28.12.07

ÚLTIMA HORA!!! (INOCENTADA)

HECATOMBE A LA FEB
Queden anulades les competicions de la FEB a causa d'enormes problemes econòmics que impedeixen pagar als col.legiats

Sorpresa negativa per als afeccionats al bàsquet espanyol. La FEB (Federación española de Baloncesto) ha comunicat que fa mesos que deu diners a les nombroses instituticions a les que està vinculada. S'especula que la xifra pot arribar a superar els 13 milions d'euros i es comenta que la FEB va prometre abonar els diners durant la primera quinzena d'aquest mes de desembre. Com és evident, aquest fet no s'ha produït. La FEB està completament arruïnada i podria desaparéixer en els próxims dies depenent de quina sigui la sentència dels tribunals que estan tractant el cas. El més greu d'aquest assumpte és que les competicions FEB (LEB Or, LEB Plata, LEB Bronze, EBA, Lliga Femenina i Lliga Femenina 2) no es podran tornar a disputar. Principalment, perque no es poden pagar els àrbitres. Els col.legiats, que ja fa més d'un mes que no cobren, es neguen rotundament a continuar xiulant els partits. Amb aquesta situació, els diferents clubs de l'Estat (exceptuant els clubs d'ACB o aquells que competeixen en lligues autonòmiques) es troben fora de competició. Molts d'ells optaran per fusionar-se i competir amb els equips que militen en categories regionals mentres que altres desapareixeran per complet. Com deiem, una excel.lent categoria com l'Adecco LEB Or que tractavem en aquesta pàgina web i que enamorava a mil.lers d'afeccionats a l'esport de la cistella ja ha passat a la història. L'última esperança de supervivència de la Federació passa per obtenir els diners necessaris abans del tancament de l'any 2007. Nombroses personalitats, jugadors i directius ja han fet els seus donatius. Animem als lectors de "La LEB a Lleida" a que col.laborin en la missió gairebé impossible de salvar la FEB i, en conseqüència la lliga LEB Or. Sentim haver de comunicar notícies com aquesta que són un terrible atemptat per al món de l'esport. El Plus Pujol Lleida, per la seva part, ja ha manifestat que es fusionarà amb el Sícoris Club i competirà amb la resta de clubs de la província. Xavi Vallmajó, ex-jugador del club, serà el fitxatge estrella d'aquest trist nou projecte de l'entitat blava.

24.12.07

BON NADAL I FELIÇ ANY NOU!


L'equip de "La LEB a Lleida" desitja a tots els seus lectors un Bon Nadal i un pròsper any 2008.
Volem donar-vos les gràcies per acompanyar-nos cada setmana amb la lectura de les cròniques i amb la participació en les enquestes. Sense vosaltres, aquesta web no tindria sentit.

També agraïm el suport incondicional del BLOG Plus Pujol (www.lleidabasquet.blogspot.com)

"La LEB a Lleida" també demana els millors desitjos per tots i cadascun dels equips, jugadors, entrenadors, directius i aficionats de l'Adecco LEB Or i de l'esport en general. Especialment, volem enviar una abraçada al Lleida Bàsquet i a tots els seus afeccionats desitjant-los que el proper any sigui dels millors de la història del club i aconseguim tornar al lloc que mai haguéssim hagut d'abandonar. Molta sort!!!


els jugadors del Plus Pujol Lleida també us desitgen molt bones festes

21.12.07

14na Jornada

FINAL D'ANY DECISIU
Ja es aquí la darrera jornada de l'any 2007 a l'Adecco LEB Or. La jornada, que és la catorzena, ens oferirà duels decisius en que els diversos equips intentaran guanyar per menjar-se els torrons amb tranquil.litat; sense la pressió que aporten les derrotes. Probablement, el duel que tancarà jornada i any (Alicante - Breogan) sigui el més apassionant.
El Plus Pujol Lleida acomiada l'any rebent al cuer de la categoria, l'U.B. La Palma. Tot i que pot semblar un partit assequible, Edu Torres ja ha avisat que no és així. Els jugadors blaus s'han conscienciat de la importància del triomf ja que els permetria anar-se'n de vacances en posició de play-off i esperances de classificar-se per a la Copa Príncipe. Per la seva part, els canaris faran tot el possible per tancar l'any fora dels llocs de descens a la LEB Plata. A la banqueta de la U.B. La Palma hi seurà el segon entrenador ja que Bohígas ha estat destituït recientment.

A Santiago de Compostel.la es viurà un duel trepidant entre dos equips que van abandonar llargues crisis la setmana passada. Sobretot l'equip visitant, Alerta Cantabria, que va arribar a caure durant set jornades consecutives. Els locals tenen la possibilitat de col.locar-se entre els nou primers. L'altre recién ascendit, La Laguna, es troba en una immillorable cinquena posició que hauran de refermar al seu feu davant d'un necessitat Aguas de Valencia. El triomf els posaria de ple a la batalla pel torneig coper.

El partit que inaugurarà la jornada és el que disputa el tercer classificat, Bruesa GBC, a Palma de Mallorca. Els vascos jugaran amb la intenció de continuar la seva persecució al líder de la classificació, el Cai Zaragoza. Els mallorquíns no poden permetre's més ensopegades i això pot comportar un bon espectacle. El líder Cai viatja a Inca amb l'orgull que suposa ser el millor (de moment) conjunt. Faran bé de no refiar-se si volen superar a un club ferit.

Duel a la meitat de la taula. Duel a Melilla. Els nord-africans reben al Ciudad de Huelva. Ambdos equips estan ben classificats, però no passen pel seu millor moment. El partit es preveu obert i ajustat. Qui controli millor els nervis, es previsible que s'emporti el triomf. La situació és similar a Los Barrios. El Ford Burgos de Casadevall, situat en la penúltima posició, ha de véncer per refermar la seva millora i, de retruc, ser considerat clar candidat a la salvació.

Dissabte, L'Hospitalet rebrà la visita del Tenerife Rural en un matx de pronòstic incert. Els visitants volen imposar-se a l'Hospitalet Nord per tal d'acabar l'any pensant en el play-off. Els d'Izquierdo tenen una missió similar, de manera que es pot veure un partit molt interesant. Com ja hem comentat anteriorment, l'Alicante Costa Blanca tancarà la jornada enfrontant-se al Leche Río Breogan que atravessa una esplèndida ratxa de resultats que l'ha portat fins a la segona posició.
PARTITS JORNADA 14 21/12/07
Palma Aqua Mágica - Bruesa GBC 76-68
Beirasar Rosalía - Alerta Cantabria 88-69
CB Villa de los Barrios - Ford Burgos 78-80
Melilla Baloncesto - C.B. Ciudad de Huelva 68-73
Basquetinca.com - Basket Cai Zaragoza 78-99
La Laguna Canarias - Aguas de Valencia Gandía 73-66
Plus Pujol Lleida - U.B.La Palma 98-85
C.B. L'Hospitalet - Tenerife Rural 73-95
Alicante Costa Blanca - Leche Río Breogan 89-86

El Plus Pujol Lleida ha aconseguit tancar l'any amb un triomf al Barris Nord. (98-85) Els homes d'Edu Torres han estat netament superiors a la U.B. La Palma i la diferència final hagués pogut ser molt superior als tretze punts. Cal destacar l'espectacular encert dels lleidatans en el tir de dos punts i el gran nombre d'assistències que han realitzat. Tot plegat, els ha portat a sumar uns gairebé immillorables 125 punts de valoració.

El partit no ha començat massa bé pels locals, encara que aviat s'han sobreposat aconseguint els primers avantatges. Leo Mainoldi dominava sota els taulers i Brian Jones controlava el ritme del partit. Tot i no ser molt vistós, el matx estava força igualat e interesant. Llavors, una estirada dels lleidatans en que destacava la lluita de Marcus i els primers punts d'Alberto Miguel situava el 26-16 al marcador. Al segon quart s'incrementarien els avantatges dels blaus que es mostraven molt endollats en els llençaments propers a la cistella. Rafael i Erek Hansen es mostraven molt superiors a uns intimidats Koffi, Torres i Moore. L'actuació arbitral era fluixa per ambdos equips i el marcador molt favorable als locals que arribaven a dominar per marges de vint punts. Els últims minuts del període no serien gaire productius per als d'Edu Torres que s'estancaven una mica en atac i veien com els visitants reduïen el desavantatge a la meitat. Un triple de Mainoldi situava el 47-34 a l'electrònic durant el temps de descans.

A la represa, el partit seguiría una tónica similar. Tot i que les primeres jugades del tercer quart presagiaven una reacció dels canaris seria el conjunt català el que incrementaria la renda a favor seu. Brian Jones, Jaume Comas i Dave Fergerson comandaven el joc del Lleida Bàsquet que avui estrenava segon patrocinador, Avantmedic. El continu encert en el tir dels homes d'Edu Torres sumat a un joc col.lectiu molt superior al d'un rival limitat augmentava la diferència. El tercer quart donava pas al darrer amb el resultat de 73-55. Ja a l'últim assalt, es produiria un intercanvi de cistelles que beneficiava a l'equip de Lleida ja que aquest vencia per marges considerables. No obstant, l'expulsió de Mainoldi i l'empenta final dels visitants comandada per Sebas Arrocha i Carles Canals feien perillar el triomf blau. Llavors, Alberto Miguel (el millor jugador del partit) posava les coses al seu lloc amb els seus habituals llençaments exteriors. La magistral direcció de Jones (9 assistències) i la lluita de jugadors com Rafael o Marcus Vinicius asseguraven el triomf. Un triomf que hauria estat més abultat si el Plus Pujol hagués ofert la seva millor versió defensiva (encara que cal destacar els 9 taps aconseguits). Els col.legiats han evitat que els locals col.loquessin el tercer dígit a l'electrònic ja que han anul.lat un triple legal d'Alberto Miguel sobre la botzina. Finalment, 98-85. Cal destacar la participació del juvenil Oriol Jorge en els dos últims minuts de l'encontre. Edu Torres lloava els seus jugadors tot i que es queixava de no haver aconseguit un marcador més abultat. Com és lògic, felicitava els seus homes pels alts percentatges en el dia d'avui i el bon nivell de joc ofert al llarg d'un any que es tanca amb més victòries que derrotes.

El Palma Aqua Mágica ha protagonitzat la sorpresa de la jornada al superar el Bruesa de Pablo Laso. (76-68) Els balears, endinsats en una crisi institucional i esportiva, van trobar en Lou Roe el perfecte aliat per sumar un triomf de renom. (el pivot americà va aconseguir uns impresionants 41 punts de valoració) Les estrelles visitants Andy Panko i Bernard Hopkins no han pogut evitar la derrota. El gran beneficiat de la derrota dels vascos ha estat el Cai Zaragoza. Els aragonesos s'han imposat a Inca per un contundent 78-99. Un parcial inicial de 1-16 ha posat les coses molt fàcils als visitants que gràcies a Quinteros, Phillip i Victor han conservat els avantatges. El partidàs de Lamont Hamilton per part local no ha estat suficient. Ara bé, fins al darrer quart no s'ha pogut veure l'autèntica exhibició del just líder de la LEB Or.

Dos equips que tanquen l'any amb aspiracions de barallar-se amb els candidats a l'ascens són el Ciudad de La Laguna i el Ciudad de Huelva. Sobretot els primers que després d'imposar-se al dèbil Gandía per 73-66 ocupen una molt meritòria tercera plaça provisional. Levi Rost i el visitant Ricky Volcy han estat els millors. Com deiem, també ha acabat bé l'any el Ciudad de Huelva que ha deixat en una situació intranquil.la al Melilla Baloncesto. (68-73) El bon partit de Josemi García no ha tingut recompensa. Principalment, perque Oriol Junyent s'ha mostrat com una veritable estrella anotant 22 punts i capturant 14 rebots.

Aquesta catorzena jornada ha ofert als espectadors del Samuel Aguilar un partit taquicàrdic. Tots els parcials han estat molt ajustats. El Burgos d'Andreu Casadevall firmava una notable actuació mentres Adrian Moss i els seus companys del Los Barrios igualaven el partit a 68 al final del temps reglamentari. Així, el partit s'havia de resoldre a la prórroga. Un temps suplementari en que Lo Grippo mostrava les seves millors armes i el seu equip s'emportava el triomf amb una cistella postrera. (78-80) Amb aquesta victòria, el Ford Burgos surt de la zona de descens i empata a punts amb un candidat a la zona alta que es troba en una zona nefasta per a les seves aspiracions: l'Alerta Cantabria. Els santanderins van perdre clarament a Santiago de Compostel.la (88-69) i se'n van de vacances amb la soga al coll. Per la seva part, el Rosalía veu com el retorn d'Oleson i el fitxatge de Cebular els fa recuperar el bon joc i la posició de play-off que mereixen per l'espectacular inici que van protagonitzar.

El Tenerife Rural tanca l'any acomodat a la zona de play-off després de vencer a Hospitalet. (73-95) Els catalans van mantenir la igualtat durant tota la primera part, però l'explosió de Barbour (va acabar amb 28 punts) a la segona va impulsar al seu equip cap a una clara victòria. Els barcelonins entraran al nou any fora de la zona de play-off ja que el balanç de 7-7 els deixa a la desena posició. Per últim, en el partit estrella de la jornada l'Alicante Costa Blanca ha vençut "in extremis" al Leche Río Breogan. (89-86) Els dos conjunts han demostrat el seu alt nivell al llarg d'un matx molt ajustat. La primera part ha ofert un recital ofensiu als espectadors del Centro de Tecnificación ja que ha acabat amb el marcador de 57-55. Llavors, ambdos equips han demostrat que també són capaços de guanyar els partits desde la defensa. Els gallecs entraven al darrer quart amb un mínim avantatge, però els locals, que tenien la necessitat de véncer, ajustaven el marcador. Un tir lliure en els últims quinze segons els posava per davant a l'electrònic. Llavors, Ordín fallava el triple decisiu per al Breogan. Dos tirs lliures d'un genial Joshua Fisher (29 punts) arredonien el resultat.

13.12.07

13na Jornada

Lluita aferrissada al cim de la classificació

La tretzena jornada de lliga pot ser clau pel desenvolupament de la competició. Deixant de banda les supersticions que envolten al número 13, aquesta jornada oferirà duels que els equips capdavanters intentaran saldar amb èxit per tal de distanciar-se dels seus perseguidors. Un altre alicient es troba en aconseguir una plaça per a la Copa Príncipe de Asturias que es disputarà al gener.

El matx del Plus Pujol Lleida a Lugo promet ser el més apassionant de la jornada ja que ambdos equips tenen ambicions màximes i arriben al partit inmersos en una ratxa positiva. Malgrat tot, els locals parteixen com a favorits ja que juguen al Pazo de los Deportes, una pista gairebé inexpugnable on els lleidatans tansols han guanyat una vegada.

Aquesta setmana el Cai Zaragoza i el Bruesa GBC defensaran la seva privilegiada posició al seu feu. Rebran al Melilla i al Basquetinca, respectivament. Tot i que són clars favorits, faran bé de no refiar-se si volen mantindre's al cim de la Adecco LEB Or. L'Alicante Costa Blanca, un altre dels equips capdavanters, viatja a Santander per enfrontar-se a un equip enfonsat com és l'Alerta Cantabria. Els de Mateo Rubio es troben en una profunda crisi que ja dura set setmanes i els ha abocat al fons de la classificació. Això converteix als "llops" en un equip necessitat de victòria i, per tant, capaç de qualsevol cosa.

El Ford Burgos vol continuar demostrant que la seva recuperació no és flor d'un dia. Els d'Andreu Casadevall intentaran oferir a la seva afició un triomf contra un dels equips de la zona noble, La Laguna Canarias. No obstant, els canaris mostren la seva millor versió al seu pavelló; ja que fora de casa s'han mostrat bastant vulnerables. D'altra banda, l'U.B. La Palma intentarà superar a L'Hospitalet d'Izquierdo per tal d'abandonar la zona de descens. Un altre equip que vol acomiadar-se de la zona perillosa és el Palma Aqua Mágica. Després de la victòria de la setmana passada, en buscaran una altra a Tenerife.

Els altres partits de la tretzena jornada són Ciudad de Huelva - Villa de Los Barrios i Gandía - Rosalía. El primer d'ells és un derbi andalús entre dos grans equips que han demostrat ser aspirants a disputar el play-off a final de temporada i el segon és el matx que tancarà la jornada. El pronòstic és incert ja que la pista valenciana no és fàcil per als equips que la visiten tot i que els gallecs tenen que guanyar per allunyar la ratxa negativa que atravessen.

PARTITS JORNADA 13 14/12/07
Bruesa GBC - Basquetinca.com 83-69
Ford Burgos - La Laguna Canarias 79-82
Basket Cai Zaragoza - Melilla Baloncesto 94-70
Ciudad de Huelva - CB Villa de los Barrios 53-59
Alerta Cantabria - Alicante Costa Blanca 72-65
U.B.La Palma - C.B. L'Hospitalet 77-83
Tenerife Rural - Palma Aqua Mágica 87-67
Leche Río Breogan - Plus Pujol Lleida 79-73
Aguas de Valencia Gandía - Beirasar Rosalía
85-102

El Cai Zaragoza i el Bruesa GBC han fet certs els pronòstics al imposar-se amb contundència al Melilla i a l'Inca, respectivament. Els de Curro Segura continuaran líders una setmana més després de véncer per 94-70. El partidàs de Cuthbert Victor acompanyat per la habitual bona actuació de Quinteros i Phillip ha estat determinant per al triomf dels aragonesos. Per la seva part, els de Pablo Laso s'han imposat al seu feu, Illumbe, per 83-69. L'impressionant partit d'Andy Panko, MVP de la lliga, ha estat un obstacle insuperable pels balears que han trobat en Lamont Hamilton al jugador més inspirat.

El partit més equilibrat d'aquesta jornada de divendres ha estat el que s'ha viscut a Burgos. Els locals han caigut per un ajustat 79-82. El primer quart ha estat de domini local, però els canaris han remuntat al segon assalt. El tercer quart ha finalitzat amb empat a 51. Llavors, l'intercanvi de cistelles ha estat constant i els tirs lliures han decidit. Un triple sobre la botzina hagúes pogut canviar el signe del partit. No ha estat així i els d'Alejandro Martínez es refermen com una de les revelacions de la temporada. També s'han produït minuts finals de patiment a Las Palmas. L'Hospitalet ha fet un bon partit i ha anat incrementant els avantatges fins als 17 punts que conservaven a l'acabar el tercer quart. No obstant, una reacció final dels locals ha propiciat que ningú marxés del Pabellón Miraflores fins al so de la botzina. Finalment, la remuntada no es completà. (77-83)

El resultat sorpresa de la jornada l'hem trobat a Santander. L'eterna crisi dels càntabres ha acabat el dia menys esperat: aquell en que rebien la visita del poderós Alicante Costa Blanca. El nefast segon quart dels visitants ha donat molta vida als locals que han jugat amb molt coratge. Joao Gomes i el criticat Xavi Rey han estat els millors. Mateo Rubio podrà respirar. Qui no respira és el Palma Aqua Mágica. Va encaixar una derrota abultada a Tenerife (87-67) i torna a barallar-se amb els aspirants al descens. Haurà de millorar molt si vol escalar posicions.

El Plus Pujol Lleida no ha pogut donar la sorpresa al Pazo de los deportes de Lugo i es complica la participació a la Copa Príncipe. (79-73) El Breogan ha estat un just vencedor tot i que els blaus (perjudicats per l'arbitratge en més d'una ocasió) no s'han rendit fins al so de la botzina.

El partit s'ha iniciat amb un triple de Brian Jones que ha donat pas a uns minuts de joc plens d'impresicions i nervis. Això propiciava moltes recuperacions de pilota. Els lleidatans no es mostraven encertats en els llençaments exteriors. El Breogan ho aprofitava per acabar el primer assalt amb avantatge. (19-13) El segon quart s'iniciava amb el retorn a les pistes del capità Jaume Comas. El joc del base de Premià era força destacable però el seu equip s'esborraria del matx en aquest quart. Un quart que començava amb intercanvi de cistelles. Maraker monopolitzava les cistelles lleidatanes mentres Ordín i Kickert feien el mateix amb les cistelles dels de Lugo. Llavors, una tècnica assenyalada a Edu Torres ha descentrat al Plus Pujol. La tècnica era aprofitada a la perfecció pels de Paco García que encertaven els dos tirs lliures i un posterior triple per mitjà de Mo Jeffers i Roger Fornàs, dos ex-jugadors blaus. La diferència era de vuit punts. A l'equador del quart, ja superava els deu. Els d'Edu Torres desapareixien de la pista encaixant cistelles fàcils que deixaven el desavantatge en una màxima de 16 punts. Al descans, 48-34.

L'actuació dels col.legiats estava resultant excessivament casolana i havia tret de l'encontre al Lleida Bàsquet que, no obstant, havia de millorar molt si volia aconseguir una miraculosa remuntada. El parcial de 0-5 amb que s'iniciava la segona part feia concebre esperances als jugadors visitants. Les diferències s'anaven reduïnt de manera poc ostensible gràcies a la millora defensiva. Una antiesportiva a l'americà local Devin Davis crispava els ànims de l'afició local. Els col.legiats Sánchez Mohedas i Santana Morales s'acovardien i aplicaven la injusta tàctica de la compensació. Com gairebé sempre, el perjudicat era el Plus Pujol Lleida. Quan quedava un minut per a la conclusió del tercer període, una cistella de Fergerson situava al seu equip a quatre punts de l'oponent. El tercer quart acabaria amb una cistella de Kickert i esperances de capgirar el marcador als últims minuts. (62-56) Els lleidatans s'esforçarien al màxim per acabar de retallar la diferència. Es ficarien a tan sols dos punts dels de Paco García. Erek Hansen no podia amb els pivots locals però Maraker i Mainoldi mantenien vius als blaus. Als darrers minuts abundarien els nervis i les impresicions. També els tirs lliures, ja que ambdos equips entrarien aviat al bonus. Alberto Miguel aconseguia l'empat a falta de dos minuts per al final del partit. Llavors, una sèrie de males desicions ofensives propiciarien la derrota de l'equip de Lleida. L'anella escopia un triple de Berni Àlvarez que hagués empatat el matx a falta d'un minut. Després de cistelles d'Héctor García i Brian Jones l'electrònic reflectia el 76-73. Quedaven quaranta segons. Els visitants optaven per no cometre cap falta. L'aposta sortia bé ja que Marcus aconseguia capturar el rebot defensiu. Llavors, es produiría la jugada clau del matx. Amb quinze segons per jugar-se, Fergerson prenia la desencertada desició de llençar un llunyà triple en carrera. El llençament (amb possible falta del defensor), que hagués forçat la pròrroga, no entrava i condemnava als d'Edu Torres a la cinquena derrota de la temporada. Finalment, el marcador s'aturava amb un 79-73 que col.loca als gallecs en el segon lloc de la classificació. Els lleidatans ocupen la sisena posició. Edu Torres ha afirmat que l'experiència els ajudarà a ser més competitius i ha remarcat la mala actuació arbitral.

El derbi andalús s'ha decantat a favor del conjunt visitant ja que el CB Villa de Los Barrios ha guanyat al Ciudad de Huelva. (53-59) Els locals no han fet un bon partit a nivell ofensiu i ho han acabat pagant molt car. Chris Hernández ha estat l'únic jugador local destacat. Per últim, el Rosalía s'ha retrobat amb la victòria a Gandía. (85-102) Ho ha fet de manera contundent proporcionant un cop dur als valencians. Montañana i Binetti han estat els millors dels gallecs. Cebular, internacional eslové, ha debutat anotant 18 punts. Per tant, ha demostrat que pot substituir al lesionat Oleson.

6.12.07

12na Jornada

Derbi català amb absències

Ja ha arribat l'esperat pont de la Constitució i, amb ell, una jornada més a l'Adecco LEB Or. Una jornada en que destaca clarament el derbi català de la categoria: L'Hospitalet - Plus Pujol Lleida.
Un partit que estarà condicionat per les baixes que pateix el conjunt d'Edu Torres. A la ja coneguda absència de Jaume Comas s'hi ha afegit la de Christian Maraker que va patir un esquinç al genoll esquerra durant l'últim partit. Una situació que obliga al tècnic blau a confiar en els jugadors juniors. Ara bé, la notícia més preocupant s'ha produït en les últimes hores i és la tendinitis que pateix el jugador més en forma de l'equip: Leo Mainoldi. El pivot argentí es va haver de retirar de l'últim entrenament i, tot i que no es tracta d'una lesió greu, es dubte per al derbi. Els serveis mèdics del club van afirmar que també hi ha possibilitats que Maraker pugui jugar alguns minuts. Per la seva part, l'Hospitalet també podria patir la baixa del pivot Jordi Llorens. Malgrat això, el partit promet emocions fortes i bon joc. Tot i que la pista local està maleïda pels de Lleida, els d'Edu Torres intentaran sumar el tercer triomf consecutiu.

La jornada s'obrirà amb el duel d'equips de la zona baixa. L'equip de Palma de Mallorca i el de Las Palmas de Gran Canària es desafien amb la intenció de sumar un triomf de vital importància. Els locals, que no esperaven viure en una zona tant delicada no poden permetre's més ensopegades. Tampoc es pot permetre més ensopegades l'altre equip balear, l'Inca. Els grocs ocupen les places de descens i reben al Tenerife que vol guanyar per tornar a la zona alta.

El nou líder de la classificació, el Cai Zaragoza, afronta un díficil compromís a Los Barrios. Els aragonesos coneixen la dificultat que comporta jugar en una pista com la dels gaditans i no es volen deixar sorprendre. Per la seva part, el conjunt de Moncho Lopez intentarà sumar una altra campanada a l'historial del seu equip. Una possible campanada que esperen aprofitar els tres principals perseguidors del Cai: Alicante, Bruesa i Breogan. L'Alicante disposa d'un partit teòricament assequible contra l'Aguas de Valencia. No obstant, la duresa de la categoria obliga als seus participants a no relaxar-se en cap partit. El Bruesa marxa de la península amb la intenció de conquerir Melilla. Les dues darreres derrotes obliguen als de Pablo Laso a sortir victoriosos d'un matx dur i complicat. També serà complicat el partit del Leche Río Breogan. Els gallecs visiten a l'Alerta Cantabria. Els de Santander aspiraven a l'ascens i ara es troben en una delicadíssima situació ja que han encaixat sis derrotes consecutives. L'esperança dels de Mateo Rubio és haver tocat ja fons, mentres que els de Paco García volen flirtejar amb la primera posició.

Prònostic incert a La Laguna. Els canaris reben al Ciudad de Huelva buscant seguir amb la dinàmica positiva de resultats com a local. Però el seu rival es troba amb el mateix balanç a la taula (un notable 7-4) i buscarà un triomf que el consolidi als llocs de play-off. L'altre partit d'aquesta dotzena jornada és el Beirasar Rosalía - Ford Burgos. Un dels atractius de l'encontre serà veure si els d'Andreu Casadevall refermen les millores en el joc amb una victòria.

PARTITS JORNADA 12 7/12/07
Palma Aqua Mágica - U.B.La Palma 83-72
Beirasar Rosalía - Ford Burgos 54-84
La Laguna Canarias - C.B. Ciudad de Huelva 86-83
CB Villa de los Barrios - Basket Cai Zaragoza 79-92
Melilla Baloncesto - Bruesa GBC 80-84
Basquetinca.com - Tenerife Rural 75-69
C.B. L'Hospitalet - Plus Pujol Lleida 64-72
Alerta Cantabria - Leche Río Breogan 79-99
Alicante Costa Blanca - Aguas de Valencia Gandía
90-77

El Plus Pujol Lleida s'ha adjudicat el derbi català de la categoria ja que ha derrotat a L'Hospitalet. (64-72) Els homes d'Edu Torres, que finalment han pogut comptar amb Leo i Maraker, han ofert un joc d'equip que ha demostrat les mancances dels barcelonins, molt més individualistes.

Els dos entrenadors es decidien a fer jugar de sortida a Jordi Llorens i Leo Mainoldi, dos jugadors que havien estat dubte durant la setmana. Ambdos jugadors participarien en un inici de partit amb moltes impresicions i baix ritme anotador. Els percentatges de tir eren fluixos i el marcador de 5-4 amb cinc minuts disputats ho reflectia. El jove Ibaka destacava a la zona mostrant-se el jugador més resolutiu en un matx que estava molt embolicat. L'equip que sortia més ben parat d'aquest fluix quart inicial era el Lleida Bàsquet que vencia per 11-14. El segon assalt s'iniciava amb un triple de Berni Álvarez que replicava Corbacho. Aquest fet presagiava un segon quart amb una mica més d'inspiració ofensiva. I així ha estat. Les esmaixades de Rafael aixecaven dels seients als afeccionats blaus que s'havien desplaçat a Hospitalet però tres triples consecutius dels locals capgiraven rotundament el marcador. Dos triples d'un inspirat Dave Fergerson retornaven el lideratge als blaus. Un avantatge que s'esfumaria en l'última jugada abans del descans amb un llençament exterior de Quino Colom, ex-jugador de la base del Plus Pujol. (35-34)

El tercer quart començava de manera excel.lent per als interessos d'Edu Torres ja que el seu equip aconseguia vuit punts de renda que es mantenien amb relativa tranquil.litat gràcies a la bona direcció de Brian Jones. I no només es mantenien; sinò que s'ampliaven fins a una màxima diferència d'onze punts. No obstant, uns minuts dolents dels lleidatans donaven esperança a la parròquia local que veia com el seu equip minimitzava l'avantatge fins al 53-47 que reflectia l'electrònic al final del període. El darrer quart començava amb un Plus Pujol molt concentrat que aconseguia recuperar avantatges significatius. Els atacs individualistes del base local Taylor no resultaven gaire productius. Tot i això, l'americà reduïa el desavantatge amb un triple després d'un possible tap il.legal d'Ibaka (n'acabaria sumant 7). Dos tirs lliures d'Antelo escurçaven fins a tres punts la renda visitant. Llavors, l'Hospitalet acusava els nervis i es precipitava en atac. La defensa de Marcus Vinicius propiciava pèrdues de pilota que eren aprofitades pels seus companys que, a falta de tres minuts per a l'acabament, tornaven a manar per vuit punts. Els jugadors d'Izquierdo disposarien d'una última oportunitat, ja en el darrer minut. Perdent de cinc punts, Taylor s'embolicaria amb la pilota i la regalaria als d'Edu Torres que sentenciarien a la linia de personal. Al so de la botzina, el marcador reflectia un 64-72 que feia justícia als mérits dels dos equips i confirmava als lleidatans com a un equip capdavanter. Cal destacar que el suec Chris Maraker ha pogut disputar uns minutets tot i patir un esquinç al turmell esquerra.

El Cai Zaragoza i el Bruesa GBC han presentat la seva candidatura a l'ascens guanyant a dos pavellons complicadíssims com són Los Barrios i Melilla, respectivament. Els aragonesos han consolidat el liderat amb una excel.lent actuació. (79-92) Phillip, Quinteros i Victoriano han estat els principals artífexs del triomf visitant. Per la seva part, el Bruesa ha hagut de patir més per superar al Melilla Baloncesto. (80-84) Els nord-africans no han llençat mai la tovallola i liderats per un gran Xavi Vallmajó han igualat el marcador a un minut del final. Un estratosfèric Andy Panko (37 punts de valoració) ha posat les coses al seu lloc anotant els tirs lliures desicius.

Aquesta jornada ha estat genial pels equips balears que han aconseguit dues victòries. Casualment, les dues víctimes pertanyen a les Illes Canaries. El Palma Aqua Mágica va obrir dijous la jornada amb un triomf (83-72) a costa de la U.B. La Palma. Els homes d'Ángel Colino van beneficiar-se del bon partit de Lou Roe i respiren després d'unes setmanes molt dures. Els seus veïns, el Basquetinca.com, també respiren ja que han aconseguit derrotar al Tenerife Rural. (75-69) Els tinerfenys han liderat l'electrònic gairebé tot l'encontre, però els locals han protagonitzat una remuntada en l'últim quart que fa justícia al treball d'Abós durant les anteriors jornades. Thomas Terrell ha exercit d'heroi anotant 21 punts i capturant 9 rebots.

El Rosalía ha encaixat una pallissa monumental al seu feu. (54-84) Els gallecs, que han perdut la màgia de l'inici lliguer, estan acusant massa la baixa d'Oleson. Amb la brillant victòria aconseguida, el Ford Burgos surt del pou de la classificació i corrobora que ha millorat ostensiblement amb l'arribada de Casadevall. Ara bé, el partit més entretingut d'aquest divendres de bàsquet és el que s'ha disputat a la Ciudad de La Laguna. Els locals s'han imposat 86-83 al Ciudad de Huelva en un final d'infart. El matx ha estat marcat per les constants alternances en el marcador. Detrick i Rost han estat els millors del La Laguna mentres que Schraeder i Junyent han destacat per part visitant. Hernández, sobre la botzina, hagués pogut forçar la prórroga.

L'Alerta Cantabria manté la seva profunda crisi i ja es troba empatat amb l'últim lloc de la classificació. Aquest dissabte ha perdut contundentment (79-99) amb el Leche Río Breogan. Els de Paco García se situen en una privilegiada segona posició. El partidàs del local Covile no ha estat suficient per aturar els visitants que han tingut a Kickert i Héctor García com a jugadors més destacats. Amb les mateixes victòries que el Breogan se situa l'Alicante que ha vençut (90-77) a l'Aguas de Valencia. El partit s'ha decantat desde l'inici a favor dels de Quim Costa.