26.1.08

CAMPIONS DE LA COPA PRÍNCIPE

El Breogan obté el títol amb un triple de Morley sobre la botzina
El Leche Río Breogan s'ha proclamat campió de la Copa Príncipe de Asturias. Ha derrotat a l'Alicante Costa Blanca amb un triple de Zach Morley sobre la botzina que ha embogit als afeccionats i jugadors gallecs. El partit, disputat al Príncipe Felipe de Zaragoza, ha estat genial. La igualtat ha estat la nota predominant d'un encontre amb clar domini ofensiu. Ambdos conjunts han demostrat ser clars candidats a l'ascens però han estat els de Paco García els que han tastat la gloria en un final d'autèntic infart. (94-91) Cal destacar que l'MVP del torneig ha estat el jugador del Breogan Morentín.

El partit ha començat amb intercanvi de cistelles. Aquesta circumstància ja presagiava que es podria veure un bon espectacle. Les jugades de Digbeu donaven al seu equip els primers avantatges encara que el Breogan no tardava a empatar el partit amb dos llençaments de tres. Bones jugades dels dos finalistes tancaven el primer quart amb un merescut empat a 24. El segon període començava amb la mateixa tònica però Fisher s'encarregava de tornar a avançar als de Quim Costa. El base americà anotava nou punts amb dos minuts que el refermaven com al millor jugador del matx. Això, unit a uns instants d'imprecisions del conjunt gallec, propiciava que els alacantins anessin sumant punts fins a obtenir una renda màxima de vuit punts. Al descans el marcador reflectia el 46-52 després d'una postrera cistella d'Andriskevicius.

L'equip alacantí tornava dels vestidors decidit a adjudicar-se el triomf. Els seus alts percentatges els permetien aconseguir arribar a la barrera dels deu punts. No obstant, aquesta barrera es trencaria aviat. L'equip de Paco García aconseguia un parcial de 7-0 que retallava els marges fins a només tres punts. Més tard, seria Zach Morley qui escalfava el canell. L'aler del Breogan aconseguia cinc punts que donaven el triomf momentani al seu equip. El matx s'embarbussava una mica. Només una mica perque Carroll, de l'Alicante, anotava dos triples que feien somniar a l'equip de Quim Costa. Iniciaven el darrer assalt amb un avantatge de cinc punts que mantenia el partit obert però els convertia en favorits. El partit seguia amb emoció, seguia amb igualtat. No obstant, els canells dels jugadors començaven a sentir la pressió. Eren conscients de la proximitat del desenllaç. Fisher, el millor jugador del partit amb 25 punts, anotava un triple vital per conservar cinc punts de renda a falta de quatre minuts. No serviria de gran cosa ja que Clark amb una jugada de 2+1 aconseguia la rèplica. Coppenrath era expulsat per faltes personals i els de Lugo ho aprofitaven per remuntar la final. Nacho Ordín i posteriorment Waleskovski anotaven triples que situaven l'empat a 91 ja en el darrer minut. Taquicàrdia a Zaragoza. Dos equips, dues aficions amb el cor en un puny. Nervis, nervis i més nervis. Fruit d'aquest fet, Norel errava dos tirs lliures claus. Tot i això, encara serien els de Quim Costa els que disfrutarien de la teòrica última possesió. La penetració de Dumas acabava en una pilota perduda a falta d'un segon i mig que semblava condemnar el partit a la pròrroga. Però Paco García i els seus jugadors encara tenien que dir l'última paraula. Després del temps mort, la pilota volava a les mans de Morley que fintava a Digbeu. L'americà es quedava sol i no perdonava sobre la botzina. Els gallecs saltaven eufòrics al centre de la pista, Morley era un autèntic heroi. No obstant, el triomf és del conjunt. Un triomf merescudíssim del "tapat" de la competició. Enhorabona campions!!!

Morley anota el triple que dóna la Copa Príncipe al seu equip

24.1.08

XVI Copa Príncipe de Asturias

COPA PRÍNCIPE A ZARAGOZA
Aquest cap de setmana es disputa la Copa Príncep d'Asturies de l'Adecco LEB Or. Els quatre primers classificats al final de la primera volta (Cai Zaragoza, Alicante Costa Blanca, Bruesa GBC i Leche Río Breogan) seran els participants de la XVI edició del torneig que es jugarà a Zaragoza. El sorteig, celebrat el passat dilluns, va deparar els següents emparellaments:

SEMIFINALS 25/1/08

ALICANTE COSTA BLANCA - BRUESA GBC 87-81

CAI ZARAGOZA - LECHE RÍO BREOGAN 95-96

FINAL 26/1/08 19:00

Segueix el torneig amb el Dossier de la FEB

L'Alicante de Quim Costa i el Bruesa de Pablo Laso no volen perdre l'ocasió de conquerir un trofeu que els refermaría com a màxims candidats a l'ascens a la lliga ACB. Ambdos equips viatgen a terres aragoneses conscients de la dificultat del partit de semifinals. El precedent de la lliga regular va ser favorable als de Sant Sebastià, però en un matx entre equips de tanta qualitat pot passar qualsevol cosa. El poder físic dels jugadors alacantins pot ser determinant però els de Laso disposen dels serveis de l'MVP de la LEB Or, Andy Panko. El jugador americà necessitarà l'ajuda dels seus companys si vol accedir a la gran final del torneig. Un torneig que té al Cai Zaragoza com a favorit. Principalment per dos motius: la condició d'amfitrió i el fet de ser l'actual líder de la lliga. No obstant, això es podria convertir en un obstacle en forma de pressió ja que l'abundant afició local obliga al seu equip a superar els dos partits que el separen del títol. El primer escull serà el Leche Río Breogan de Paco García. Tot i la important baixa de Davis (Jeffers també és dubte), els gallecs no descarten donar la sorpresa. Són un equip compensat i amb gran talent que ja va derrotar als de Curro Segura a la quarta jornada de lliga.

L'Alicante Costa Blanca és el primer finalista de la XVI Copa Príncipe de Asturias. S'ha imposat al poderós Bruesa en un partit molt disputat. (87-81) Els tirs lliures anotats per Digbeu en el tram final han estat decisius. El partit s'ha iniciat amb un Alicante molt concentrat que obtenia les primeres rendes favorables. El Bruesa realitzava un esforç considerable per capgirar la situació i ho aconseguia mitjançant la inspiració de Faverani. Una gran defensa dels bascos en els darrers minuts del segon període provocava que capgiressin el resultat. Andy Panko, com és habitual, era el líder dels homes de Pablo Laso que descansaven amb el 48-51 a l'electrònic. El tercer quart va ser determinant per al signe del partit. Els alacantins van dominar amb claredat al Bruesa que no es va trobar gens cómode en atac. La diferència de set punts a l'inici del darrer quart presagiaven una victòria de l'equip que exercia de local. I així ha estat. No obstant, la lluita de l'equip perdedor ha estat considerable i l'entrega d'un genial Hopkins ha nivellat el partit. Els de Quim Costa no han acusat els nervis a l'hora de llençar els tirs lliures que l'han portat a jugar la final.

Al Príncipe Felipe s'ha produït la sorpresa. La maldició de l'amfitrió continua viva després de la derrota del líder de la lliga a mans d'un magnífic Breogan. (95-96) Com demostra el marcador, el partit ha estat trepidant i amb domini dels atacs sobre les defenses. Quinteros i, sobretot, Phillip han realitzat actuacions extraordinaries pels aragonesos, però el joc col.lectiu visitant ha obtingut el merescut premi d'accedir a la final. El partit ha començat amb un intercanvi de cistelles dels dos conjunts que propiciava un marcador elevat. Al segon quart, coincidint amb la sortida de la pista de Phillip i Quinteros, els de Lugo s'han escapat gràcies a uns minuts màgics de Daniel Clark. Els de Curro Segura no podien aturar els percentatges de l'oponent que marxava al descans amb un còmode 47-58. A la represa, els locals intentaven remuntar el partit però aviat s'adonaven que no seria gens fàcil. Els percentatges de l'equip gallec continuaven sent molt alts. Tot i això, la diferència al final del tercer període era de només tres punts. L'últim quart seria d'infart. Els de Paco García resistien però un 2+1 de Phillip empatava el matx. Un minut més tard, Lescano portava el deliri a la grada amb el 93-91. Quedaven dos minuts. Héctor García, molt inspirat, assumia la responsabilitat. A falta de quinze segons avançava el seu equip amb un tir lliure. Última possesió pels locals que buscaven a la desesperada una cistella que els portés a la final del torneig que ells mateixos organitzaven. Però el Cai s'ofegaria en una gran defensa del Breogan que acabava amb celebració gallega al centre de la pista. La gran final, Alicante - Breogan es jugarà dissabte a les 19 h.

18.1.08

17na Jornada

Final de la 1ra Volta
Tenerife i Breogan es disputen l'última plaça de copa

S'acaba la primera volta de la competició. Una primera volta que ha estat apassionant. Esperem que la segona també ens depari molta emoció i lluita a tots els racons de la classificació. La pugna per l'ascens directe, la rivalitat per entrar al play-off, la dura batalla de la permanència... molts objectius per divuit bons equips que defensen el seu honor cada setmana. La darrera jornada de la primera volta decidirà qui acompanya al Cai, l'Alicante i el Bruesa a la Copa Príncep d'Asturies. Els aspirants són Tenerife i Breogan, que s'enfronten entre ells. Els gallecs es poden permetre el luxe de perdre el partit. Això si, per menys d'11 punts. Aquesta circumstància unida a la bona primera volta realitzada converteix als de Paco García en favorits per aconseguir aquest objectiu. No obstant, els tinerfenys juguen al seu feu. I a més, es troben en una excel.lent dinàmica que els ha portat a sumar quatre victòries consecutives. Pot passar qualsevol cosa...

Un altre partit estrella és el que disputa l'equip de la nostra ciutat, el Plus Pujol Lleida. Els d'Edu Torres viatjen al Pabellón Príncipe Felipe de Zaragoza, feu del líder. Els de Curro Segura dominen la lliga a causa d'una primera volta impecable en que només han deixat escapar tres triomfs. L'últim va ser el passat dissabte a Hospitalet. La direcció de Lucas Victoriano, el poder anotador de Quinteros, el domini sota els taulers de Phillip i Starosta... són algunes de les moltes virtuts d'un equip que ha demostrat ser el màxim aspirant a l'ascens. Així doncs, els lleidatans (que pateixen la lesió de Maraker) no tenen res a perdre en un matx d'aquells que ningú es vol perdre.

Els principals perseguidors del Cai, Alicante i Bruesa, no es poden permetre fallar. Sobretot els de Sant Sebastià que juguen a casa amb el cuer U.B. La Palma. Els canaris estan obligats a intentar guanyar allà on vagin per tal de sortir d'una zona de descens en la que conviuen des de fa temps. Els que tampoc poden fallar són els alacantins. Els de Quim Costa reben al perillosíssim Los Barrios. Els andalusos es troben a la zona tranquil.la i afronten el partit sense pressió.

Partit trepidant a Huelva. Els locals reben a l'Hospitalet, crescut després d'aconseguir la proesa de véncer al líder. Els estats d'ànim poden ser diferents ja que el Ciudad de Huelva afronta el duel amb la recent derrota "in extremis" a Mallorca. Pot succeïr qualsevol cosa en un partit clau per aconseguir una plaça de play-off. Un altre partit que no es pot perdre ningú és el duel entre els dos rescièn ascendits: Beirasar Rosalía i La Laguna Canarias. Ambdos plantilles han realitzat una primera volta extraordinària i encaren el tram final de la lliga com aspirants al play-off. Dos equips que no encaren la segona volta amb tant optimisme són el Ford Burgos i el Palma. Aquests equips, sobretot el Palma, aspiraven a lluitar a la part alta i es troben ara a la baixa. Els visitants han perdut a Lou Roe, la seva estrella, però arriben al pavelló burgalès amb la moral renovada.

Partit dur a la zona baixa de la taula. Gandía e Inca es desafien amb la intenció d'aconseguir un triomf vital. Un triomf d'aquells amb valor doble. El vencedor tancarà la volta enfonsant un rival directe i amb la moral força reforçada. Per acabar, el Melilla Baloncesto es desplaça a Santander on buscarà una victòria important que els apropi als play-off. Els locals, podrien tancar la volta a la zona de descens en cas de derrota.

PARTITS JORNADA 17 18/1/08
Tenerife Rural - Leche Río Breogan 91-90
Bruesa GBC - U.B.La Palma 83-76
Basket Cai Zaragoza - Plus Pujol Lleida 81-58
C.B. Ciudad de Huelva - C.B. L'Hospitalet 92-83
Ford Burgos - Palma Alcudia 85-58
Aguas de Valencia Gandía - Basquetinca.com 91-81
Alerta Cantabria - Melilla Baloncesto 69-67
Alicante Costa Blanca - CB Villa de Los Barrios 88-87
Beirasar Rosalía - La Laguna Canarias 75-70


El Leche Río Breogan ha aconseguit classificar-se per a la Copa del Príncipe. No s'ha pogut endur el triomf de Tenerife, però ha salvat l'average. Els locals han iniciat el partit amb força. Barbour els impulsava cap a l'avantatge d'onze punts necessaris per anar al torneig de Zaragoza i la parròquia local somniava amb el miracle. L'esforç dels de Lugo al segon assalt els permetia reconduïr la situació. Dani López avançava als visitants a l'electrònic tinerfeny. Però va ser la nit de Barbour. L'aler americà encistellava punts i més punts portant el seu equip cap a la victòria. Van estar aprop d'aconseguir superar els onze punts, però els de Paco García van remuntar de nou. Fins i tot haguessin pogut forçar la prórroga. Un triple final de Rojas va tancar el partit amb 91-90.

El Plus Pujol Lleida ha perdut contundentment a la pista del líder, el Cai Zaragoza. (81-58) Els aragonesos han realitzat un gran partit demostrant que gairebé no tenen rival. Els homes d'Edu Torres han fet el pitjor partit de la temporada mostrant-se com una joguina trencada a les mans del líder de la lliga. La valoració de 102-62 o el fet que els lleidatans hagin encertat un únic llençament triple són dos factors que han produït el desenllaç final.

El partit començava amb cistelles visitants que responien els locals. Ben aviat, els de Curro Segura aconseguien els primers avantatges gràcies a la intimidació de Starosta. Els errors en atac del Lleida Bàsquet causats pel poder interior local provocaven uns percentatges molt baixos. La sortida a la pista d'Erek Hansen no suposava un estímul per al seu equip que acabaria el primer assalt perdent de set punts. (19-12) El segon període s'iniciava amb una antiesportiva amb 2+1 incluït. Aquesta jugada impulsava al Cai fins als deu punts d'avantatge. A més, portava a Hansen a la banqueta amb tres faltes personals. Lescano i Phillip eren els millors de l'equip aragonés que, en nombroses ocasions, era beneficiat per un arbitratge casolà que es deixava influenciar pels gairebé 10000 afeccionats que omplien les grades del Príncipe Felipe. A les acaballes d'aquest segon quart arribava l'únic triple del Plus Pujol. El firmava Berni Àlvarez responent a un anterior triple de Lescano. La diferència s'escurçava fins als set punts amb una penetració de Brian Jones, però els locals aviat recuperaven la renda de deu punts. Una pèrdua de pilota dels visitants provocava un espectacul.lar triple de Paolo Quinteros que tancava el segon quart amb el marcador de 45-32.

Quinteros continuava la seva exhibició a la represa liderant als locals. Els deixebles d'Edu Torres no podien fer res per evitar les cistelles fàcils de l'oponent que aconseguia avantatges propers als vint punts. El Plus Pujol evitava que el partit quedés sentenciat abans d'hora amb punts de Leo i Rafael que minimitzaven la desfeta fins als deu punts. No obstant, la superioritat local era evident i el poder de Phillip sota cistella resultava determinant. El tercer període finalitzava amb 62-48. Una diferència quasi impossible d'esborrar en deu minuts. Una jugada de 2+1 i una antiesportiva d'Oscar González feien concebre esperances. Però el miracle no és produïría. Quan els lleidatans s'apropaven minimament a l'electrònic, els de Curro Segura feien gala del seu potencial recuperant marges comodíssims. Les assistències de Victoriano i la manca d'encert exterior eren esculls massa grans per als blaus que van signar un partit nefast. Els dos darrers minuts servirien perque Andre Turner debutés amb la samarreta vermella del Cai davant una afició entregada. Els d'Edu Torres llençaven la tovallola i s'emportaven cap a Lleida una humillant renda de 23 punts. (81-58) El tècnic visitant reconeixia que el seu equip havia realitzat el pitjor partit de la temporada i s'autoculpava per la derrota. També manifestava que el rendiment d'Erek Hansen no és l'esperat. El pivot americà podria tenir les hores comptades a l'equip del Barris Nord.

El Bruesa va patir de valent per véncer al cuer. L'U.B. La Palma va plantar cara a Illumbe gràcies a la inspiració d'Héctor Manzano i Isma Torres. Issac Lopez posava al seu equip en el partit deixant que fos Panko qui segellés la victòria en un final molt ajustat. Finalment, 83-76. Encara va ser més igualat el partit de l'Alicante Costa Blanca. El Villa de Los Barrios dominava el partit des dels inicis, però la qualitat del conjunt local s'oposava a la derrota. El gran heroi alacantí va ser Nick George que va anotar dos triples en el darrer minut (l'últim a set segons de la botzina). Pedro Rivero no va encertar el tir decisiu al límit del temps. (88-87)

El duel d'ascendits ha ofert espectacle i emoció al públic de Santiago de Compostel.la. L'equip de casa s'ha acabat adjudicant el triomf i escala alguna posició a la taula. (75-70) Va ser el Rosalía qui va portar la iniciativa al llarg de l'encontre. Oleson i Ramsdell eren els més destacats. L'esforç de La Laguna al tram final no va ser suficient per capgirar el resultat. A Santander, patiment per l'afició local. El Melilla Baloncesto va portar el matx a un final agònic gràcies al bon joc de Southall i Gloger. El joc exterior local comandat per Betinho va donar la victòria a l'Alerta Cantabria als últims segons. (69-67) El Ciudad de Huelva tanca la primera volta amb bon peu. Va derrotar a l'Hospitalet per 92-83 en uns minuts finals molt bons. Els catalans arribaven a Huelva amb moral després de guanyar al Cai, però l'encert de Junyent i Hernández van ser determinants per al signe del partit.

El Palma Alcudia va tornar a perdre acusant greument la baixa de Roe. La derrota contra el Burgos, un rival directe per la permanència, va ser contundent. (85-58) L'equip de Casadevall anava augmentant les diferències progressivament de la mà de Sanmartín i Bozov. Lo Grippo, el més destacat, va acabar de rematar un equip en que només es va salvar el base català Puyada. L' Aguas de Valencia Gandía va confirmar la seva millora amb una nova victòria. Aquest cop va superar el Basquetinca.com. Els balears queden immersos en una zona de descens que no aconsegueixen abandonar. Les claus del triomf llevantí van ser l'anotació de Grunfeld i Volcy. Stacey, molt feliç a Inca, no va poder evitar la derrota. (91-81)

11.1.08

16na Jornada

La Copa del Príncep en joc
Durant la setmana, s'ha decidit la seu de la Copa del Príncep. Serà Zaragoza. Una ciutat que viu el bàsquet amb passió i presumeix d'animar el millor equip de la lliga que, a més, és el club que disposa de més socis a l'Estat Espanyol. La competició la jugaran els quatre primers classificats al final de la primera volta. L'únic equip que té la presència assegurada és l'amfitrió, encara que ningú dubta que Breogan, Alicante i Bruesa seran els equips que acompanyin als aragonesos a l'aconteixement. Intentarà col.lar-se el Ciudad de La Laguna que està firmant una primera volta excel.lent ja que és un rescièn ascendit. El Plus Pujol Lleida encara conserva mínimes opcions de participar a la cita. Ara bé, caldria guanyar els dos partits que resten per acabar la volta (ni més ni menys que contra el Bruesa i el Cai) i esperar una carambola en els altres encontres.

Parlem ara de la setzena jornada. El líder es desplaça a Hospitalet de Llobregat amb la missió de sumar la dotzena victòria consecutiva en una pista freda i complicada. Els de Curro Segura, en un moment de forma òptim, volen seguir marcant distàncies amb els seus perseguidors. El Breogan de Lugo estrenarà americà disputant el derbi gallec de la categoria contra el Rosalía. Els visitants, que s'han refet d'una mala dinàmica, intentaran sorprendre al segon classificat. Probablement, els participants a la Copa s'acabaran de decidir en els duels que afrontaran a domicili els actuals tercer i quart classificat. Sobretot en el partit de La Laguna. L'Alicante, que ja no guanya els partits amb facilitat, sap que una derrota en territori canari complicaria molt les seves aspiracions en favor dels locals. El partit es preveu igualat i amb emocions fortes.

Partidàs al Barris Nord. El Bruesa de l'MVP Andy Panko arriba a Lleida amb la missió de deixar sentenciat el seu pas a la Copa i continuar la lluita pel liderat. Els d'Edu Torres, forts a casa, volen aconseguir un triomf de prestigi que els dóni moral i els consolidi a la zona de play-off. A més, encara mantindrien petites opcions d'accedir al torneig coper. Ambdos equips disposen de magnífics jugadors, de manera que el matx promet espectacle. Per si fos poc, el Lleida Bàsquet oferirà un homenatge al ex-jugador lleidatà Berni Tamames durant el temps de descans. Lleidatans, calen més alicients per anar al Barris Nord a gaudir del bàsquet?

Partit de nervis i pressió a Inca. Els balears, en zona de descens, juguen contra un altre dels equips de la zona baixa: el Ford Burgos. Els visitants s'han reforçat aquesta setmana amb Sanmartín, un veterà aler, i volen guanyar per deixar enfonsats al seu oponent. Ambdos plantilles tenen qualitat per lluitar fins i tot pel play-off però, de moment, es troben a la zona més baixa del campionat. No obstant, el cuer és un altre equip: la U.B. La Palma. Serà díficil que abandonin aquesta pèssima posició ja que s'enfronten a un crescut Tenerife Rural. Però tot pot passar. I més quan es tracta d'un derbi com en aquesta ocasió. Un altre equip que necessita sumar victòries és el Gandía. Els valencians viatgen a Melilla mentalitzats en donar continuïtat al triomf de la setmana passada. Els de Paco Olmos volen fer-se forts a casa per tal de lluitar per objectius més ambiciosos que la permanència. Com a curiositat, cal destacar que en aquest partit es viurà el duel entre els germans Vallmajó.

L'Alerta Cantabria necessita reaccionar. Ha començat bé l'any, però la seva situació a la taula l'obliga a no permetre's ensopegades. Aquesta setmana visita Los Barrios, una de les pistes més difícils de la lliga. Els dos equips han mostrat durant la setmana un gran respecte pel rival però, alhora, moltes ganes de véncer. Per últim, diumenge es podrà seguir el matx entre el Palma mallorquí i el Ciudad de Huelva. Els locals es troben en una situació molt similar a la de l'Alerta Cantabria. En el cas dels balears, s'hi afegeixen els problemes econòmics e institucionals. Una circumstància de la qual es voldrà aprofitar l'equip andalús i, així, seguir plantant cara als millors de l'Adecco LEB Or.


PARTITS JORNADA 16 11/1/08
CB Villa de Los Barrios - Alerta Cantabria 80-69
Melilla Baloncesto - Aguas de Valencia Gandía 83-91
Basquetinca.com - Ford Burgos 83-69
U.B.La Palma - Tenerife Rural 80-99
La Laguna Canarias - Alicante Costa Blanca 82-95
C.B. L'Hospitalet - Basket Cai Zaragoza 85-79
Leche Río Breogan - Beirasar Rosalía 78-83
Plus Pujol Lleida - Bruesa GBC 73-82
Palma Alcudia - C.B. Ciudad de Huelva 72-70

L'Alicante Costa Blanca s'ha imposat a La Laguna. (82-95) Els locals no han pogut complir el somni d'anar a la Copa Príncep ja que els alacantins s'han mostrat superiors en els moments desicius de l'encontre. Els d'Alejandro Martínez, que aconsegueixen la primera derrota a casa de la temporada, van firmar un inici prometedor. Gràcies al seu coratge van tenir opcions de victòria fins al darrer quart. Però no va poder ser. Jugadors com Carroll, Digbeu o Norel van assumir la responsabilitat i no van perdonar. Així, els de Quim Costa certifiquen matemàticament el seu bitllet per anar a Zaragoza. L'altre equip de l'illa de Tenerife, el Tenerife Rural, si que va poder superar l'escull d'aquesta jornada. Va dominar sempre el partit a Las Palmas davant un cuer que no aixeca el cap. (80-99) Els locals van difondre esperances a la seva afició en un bon tercer quart que va equilibrar bastant el resultat però, finalment, la victòria es va decantar amb facilitat pel bàndol visitant. El gran artífex del triomf tinerfeny va ser Antwain Barbour que amb 37 punts va demostrar que és un dels millors jugadors de la lliga.

No hi ha manera que l'Alerta Cantabria aconsegueixi sortir de la zona baixa. Ahir va sumar una nova derrota. En aquest cas, a la pista d'un Los Barrios que va meréixer el triomf. (80-69) Els gaditans van beneficiar-se dels punts de Moss i de l'excel.lent direcció de Rivero per distanciar-se a l'electrònic. Joao Gomes i l'ex-jugador del Los Barrios Guillèn van ser els dos visitants més encertats. Derrota inesperada del Melilla a casa. Els de Paco Olmos van protagonitzar una primera part nefasta que va impulsar a l'Aguas de Valencia. Els d'Isma Cantó se n'anaven al descans amb una claríssima renda de 24 punts. Ara bé, els locals van reaccionar a la segona part reduint considerablement les diferències. Ciorciari va animar als seus companys, però la remuntada no seria possible. (83-91) Miller i Jordi Vallmajó van ser els millors dels visitants. Cal destacar que aquest últim va superar clarament el duel amb el seu germà Xavi. L'altre partit disputat divendres va donar oxigen al Basquetinca. Els balears es van imposar a casa al Ford Burgos i respiren tranquils col.locant als de Casadevall en llocs de descens. (83-69) L'Inca va dominar el marcador durant tot el partit assegurant el triomf en un darrer quart pletòric. El local Marc Blanch va tenir una actuació soberbia amb 30 punts que van demostrar el seu bon canell. Sanmartín va debutar amb els burgalesos signant nou punts.

El Plus Pujol Lleida no ha pogut superar el Bruesa GBC. (73-82) Tot i realitzar una esplèndida primera part, els homes d'Edu Torres no han estat capaços de mantenir l'avantatge a la represa. Cal destacar l'encert de Mainoldi en el tram final i, sobretot, la lluita de Vinicius que va realitzar un gran partit anul.lant l'estrella visitant, Andy Panko. Ara bé, el gran protagonista va ser l'homenatjat Berni Tamames. L'ex-jugador lleidatà ja pot presumir de tenir la seva samarreta penjada al sostre del Barris Nord.

El partit va començar amb cinc punts consecutius d'Alberto Miguel. Els donostiarres van reaccionar una mica. Llavors, un parcial de 8-0 concluït amb una esmaixada de Rafael va situar el 13-5 a l'electrònic obligant a Pablo Laso a demanar temps mort. Els lleidatans van continuar augmentant les diferències, però el Bruesa no es va rendir. Hopkins, sobre la botzina del primer quart, anotava un triple que minimitzava a quatre punts l'avantatge del Plus Pujol. (22-18) El segon quart va començar amb imprecisions dels dos conjunts. Llavors, dos triples consecutius de Berni Àlvarez feien aixecar dels seients a l'afició blava. Andy Panko, MVP de la lliga, no trobava el camí de la cistella. Principalment, perque Marcus Vinicius l'estava defensant aferrissadament. Maraker també superaria amb èxit la díficil prova de defensar l'americà. No obstant, l'aler-pivot suec es lesionaria intentant una esmaixada i no tornaria a entrar en joc. Els darrers minuts del segon període afavorien als visitants que retallaven l'avantatge local fins a sis punts després d'un triple d'Issac López. Al descans, 38-32.

El descans d'aquest matx va ser una festa ja que Berni Tamames va rebre l'homenatge que es mereixia. Les cheerleaders del club van iniciar un acte que van continuar els jugadors de la base amb el lema "Berni, sempre amb tu". Després, l'ex-jugador va ser obsequiat amb les samarretes dels seus ex-equips i amb la insígnia d'or i brillants del Lleida Bàsquet. La celebració ha concluït amb la retirada del seu dorsal i samarreta juntament amb els aplaudiment d'un públic emocionat.

Ambdos equips van començar amb nervis el tercer quart. Això va propiciar que la qualitat dels vascos eixugués l'avantatge local. Un triple d'Issac López va igualar l'encontre. El relleu el va agafar Andrade. L'escorta portugués va anotar dos triples més que van silenciar el Barris Nord. Una cistella d'Uriz al darrer segon del tercer període encarrilava la victòria visitant. (51-57) Els jugadors d'Edu Torres, cansats per l'esforç de la primera meitat, van acusar anímicament la remuntada del Bruesa i van oferir la seva pitjor cara a l'últim quart. Andrade i Salva Arco van enfonsar als blaus que semblava que llencessin la tovallola. La diferència va arribar a ser de catorze punts. Els donostiarres demostraven ser un gran equip amb alts percentatges mentre que els de Lleida només sobrevivien per l'encert de Mainoldi. Cal destacar el nefast partit de Dave Fergerson que va absorvir massa el joc llençant totes les esperances de remuntada del Plus Pujol. Triples de Mainoldi (va acabar amb 24 punts), Àlvarez i Jones no eren suficients per capgirar un partit que ja feia estona que s'havia perdut. El partit va acabar amb un 73-82 que classifica als de Pablo Laso per la Copa Príncipe i deixa als d'Edu Torres amb un balanç de 9-7. El tècnic dels blaus va reconéixer que els seus jugadors es van acovardir quan el rival va capgirar l'electrònic i va dir que se n'anava amb mala sensació.

L'Hospitalet ha trencat la ratxa de victòries del Cai Zaragoza. (85-79) Els aragonesos, que portaven onze triomfs consecutius, han sucumbit a la inspiració del joveníssim Alex Llorca en els moments decisius. A més, el partidàs de Taylor (26 punts) i el poder interior d'Ibaka han resultat determinants. La clau de la victòria local ha estat el primer quart que ha registrat un parcial de 26-10 que ha tret els colors als líders de la LEB. Els de Curro Segura han aconseguit capgirar el marcador en el darrer quart però Llorca no ha fallat quan més cremava la pilota.

Un altre equip capdavanter que no ha complert les expectatives de la setmana és el Breogan. Els de Paco García van perdre el derbi gallec amb el Rosalía al seu propi feu (78-83) i deixen oberta la possibilitat de que sigui el Tenerife qui accedeixi a la Copa Príncep en lloc dels de Lugo. El destí ha provocat que Tenerife i Breogan s'enfrontin en l'última jornada de la primera volta. Si els locals vencen per 11 punts o més, estaran al torneig de Zaragoza. Pel que fa al partit d'aquesta jornada, el Breogan va mantindre la igualtat durant la primera meitat. A la segona, van ser els de Felix Muñoz els que van portar la iniciativa enduent-se el matx. El local Morentín va fer un partidàs però Georgios Dedas i Brad Oleson van desequilibrar l'encontre. L'últim partit de la jornada ha ofert bon bàsquet, dos actuacions estel.lars i molta emoció e igualtat. El Palma s'ha imposat al Ciudad de Huelva en un final d'autèntic infart. (72-70) El partit ha estat molt anivellat amb constants alternances en el marcador. Lou Roe demostrava la seva qualitat mentre Oriol Junyent anotava i rebotejava en nombroses ocasions. Els visitants dominaven el marcador en el darrer quart, però un esforç final dels balears els hi otorgaria el triomf. A tretze segons del desenllaç, Puyada anotava un triple que empatava el partit. Els mallorquins cometien falta i Hernández només encertava un dels tirs lliures. En la jugada final, Rejón regalava el triomf a la seva afició anotant un agònic 2+1 que deixava bocabadats als andalusos. Cal destacar els 36 punts de valoració de Roe i Junyent, les dues estrelles de la nit.

4.1.08

15na Jornada

Inici d'any ple de somnis

Comença l'any 2008 a l'Adecco LEB Or. Un any ple de somnis dels diferents equips de la competició que aspiren a aconseguir els objectius més ambiciosos. La quinzena jornada, primera de l'any, oferirà als afeccionats dosis d'emoció, igualtat i bon bàsquet. Una jornada que el Cai Zaragoza voldrà tancar amb èxit per tal de continuar liderant la classificació. Els principals perseguidors esperaran una ensopegada dels aragonesos.

Com deiem, el Cai intentarà superar amb èxit la visita del Palma Alcudia. Els mallorquíns, en plena crisi econòmica e institucional, faran el possible per sumar un triomf que els allunyi dels llocs de perill. Uns quants equips desitgen la victòria visitant, ja que els permetria retallar distàncies amb el líder. Aquests equips són Breogan, Alicante, Bruesa, La Laguna i Lleida. Els gallecs inicien l'any al seu pavelló rebent la visita del cuer, U.B. La Palma. Els canaris es troben en una situació límit i encara no coneixen la victòria com a visitants. A més, han rescindit el contracte a un dels seus millors jugadors: Reggie Moore. El Breogan, per la seva part, ha fitxat a l'anglès Clark i vol consolidar-se com un clar aspirant a l'ascens. Un altre equip en situació idèntica és l'Alicante. En el seu cas, el partit es preveu un xic més complicat ja que s'enfronten al Beirasar Rosalía que va ser la revelació de la temporada. Un altre seriós aspirant a l'ascens, el Bruesa de l'MVP Andy Panko, també juga a casa. Rep a l'irregular Hospitalet, un equip de mitja taula capaç del millor i del pitjor. El Ciudad de La Laguna també es troba lluitant amb els equips capdavanters de manera insospitada. Iniciaven la temporada com un equip rescièn ascendit que tenia la permanència com a únic objectiu i acaben l'any pensant que el play-off és una fita accessible. El seu primer repte de l'any serà a Santander. Els càntabres que són, de moment, la gran decepció de la temporada han patit alguns canvis durant aquest Nadal. El més significatiu ha estat la destitució de l'entrenador. Mateo Rubio ha pagat les conseqüències d'un inici lliguer nefast. Altres canvis són les baixes de Stacey i Rey juntament amb la incorporació de Jacobo Odriozola.

El Plus Pujol Lleida viatja a les Illes Canàries per enfrontar-se al Tenerife Rural. El partit promet emocions fortes. Els locals volen aconseguir una victòria contra un equip directe i els lleidatans volen sumar un triomf de prestigi que alimenti les seves possibilitats de participar a la Copa del Príncipe. Els d'Edu Torres tenen un inici d'any complicat pel que fa al calendari. No obstant, confien en el bon joc que han ofert al llarg dels partits disputats. Segons el tècnic blau, els jugadors han tornat de les vacances en un gran estat de forma. Caldrà veure si el Lleida Bàsquet és capaç de superar un escull com és la pista del conjunt canari que es troba una posició per sota d'ells.

El Ciudad de Huelva està preparat per rebre al Basquetinca.com. Els andalusos no volen que s'escapin les victòries del seu feu i, per tant, s'han exigit guanyar a un equip de la part baixa. Els visitants aspiren a sumar victòries que els portin a continuar una temporada més a la LEB Or. Per aconseguir-ho s'han reforçat amb el veterà americà Stacey. El Ford Burgos, un equip que ha ressucitat amb l'arribada de Casadevall, rep al Melilla. El partit és preveu molt igualat i de prònostic incert. Per últim, es disputarà dissabte el matx entre l'Aguas de Valencia i el Villa de Los Barrios. Els locals necessiten guanyar mentres els visitants es troben a la zona mitja de la classificació.

PARTITS JORNADA 15 4/1/08
Tenerife Rural - Plus Pujol Lleida 61-56
Bruesa GBC - C.B. L'Hospitalet 84-67
Leche Río Breogan - U.B.La Palma 91-75
Basket Cai Zaragoza - Palma Alcudia 86-52
C.B. Ciudad de Huelva - Basquetinca.com 63-59
Ford Burgos - Melilla Baloncesto 70-78
Alerta Cantabria - La Laguna Canarias 81-76
Alicante Costa Blanca - Beirasar Rosalía 81-75
Aguas de Valencia Gandía - CB Villa de Los Barrios 80-75

El Plus Pujol Lleida ha deixat escapar la victòria de Tenerife en els últims minuts. Els nervis, la manca d'encert i les impresicions han portat a l'equip d'Edu Torres a la sisena derrota de la temporada, primera de l'any. El partit ha estat dolent d'ambdos conjunts. Aquest fet es reflecteix observant el baix resultat que ha registrat el marcador del pavelló canari. (61-56) Un marcador que hagués pogut reflectir un empat si Fergerson no hagués fallat l'última jugada del seu equip.

L'inici dels lleidatans ha estat fulminant. L'equip local cometia nombroses impresicions mentres que els visitants anotaven punts aconseguint rendes importants com el 0-9 de sortida o el 2-13 posterior. Una de les claus del domini del Plus Pujol era que estaven tancant el rebot defensiu a la perfecció i, així, no permetien segones opcions al rival. Una jugada de 3+1 unida a una disminució de l'encert ofensiu reduía la diferència al final del primer quart a cinc punts. (14-19) El segon període seria de pati de col.legi amb moltes errades. Aquest fet perjudicava les aspiracions del Plus Pujol que, no obstant, continuava manant a l'electrònic. Els locals erraven en aquest quart moltes cistelles fàcils i triples. L'estrella del Tenerife Rural, Antwain Barbour estava realitzant un partit desastrós i els seus companys ho estaven acusant. Marcus Vinicius, molt lluitador, portava el seu equip a una merescuda renda de nou punts al descans. (21-30) El parcial d'aquest segon quart, 7-11, ho deia tot.

Els d'Edu Torres tornaven del descans endollats i Alberto Miguel anotava un triple en la primera jugada del tercer quart. Els dos equips continuaven perdent moltes pilotes i els bases del Lleida firmaven una actuació molt discreta. El constant domini del rebot permetia als visitants mantenir i, fins i tot, incrementar l'avantatge. Dos triples consecutius d'Alberto i Dave permetien al Plus Pujol aconseguir la màxima renda del matx, tretze punts. Els locals intentaven sobreviure mitjançant la inspiració de Sánchez, el seu millor jugador en el partit. Un triple de l'aler en l'última jugada del quart donava esperances als de Rafa Sanz. (39-47) El darrer quart resultaria nefast per als homes d'Edu Torres que llençarien tota la feina feta. Una de les principals causes d'aquest fet va ser que els lleidatans van arribar molt aviat al "bonus" i això va permetre als tinerfenys llençar molts tirs lliures. Tot i que el partit seguia registrant molts errors, els locals retallaven les diferències amb el pas dels minuts. Leo Mainoldi era l'únic jugador blau encertat i, quan encara quedaven quatre minuts, la diferència ja s'havia escurçat a quatre puntets. Posteriorment, un triple de Barbour minimitzava encara més l'avantatge visitant. El Lleida Bàsquet es mostrava molt nerviós i erràtic. A falta de tres minuts, els locals ja manaven per la mínima. Llavors, un minut de total desconcert blau era aprofitat a la perfecció per un Tenerife que, fins aquell moment, no s'havia mostrat gens inspirat. Un triple de Sánchez i una pèrdua de pilota d'un perdut Brian Jones (acabaria amb una valoració molt negativa) portava als locals al seu màxim avantatge. Els d'Edu Torres es resistien a caure i lluitaven fins al final. Però el mal ja estava fet. Leo Mainoldi, ja en el darrer minut, col.locava al seu equip a només dos punts de l'oponent. El Plus Pujol aconseguia no fer falta al seu rival. L'aposta sortia bé perque Barbour no anotava el seu llençament. Quedava una possesió sencera i la pilota era dels lleidatans. Dave Fergerson assumia la responsabilitat d'empatar el partit i amb una bona jugada desbordava al seu marcador. Només calia encistellar la safata. Però el llençament senzill de l'americà no volia entrar. La posterior falta d'Alberto Miguel era assenyalada com antiesportiva de manera molt rigurosa. Només quedaven tres segons i ja no hi havia temps per a més. Finalment, 61-56 i la sensació d'haver deixat escapar una victòria que es tenia a les mans. Cal remarcar que els lleidatans amb aquesta derrota baixen fins a la setena posició i perden les opcions de disputar la copa del Príncipe.

El Cai Zaragoza continuarà líder. Els aragonesos han escombrat de la pista al Palma Alcudia (86-52) i es confirmen com un equip intractable. Un equip que desprèn olor a ACB i supera amb contundència tots els rivals que es creuen pel seu camí. Els balears comencen l'any amb mal peu i demostrant que no passen, ni molt menys, per un bon moment. Els seus millors jugadors tenen les hores contades com a integrants de l'equip mallorquí. No obstant, aquests millors jugadors ahir no van aparéixer. Phillip i Starosta van ser els millors homes del Cai que es va assegurar el triomf al tercer quart en que va deixar al rival amb uns miserables quatre punts.

Tampoc van afluixar els perseguidors del Cai. El Leche Río Breogan es va desfer amb relativa facilitat del cuer, U.B. La Palma. (91-75) Tot i la baixa de Devin Davis, els gallecs van imprimir un ritme de joc impossible de superar per un equip molt tocat com és el canari. Els tirs lliures van ser un factor determinant del partit. Tampoc va fallar l'Alicante. Els de Quim Costa van haver de patir per imposar-se a un lluitador Rosalía. (81-75) Els gallecs van dominar el marcador durant la primera part, però no van poder sobreviure a l'embestida local del tercer període. Va brillar el pivot local Norel amb 27 punts de valoració. També cal destacar la lluita d'Angulo i la direcció de Dumas i Fisher. Els millors dels visitants van ser Oleson i Cebular. El Bruesa també segueix als llocs de privilegi ja que no va tenir compassió de l'equip d'Hospitalet. (84-67) Andy Panko va tornar a demostrar que la LEB li queda petita amb una valoració brillant. (42 punts) Issac López i Salva Arco van ser els millors aliats de Panko per aconseguir la missió de superar un Hospitalet que es va enfonsar al darrer quart.

L'Alerta Cantabria va començar l'any amb bon peu. Es va imposar al díficil La Laguna en un partit igualat (81-76) i somnia en que la renovació de la plantilla durant el Nadal (entrenador inclòs) serveixi per apropar-se als llocs de play-off. Richi Guillén va fer un partidàs superant a Donaldson que també va jugar bé. Els marges sempre van ser estrets, però els locals no van acusar els nervis al tram final. D'altra banda, a Huelva es va viure un partit fluixet. Amb pocs punts i percentatges baixos. Això si, molt igualat. Finalment, els locals es van imposar al Basquetinca. (63-59) Morón i Junyent han estat els millors de l'equip vencedor mentres que Orfila ha estat el més destacat dels balears en els pocs minuts que ha jugat.

Victòria del Melilla Baloncesto durant la seva visita a Burgos. Els de Casadevall comencen l'any amb el peu esquerra i es tornen a apropar al pou. Mentres, els de Paco Olmos trenquen una mala ratxa i es col.loquen al centre de la taula. Els nord-africans, que van capgirar el marcador al darrer quart, van tenir a Gloger com a millor jugador. Finalment, el marcador es va aturar al 70-78. Per últim, l'Aguas de Valencia va sumar una vital victòria al seu feu. (80-75) La víctima va ser el Los Barrios que va sucumbir en un final molt apretat.