Doce que van ajustar el marcador. No va servir de res ja que els darrers minuts van ser un festival del Bruesa que va fer mèrits per continuar a la segona posició. Una posició que també és desitjada pel Breogan i per l'Alicante. Els de Lugo hi tenen l'accés molt complicat després de la derrota amb el conjunt alacantí que ara és tercer. El partit, tot i no ser brillant, no va defraudar els afeccionats i l'emoció no va exhaurir-se fins al so de la botzina. El primer quart va ser d'extrema igualtat i les diferències mai van superar els dos punts. No va canviar la tònica al següent període i el resultat al descans continuava reflectint l'equilibri gràcies als triples de Digbeu. La situació seria idèntica al tercer quart i només en el darrer l'equip alacantí s'aproparia més a la victòria. Tot i això, els de Quintana van haver de patir. A deu segons del desenllaç, Ordín donava vida als seus anotant el 68-70. Norel no podia transformar cap dels dos tirs lliures que intentava i Ordín, sobre la botzina, llençava un triple desesperat que l'anella refusava.

El Beirasar Rosalía ha fet un pas gairebé definitiu per classificar-se per les eliminatòries d'ascens al mateix temps que ha enfonsat a l'Alerta Cantabria a la zona de descens. Els de Santander han millorat la imatge però Poves no ha pogut anotar el llençament decisiu i han acabat perdent per un ajustat 82-84. El primer quart va oferir un intercanvi de cistelles i força igualtat. El segon va ser molt similar i així ho reflectia l'electrònic al descans, 40-41. El tercer assalt va ser de domini local i Richi Guillén va demostrar la seva qualitat. Però els compostel.lans van retallar aviat el desavantatge gràcies a l'encert exterior. El darrer quart també va caracteritzar-se per l'emoció i la igualtat. Ambdos equips anotaven mitjançant els seus millors jugadors. Oleson, amb dos tirs lliures, va donar el triomf al Rosalía a sis segons per a la conclusió ja que el tir final d'un lluitador Poves no va voler entrar. Un altre equip que continua lluitant amb el Plus Pujol i el propi Rosalía per la cinquena plaça és el Tenerife. Els homes de Rafa Sanz van oferir als seus afeccionats un matx brillant amb un autèntic festival anotador. El resultat, 109- 86, ho diu tot. Edu Sánchez va donar rendes destacables als seus desde l'inici però el rival, l'Hospitalet, es jugava la permanència i no volia ser un comparsa en la festa tinerfenya. Així, van reaccionar equilibrant el marcador. No obstant, al descans la situació era favorable als de casa. El tercer quart va ser el millor del conjunt barceloní que també va exhibir una gran eficàcia en el llençament. No seria possible obtenir avantatges significatius ja que els locals estaven en estat de gràcia i Barbour va brillar amb una estel.lar actuació que li ha donat l'MVP de la jornada. La igualtat es va desfer en els darrers deu minuts i el Tenerife Rural va sobrepassar amb facilitat els cent punts. Cal dir que la diferència final no fa justícia al treball d'un Hospitalet que es converteix en el nou cuer de la LEB Or.

El Plus Pujol Lleida s'ha classificat matemàticament pel play-off d'ascens al imposar-se a l'UB La Palma. (78-92) El partit, disputat a Miraflores, ha estat dominat pels homes d'Edu Torres que han començat a exhibir les seves armes a partir del segon quart. Amb aquesta derrota, el conjunt local trenca una magnífica ratxa de victòries però encara es manté amb un triomf de marge respecte als llocs de descens. Koffi ha destacat pel bàndol canari però Mainoldi i Thompson han estat els més valorats.

El Lleida Bàsquet començava bé el matx amb percentatges alts. Un triple de Marcus Vinicius col.locava el 2-7 a l'electrònic donant el primer avantatge significatiu al seu equip. No obstant, Koffi i Johnson responien aviat i ajustaven de nou el resultat. Una falta d'Alberto Miguel era sancionada amb tres tirs lliures i Edwards no desaprofitava l'ocasió d'empatar el partit al transformar els tres llençaments. Johnson, amb una esmaixada, donava el primer avantatge de la nit a la UB La Palma. Thompson es mostrava contundent sota la cistella rival mantenint l'equilibri i l'emoció. Els col.legiats van tornar a xiular una falta personal en l'execució d'un triple i, per tant, tres tirs lliures per l'equip de Domingo Rodríguez. Edwards va tornar a encistellar els tres intents desde la línia de personal. Aquesta jugada va donar ales als locals que gràcies a l'encert de jugadors com Koffi o Arrocha van aconseguir un màxim avantatge de deu punts després d'un parcial de 10-0. Errors absurds del Plus Pujol demostraven que el conjunt d'Edu Torres no atravessava uns bons minuts. Per sort, Alberto Miguel va escalfar el canell i anotà un important triple. Un seguit d'errades en atac de Robert Maras i una penetració de Jaume Comas van tancar el primer període amb un 24-20 esperançador. Al segon assalt es veuria la millor versió ofensiva del Plus Pujol. Leo Mainoldi iniciava el període amb el seu primer triple de l'encontre i Sebas Arrocha contrarestava els tres punts amb un altre llençament llunyà. Mainoldi demostrava amb un nou triple que es un pívot amb una mà boníssima en els tirs de llarga distància. Un 2+1 de Fergerson a mitjans del segon quart va tornar a avançar els lleidatans. Un bon triple de l'elèctric Arrocha tornava a donar avantatge al La Palma encara que Brian Jones capgirava el matx una altra vegada. Llavors, entrarien a la pista Berni Àlvarez i Christian Maraker. L'aler de Reus liderava un parcial de 0-9 del Lleida amb bones jugades com un triple lateral. En canvi, el pivot suec demostrava que no passa per un bon moment ja que encara no s'ha refet de les lesions patides i va disposar de pocs minuts de joc. El comentat parcial de 0-9 va incrementar fins als vuit punts l'avantatge del Plus Pujol i va tranquil.litzar la banqueta d'Edu Torres. La UB La Palma no va rendir-se i els seus intents de remuntada van fructificar gràcies a dues esmaixades i a un 2+1 de Johnson. Els locals van situar-se a tres punts de l'oponent després d'una cistella de Perico Sala però un triple de Berni i dos tirs lliures de Fergerson finalitzaven la primera part del matx amb un marcador bastant alt. (44-51)

El tercer quart començava bé pel conjunt lleidatà ja que un triple inicial de Mainoldi augmentava la renda fins als deu punts. Però el joc s'entrebancava amb el pas dels minuts i ambdos equips intercanviaven errades i pèrdues de pilota absurdes. No obstant, aquest estil de joc caracteritzat per les imprecisions i la contundència defensiva beneficiava els canaris que aconseguien un parcial de 9-0. El gran artífex de la remuntada canaria era un Francis Koffi estel.lar que dominava la zona. El Plus Pujol no podia fer res per superar la defensa del rival i veia com la diferència s'escurçava fins a un sol punt. Després de molts errors, Marcus Vinícius trencava la sequía de cistelles blaves però els inconvenients no desapareixien ja que els col.legiats xiulaven la quarta personal de Brian Jones. Perico Sala empatava el matx i el públic de Miraflores somniava amb la setena victòria consecutiva del seu equip. El conjunt del Segrià tornava a agafar avantatge gràcies al rebot ofensiu enmig de polèmiques arbitrals. Hettsheimeir era el més destacat del desenllaç del tercer assalt. Una bonica cistella del brasiler i dos llençaments lliures de Sala finalitzaven el tercer període amb tot per decidir. (58-61) El darrer acte del partit va començar amb un intercanvi de cistelles que feia que la petita renda del Lleida no s'alterés. Un dels homes més actius del conjunt d'Edu Torres era Alberto Miguel. L'escorta càntabre va forçar una falta quan intentava un triple i va guanyar-se el dret a llençar tres tirs lliures. Tal com havia succeït al primer quart en el bàndòl casolà, els tres tirs van traspassar l'anella. La tensió que provocava un duel on el triomf era imprescindible per ambdos clubs va propiciar que saltessin espurnes entre Isma Torres i Kevin Thompson. Els dos jugadors van rebre una antiesportiva que els obligà a calmar-se. Un triple de Comas donava aire al Plus Pujol ja que significava el 66-71 en uns minuts trepidants. Llavors, els errors en els tirs lliures passaven factura al La Palma que veia com la qualitat de l'adversari era insuperable. El cansament de les estrelles locals com Arrocha va propiciar una estirada visitant que deixava el partit gairebé vist per sentència. Mainoldi i una recuperació de pilota del capità situaven el 70-80 que obligava Domingo Rodríguez a demanar temps mort. Ja no restaven ni dos minuts per disputar-se i el miracle canari es convertia en una gegantesca utopía. Les desesperades faltes del perdedor no aconseguien l'objectiu de minimitzar les diferències entre els contrincants. Arrocha era expulsat i el desavantatge de la Unión Baloncesto La Palma enlloc de minvar s'incrementava fins als catorze punts de diferència finals. (78-92) Cal comentar que aquesta renda definitiva era la màxima del Plus Pujol en el partit. El triomf dels deixebles d'Edu Torres els classifica de manera matemàtica per les eliminatòries d'ascens. Ara hauran de lluitar per acabar la lliga cinquens mentres el conjunt de Miraflores continuarà patint per no descendir.

El Melilla Baloncesto s'ha desfet del Ciudad de Huelva en terres andaluses i es converteix en un clar aspirant a disputar el play-off. (57-63) Els deixebles de Paco Olmos han començat a marcar diferències desde l'inici i no han deixat entrar al partit a la curta plantilla local. Homes com Juanma Ruiz o Antxon Iturbe eren els líders del conjunt nord-africà mantenint a ratlla el grup de Pepe Rodríguez. No obstant, els de casa van intentar reaccionar gràcies als seus bases, Bustamante i Bennerman. El mateix Bennerman destacava a la represa donant dosis d'emoció a un matx en que Southall dominava el joc interior. Els de Huelva van obtenir una màxima renda de dos punts però aviat van tornar a manar els foranis. Southall es va mostrar segur sentenciant el triomf dels seus a la línia de personal. El conjunt local queda despenjat de la lluita per la novena posició com el Ford Burgos que també va patir una derrota. (73-78) La va encaixar contra un directíssim rival, el Villa de Los Barrios. Els gaditans van basar la victòria en un bon primer quart i una gran entrega de tots els jugadors. Els alumnes de Casadevall van igualar el partit al descans i, posteriorment, el van capgirar. No obstant, el talent de Pedro Rivero va ser decisiu per arribar al final amb opcions. Llavors, els andalusos van tenir més sang freda i van posar un peu i mig a l'eliminatòria de quarts de final. Un objectiu que s'ha complicat el Ciudad de La Laguna ja que ha perdut al pavelló d'un equip amenaçat pel descens, el Gandía. (79-66) Els canaris atravessen una dinàmica i estan perdent opcions de complir el somni del play-off. Els valencians s'han beneficiat del retorn de Grunfeld i sumen opcions de sobreviure a la LEB Or. Les rendes locals es van disparar al primer període i els altres actes ja no van tenir gaire història.


23.4.08

Partits del Lleida Bàsquet

Els darrers dos partits del Plus Pujol Lleida a l'Adecco LEB Or s'han pogut seguir a través de Popular Televisión. "La LEB a Lleida" us ofereix les dues retransmissions de la cadena del grup Cope que han estat penjades al Youtube. Així, podreu reviure l'espectacle que es viu al Barris Nord quan juga l'equip local. Si no vau tenir el privilegi d'assistir als partits en directe, aquí disposeu d'una bona oportunitat de gaudir del millor bàsquet LEB.


Plus Pujol Lleida - CB L'Hospitalet 92-86


Plus Pujol Lleida - Leche Río Breogan 79-84

17.4.08

30na Jornada

Lluita dramàtica al fons de la classificació

Queden cinc jornades per la conclusió de la lliga regular i cinc plantilles es troben igualades al pou de la classificació. Són el Palma Alcudia, l'Alerta Cantabria, el Gandía, l'Hospitalet i la UB La Palma. Els dos últims s'enfrontaran entre ells en una batalla decisiva per esquivar la LEB Plata. Les dinàmiques són completament oposades ja que mentres l'equip barceloní acumula sis jornades sense conéixer la victòria, els visitants estan en un estat de forma òptim que els ha portat a sumar cinc triomfs consecutius quan ja ningú apostava per la permanència al club canari. Sigui qui sigui el perdedor, tindrà un peu a la categoria inferior. El Gandía i l'Alerta Cantabria tenen desplaçaments molt complicats aquesta setmana. Els valencians visiten el pavelló Fontes Sar, feu d'un Beirasar Rosalía que no pot despistar-se si vol assegurar les eliminatòries d'ascens. Així, la victòria es vital pels dos conjunts i la tensió pot ser la nota predominant del matx. L'Alerta Cantabria encara ho té pitjor ja que juga a la pista d'un dels candidats a l'ascens, l'Alicante Costa Blanca. Els últims mals resultats dels alacantins i el seu mal joc han provocat la destitució de Quim Costa, tècnic de l'equip. Oscar Quintana, el nou entrenador, voldrà estrenar-se amb bon peu. El cinquè equip que es troba amb només deu victòries és el Palma Alcudia. Els balears, amb una dinàmica poc engrescadora, reben el Tenerife Rural. El conjunt visitant s'està jugant la possibilitat d'accedir a la cinquena posició que dóna el dret de jugar el play-off amb el factor pista a favor. No obstant, els d'Eloy Doce saben que la permanència passa per aconseguir guanyar a casa i no volen desaprofitar l'ocasió. Una victòria local també beneficiaria al Plus Pujol Lleida que és l'equip que a hores d'ara ocupa la llaminera cinquena plaça.

El Plus Pujol Lleida afronta un dels partits més apassionants de la temporada. Rep el Leche Río Breogan de Paco García (ex-tècnic dels lleidatans) en un matx que serà un assaig pel play-off. No obstant, els locals s'estan jugant la possibilitat d'acabar la lliga aconseguint el factor pista i, per tant, seria molt important sortir il.lès d'aquest encontre. El conjunt gallec ha patit la baixa d'un dels seus referents, Devin Davis. Però la plantilla del Breogan és llarga i amb grans dosis de qualitat, motiu pel qual els d'Edu Torres no poden permetre's ni un xic de relaxació. La ratxa dels visitants també és òptima ja que han guanyat els darrers cinc partits que han disputat. L'afició lleidatana estarà animada per geganters i grallers que volen transformar el Barris Nord en una gran festa. No poden faltar més alicients al millor partit de la trentena jornada.

Al cim de la classificació, el Cai Zaragoza ja assaboreix l'ascens i vol celebrar-lo el més aviat possible. Amb aquesta mentalitat viatgen fins a Melilla on s'enfrontaran al club que la jornada passada els va ajudar en la missió d'ascendir guanyant a l'únic perseguidor dels aragonesos, el Bruesa. Els de Paco Olmos, que estan empatats amb la zona que marca el play-off, no descarten aconseguir la campanada. Una campanada que tampoc descarta el Basquetinca. Els homes d'Abós reben al Bruesa basc i, tenint en compte el mal moment de forma dels de Laso, qualsevol resultat és factible. Els visitants tenen l'objectiu d'allargar l'espera als de Curro Segura ja que són els únics que encara els poden atrapar. El Ciudad de La Laguna arriba al tram final de la temporada amb moltes opcions d'aconseguir el somni de jugar els play-off. Per fer-lo realitat, és imprescindible que no deixin escapar les victòries del seu pavelló, un dels més complicats de l'Adecco LEB. El Burgos, el rival, arribarà a terres tinerfenyes amb la tranquil.litat de tenir la permanència al sac. Per últim, cal destacar que en aquesta jornada es viurà el derbi andalús entre el Villa de Los Barrios i el Ciudad de Huelva. Els visitants han perdut a Van Lacke que ha marxat a Granada i no disposen de jugadors suficients per omplir l'acta. Tot i aquests condicionants, encara tenen opcions d'entrar als play-off. El conjunt gadità, si aconsegueix el triomf, s'endinsarà als nou primers llocs.

PARTITS JORNADA 30 18/4/08
Plus Pujol Lleida - Leche Río Breogan 79-84
Basquetinca.com - Bruesa GBC 82-89
Melilla Baloncesto - Basket Cai Zaragoza 63-69
CB Villa de Los Barrios - C.B. Ciudad de Huelva 85-83
La Laguna Canarias - Ford Burgos 80-86
Beirasar Rosalía - Aguas de Valencia Gandía 90-83
C.B. L'Hospitalet - U.B.La Palma 84-96
Alicante Costa Blanca - Alerta Cantabria 97-72
Palma Alcudia - Tenerife Rural 77-75


El Cai Zaragoza ja es pot considerar equip de l'ACB després de superar el Melilla Baloncesto en un partit discret. (63-69) El conjunt de Curro Segura va fer un mal partit però va demostrar que és un equip campió al endur-se la victòria. El matx va iniciar-se amb un triple de Lescano. Dos triples més de Victor i Quinteros van començar a donar avantatge als aragonesos. Però els locals també van anotar tirs exteriors donant dosis d'intriga a l'encontre. Al segon quart, els visitants es van col.lapsar en atac i el Melilla ho va aprofitar amb cistelles de Ruiz, Zagorac i García. L'avantatge local fregava els deu punts però Quinteros el va maquillar abans d'arribar al descans. Starosta demostrava el seu nivell amb cistelles interiors que rivalitzaven amb les de Southall. Així, l'electrònic es mantenia equilibrat. El darrer quart s'iniciava amb incertesa encara que els quatre punts de renda del Cai presagiaven una nova victòria del líder. Dos triples del Zaragoza i un seguit de cistelles de Victor sentenciaven el matx a favor del bàndol visitant. Huertas reduïa la diferència però el triomf i l'ascens ja tenien amo. El Bruesa va trencar la ratxa negativa que l'ha desplaçat de la lluita pel campionat gràcies a l'actuació estel.lar d'Andy Panko. L'encontre a Inca va començar molt igualat fins que un triple de Schraeder va començar a donar avantatge als bascos. Llavors, Hamilton i Sergio Ramos van encarregar-se d'aconseguir una petita renda pel seu equip. Els dos equips van intercanviar errades en els tirs lliures i els visitants Uriz i López amb els seus triples van donar una petita alegria a Pablo Laso. Va durar poc ja que els groc i negres van encadenar unes quantes cistelles que van tancar la primera part amb un parcial total de 41-40. Sergio Ramos i Galarreta catapultaven els seus cap a la victòria però el conjunt de Sant Sebastià tenia una arma per explotar, Panko. Després de dos triples d'Issac López, l'aler americà va començar a escalfar el canell. El darrer període va estar marcat per cistelles i més cistelles de Panko que es mostrava com un geni impossible d'aturar. Tot i l'esforç per remuntar de jugadors com Stacey, el propi Panko va tancar el seu festival amb un triple que sentenciava el matx a falta de poc més d'un minut pel desenllaç.

El Beirasar Rosalía va complicar molt la vida a l'Aguas de Valencia. Els de Gandía van fer un bon partit però els compostel.lans van demostrar la seva candidatura al play-off amb una victòria que els manté setens. (90-83) Tot i la inspiració inicial de Binetti o Oleson, els visitants no van tardar en endollar-se i gràcies a la direcció de Jiménez van acabar el primer assalt amb nou punts d'avantatge. El segon període va ser una exhibició anotadora d'ambdos equips. Jordi Vallmajó i Peterson destacaven al bàndol forani i els cinc triples dels gallecs empataven el duel. Oleson va ser el gran protagonista d'aquests minuts que es van tancar amb un triple de Jiménez que donava un petit avantatge als seus. El tercer quart va ser de caire defensiu i els valencians van estancar-se en atac. Només van anotar sis punts en el quart i aquest va ser un dels factors que els van portar a la derrota. Tot i això, el vencedor no es va decidir fins al darrer quart ja que els locals van veure com l'oponent es col.locava a un sol punt a falta de pocs minuts. Però uns minuts genials de Ramsdell van sentenciar el xoc. A La Laguna, el conjunt local es complicava les seves opcions de play-off. Els d'Alejandro Martínez no van poder aturar el Burgos de Casadevall que va segellar la permanència col.locant-se a un sol triomf del seu rival. Diego García va avançar aviat els castellans. Tot i la reacció dels canaris, el Burgos va recuperar el terreny perdut amb triples de Lo Grippo i Sanmartín. Al descans, la fidel afició local veia com els seus ídols perdien de nou punts. Un tercer quart per oblidar va deixar el partit vist per sentència encara que els triples de Levi Rost van retallar el desavantatge. Donaldson va maquillar el marcador fins al 80-86 definitiu. El CB Villa de Los Barrios va alimentar les seves opcions d'acabar la lliga entre els nou primers gràcies a un triple de Ferrer en el darrer segon de la pròrroga. (85-83) Tal com mostra el resultat, el partit va ser molt igualat i cal aplaudir l'esforç del Ciudad de Huelva que amb només set jugadors va estar a punt d'endur-se la victòria. Chagoyen s'encarregava d'iniciar el derbi andalús amb un parcial de 8-0 que va ser contrarestat per un explosiu Bennerman. El segon quart va ser equilibradíssim. Moss i Alba lideraven l'ofensiva local i Bennerman continuava la seva exhibició al bàndol contrari. El tercer quart va ser de domini visitant amb una gran inspiració de Bustamante i el propi Bennerman. Llavors, Ferrer i Chagoyen retallaven la diferència tot i alguns punts interiors d'Onyekwe. Sánchez i els seus companys, amb una mostra del seu valor, empataven el partit. Un triple de Bustamante donava avantatge al Huelva ja en el darrer minut. Ferrer contrarestava la jugada i el propi Bustamante no podia evitar el temps extra sobre la botzina. Pedro Rivero assumia la responsabilitat amb encert però les alternances a l'electrònic eren constants. Bennerman semblava que aconseguiria la proesa amb una cistella a deu segons del final. Llavors, a un segon del desenllaç, Rivero passava la pilota a Ferrer que llençava un desesperat triple que omplia de goig les grades del Samuel Aguilar.

El Plus Pujol Lleida no ha pogut amb el Leche Río Breogan i es complica la cinquena plaça de la classificació. (79-84) L'equip gallec ha demostrat la seva superioritat en un tercer quart nefast dels lleidatans en que han llençat tot el treball fet fins aleshores. Els errors en els tirs lliures de l'equip local han condicionat el resultat. Els pivots Thompson i Morentín han estat els jugadors més destacats del matx.

Edu Torres va començar l'encontre amb Maraker de titular i molta il.lusió per endur-se el triomf. Les dues primeres jugades van acabar amb cistella, una de Clark i una altra de Kevin Thompson. El veterà pivot del Plus Pujol dominava el joc interior encara que l'ex-jugador blau Jeffers anotava un parell de triples que avançaven el seu equip. Els de Paco García començaven a dominar el marcador però un triple d'Alberto Miguel tornava a igualar la situació. Llavors, apareixeria Roberto Morentín. El rocós pivot del conjunt gallec escalfava el canell amb dos triples que tornaven a incrementar l'avantatge visitant. Brian Jones anotava dues cistelles consecutives que impedien l'escapada dels deixebles de Paco García. Morentín continuava sent el màxim anotador del matx però Mainoldi anotava els seus primers punts de la nit amb un triple. El jugador argentí no encistellava un triple posterior i el primer període es tancava amb un ajustat 21-23. El segon quart oferiria als afeccionats un joc més defensiu, sense tanta fluïdesa en atac. Els tres punts inicials de Roger Fornàs eren contrarestats per la parella renaixentista del Plus Pujol, Leo Mainoldi i Rafa Hettsheimeir. La intensitat de Leo acompanyada de l'habitual entrega de Marcus Vinicius permetia als blaus escurçar la diferència. La bona defensa local obtindria els seus fruïts ja que provocaria un col.lapse ofensiu del Breogan que duraria uns cinc minuts. Només la manca d'encert en el llençament exterior i algunes decisions arbitrals polèmiques impedien al Plus Pujol aconseguir una bona renda per la segona part. No obstant, si que s'aconseguiria l'empat gràcies a una jugada de 2+1 de Brian Jones que aixecava els espectadors dels seients. Els de Lugo presenciaven amb sorpresa com els seus llençaments no traspassaven l'anella rival per culpa d'una defensa inexpugnable preparada per Edu Torres i Kevin Thompson donava el primer avantatge del partit al seu equip. Llavors, una bona cistella de Nacho Ordín trencava aquests minuts de gran desencert visitant. Una penetració del capità Jaume Comas i dos tirs lliures d'Ordín finiquitaven la primera meitat. L'equilibri a l'electrònic era total. (36-36)

El tercer quart s'iniciava amb dos punts de l'australià Kickert que reapareixia després d'una lesió. Els errors es traspassaven a l'equip local i el desencert de jugadors com Maraker o Berni Àlvarez s'acusava. Un triplàs d'Alberto Miguel col.locava el Lleida Bàsquet a tan sols dos punts de l'oponent però, malauradament, ja no es veurien més cistelles al bàndol casolà durant molts minuts. L'arbitratge era injust amb els de casa en nombroses ocasions i els gairebé 5000 espectadors que omplien les grades del Barris Nord protestaven amb una expressiva mocadorada. Els de Paco García optaven per un joc dur que impedís totes les cistelles fàcils que intentaven els blaus. Llavors, el Plus Pujol vivia un autèntic malson desde la línia de tirs lliures ja que era incapaç de transformar els dos llençaments de cada sèrie. Tots els jugadors que visitaven els 4.60 es deixaven un tir lliure pel camí i, amb ell, part de les opcions de remuntada. Morentín tornava a fer molt mal a la defensa rival i Jeffers obligava a Edu Torres a demanar temps mort ja que el desavantatge dels seus jugadors s'apropava als deu punts. Aquesta aturada en el joc no propiciava un canvi de dinàmica i mentres el Lleida anotava d'un en un, el Breogan encistellava triples i més triples. Els jugadors que els anotaven eren Wade i Clark que demostraven tenir un canell molt fi. Els exteriors blaus intentaven posar la rèplica a les jugades visitants però els seus percentatges eren nefastos. La renda del Leche Río era de quinze punts després de l'enèsima cistella de Fornás. A la conclusió d'aquest període per oblidar, l'electrònic reflectia un decebedor 47-60. El parcial d'aquest horrible quart, 11-24, ho deia tot. Les esperances de la parròquia local s'esfumaven només començar l'últim assalt ja que, després d'un error de Fergerson, Clark clavava un altre triple que silenciava el pavelló lleidatà. L'ènesim triple del Breogan, transformat per Wade, donava a l'equip de Paco García el màxim avantatge de l'encontre (divuit punts). Els tres punts eren contrarestats amb un 2+1 de Brian Jones que no semblava ser cap síntoma de remuntada. Principalment perque Clark continuava demostrant la seva bona mà i s'arribava als darrers cinc minuts amb una diferència en contra contundent. La imatge dels jugadors lleidatans era penosa però tenien l'orgull amagat i l'havien de treure. Els dos extracomunitaris, Jones i Thompson, es posaven l'equip a l'esquena i retallaven el clar desavantatge que arrossegaven del tercer quart. Una esmaixada de Marcus Vinicius completava un parcial de 8-0 que posava la diferència en marges inferiors als deu punts després de molta estona. Llavors, l'afició esperonava els seus i tornava a fer aparéixer els mocadors per una clara falta en atac dels gallecs que li assenyalaven a Mainoldi. Un triple en suspensió d'Alberto Miguel posava emoció al matx ja que reduïa la diferència a set punts quan restaven dos minuts per jugar-se. Els nervis s'apoderaven de l'equip de Lugo que perdia ràpidament la pilota gràcies a la pressió local. Leo Mainoldi tindria a les seves mans el futur del matx però el seu llençament de tres punts no volia entrar i condemnava el Barris Nord a acceptar la derrota del seu equip. Tot i això, un tir lliure de Brian Jones i una cistella de Thompson després d'un rebot ofensiu col.locaven el Plus Pujol a només cinc punts. Però ja no quedava ni un minut per disputar-se i la reacció havia trigat massa en arribar. Una pèrdua de Jones deixava el matx vist per sentència tot i que un inspirat Alberto Miguel encara tindria temps d'anotar el seu quart triple. Finalitzat el carrussel de tirs lliures en que s'havia convertit el partit, Kevin Thompson va tancar el marcador anotant el 79-84 definitiu. Amb aquesta derrota, el Plus Pujol es complica les opcions de finalitzar la lliga en cinquena posició i el Leche Río es troba en disposició de lluitar pel segon lloc.

La Unión Baloncesto La Palma ha continuat amb la proesa de fugir dels llocs de descens i ho ha aconseguit al superar l'Hospitalet, un rival directe. (84-96) Els canaris sumen la sisena victòria consecutiva i passen de tenir un peu i mig a la LEB Plata a assaborir la permanència. En canvi, l'equip barceloní es troba en una ratxa oposada i entra al pou quan només queden quatre jornades per disputar-se. Els de La Palma van iniciar el matx amb un parcial de 0-9 que els facilità la feina. Edwards i Manzano donaven als visitants un clar avantatge de quinze punts que es va anar retallant al segon període. Antelo i Corbacho donaven emoció al resultat amb els seus punts que deixaven la diferència en la mínima expressió. El tercer quart va ser d'alternances a l'electrònic però es va acabar amb avantatge de l'equip insular. Sala i Arrocha van tornar a posar en safata el triomf dels visitants encara que els de Mateo Rubio van intentar reaccionar. Llavors, la UB va demostrar que atravessa un bon moment mostrant-se molt segur en els tirs lliures decisius. Oscar Quintana va estrenar-se com a tècnic de l'Alicante amb una contundent victòria que aportara tranquil.litat al club llevantí. La derrota va ser encaixada per l'Alerta Cantabria que segueix immers en una profunda crisi i ja és el nou cuer. Poves va ser el protagonista dels primers instants donant un mínim avantatge als santanderins però els exteriors locals aviat van capgirar la situació. No obstant, no va ser una tasca fàcil ja que al final del primer assalt encara dominaven els visitants. El segon període va ser un clar exemple del talent ofensiu del conjunt de Quintana i els foranis van ser escombrats del Centro de Tecnificación. El partit semblava decidit al descans i la sortida de l'Alerta al tercer assalt no va comportar excessius problemes pels blancs. Els esforços de Guillén i els seus companys no van ser suficients per enderrocar el rival i el desavantatge va acabar sent molt abultat. (97-72) Per últim, el Palma Alcudia va fer un pas endavant per aconseguir la permanència i va beneficiar el Plus Pujol Lleida. (77-75) La víctima va ser el Tenerife Rural que perd opcions de finalitzar la lliga cinqué. L'encert dels exteriors balears durant els primers minuts va donar oxigen als locals. No obstant, la situació es va capgirar al segon període i l'encert va ser de l'equip de Rafa Sanz. Al descans, ja guanyaven per tres punts. Sánchez i Guaita van ser dos dels homes destacats del Tenerife al tercer quart. Un tercer quart de clar domini visitant que semblava que sentenciaria el partit. Però no va ser així i Terrell i els seus van començar a guanyar terreny als canaris. Els errors en els tirs lliures dels visitants i l'ineficàcia de Barbour van provocar la remuntada local en els últims minuts. El Palma si que va saber aprofitar els tirs lliures aconseguint avantatges de cinc punts. Dos triples del Tenerife en els darrers quinze segons van fer perillar una victòria vital pel Palma. Però finalment, aquesta es va quedar a les Illes Balears.

11.4.08

29na Jornada

Divendres de LEB
Arriba una nova jornada a l'Adecco LEB Or. Es disputa completament el divendres en la que serà una diada maratoniana de partits trascendentals. El Cai Zaragoza vol donar un cop d'efecte gairebé definitiu derrotant al Villa de Los Barrios. A la capital aragonesa comença a respirar-se l'eufòria que provoca l'excel.lent trajectòria dels homes de Curro Segura però aquest sentiment s'ha d'oblidar si es vol superar amb èxit la visita dels andalusos. Els de Moncho Fernández són especialistes en amargar les nits als millors equips de la lliga. El Bruesa ho sap perfectament. Precisament, el Bruesa afronta una de les darreres oportunitats de continuar aspirant a l'ascens directe. Rep a un Melilla que s'està jugant les seves possibilitats d'accedir al play-off. Ambdos equips necessiten un bany de moral després dels nefastos partits que van realitzar la jornada anterior. Una derrota del conjunt basc combinada amb un triomf del Cai deixaria la primera posició vista per sentència. No obstant, aquesta lliga és imprevisible i mai es pot donar res per fet.

El partit més destacat de la jornada és el derbi català de la categoria. El Plus Pujol Lleida rep a un Hospitalet en hores baixes. El conjunt barceloní ha destituït a Izquierdo repescant l'entrenador de la temporada passada, Mateo Rubio. La proximitat del descens està intimidant la jove plantilla dels visitants, que compta amb l'ex-lleidatà Quino Colom. Un altre handicap pels blancs serà l'absència de la seva estrella, Serge Ibaka. Els de Lleida volen consolidar la cinquena posició al mateix temps que gairebé assegurarien la classificació pels play-off. Per això, és imprescindible que el Barris Nord sigui un fortí en aquest tram final de la temporada.

L'Alicante Costa Blanca i el Leche Río Breogan ja comencen a preparar l'assalt al play-off sabent que arribar a la Final-Four de Cáceres és una obligació. Aquesta és una jornada de derbies ja que el català no és l'únic; també es disputa el valencià entre el Gandía i l'Alicante. Els locals es juguen la permanència en un matx complicadíssim ja que els de Quim Costa no poden permetre's més ensopegades. El conjunt gallec tampoc vol deixar escapar la bona dinàmica que atravessa en el partit que disputarà al Pazo de los deportes contra un Alerta Cantabria en plena crisi. Els santanderins podrien caure a les places de descens en cas de sumar una derrota més que previsible. La tensió serà la nota predominant d'un matx que es preveu apassionant.

El Tenerife Rural somnia amb la Final a Quatre de Cáceres i sap que per arribar-hi és gairebé imprescindible acabar la lliga en cinquena posició per tal de gaudir del factor pista. Amb aquesta mentalitat prepara el matx amb un Inca que lluitarà per garantir-se la permanència a la LEB Or. Els canaris necessitaran l'aportació de tot l'equip per desfer-se del conjunt balear. Brad Oleson també necessitarà l'aportació dels seus companys per conquerir el Plantío de Burgos. Andreu Casadevall i els seus deixebles reben a un Rosalía, que vol consolidar-se a la zona de play-off, amb l'objectiu d'allunyar-se de les posicions que desemboquen a la LEB Plata. D'altra banda, el Ciudad de La Laguna viatja fins a Huelva amb la missió de continuar alimentant les seves possibilitats de jugar les eliminatòries d'ascens. El conjunt local amb una plantilla molt reduïda intentarà tornar a protagonitzar la proesa. Ambdos plantilles disposen de homes amb gran qualitat i es pot veure un bon espectacle.

La lluita per la permanència, amb el pas de les jornades, es va tornant més emocionant e imprevisible. El nombre d'equips implicats és molt gran i les oportunitats de salvació es redueixen cada setmana. Però estar a la zona baixa no es sinònim de ser un equip en hores baixes. Un clar exemple d'això és la Unión Baloncesto La Palma que buscarà el cinquè triomf consecutiu al seu pavelló, Miraflores. El rival és un altre dels clubs que estan defensant la seva continuïtat a la categoria, el Palma Alcudia. La dinàmica de resultats del conjunt mallorquí no és gens bona però un triomf balear allunyaria els d'Eloy Doce d'un descens del qual vol sortir el conjunt local.

PARTITS JORNADA 29 11/4/08
Leche Río Breogan - Alerta Cantabria 74-61
Aguas de Valencia Gandía - Alicante Costa Blanca 81-68
Ford Burgos - Beirasar Rosalía 86-80
C.B. Ciudad de Huelva - La Laguna Canarias 88-81
Basket Cai Zaragoza - CB Villa de Los Barrios 71-62
Bruesa GBC - Melilla Baloncesto 81-83
Tenerife Rural - Basquetinca.com 72-59
U.B.La Palma - Palma Alcudia 78-60
Plus Pujol Lleida - CB L'Hospitalet 92-86

El Cai Zaragoza ja pot presumir de tenir un peu i mig a la Lliga ACB. Els de Curro Segura van demostrar la seva superioritat en el matx que els va enfrentar al Villa de Los Barrios (71-62) i es van aprofitar de l'ensopegada a casa del Bruesa que va perdre al darrer segon el partit amb el Melilla Baloncesto. Els aragonesos van acabar el primer assalt amb un avantatge clar propiciat per l'encert de Victor, Starosta i Victoriano. La manca de fortuna visitant també va influïr en el resultat. Ferrer i Alba van aconseguir col.locar els seus companys a cinc punts però ben aviat els locals van tornar a escapar-se. El tercer període va significar l'enlairament definitiu dels vermells mitjançant un encert exterior digne dels millors equips. La diferència de vint punts amb que es començava l'últim quart deixava la victòria vista per sentència i els visitants van maquillar l'electrònic mentres el Cai esperava el resultat d'Illumbe. El Bruesa va dir adéu a les seves opcions d'ascens directe a l'encaixar la segona derrota consecutiva. El Melilla va iniciar l'encontre amb inspiració. Southall manava a la zona i els exteriors locals no es mostraven endollats. Un temps mort de Pablo Laso va reconduïr una mica la situació i Uriz va tornar a donar emoció al partit amb el 23-26 del final del primer quart. L'aparició de Panko va ser determinant per a una petita remuntada local que es va frenar amb un intercanvi de triples. Schraeder i Hopkins van anotar pel Bruesa i Gloger va posar la rèplica en dues ocasions. Un esforç dels bascos va tancar la primera part amb un esperançador però ajustat 44-40. El tercer quart va començar fatal pels interessos locals ja que Southall era un mur infranquejable i els exteriors visitants anotaven punts que desequilibraven l'encontre. Rod Brown tornava donar dosis d'emoció però un immens Southall i un triple de Vallmajó donaven el màxim avantatge al conjunt nord-africà als primers minuts del quart definitiu. Uriz assumia la responsabilitat amb encert i els seus triples feien perillar el triomf del Melilla. Quan faltava un minut, Andy Panko encistellava un llençament de tres que col.locava el seu equip a només un punt de l'adversari. Llavors, els visitants no van poder anotar la seva possesió i Issác López amb tres tirs lliures semblava capgirar el matx definitivament. Un rebot ofensiu de Southall va permetre l'empat de Juanma Ruiz a falta de només 13 segons. Una pèrdua de pilota absurda va demostrar que els donostiarres no mereixen el primer lloc. Llavors, Ciorciari va fer un gran favor al Cai amb una penetració sobre la botzina que porta al Melilla fins a les posicions de play-off en detriment de Los Barrios.

El Leche Río Breogan ha enfonsat a l'Alerta Cantabria al derrotar-lo per un clar 74-61. L'inici ha estat disputat amb cistelles de Wade i Clark pels gallecs i Guillén i Johnson pels càntabres. Amb un lleuger avantatge dels locals s'arribava al final del primer quart. Al segon període van aparéixer les imprecisions dels dos equips. Ordín i Betinho van donar una mínima renda al Breogan durant el temps de descans. Però aquesta renda va augmentar ràpidament a la represa. Johnson mantenia amb vida els santanderins que amb una cistella de Larragan a la primera jugada de l'últim quart van arribar a situar-se a cinc punts. Però això va ser un miratge ja que els de Lugo van imposar la seva superioritat en els darrers instants aconseguint superar els deu punts de diferència. En canvi, l'Alicante Costa Blanca va perdre a Gandía i veu com perilla el tercer lloc de la classificació. Els locals van sortir amb molta energía conscients de que es jugaven la permanència. Fruit d'això, van aconseguir els primers avantatges. Els visitants no van remuntar fins al segon període, moment en que Pat Carroll va començar a endollar-se. Al descans, el marcador estava empatat. Luengo i Miller protagonitzaven l'estirada del Gandía al tercer parcial. Al cap de poca estona, la diferència ja superava els deu punts. Els últims deu minuts van ser un tràmit ja que els de Quim Costa van llençar la tovallola al mateix temps que alimentaven les esperances de salvació dels locals. El resultat final va ser 81-68. D'altra banda, el Tenerife Rural continua perseguint el Plus Pujol Lleida després de derrotar a l'Inca gràcies a un genial últim quart. (72-59) El primer quart va ser nefast i ambdos equips no van ser capaços de superar les defenses rivals. Sobretot l'equip tinerfeny que es va quedar amb només deu punts. L'aparició de Guaita al segon quart va propiciar un petit avantatge dels canaris. Barbour va ajudar als de Rafa Sanz amb punts que tancaven la primera part amb el resultat de 28-25. El tercer quart tampoc va ser gaire pròsper en anotació i va estar dividit en dues etapes. La primera dominada pel Tenerife i la segona per l'Inca que va empatar un partit que perdia de nou punts. Amb tot per decidir, els locals van jugar sense complexos i van anotar més punts que en els dos primers quarts junts. Cal destacar la inspiració de Sánchez i Wachsmann.

El Plus Pujol Lleida s'ha adjudicat el derbi català de la Lliga LEB amb més problemes dels previstos. (92-86) Els homes d'Edu Torres han derrotat a L'Hospitalet que ha ofert una bona imatge però continuarà immers en la lluita per evitar el descens. El matx, que es va decidir al darrer quart, va ser d'un nivell alt amb predomini dels atacs sobre les defenses. El millor jugador de l'encontre va ser el visitant Antelo que va mostrar el seu bon canell. Kevin Thompson i Leo Mainoldi van ser els màxims anotadors de l'equip local.

El Plus Pujol va començar el partit amb molta intensitat. Un triple de Fergerson i una posterior cistella de Jones col.locaven el 5-0 al marcador quan encara no s'havia disputat ni un minut. Thompson feia mal a la defensa rival amb cistelles interiors però la bona direcció de Quino Colom propiciava els primers punts de l'equip barceloní. Jugadors com Antelo o Corbacho es van endollar anotant cistelles exteriors que donaven avantatge al seu equip. La manca de duresa defensiva era un factor que perjudicava els blaus a causa de la inspiració de l'Hospitalet. L'aparició de Taylor va ser un nou escull pel Lleida Bàsquet ja que el base americà va aportar més velocitat al joc visitant. Una cistella seva situava el 14-20 a l'electrònic obligant Edu Torres a demanar temps mort. Llavors, un erràtic Leo Mainoldi anotava el seu primer triple. El primer període acabava amb una cistella en suspensió del jugador local més destacat, Kevin Thompson. El marcador era un ajustat 21-22. El segon quart s'iniciava amb un 2+1 del jove Llorca. No obstant, els primers punts de Hettsheimeir i Alberto Miguel retornaven la igualtat. Jaume Comas, amb una de les seves penetracions característiques, capgirava el resultat donant avantatge als seus. Però aquest petit avantatge local seria un miratge ja que l'encert dels deixebles de Mateo Rubio tornaria a deixar enrere els blaus. Les cistelles interiors de Llorens, el talent de Rocchia i la falta de criteri de l'arbitratge en les faltes personals eren lloses díficils de superar pel Plus Pujol. El suec Maraker mantenia viu el conjunt de casa amb sis punts en el tram final del segon assalt. Així, els jugadors d'ambdos equips marxaven als vestidors amb el resultat de 41-44 a l'electrònic.

La segona part començava amb dos punts de Marcus Vinicius. Posteriorment, els col.legiats assenyalaven una falta antiesportiva a Corbacho que era aprofitada per Berni Àlvarez que remuntava el partit. Dos cistelles més de Kevin Thompson completaven un parcial de 8-0 que regalava un avantatge de cinc punts al Plus Pujol. No obstant, un triple de Vega i una cistella d'Antelo tornaven a equilibrar l'encontre. El propi Antelo respondria a un triple de Mainoldi demostrant que tenia el canell molt afinat. Però els tirs lliures del capità Jaume Comas i l'entrega de tot l'equip aportaven als blaus una petita renda mai superior als sis punts. Berni Àlvarez aconseguia el seu primer triple del matx aixecant dels seients els espectadors que havien assistit al Barris Nord i Llorca demostrava la seva valentía amb entrades a cistella que superaven la defensa local. L'actitud dels àrbitres durant tot el partit estava indignant els afeccionats i una falta molt dubtosa de Leo Mainoldi va provocar una sonora mocadorada. Taylor va transformar els dos tirs lliures enmig de la cridòria del Barris Nord envers els col.legiats. Aquesta situació va descentrar els d'Edu Torres que van regalar la pilota en el servei de banda. Els infortunis es van completar sobre la botzina del quart ja que Taylor va anotar un agònic triple que va tornar a establir la igualada. (62-62) Però els de Lleida no es van rendir i van sortir disposats a guanyar el partit millorant la defensa. Fruit d'això, l'Hospitalet va estar quasi quatre minuts sense anotar i el Plus Pujol ho va aprofitar per aconseguir el màxim avantatge, deu punts. En aquest espai de temps, Mainoldi va anotar un triple i Rafael dues cistelles interiors. Berni Àlvarez va finalitzar el parcial de 10-0 de sortida amb la seva especialitat, el triple. Corbacho va respondre els tres punts a la jugada següent afirmant que els del Llobregat vendrien molt cara la seva pell. Llorca, amb un contratac, minimitzava encara més l'avantatge local quan ja no restaven ni cinc minuts per disputar-se. Cal destacar que en aquest període la tònica arbitral era la inversa, és a dir, els de Mateo Rubio eren penalitzats injustament en alguna jugada com una falta d'atac de Colom. Precisament, el base andorrà s'encarregaria d'afegir dosis d'emoció al partit anotant el 74-71 que donaria pas a una autèntica exhibició triplista. Alberto Miguel i Fergerson encistellaven pel bàndol local mentres Antelo posava la rèplica visitant en les dues ocasions. Després d'aquest intercanvi de triples sense treva, s'arribaria a l'últim minut. La diferència era de cinc punts gràcies a dos tirs lliures de Mainoldi. El pivot argentí del Plus Pujol sentenciaria el matx amb el seu quart triple de la nit. El decisiu llençament, que desfermava l'eufòria entre els afeccionats, elevava el marge local fins als vuit punts de diferència quan tan sols quedaven cincuanta segons pel desenllaç. Antelo, el millor del partit, continuava la seva exhibició particular aconseguint un 2+1 que ja no serviria de res. Després dels tirs lliures finals, el marcador es tancava registrant el definitiu 92-86 que manté els lleidatans a la cinquena plaça i condemna els barcelonins a patir fins al final per continuar a la LEB Or.

La Unión Baloncesto de La Palma atravessa una fantàstica ratxa de resultats que ningú podia imaginar quan l'equip estava tocat i enfonsat en la darrera posició de la classificació. Aquesta setmana han obtingut una victòria que, a més de ser la cinquena consecutiva, és de vital importància ja que el rival és un altre dels implicats en la lluita pel descens, el Palma Alcudia. Els balears van donar una mala imatge demostrant ser un equip pobre amb molts problemes anímics. Tot i que no van poder aturar la ofensiva local, Pau Del Tío i Thomas Terrell van fer un bon partit. El conjunt de Miraflores va basar el triomf amb l'aportació de tot el conjunt però cal destacar l'entrega del capità Arrocha i la intensitat de Maras. El matx ja estava decidit al descans. En canvi, a Burgos es va viure un partit vibrant que va significar la salvació del conjunt local. Encara no és un fet matemàtic però la victòria contra el Beirasar Rosalía (86-80) deixa els de Casadevall lluny de les dos últimes posicions. Els gallecs van disposar d'un estel.lar Brad Oleson però el domini burgalés en el rebot va ser decisiu. Lorant i Sanmartín van ser els millors del vencedor. També es va produïr una victòria local a Huelva. El minvat equip de Pepe Rodríguez va tornar a deixar-se la pell a la pista i va obtenir un triomf molt merescut contra un bon equip com el Ciudad de La Laguna. (88-81) Van Lacke va exhibir la seva classe amb una brillant actuació que va portar els seus companys a la permanència matemàtica. Bennerman i Morón van ser els millors aliats de l'escorta argentí. Aquest resultat manté les aspiracions de play-off de l'equip andalús al mateix temps que complica les del conjunt visitant.

10.4.08

Final Four LEB

Cáceres, la seu de la Final a Quatre
La FEB ha otorgat l'esdeveniment a la Federació Extremenya

La FEB ha decidit premiar la ciutat de Cáceres i li ha otorgat el privilegi d'organitzar les Finals a Quatre de les tres categoríes LEB. (Or, Plata i Bronze) L'esdeveniment es disputarà els dies 30, 31 de maig i 1 de juny. Primerament, estava previst que fos Madrid la ciutat que acollís la cita però els responsables de la federació van decidir vendre la condició d'amfitrió. Lugo, Alacant o fins i tot Lleida eren altres candidates.

Aquesta serà la primera Final Four de la LEB ja que aquest sistema de competició s'ha instaurat enguany. Hi participaran dotze equips (quatre de cada categoria) i lluitaran per una plaça d'ascens a la lliga superior. Cal recordar que els equips que acabin la temporada regular com a campions obtindran l'ascens directe. El torneig es disputarà al "Pabellón Multiusos de Cáceres" que disposa d'un aforament de 6500 espectadors. Aquest no serà el primer esdeveniment important que acollirà el poliesportiu extremeny. Els participants a la Final Four seran els vencedors del play-off al millor de tres partits que disputaran els classificats entre els llocs 2 i 9.

Pel que fa a l'Adecco LEB Or, les semifinals es jugaran el dissabte 31. Els dos guanyadors es desafiaran el diumenge en un matx que decidirà el desitjat ascens a l'ACB. Aquest aconteixement és una gran festa del bàsquet que no es voldrà perdre "La LEB a Lleida". La nostra web espera que el Plus Pujol Lleida arribi fins a Cáceres i ens representi a tots els lleidatans en aquesta Final Four que serà un magnífic colofó a una genial temporada.

- Més informació sobre el "Pabellón Multiusos de Cáceres"

- Sistema de Competició Adecco LEB

4.4.08

28na Jornada

Ja queda menys...

Amb el pas de les setmanes ens anem aproximant al desenllaç de la lliga regular. Després d'un intens mes de març, els equips afronten les set finals que resten amb optimisme. Molts d'ells aspiren a aconseguir l'ascens a la segona fase encara que n'hi ha dos que somnien obtenir el mateix premi estalviant-se patiment. Aquests dos són el Cai Zaragoza i el Bruesa GBC, els únics clubs que han sobreviscut a 27 jornades duríssimes. Però si hi ha una lluita dura aquesta és la que té com a premi la permanència. Fins i tot la Unión Baloncesto La Palma (que tenia un peu i mig a la LEB Plata) arriba a la recta final amb opcions serioses de salvar-se.

El Cai Zaragoza afronta un desplaçament molt complicat ja que juga al pavelló del Ciudad de La Laguna. Només dos equips han sortit del feu canari amb les mans plenes i els aragonesos hauran de ser els tercers si no volen abandonar la posició més privilegiada de la classificació. Els deixebles de Curro Segura, que sumen set victòries consecutives, són conscients de la dificultat del matx. En cas de derrota, l'única opció de mantenir el liderat seria una entrepussada del Bruesa. L'equip de Sant Sebastià juga a la sempre díficil pista de Los Barrios contra un equip que busca la novena posició. Els gaditans ja van donar la sorpresa a Illumbe durant la primera volta i volen repetir la gesta. Una de les claus podria ser la defensa dels de Moncho Fernández als jugadors exteriors de l'oponent. Encara que ja no té quasi opcions d'acabar com a campió de lliga, l'Alicante Costa Blanca vol donar una bona imatge als seus afeccionats que esborri el ridícul viscut a Huelva. Els homes de Quim Costa reben un Ford Burgos que viatja a terres llevantines amb tranquil.litat després dels darrers bons resultats. El partit es preveu atractiu ja que les dos plantilles disposen de jugadors de qualitat. D'altra banda, el Leche Río Breogan jugarà contra un Hospitalet en plena decadència esperant una desfeta dels d'Alacant. Els de Paco García s'han retrobat amb el bon joc que els va portar a conquerir la Copa del Príncipe i somnien amb arribar a les eliminatòries d'ascens en plena forma. Saben que el tercer lloc equivaldria a una dosi de moral important i no volen renunciar a aquest objectiu. L'equip català haurà d'unir-se per tal de superar el mal moment que estan atravessant i començar a encarrilar una salvació que es va encarint amb el pas de les jornades.

El Plus Pujol Lleida, sense cap baixa per lesió, es desplaça fins a les Illes Balears per enfrontar-se al Palma Alcudia. Els deixebles d'Edu Torres han perdut els últims dos partits disputats i saben que si volen continuar cinquens, caldrà recuperar el camí de la victòria. El matx no sembla d'excessiva dificultat pels blaus ja que l'equip local es troba amb cinc victòries menys que els lleidatans i és el primer equip fora de la zona de descens. No obstant, disposen de jugadors de la talla de Terrell, Rejón o Puyada i qualsevol relaxació podria ser un enemic en les aspiracions del club de Lleida. L'encontre, que tancarà la jornada 28, promet emocions fortes. Una victòria dels visitants els encarrilaria la classificació pel play-off ja que els dos propers partits del Plus Pujol seran al Barris Nord.

Dos equips que ocupaven les places de descens atravessen ara una magnífica ratxa que els ha allunyat del trist panorama que vivien. Són el Bàsquet Inca i La U.B. La Palma. Els primers són l'entitat amb la segona millor ratxa de la lliga i van véncer a Lleida la darrera jornada. Acumulen cinc triomfs consecutius i tenen la permanència molt propera. El rival, en canvi, segueix a la zona de descens. No obstant, també atravessa una ratxa de tres victòries seguides i té moltes opcions de salvar-se després d'estar gairebé sentenciat. Finalment, partit dramàtic amb moltíssima tensió a Santander. L'Alerta Cantabria rep a l'Aguas de Valencia en un matx en que el perdedor pot enfonsar-se de manera gairebé definitiva. El conjunt local, si aconsegueix guanyar, agafarà oxigen per afrontar els últims sis examens. Els visitants estrenen entrenador després de la dimissió d'Isma Cantó. El veterà ex-entrenador dels valencians portava 12 temporades al club.

PARTITS JORNADA 28 4/4/08
Palma Alcudia - Plus Pujol Lleida 62-66
C.B. L'Hospitalet - Leche Río Breogan 73-77
Basquetinca.com - U.B.La Palma 77-84
Melilla Baloncesto - Tenerife Rural 48-77
CB Villa de Los Barrios - Bruesa GBC 69-66
La Laguna Canarias - Basket Cai Zaragoza 69-83
Beirasar Rosalía - C.B. Ciudad de Huelva 90-85
Alicante Costa Blanca - Ford Burgos 100-90
Alerta Cantabria - Aguas de Valencia Gandía
78-85

El Cai Zaragoza ja té un peu i mig a la lliga ACB. Els deixebles de Curro Segura van tornar a demostrar que són els millors de la competició guanyant amb autoritat en una pista complicadíssima com és el Pabellón Ríos Tejera de La Laguna. (69-83) Els locals van iniciar el matx disposats a no deixar-se intimidar i mitjançant Donaldson i Alex González mantenien el marcador equilibrat. Però el segon quart va ser de clar domini aragonés. Els canaris van disminuïr molt el seu encert i el Cai ho va aprofitar amb un joc interior molt potent. Al descans, la diferència era superior als deu punts. (23-35) Quinteros i Starosta van dominar el joc a la represa i la renda dels líders va incrementar considerablement. La lluita local va desconcertar als de Zaragoza durant uns minuts i el marcador es va anar ajustant. Un triple de Detrick a l'inici de l'últim quart col.locava els seus a només tres punts. Però llavors es va veure el nivell dels vermells que amb tres triples consecutius van esborrar les il.lusions del Ciudad de La Laguna tenint un final de partit plàcid. Una victòria que obté un valor doble ja que l'únic perseguidor del Cai, el Bruesa, va entrepussar a la localitat gaditana de Los Barrios. (69-66) El partit va començar amb un petit avantatge local que aviat va donar pas a l'intercanvi de cistelles. Rivero i Howard pels locals i Hopkins i López pels visitants, eren els millors. Al segon assalt, els de Moncho Fernández van oferir la seva millor versió basada en l'excel.lència defensiva. Fruit d'això van aconseguir arribar al descans amb vuit punts de renda. Però els de Laso, conscients de la importància del matx, van reaccionar al tercer quart amb cistelles de Brown i Panko que capgiraven el resultat. L'últim quart començava amb avantatge dels bascos que liderarien el marcador durant gairebé tot el període. Uns minuts d'estancament ofensiu propiciava que Los Barrios es mantingués amb opcions fins al final. Una cistella de Moss portava la il.lusió a les grades del Samuel Aguilar. Dos tirs lliures posteriors de Rivero elevaven l'avantatge local a tres punts quan ja no quedava ni mig minut per jugar-se. El matx es va decidir a la línia de personal i Uriz i Rivero van voler assumir la responsabilitat. A tres segons del final, el base del Bruesa va llençar a fallar el segon llençament per tal d'aconseguir un rebot que pogués forçar la pròrroga. L'àrbitre va assenyalar una més que discutible falta sobre Hopkins, el qual va tenir l'oportunitat d'empatar però només va ser capaç d'encistellar un dels tirs. Després de dos tirs lliures més de Rivero, les opcions d'ascens directe del Bruesa es van esfumar ja que Schraeder no va poder traspassar l'anella en un desesperat tir des del centre de la pista.

El Melilla va perdre contra el Tenerife amb un nivell d'encert paupèrrim ja que no va poder superar ni els 50 punts amb tot el partit. (48-77) Amb tantes facilitats, l'equip tinerfeny va aconseguir una victòria còmoda que li donarà moral per afrontar els següents encontres en que buscarà aconseguir la cinquena posició. El parcial inicial de 0-9 ja avisava del que acabaria succeint. L'encert exterior de jugadors com Llompart o Francis Sánchez obriria escletxes insuperables pels nord-africans que continuaven sense trobar el camí de l'anella. Només Zagorac responia en un equip que va anar-se'n als vestidors perdent per un ridícul 18-39. La situació no va variar a la segona part i les diferències eren d'escàndol per culpa de la inspiració d'un magnífic Llompart. El darrer quart va ser de tràmit. El Tenerife va demostrar que sense un Barbour brillant és capaç d'aconseguir triomfs importants mentres el Melilla veu com perd la plaça de play-off. Un altre equip amb idèntica situació que els de Rafa Sanz és el Beirasar Rosalía. Els de Santiago de Compostel.la es van desfer d'un lluitador Ciudad de Huelva per un ajustat 90-85. Els andalusos estan protagonitzant un final de temporada digne d'aplaudir ja que amb només set jugadors professionals i amb nombrosos problemes econòmics estan plantant cara cada setmana. Brad Oleson va tornar a exhibir-se ajudat pels seus companys Binetti i Dedas. El bon partit de Van Lacke no va ser suficient per remuntar completament un partit que el Rosalía va arribar a dominar de setze punts. El Ford Burgos de Casadevall també ha estat a punt de capgirar el partit que ha jugat a Alicante. El conjunt de Quim Costa ha començat el partit amb força i progressivament incrementava els avantatges fins a marges propers als vint punts gràcies a la capacitat de lideratge de jugadors com Fisher o Norel. Un parcial de 0-9 provocat per una tècnica a les acaballes del segon període retornava les esperances als visitants. Els alacantins es descentraven i els de Casadevall, molt encertats, s'apropaven perillosament. Diego García i Sanmartín mostraven el seu bon canell i portaven als burgalesos a lluitar per véncer el tercer classificat. Però el talent de Nick George i Lucio Angulo eren esculls insuperables pels visitants que veien com acabaven encaixant cent punts. 100-90 és el resultat final d'aquest bon partit.

El Plus Pujol Lleida ha aconseguit la victòria en el matx que ha disputat a Mallorca contra el Palma Alcudia. (62-66) Els deixebles d'Edu Torres no han realitzat un bon partit en atac però els errors d'uns locals molt nerviosos els han facilitat la feina. El triomf és vital pels blaus ja que els manté a la cinquena posició de la taula. Alberto Miguel, amb cinc triples, i Hettsheimeir han estat els millors dels guanyadors mentres Rejón ha estat el més encertat dels balears.

El partit començava amb quatre punts de Kevin Thompson. El pivot nord-americà sortia al cinc titular i demostrava que el seu fitxatge ha estat un encert. No obstant, Rejón responia al 0-4 inicial amb quatre punts més que portaven l'empat al marcador. Llavors, Kornegay es convertia en el protagonista de l'encontre amb cistelles interiors que donaven els primers avantatges al conjunt d'Eloy Doce. Els blaus es mostraven espessos i amb falta de ritme però els de casa tampoc trobaven gaires escletxes a la defensa lleidatana. Un triple de Schutte començava a complicar la situació però dues cistelles de Maraker i Brian Jones minimitzaven l'avantatge del Palma al desenllaç del primer assalt. (15-12) El resultat d'aquest primer parcial ja reflectía que el matx seria de poca qualitat i amb predomini de les defenses sobre els atacs. Alberto Miguel empatava amb un triple a l'inici del segon període. L'escorta càntabre, amb un altre llençament exterior, portaria els d'Edu Torres a obtenir una renda de cinc punts a favor. El joc horrorós amb constants pèrdues de pilota d'ambdos equips avorria els pocs afeccionats que havien accedit al Palma Arena. L'avantatge dels visitants s'incrementaria després d'una falta tècnica comesa per un nerviós Rejón i executada a la perfecció pels blaus. Dave Fergerson anotava els dos tirs lliures de la sanció i, en el servei de banda posterior, un Alberto Miguel molt inspirat encistellava el seu tercer triple de la tarda. El Plus Pujol, sense fer res de l'altre món, havia capgirat el resultat i ja liderava el partit per deu punts de diferència. Schutte intentava rivalitzar amb Miguel amb un triple però el brasiler Hettsheimeir aportava confiança a l'equip amb una jugada de 2+1. Un tir lliure de Marcus Vinicius tancava la primera part amb un 27-35 molt inquietant pels mallorquins.

Els errors absurds i les imprecisions constants no van desaparéixer a la represa. A més, un discret Leo Mainoldi va cometre la seva quarta falta i Edu es va veure obligat a substituir-lo. Els punts no arribaven i el matx no disposava de ritme ni fluidesa. Després d'una cistella de Vinicius, els locals van escurçar l'avantatge fins a quatre punts. Kornegay feia mal a la defensa blava amb punts interiors que minimitzaven l'avantatge lleidatà a la mínima expressió. Un Plus Pujol molt descentrat no podia fer res per aturar l'esmaixada de Rejón que col.locava l'equilibri al marcador enmig del desconcert visitant. Alberto Miguel tornava a erigir-se com a l'heroi dels del Segrià amb un altre triple que salvava els mobles. L'elèctric escorta càntabre clavava el seu cinquè i últim triple amb un llençament en suspensió sobre la botzina del tercer quart. El resultat tornava a ser cómode i les garantíes d'acabar el partit amb èxit eren bastantes. (43-50) Anderson Schutte assumia responsabilitats aconseguint apropar a dos punts el conjunt mallorquí. Llavors, un Berni Àlvarez molt erràtic anotava els seus únics punts amb un triple tranquil.litzador. Rafael demostrava que atravessa un bon moment de forma amb cistelles interiors que tornaven a aproximar les rendes visitants a marges propers als deu punts. El Lleida es beneficiava dels nervis i la precipitació dels deixebles de Doce. El Bàsquet Alcudia era incapaç d'inquietar els d'Edu Torres que dirigits per Brian Jones temporitzaven el joc amb jugades llargues que tot i no ser efectives ajudaven a consumir els minuts. Un 2+1 del màxim anotador del matx, Rejón, donava ales als seus companys. El propi Rejón s'encarregaria de posar por al cos dels lleidatans amb un llençament que traspassava l'anella a poc menys d'un minut pel desenllaç. No obstant, l'avantatge del Plus Pujol encara era de cinc punts. Puyada va disposar de l'última opció de victòria balear. El base del Palma va decidir jugar-se un triple però el seu decisiu llençament va ser escopit pel cèrcol. Quedaven vint minuts pel so de la botzina i el triomf volava cap a la capital del Segrià. Feliu, amb una cistella a l'últim segon, maquillava el resultat establint el definitiu 62-66. La victòria dels visitants, tot i no ser brillant, els manté en la cinquena posició abans d'encadenar dos partits consecutius al Barris Nord. Els de Mallorca continuaran una setmana més molt aprop del precipici i ja només queden sis finals.

L'Alerta Cantabria continua tocat i enfonsat. Aquesta jornada va perdre a casa contra un rival directe com és el Gandía i es troba a una sola derrota dels llocs que condueixen a la LEB Plata. L'inici del partit va ser decisiu ja que el conjunt valencià va saber aprofitar la manca d'encert dels càntabres amb bons percentatges en el tir de tres punts. L'equip visitant obtenia avantatges clars que feien perillar el triomf dels locals que no trobaven un referent ofensiu. Miller, un dels jugadors més destacats, continuava incrementant les rendes a la represa. Tot i els intents desesperats de remuntada de Saunders i Larragan, la victòria llevantina mai va perillar. No obstant, el signe del matx es va acabar decidint en els tirs lliures finals. (78-85) Un altre equip amb problemes és l'Hospitalet. Va encaixar la cinquena derrota consecutiva i s'ha vist abocat a una situació com la de l'Alerta Cantabria. (73-77) L'equip de Izquierdo va començar el partit amb el peu esquerra i contra un rival com el Breogan no es pot perdonar. Ordín començava a donar avantatge als gallecs amb una direcció magistral i tirs inversemblants. El base espanyol repartia joc propiciant bones opcions de llençament pels companys. Devis s'encarregava de mantenir a ratlla els joves jugadors del conjunt català però a la segona part va resorgir la figura de Serge Ibaka que rivalitzant amb Morentín va escurçar la renda dels de Lugo. La remuntada no va ser possible tot i el defalliment final del Breogan que gairebé ha garantit el factor pista en el play-off.