25.10.07

6na Jornada

El Lleida Bàsquet s'exhibeix davant el Rosalía
Els blaus derroten a l'únic equip que continuava invicte (73-77)

El Plus Pujol Lleida ha acabat amb la imbatibilitat del Beirasar Rosalía (73-77) en el partit corresponent a la sisena jornada de la lliga LEB Or que s'ha avançat al dimecres a causa d'una fira que se celebrarà al pavelló de l'equip gallec aquest cap de setmana.
El partit ha ofert moments brillants del Plus Pujol Lleida que ha desenvolupat un joc col.lectiu notable i un eficaç tir exterior. Tot i això, els homes d'Edu Torres han acabat patint en un últim quart en que els de Santiago de Compostel.la han venut molt cara la seva pell.

El tècnic Edu Torres havia de prescindir del pívot Christian Maraker ja que aquest tenia una infecció al colze que no li permetia jugar. Aquest inconvenient sumat al gran moment de forma que atravessava el rival convertien el partit en gairebé una missió impossible. Per si fos poc, els blaus sortien a la pista adormits i un Rosalía molt entonat els hi endossava un 18-3 de sortida. Els lleidatans no tenien fluïdesa en atac i defensivament es mostraven molt tous. No obstant, un parcial de 2-13 al seu favor aconseguit amb rapidesa gràcies a llençaments de tres apretava el marcador i col.lapsava les idees locals. Al final del primer quart, el marcador reflectia un esperançador 22-18. I va ser al segon quart on el Plus Pujol va demostrar les seves millors qualitats. Tot i el debut de l'americà Corsley Edwards, el Rosalía anava baixant poc a poc els seus percentatges de tir. Marcus Vinicius ( va jugar de "quatre" a causa de les baixes ) amb una esmaixada ficava al seu equip per primer cop al davant en el marcador. Llavors, arribà l'exhibició d'uns genials Mainoldi i Fergerson. Una exhibició que incrementava a passos de gegant l'avantatge del Plus Pujol. Una falta antiesportiva dels locals propiciava que els visitants marxessin als vestidors amb un avantatge molt còmode. (31-46)

A la represa, els gallecs intentaven reduïr la distància a l'electrònic a base de triples però l'equip d'Edu Torres no permetia que el rival agafés confiança. A més, la majoria de triples del tercer període eren de l'equip de Lleida. El marcador rondava els vints punts i el públic gallec començava a mentalitzar-se de que la ratxa del seu equip estava a punt de finalitzar. Unes sensacions que compartia tot el Pavelló Fontes Sar després que Berni Àlvarez anotès un triple sobre la botzina del quart. (48-68) El partit semblava sentenciat, però el bàsquet és un esport en que es pot girar la truita en qüestió de segons. I així va ser. Els locals van arriscar tant en atac com en defensa i, progressivament, van anar escurçant les distàncies. A falta de sis minuts per a la finalització de l'encontre la diferència era de tan sols sis punts. L'expusió de Hettsheimeier per faltes personals complicava encara més la vida a un Plus Pujol que es mostrava molt nerviós. Berni Àlvarez, que acabava d'errar dos tirs lliures, convertia un llençament de tres proporcionant una mica de tranquilitat als seus companys. Brad Oleson, el millor jugador del Rosalía, mantenia les esperances de seguir una setmana més invictes. Però no va poder ser. Un triple de Leo, que va acabar el partit amb 36 de valoració, aconseguia de nou una renda de 9 punts que certificava el triomf. El base local Binetti maquillaria l'electrònic fins al 73-77 definitiu. El Plus Pujol Lleida havia aconseguit encadenar la segona victòria consecutiva contra un equip invicte i, per tant, de gran nivell. Com és lògic, Edu Torres es mostrava molt satisfet pel partit que havien disputat els seus jugadors i remarcava que amb Erek Hansen ( podria debutar en el proper partit) l'equip encara pot ser més competitiu.

Alicante Costa Blanca - U.B.La Palma 97-76

Els partits que s'han disputat durant el cap de setmana han ofert emoció i algunes sorpreses. Cal destacar el sorprenent triomf del Los Barrios amb el Palma de Lou Roe. Els andalusos, mitjançant Pedro Rivero, han transformat dos tirs lliures a deu segons de la botzina que els hi han valgut per sumar la segona victòria de la temporada. (68-66) Un altre partit ajustat ha estat el que s'ha viscut a Huelva. Els locals han guanyat al Leche Río Breogan per la mínima. (74-73)
En canvi, el Cai Zaragoza i el Tenerife Rural no han hagut de patir tant per superar a domicili a Burgos i Cantabria, respectivament.
El La Laguna canari i l' Inca balear han estat els altres vencedors dels partits disputats divendres.
En els dos partits que s'han jugat durant el cap de setmana no hi ha hagut sorpreses. El Bruesa s'ha imposat a Gandía (77-83) i l'Alacant al seu feu al cuer U.B. La Palma (97-76). No obstant, els donostiarres no han tingut un partit gens fàcil, ja que han hagut de remuntar nou punts al darrer quart.

Cal destacar que les bones actuacions de jugadors com Andy Panko, Antwain Barbour o Jakim Donaldson no han estat suficients per superar els 36 punts de valoració de Leo Mainoldi. Així, l' MVP de la sisena jornada recaurà sobre el pivot argentí del Plus Pujol Lleida.

19.10.07

5na Jornada

Partidàs al Barris Nord

La cinquena jornada de l'Adecco LEB Or ja està aquí. Carregada de partits trepidants, nervis i emoció. El líder de la categoria, l'Alacant, visitarà el Barris Nord amb la intenció de continuar una semana més sense conéixer la derrota. Però no ho tindràn gens fàcil, ja que els homes d'Edu Torres estàn disposats a agradar a l'afició i lluitar per la tercera victòria de la temporada fins al darrer segon. El tècnic blau, Edu Torres, ha declarat que les opcions del seu equip en el partit passen per tancar el rebot ofensiu i, sobretot, no tenir por del rival. El salt inicial serà dissabte a les 20:45 al feu lleidatà.
Però, evidentment, aquest no és l'únic alicient de la jornada. Doncs, com cada setmana, no hi ha ni un sol partit que no ofereixi garanties d'espectacle o, si més no, d'emoció.

El Breogan buscarà seguir pel camí del triomf. Per aconseguir-ho, haurà de derrotar a un Melilla que jugarà amb idèntic objectiu. A Hospitalet, duel d'equips revelació. Els locals reben al sorprenent Rosalía, colíder de la classificació. Per acabar, destaquem el matx que es viurà a Saragossa. El Cai rep al Ciudad de Huelva amb molta pressió, doncs no es pot permetre més entrepussades.

"La LEB a Lleida" avisa a tots els seus lectors que en aquesta jornada comença el joc virtual Cyberleb que prepara la FEB juntament amb la web Solobasket.com. Si encara no disposeu de cap equip, afanyeu-vos a crear-ne un. Si desitgeu participar a la lliga privada de "La LEB a Lleida" cliqueu aquí i busqueu la lliga anomenada LEB-Lleida. La clau d'accés és barrisnord. Molta sort a tothom!!!

Palma Aqua Mágica - La Laguna Canarias 99-77

Excel.lent partit al Barris Nord i excel.lent victòria del Plus Pujol Lleida (78-76). Els homes d'Edu Torres han jugat amb concentració i sense cap complex davant un autentic equipàs que avui ha encaixat la primera derrota de la temporada. Això si, el partit no ha estat gens fàcil per als blaus ja que el triomf no s'ha aconseguit fins a l'últim segon amb grans dosis de patiment.Edu Torres ha alineat a Jones i a Maraker de sortida. L'aposta no ha sortit malament, doncs el suec ha anotat els primers punts del seu equip i el nord-americà repartia assistencies als seus companys. Això i un notable encert en atac propiciaven un avantatge que s'elevava fins a nou punts al final del primer quart (26-17). Però l'Alicante Costablanca no deixaria que els locals s'escapessin en el marcador. El segon quart oferiria un interessant intercanvi de cistelles entre els dos equips. A l'equip de Lleida destacaven Mainoldi i, sobretot, Fergerson. Al bàndol contrari, els més encertats eren Digbeu i Bennerman. A banda del ja comentat intercanvi de cistelles cal destacar el nefast criteri arbitral que feia naixer la indignació entre l'afició del Barris Nord. Una indignació que es convertiria en impotència quan Edu Torres veia que a la mínima protesta s'emportava una tècnica. Tot i perdre el parcial d'aquest segon quart, els jugadors del Lleida Bàsquet se n'anaven als vestidors amb l'electrònic a favor seu (49-44). A la represa, el capità Jaume Comas es mostraria determinant en el lideratge de l'equip. No obstant, el tercer quart no seria gens senzill per al Plus Pujol que defensaria aferrissadament l'avantatge aconseguit fins aleshores. Aquest fet afavoria una disminució de l'anotació visitant, tot i que la local era igual de pobra. Així doncs, parcial de 13-13 que situava un 62-57 al marcador i mantenia el partit obert de cara a un últim quart que acabaria sent d'infart. En el darrer quart de l'encontre, l'afició donaria ales al seu equip que, amb el pas dels minuts, veia que guanyar el partit no era una utopia. La precipitació en atac, els errors en els tirs lliures i faltes dubtoses en contra no donaven respir als d'Edu Torres. Tres triples de Leo errats preocupaven a una afició que continuava animant al seu equip i pressionant amb els seus crits cadascun dels atacs de l'equip de Quim Costa. Amb màxima tensió s'arribaria a un últim minut en que cap dels dos conjunts anotaria un sol punt. Amb 26 segons per jugar i 78-76 de resultat, el Plus Pujol atrapava un important rebot que, no obstant, no seria definitiu ja que els visitants aconseguien recuperar la pilota sense fer falta. Quedaven set segons. Set segons per defensar, set segons per patir, set segons per guanyar. El base Stephane Dumas encarava l'anella local i el Barris Nord sencer aguantava la respiració. Llavors, el base francés enviava una pilota a l'espai que cap company seu podia recollir. Ja no hi havia temps per a més. El Plus Pujol Lleida havia trencat la imbatibilitat de l'Alacant (78-76)

El Rosalía, mentrestant, ha aconseguit una victòria "in extremis" a l'Hospitalet (80-81) i els seus números ja començen a fer història. És lider en solitari de la categoria i espera la visita del Plus Pujol en partit intersetmanal. A més, cal recordar que l'any passat jugaven a la lliga LEB Plata.

Dels partits de divendres destaquem la primera victòria del Los Barrios. Es va produïr a Inca amb molt de patiment (80-81). També cal mencionar el bon inici de lliga d'equips com el Tenerife o el Bruesa GBC i el triomf reconciliador del Cai Zaragoza al seu pavelló.

Per últim, en el partit disputat diumenge, el Palma Aqua Mágica s'ha imposat (99-77) contundentment al La Laguna Canaries gràcies a un recital de triples al darrer quart.

12.10.07

4ta Jornada

Tres dies d'emoció

Tres dies de festa, tres dies de bàsquet i, per tant, tres dies de màxima emoció. La quarta jornada de la lliga Adecco LEB Or ens oferirà partits que es preveuen taquicàrdics. D'entre ells, destaquen el Cai Zaragoza - Breogan, el duel d'invictes entre l'Alicante i l'Hospitalet i el partit que disputarà el Lleida Bàsquet a Santander.

Ford Burgos - Tenerife Rural 57-82
Impressionant l'inici de lliga que està protagonitzant el Beirasar Rosalía. Va derrotar a tot un Palma Aqua Mágica (84-80) i ja porta quatre trioms de quatre partits. Senzillament increïble. També ha començat molt fort l'altre ascendit, La Laguna, que es va desfer de l'Inca i es manté a les posicions de privilegi de la taula. El Bruesa tampoc vol perdre pistonada i es va imposar a Huelva. En canvi, el Los Barrios i el Burgos tenen motius per preocupar-se ja que van tornar a perdre contra Melilla i Tenerife, respectivament.

El Plus Pujol Lleida ha deixat escapar la victòria al Palacio de los deportes de Santander i ha acabat perdent (75-66) en un nefast darrer quart. El partit ha començat de manera immillorable per a l'equip d'Edu Torres que llençava amb encert i de la mà de Berni Àlvarez aconseguia rendes de fins a vuit punts. Amb domini visitant acavava el primer parcial (16-24). Al segon quart, el Plus Pujol continuava dominant tant el marcador com el ritme del partit i frenava els intents d'un eficaç Richi Guillén de retallar la distància. El marcador reflectia cinc punts d'avantatge per als blaus al descans (36-41) però el bon joc dels lleidatans s'aniria diluint amb el pas dels minuts. A l'inici de la represa, Berni Àlvarez fallava dos tirs lliures i no serien els únics errors del Plus Pujol Lleida en la segona part. Els càntabres, amb uns inspirats Covile i Guillén, capgiraven el resultat i aconseguien fins a sis punts de renda. Tot i això, un esforç de Maraker i Àlvarez permetia al Lleida Bàsquet arribar a l'última jugada del tercer quart amb tan sols un punt de desavantatge. Llavors, sobre la botzina, Fergerson anotava un triple que col.locava el 55-57 a l'electrònic. No obstant, aquesta jugada no esperonava als blaus que tornarien a mostrar-se espessos en atac. No hi havia manera de traspassar l'anella local i la desesperació dels exteriors visitants creixia en veure que erraven triple rere triple. A més a més, els bases lleidatans no tenien el seu millor dia i, per tant, l'equip jugava amb desordre i molts dubtes. La major sang freda dels de Santander i el seu poder interior crucificaven al Plus Pujol que acabaria perdent de nou (75-66) després del carrusel de tirs lliures que s'ha viscut a l'últim minut. El tècnic Edu Torres es mostrava trist per haver deixat escapar el partit però destacava que el seu equip ha plantat molta cara en una de les pistes més complicades de la LEB Or.

De la resta de partits de la jornada, cal destacar l'exhibició de l'Alicante Costa Blanca en el duel d'invictes amb l'Hospitalet. El conjunt valencià ha guanyat per 96-70 col.locant-se líder de la categoria empatat amb el Rosalía. Els alacantins buscaràn la cinquena victòria al Pavelló Barris Nord. L'eficàcia ofensiva, una intensa defensa i les individualitats de jugadors com Digbeu, Angulo o Weigand són les seves principals armes. En l'últim partit de la jornada, el Cai Zaragoza ha perdut amb el Breogan i ja suma dues derrotes que, de ben segur, faràn que arribin els nervis a la capital aragonesa.

5.10.07

3ra Jornada

Bruesa GBC - CAI Zaragoza , el partit de la jornada

De nou arriva el divendres; de nou arriva la Adecco LEB Or. Una tercera jornada que es preveu d'allò més emocionant, doncs es disputarà el partit entre dos dels màxims candidats a l'ascens. Aquest matx és el que enfrontarà a Sant Sebastià el Bruesa amb el Cai. Però aquest no serà pas l'únic alicient de la jornada.

El Plus Pujol Lleida intentarà oferir a la seva afició la primera victòria al Barris Nord. L'escull a superar serà l'Aguas València de Gandía, un equip que encara no ha assaborit cap triomf. Tot i això, Edu Torres no es refia del rival i confia en que el pavelló lleidatà s'ompli. Per cert, el club blau ha aconseguit superar la xifra d'abonats de la temporada passada durant la setmana.

Altres partits com el Tenerife - Ciudad de Huelva o el Palma Aqua Mágica - Alacant també prometen emocions fortes.

Palma Aqua Mágica - Alicante Costa Blanca 66-83

El Cai Zaragoza ja coneix la derrota. El Bruesa l'ha vençut en un partit trepidant que ha tingut dos parts ben diferents. La primera ha estat dominada pel conjunt aragonés que, tot i no oferir molt bon joc, ha arribat al descans amb sis punts de renda. No obstant, a la represa, han estat els bascos els que han premut l'accelerador capgirant el marcador. En el darrer quart, l'agressivitat defensiva dels locals ha permés que recuperessin moltes pilotes adjudicant-se el partit per deu punts de diferència. (93-83)

El partit més igualat ha estat el que s'ha disputat al pavelló Miraflores de La Palma. Els locals han caigut a la pròrroga (104-107) amb un Ford Burgos que ha sabut esperar el seu moment per capgirar l'encontre. També cal destacar l'espectacular inici de lliga que està protagonitzant el Rosalía gallec que ja suma tres victòries de tres partits en el seu retorn a la divisió de plata del bàsquet espanyol.

Dels partits de dissabte cal destacar el triomf de L'Hospitalet al temps suplementari (88-85) i, evidentment, la victòria de l'equip de Lleida. A continuació podeu llegir la crònica.

El Plus Pujol ha aconseguit la primera victòria al Barris Nord (segona de la temporada). El conjunt d'Edu Torres s'ha imposat per tretze punts (84-71) a l'Aguas Valencia de Gandía. El partit s'ha desequilibrat en una segona part en que els jugadors de Lleida han demostrat ser molt superiors als valencians que tenien les baixes de dos americans. El partit s'ha iniciat amb impresicions dels dos conjunts i força igualtat. Els visitants tenien l'obligació d'inaugurar el seu caseller de triomfs i s'esforçaven al màxim per liderar el marcador del Barris Nord. Així, arribaven al final del primer període amb dos punts d'aventatge (15-17). No obstant, al segon quart, la gran aportació de jugadors com Mainoldi, A. Miguel o Maraker capgiraven el marcador. Al descans, el marcador reflectia un 39-35 que presagiava una segona part de nervis e igualtat. Però no ha estat així. Els visitants han vist com els blaus premien l'accelerador i aconseguien amplies rendes a l'electrònic. La direcció de Brian Jones acompanyada per l'habitual eficàcia de Mainoldi, feien esclatar l'alegria entre els aficionats locals que veien que no s'escaparia la victòria. Els deu punts d'avantatge del Plus Pujol a l'iniciar l'últim assalt (63-53) no perillaven en cap moment. Doncs serien els homes d'Edu Torres els que incrementarien la diferència fins al voltant dels vint punts. L'únic jugador dels valencians que es mostrava inspirat era Blackshear i els catalans, amb un joc col.lectiu destacat, jugaven amb tranquilitat esperant el so de la botzina. Al final, fins i tot debutaria el juvenil Pol Domingo. L'afició abondonava el pavelló satisfeta amb el resultat i l'actuació dels nous fitxatges. La pròxima cita: dissabte vinent a Santander.