24.1.08

XVI Copa Príncipe de Asturias

COPA PRÍNCIPE A ZARAGOZA
Aquest cap de setmana es disputa la Copa Príncep d'Asturies de l'Adecco LEB Or. Els quatre primers classificats al final de la primera volta (Cai Zaragoza, Alicante Costa Blanca, Bruesa GBC i Leche Río Breogan) seran els participants de la XVI edició del torneig que es jugarà a Zaragoza. El sorteig, celebrat el passat dilluns, va deparar els següents emparellaments:

SEMIFINALS 25/1/08

ALICANTE COSTA BLANCA - BRUESA GBC 87-81

CAI ZARAGOZA - LECHE RÍO BREOGAN 95-96

FINAL 26/1/08 19:00

Segueix el torneig amb el Dossier de la FEB

L'Alicante de Quim Costa i el Bruesa de Pablo Laso no volen perdre l'ocasió de conquerir un trofeu que els refermaría com a màxims candidats a l'ascens a la lliga ACB. Ambdos equips viatgen a terres aragoneses conscients de la dificultat del partit de semifinals. El precedent de la lliga regular va ser favorable als de Sant Sebastià, però en un matx entre equips de tanta qualitat pot passar qualsevol cosa. El poder físic dels jugadors alacantins pot ser determinant però els de Laso disposen dels serveis de l'MVP de la LEB Or, Andy Panko. El jugador americà necessitarà l'ajuda dels seus companys si vol accedir a la gran final del torneig. Un torneig que té al Cai Zaragoza com a favorit. Principalment per dos motius: la condició d'amfitrió i el fet de ser l'actual líder de la lliga. No obstant, això es podria convertir en un obstacle en forma de pressió ja que l'abundant afició local obliga al seu equip a superar els dos partits que el separen del títol. El primer escull serà el Leche Río Breogan de Paco García. Tot i la important baixa de Davis (Jeffers també és dubte), els gallecs no descarten donar la sorpresa. Són un equip compensat i amb gran talent que ja va derrotar als de Curro Segura a la quarta jornada de lliga.

L'Alicante Costa Blanca és el primer finalista de la XVI Copa Príncipe de Asturias. S'ha imposat al poderós Bruesa en un partit molt disputat. (87-81) Els tirs lliures anotats per Digbeu en el tram final han estat decisius. El partit s'ha iniciat amb un Alicante molt concentrat que obtenia les primeres rendes favorables. El Bruesa realitzava un esforç considerable per capgirar la situació i ho aconseguia mitjançant la inspiració de Faverani. Una gran defensa dels bascos en els darrers minuts del segon període provocava que capgiressin el resultat. Andy Panko, com és habitual, era el líder dels homes de Pablo Laso que descansaven amb el 48-51 a l'electrònic. El tercer quart va ser determinant per al signe del partit. Els alacantins van dominar amb claredat al Bruesa que no es va trobar gens cómode en atac. La diferència de set punts a l'inici del darrer quart presagiaven una victòria de l'equip que exercia de local. I així ha estat. No obstant, la lluita de l'equip perdedor ha estat considerable i l'entrega d'un genial Hopkins ha nivellat el partit. Els de Quim Costa no han acusat els nervis a l'hora de llençar els tirs lliures que l'han portat a jugar la final.

Al Príncipe Felipe s'ha produït la sorpresa. La maldició de l'amfitrió continua viva després de la derrota del líder de la lliga a mans d'un magnífic Breogan. (95-96) Com demostra el marcador, el partit ha estat trepidant i amb domini dels atacs sobre les defenses. Quinteros i, sobretot, Phillip han realitzat actuacions extraordinaries pels aragonesos, però el joc col.lectiu visitant ha obtingut el merescut premi d'accedir a la final. El partit ha començat amb un intercanvi de cistelles dels dos conjunts que propiciava un marcador elevat. Al segon quart, coincidint amb la sortida de la pista de Phillip i Quinteros, els de Lugo s'han escapat gràcies a uns minuts màgics de Daniel Clark. Els de Curro Segura no podien aturar els percentatges de l'oponent que marxava al descans amb un còmode 47-58. A la represa, els locals intentaven remuntar el partit però aviat s'adonaven que no seria gens fàcil. Els percentatges de l'equip gallec continuaven sent molt alts. Tot i això, la diferència al final del tercer període era de només tres punts. L'últim quart seria d'infart. Els de Paco García resistien però un 2+1 de Phillip empatava el matx. Un minut més tard, Lescano portava el deliri a la grada amb el 93-91. Quedaven dos minuts. Héctor García, molt inspirat, assumia la responsabilitat. A falta de quinze segons avançava el seu equip amb un tir lliure. Última possesió pels locals que buscaven a la desesperada una cistella que els portés a la final del torneig que ells mateixos organitzaven. Però el Cai s'ofegaria en una gran defensa del Breogan que acabava amb celebració gallega al centre de la pista. La gran final, Alicante - Breogan es jugarà dissabte a les 19 h.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!